Basescu: Ponta trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa in partid

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 07:32
2002 citiri
Basescu: Ponta trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa in partid
Foto: Arhiva

Victor Ponta este un pusti imatur si obraznic, a declarat presedintele Traian Basescu, miercuri seara, la B1TV, cerandu-i sa precizeze cine i-a finantat concediul in Liban.

Dupa ce moderatorul a declarat ca Ponta afirma deseori ca el nu face prietenii cu mogulii, Basescu a declarat: "Atunci, probabil va spune cine i-a finantat concediul prin Liban...nu neaparat in vara asta. Pe Victor Ponta, eu il invit public la decenta".

Basescu a povestit ca, in 2008, Ponta i-a cerut sa-i sprijine candidatura la Primaria Capitalei, iar presedintele a refuzat.

Basescu: Vintu este bolnav la cap

"Omul asta a venit pres la mine in birou, acest Victor Ponta, cum au mai venit si altii...si ma intreba m-ati putea sprijini la competitia pentru alegerile de la Primaria Capitalei?. Raspunsul meu a fost: Nu, ca nu ai sanse. In 2008, era la mine in birou, nu in alta parte, ca sa nu fie dubii ca m-am intalnit la Golden Blitz, sau la Ciresica. Nu, la mine in birou acest Ponta, care astazi vitupereaza impotriva presedintelui era ca un pres", a spus Basescu, in interventia televizata care a durat pana dupa miezul noptii, miercuri.

Atacul lui Basescu la adresa pesedistului a continuat, el spunand ca Ponta se comporta ca o "maimutica" si "face frumos" pentru Ion Iliescu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc sau Liviu Dragnea ca sa ramana presedinte al PSD, fiind "imatur", "obraznic" si "impertinent".

Basescu: Daca premierul da banii pentru PSD ii cer public demisia!

"Ponta e nimic pentru partid si incearca sa se legitimeze prin actiuni kamikaze, el trebuie sa faca frumos, ca maimutica, sa placa in partid, unde nu inseamna nimic, si atunci trebuie sa fie obraznic. Pana acum credeam ca doar fata il arata imatur, dar acum cred ca si fondul lui, pregatirea lui pentru viata, pentru politica", a spus presedintele.

Vorbind despre negocierile pe care PSD le-ar fi facut la Legea pensiilor, seful statului a dezvaluit ca negocierile pentru plecarea PSD-ului din sala au durat patru.

"Am doua reclamatii pe birou, una de la Victor Ponta care imi cerea sa fac nu stiu ce in Parlament si cateva documente cu repartitia banilor pentru PSD. Negocierile au durat patru zile. S-a negociat initial la nivelul sefilor de grupuri parlamentare, Toader cu Dusa, dupa care s-au dat unor consilieri liniile de repartitie a banilor si dupa patru zile a fost transmisa premierului solicitarea de bani, pentru ca PSD sa nu participe la vot. Daca ramaneau in sala, i-ar fi batut la vot!", a spus seful statului. "Este imposibil ca un lucru negociat de grupul parlamentar sa nu-l afle seful partidului", a conchis presedintele.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii