Basescu: Ponta si Dragnea, penibili. Cand te duci la inundatii, te poti uda pana la chiloti

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 14:19
6673 citiri
Basescu: Ponta si Dragnea, penibili. Cand te duci la inundatii, te poti uda pana la chiloti

Presedintele Traian Basescu a ironizat, miercuri, felul in care s-au comportat Victor Ponta si Liviu Dragnea la vizita efectuata in localitatile inundate din judetul Teleorman, dar a precizat ca desi ei au fost "penibili ca aparitie", el spera ca nu au fost si "inutili".

Declaratiile au fost facute intr-o emisiune la Adevarul live, intrebat fiind de ce nu a vizitat, ca in alti ani, zonele afectate de inundatii.

"Nu am fost si nici nu intentionez sa ma duc, ar naste un nou conflict cu Guvernul. In ziua de Paste am vrut sa sar in elicopter si sa ma duc in Giurgiu si Teleorman, dar m-am consultat cu consilierii care mi-au spus: 'Ar fi un taraboi, politizati inundatiile, mai bine lasati guvernul'", a declarat seful statului.

Traian Basescu a comentat si faptul ca inundatiile au lovit tocmai Teleormanul, judetul in care Liviu Dragnea a fost 16 ani presedinte de Consiliu Judetean si prefect, dar in care nu s-au facut digurile necesare pentru a proteja casele oamenilor. "Dumnezeu nu bate cu parul (...) Sa spuna acum ce ar trebui facut este jenant, arata pana unde merge fatarnicia baronilor", a spus presedintele.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze ca "Orice interventie a Guvernului e binevenita. Modul cum au facut-o a fost penibil - cu barca gonflabila".

"Cand te duci la inundatii, te poti uda pana la chiloti, pasesti pe unde paseste si omul din comuna (...) Au fost penibili ca aparitie, dar sper ca nu inutili", a adaugat presedintele.

Ponta, catre ministrul Apelor: "Tu ce faci, fa, Doina, aici?" (Video)

De altfel, seful statului a reamintit ca, in cele doua mandate ale sale, a vizitat multe zone inundate, una dintre ele fiind cea de la Saucesti (foto), unde "Siretul inunda mereu", localitate in care fost prezent si in 2005, si in 2008. Traian Basescu si-a reamintit ca s-a "infuriat" atunci pe un localnic, care de la o inundatie la alta nu reusise nici macar sa isi tencuiasca locuinta. "Enervat" ca Apele Romane nu a ridicat diguri pentru a proteja localitatea, presedintele l-a sunat pe ministrul Mediului de atunci, Laszlo Borbely, care a promis ca se aloca bani pentru dig.

"Nu a fost ieftin, 30 de km de dig pe Siret", a mai declarat presedintele, subliniind ca prezenta oficialilor de la Bucuresti in zonele inundate le da oamenilor speranta si uneori ajuta la luarea unor decizii rapide.

Basescu, despre Ponta: Nu aduceti la Cotroceni un om dependent de baroni!

In acelasi timp, presedintele a tinut sa remarce faptul ca starea proasta a drumurilor locale si inundarea repetata a localitatilor au printre cauzele principale coruptia, dand exemplu firma Tel Drum, apropiata lui Liviu Dragnea, care primeste lucrari atat in Teleorman cat si in alte judete fara a se tine cont de prioritatile oamenilor.

Citeste si:
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum s-a îngrășat morbid aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...