Basescu: Ponta si "Sfantul Iohannis", mincinosi si corupti. Romanii vor regreta

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 18:50
14654 citiri
Basescu: Ponta si "Sfantul Iohannis", mincinosi si corupti. Romanii vor regreta
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, luni seara, de la Palatul Cotroceni, in care a subliniat ca nu il sprijina nici pe Victor Ponta, nici pe Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale.

Seful statului a afirmat ca amandoi candidatii la prezidentiale sunt "mincinosi si corupti" si romanii vor regreta in cateva luni, daca vreunul dintre ei ajunge la Cotroceni. In schimb, presedintele a reiterat ca Elena Udrea este candidatul care se bucura de toata sustinerea sa.

Udrea, reactie dupa declaratia lui Basescu: USL se va reface cu Ponta sau Iohannis la Cotroceni

Traian Basescu l-a numit pe Klaus Iohannis "oportunist" si a afirmat ca Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu, "reusesc sa il ajunga la numarul de case pe 'Sfantul Iohannis'". De asemenea, despre PDL a spus ca s-a pierdut "in mocirla liberalilor", iar pe prim-ministru l-a criticat ca "face pomeni electorale" in campanie, din banii de la buget care sunt imprumutati de la FMI, "pomeni" pe care le vor plati toti romanii.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- O foarte scurta declaratie de presa, care ma vizeaza in primul rand pe mine si ea pleaca de la o realitate.

- Am vazut in ultimele doua luni o campanie furibunda a celor doua blocuri politice - pe de o parte, Ponta cu propagandistii lui si cu parlamentarii, pe de alta parte, ACL sau PNL cum se numeste acum.

- Si una si alta din tabere incercand sa ma aloce celeilalte tabere. PSD spune ca sunt in intelegere cu Iohannis, ACL cu toti propagandistii lor - si aici as spune ca oameni care au pretentia ca sunt de dreapta s-au inrolat in aceasta zona, desi pana acum doua luni nu stiau cat de draguti si cat de dulci sa fie cu Ponta.

- O sa-i dezamagesc si pe unii, si pe altii. Nu sustin si nu il voi sustine pe Ponta si nici nu am vreo intelegere cu el. Nu sustin si nu il voi sustine pe Iohannis si nici nu am vreo intelegere cu el.

- Motivul valabil pentru amandoi poate fi rezumat in doua cuvinte: amandoi sunt mincinosi, amandoi sunt corupti, nu mai vorbim de oportunismul care ii caracterizeaza pe amandoi.

- In ce ma priveste, raman consecvent sa sustin candidatul PMP, Elena Udrea.

- Ponta avea pana de curand master la Catania, acum nu mai are. Dl. Ponta este doctor, alta minciuna - a plagiat.

- Dl. Ponta este corupt, va dau doar cateva elemente.

- A incercat sa scoata prin lege matrapazlacul cu KazMunai, Romania trebuia sa primeasca 580 de milioane de dolari, a incercat sa scoata o lege, am intervenit la CCR, s-a dovedit ca avea dreptul si a scos o hotarare prin care, in loc sa ceara datoria de 580 de milioane de dolari, a fost de acord sa primeasca doar 200 de milioane, pe care pana acum statul nu i-a primit.

- S-a incheiat un protocol cu KazMunai prin care se constituie un fond de investitii de un miliard de dolari. Nu s-a creat nici macar biroul presedintelui acestui fond, dar fondul...

- V-as aduce aminte de incercarea de a transfera de la Academie 2.800 de hectare la baronul de Braila, azi aflat in dificultate, destinati pana la urma dl. Voiculescu. Parlamentul a respins pana la urma ordonanta de urgenta.

- V-as aduce aminte povestea cu privatizarea CFR Marfa, cand a incercat sa bage pe seama CSAT o decizie pur comerciala cu privire la atribuirea catre dl. Gruia Stoica a contractului de privatizare a CFR Marfa. Dl. Gruia Stoica are ceva dificultati azi, dar era partenerul dorit de coruptul Victor Ponta.

- Nu mai vorbim de declaratia de avere, unde Ponta si sotia reusesc sa il ajunga la numarul de case pe sfantul Iohannis.

- Dl. Iohannis, din meditatii, a reusit sa-si cumpere 6 case in Sibiu, azi se da mare democrat de dreapta, cand in vara anului 2012 era mana in mana cu Ponta, Antonescu si Voiculescu, la suspendarea presedintelui, a fost premierul de la Grivco. Si el un oportunist, un om care minte.

- Suspendarea din 2012 ii leaga definitiv, pana si in sufletul meu, ca fiind oameni care au nesocotit statul de drept si au fost gata de o lovitura de stat.

- Niciodata vreunul dintre cei doi nu va putea avea sustinerea mea.

- Jocul acesta - presedintele este cu Ponta, este cu Iohannis - este mizerabil, iar calitatile lor umane, si ca politicieni, lipsa de respect pentru tara, pentru institutii, aroganta nu ii fac pentru mine pe niciunul dintre cei doi oameni cu care sa pot avea un aranjament.

- Marele meu regret este ca PDL s-a pierdut in mocirla liberalilor.

- Nu mai vorbim din punctul de vedere al moralitatii, la Iohannis: stiind ca are un proces deschis cu ANI, cum poti sa risti soarta dreptei? Asta arata un oportunism feroce.

Ponta, pomeni electorale din bugetul statului

- Ponta utilizeaza bugetul de stat in locul galetilor din alegerile trecute. Mituieste electoratul. Ce fel de politician este acesta cand cealalta parte, nebeneficiara, plateste aceste cadouri.

- Romania are un deficit de 2,2 la suta din PIB, adica 3,4 miliarde de euro. Dl Ponta face pomeni electorale din bani imprumutati.

- Cele 2,4 miliarde pe care i-a alocat primariilor si restul pana la 4,8 miliarde sunt bani pe care Romania ii imprumuta. Si fiecare roman ii va plati.

- Toata populatia ii plateste campania lui Victor Ponta. Nu voi putea sustine un asemenea specimen.

- Exista si jurnalisti de dreapta care sustin acest demers. Nu le spun sa le fie rusine, ca suna ca un blestem cand o spun eu.

Basescu, despre "blestemul" de a spune cuiva "rusine" si "panaramele parlamentare" de la televizor

- Vai de capul romanilor daca vreunul dintre acesti doi oameni va ajunge sa fie presedintele romanilor.

- Romanii vor decide, dar sa stie ce aleg.

- Cum sa se vada bietul domn Iohannis cand el nu are curajul sa zica "da-te mai incolo" lui Victor Ponta?

- Adjunctul lui spune cum va trai bine Ponta cu Klaus Iohannis, daca Iohannis iese presedinte. Resping orice afirmatie a domnilor propagandisti, care incearca sa spuna ca din cauza ca se baga presedintele nu se baga bietul Iohannis. Iohannis nu se vede pentru ca este de nevazut si este un oportunist care vrea sa-si puna o palarie care i-a cazut pe ochi.

- Daca as fi candidat, m-as referi la pozitia Romaniei cu privire la consolidarea Justitiei, pozitia mea cu privire la consolidarea Justitiei.

- Romania este intr-o criza de credibilitate ca stat de drept dupa lovitura de stat din anul 2012. Cu tot pactul meu de coabitare, nu am reusit sa conving ca actuala Putere este 100 la suta o putere care va consolida statul de drept.

- Romania este intr-o criza de credibilitate, iar oamenii acestia nu raspund la principalele probleme. Nu i-am auzit sa spuna ce ar trebui sa faca Guvernul daca ei ar castiga alegerile, pentru ca Romania sa salveze ce se mai poate din cei 12 miliarde de euro care au ramas nefolositi din fondurile de coeziune.

- La 31.12.2015, ce nu cheltuim pierdem.

- Isi trimit toate panaramele parlamentare sa se ocupe de Basescu, seara de seara, la televizor.

- Il inteleg pe Ponta, el trebuie sa fuga de proasta guvernare pe care a garantat-o Romaniei de la instalare pana acum.

- De ce nu vorbeste Iohannis? Pentru ca ii leaga Grivco. Pentru asta nu vorbeste Iohannis. As vrea sa-i aud vorbind despre bugetul Apararii, despre cum vor implementa obiectivele care s-au stabilit pentru Romania la summit-ul NATO de la Newport.

- Cum vad problema Statului Islamic...

- Sunt lucruri pe care ei nu le discuta, raman nedezbatute pentru ca au o singura grija: Pe care dintre ei doi il sustine Basescu, care dintre ei doi are un angajament cu Basescu.

- Nu il consider pe niciunul competent si sustin candidatul PMP, Elena Udrea. Punct.

- Am dreptul si eu la optiune si le spun si eu romanilor, cu steagurile in spate, ca nici Ponta, nici Iohannis nu sunt o solutie pentru Romania si ca romanii o vor regreta dupa alegeri, daca vreunul dintre ei iese presedintele Romaniei. Va multumesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capătă amploare după schimbul acid de replici din ultimele zile. Totul a plecat de faptul că jurnalista de investigații a afirmat că...
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu și-a anunțat revenirea în politică și urmează să candideze la alegerile prezidențiale din partea unei formațiuni politice pe care o va anunța după 10 martie. Actor de...
#Basescu Ponta Iohannis prezidentiale, #Basescu sustinere Ponta Iohannis, #Basescu sustinere Udrea prezidentiale, #Basescu Ponta pomeni electorale, #Traian Basescu declaratii Cotroceni, #Basescu declaratii Live , #presedinte
Comentarii