Ziare.com

Basescu: Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai in minciuna

de Ana Ilie
Luni, 19 Martie 2012, ora 20:04

   

Basescu: Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai in minciuna
Traian Basescu a fost invitat luni, de la ora 20.00, in emisiunea "Prim plan" difuzata la TVR 1 si TVR Info. Seful statului a dat noi detalii despre propunerea facuta presedintelui PSD, Victor Ponta, de a deveni prim-ministru, subliniind ca un presedinte nu face "bascalie" si ca propunerea sa a fost una serioasa.

Traian Basescu a mai spus ca ar dori sa-l vada candidand la Primaria Bucurestiului pe Vasile Blaga si ca apreciaza, dupa prima luna, prestatia premierului Mihai Razvan Ungureanu. Pentru presedinte, prioritatea absoluta este cresterea salariilor bugetarilor si schimbarea Constitutiei, in sensul vointei electoratului.

De asemenea, spune Basescu, trebuie reluata discutia pe tema reformei Sanatatii, context in care a recunoscut ca a procedat gresit si trebuie crescute redeventele la petrol si alte resurse naturale.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT interviul cu presedintele Traian Basescu

- In principiu, domnul Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai la nesfarsit din minciuna in politica si care e esentialul. Cand vii la presedinte, poti sa fii sigur ca intalnirea nu e nici pentru bascalie nici pentru altceva.

- Discutiile, consultarile care au avut loc pe data de 6 au fost constitutionale, conform articolului 3 din Constitutie, din care trebuie sa rezulte solutia pentru desemnarea unui prim-ministru. Era urgent necesar sa avem o solutie politica. Poate domnul Ponta nu realizeaza nici acum ca pentru Romania era vital sa se instaleze rapid un guvern.

- Un presedinte nu genereaza astfel de consultari fara sa fie pregatit cu variantele partidelor. Premergator acestor consultari l-am invitat pe Emil Boc si 5-6 oameni din conducerea PDL si i-am prevenit ca voi invita partidele intr-o anumita ordine, urmand ca prima propunere sa i-o fac USL-ului, domnului Ponta.

- Eu ma asteptam ca partidele din USL sa vina cu o propunere. Eram pregatit la o reactie.

- Am verificat si azi-noapte, si astazi s-a mai verificat o data daca transcriptul este pana la litera, conform inregistrarii. Pot sa strig la dumneavoastra si sa va spun daca vreti sa fiti prim-ministru sau pot sa va spun soptit. Este propunerea presedintelui.

- In timpul discutiilor am respins solutiile celor trei presedinti de partide si am testat ideea desemnarii domnului Ponta. La acel test nu a fost nici in bascalie raspunsul, nici ironic, domnul Antonescu a raspuns: daca ne dati inapoi parlamentarii UNPR.

Am vrut sa vedem un Guvern Ponta

- E o discutie extrem de serioasa in care fac mai multe propuneri. Ati vazut-o reluata in partea a doua a stenogramei.

- Aveam pregatita si o solutie mai consolidata, pe care am adoptat-o in cele din urma, dar mi s-a parut esential sa dau sanse acestei variante. A fost foarte bine calculata, pentru ca este una sa stai la peluza si sa strigi despre incompetenta Guvernului si am vrut sa vedem un Guvern Ponta.

- Consultarile sunt publice. Uneori am lasat televiziunile, cateodata nu. Acum am vrut sa fie discutii serioase. La sfarsit, cand am tras concluzii, eu nu aveam dreptul sa creez ambiguitati. Trebuia sa spun publicului ca avem un premier desemnat.

- Va asigur ca nu as fi avut nicio ezitare sa spun: Da, domnule Ponta.

- Daca i-as fi propus lui Antonescu, ar fi spus ca e neserioasa propunerea. El este viitorul presedinte, dupa opiniile lor. Celalalt e viitorul ministru al Economiei. Ei si-au repartizat rolurile. Era singura sansa sa tin cont de obiectivele lor, sa dau o sansa propunerii.

- Nu stiu daca nu mi-ar fi convenit sa vad Guvernul lor instalat, sa vad ce fac in perioada de criza. Am mai testat solutia cu PSD la guvernare, si solutia cu PNL. S-a facut ce s-a putut face, ei au plecat din motive electorale. Era o varianta si obiectivul lor, alegerile anticipate, era acoperit de aceasta propunere.

Numirea lui Ungureanu b-a fost neaparat alegerea mea

- N-a fost neaparat alegerea mea, a fost confirmata de mine (numirea premierului Ungureanu - n. red.). Era o presiune publica majora, lipsa de capacitate de a mai recepta ce spune Guvernul, si in perioada de criza nu e o tragedie, ci de multe ori o necesitate. Cel care a parut a avea suportul PDL fara rezerve si in conditiile in care optiunea publica era un premier neutru a fost Razvan Ungureanu. Au mai fost alte nume, nu au relevanta.

Voi fi in continuare presedinte

- Astazi, surprinzator, a anuntat (Victor Ponta - n. red.) ca nu va fi prim-ministru cu Traian Basescu presedinte. Sa inteleg ca a renuntat? Ca eu voi fi in continuare presedinte.

- Mandatul meu nu se poate desfasura decat pe Constitutia existenta. Asa cum rezulta din stenograma, sunt dispus la ajustarea mandatului prin vointa proprie daca nu se intampla un lucru grav pentru democratia romaneasca: trecerea peste 85% din cei de la referendum.

- Au fost circa 9 milioane de votanti care vor Parlament unicameral si 300 de parlamentari. O sa va spun de ce este un fals propunerea USL: conform Constitutiei, reprezentantii minoritatilor sunt in Camera, noi avem 18. Daca raportezi acest numar la 300 de locuri in Parlament, este un procent, daca il raportezi la 200 de parlamentari iti dai seama ca un numar foarte mic de oameni, reprezentand un numar mic de oameni, dobandesc 10% in Parlament, dintre care multi stiti ca intra cu 300 de voturi, ei nu intra cu norma unui parlamentar...

Si cu minoritatea maghiara si te trezesti cu 20% reprezentand minoritati. Solutia este cu 300 de parlamentari, care face un raport apropiat cu cel din societate.

- Daca UDMR nu vrea, sunt alte partide in Parlament care ar trebui sa tina cont de votul dat de majoritatea din Romania. Nu este responsabiiutatea UDMR sa raspunda vointei electoratului, ci intregului Parlament.

Ponta si Antonescu s-au suparat pe Parlament

- Domnul Ponta si domnul Antonescu s-au suparat pe Parlament. Te poti supara la tine in partid. In Parlament esti trimis prin vot sa ii reprezinti pe cetateni.

- Oricum, cu sau fara UDMR, Coalitia nu poate trece revizuirea Constitutiei. Cum te duci la alegeri? Te duci cerand voturi, pe de alta parte te duci in fata acestui electorat spunand ca n-ai vrut sa raspunzi votului de reducere a numarului de parlamentari. Eu n-am sa tac pe acest subiect in campanie. A fost propus de mine, il apar pana la ultima resursa politica.

Prioritatea este marirea salariilor

- Eu in general n-am nimic impotriva reducerii fiscalitatii. Noi am protejat economia. Fondul a venit cu mandat - cresterea TVA de la 19 la 24, noi ne-am dat seama ca o crestere a fiscalitatii pe economie n-ar face decat sa faca mai dificila iesirea din criza economica. N-am avut decat solutia de a face lucrul pe care n-am crezut ca-l voi face niciodata. Sa ies in fata natiunii sa spun ca taiem salarile. Este un moment cumplit pentru un politician. Prioritatea este marirea salariilor, am promis atunci ca este o masura temporara, putem sa o facem fara sa marim deficitul.

- Cand ati auzit de la mine ca imprumutam bani sa platim salarii? Cat a fost deficitul bugetului de stat anul trecut? 4,4? Anul asta e 1,9%. Romania nu are deficit anul acesta, anul trecut a avut. Deficitul de 4,4%, deficitul la fondul de pensii de 3,6 miliarde, aveam venituri pentru salarii, este clar ca trebuia sa mai luam bani. Anul acesta, si parte din deficitul la fondul de pensii reusim sa acoperim. Pe biroul meu se afla simularea cu revenirea salariilor de la 1 iunie si cu mentinerea deficitului la 1,9%.

- Eu am cerut Parlamentului sa analizeze posibilitatea revenirii la salariile din 2009. A fost bazata pe analize.

- Pentru mine e o chestiune de constiinta refacerea salariilor taiate. Nu premierul Ungureanu a anuntat taierea salariilor, ci eu.

- Probabil ca pot veni 20 de economisti care pot sa-mi dovedeasca faptul ca daca ridicam TVA la 22%, economia zbarnaia.

- Am anuntat eu pentru ca nu ne-am inteles cu delegatia FMI. Mandatul Fondului este public, a trebuit modificat cu aprobare de la Washington, dar noi nu puteam condamna economia pentru ca ar fi generat un somaj incredibil.

- Domni si doamne, v-am protejat, acum este momentul sa ii ajutam pe bugetari. Au plecat 200.000 de oameni din aparat.

- Pentru mine este foarte important ce facem. Nu a existat decizie despre care eu sa fi vorbit fara sa ma consult cu premierul Boc, mai ales ca a fost perioada aceea pe care nu ti-o doresti a doua oara in viata ca politician.

Nu m-am consultat cu premierul Ungureanu inainte de a merge in Parlament

- Nu m-am consultat cu premierul Ungureanu inainte de a merge in Parlament. Ce face Parlamentul, Guvernul, cu mesajul este problema lui. Eu am dreptul sa-mi exprim punctul de vedere.

- Ar fi fost bine sa o putem face din aprilie, dar am avut luna februarie care a blocat transporturile. Ianuarie a avut realizarea integrala a veniturilor cu un usor plus. Sunt conjuncturale. Februarie nu s-au facut veniturile cu mai bine de un miliard de RON, datorita blocajului in transporturi, a viscolului, nu se rezolvase problema Greciei, toate analizele pe care le-am facut inainte de discurs...

- Noi am sacrificat o data romanii ca sa protejam economia si ca sa o facem in continuare ar fi incorect.

- Nu as vrea sa auziti de la mine, ca maine aud iar ca presedintele a dat directive Guvernului. Va rog sa va adresati Guvernului (in chestiunea eventualei mariri a pensiilor in 2012 - n. red.).

- Constat ca se intampla lucruri, spre exemplu este un rechizitoriu care viza furnizare de energie catre baietii destepti si s-au produs pagube in contractul Hidroelectrica - baietii destepti si continua acum analiza perioadei 2005 -, se va face o completare a dosarului, era o chestiune care m-a multumit cum a abordat-o Parchetul. Cand se constata prin expertiza o pierdere de 126 de milioane de euro, cred ca vom avea condamnari.

- Eu sunt convins ca da. Daca statul de multe ori isi neglijeaza salariatii, si nu ma refer numai la venituri...uitati-va la dascali, medici, amaratii din Afganistan, statul ii neglijeaza, poate si din cauze obiective, resursele. Nu am intalnit companii serioase in sectorul privat care cand au putut sa nu creasca veniturile salariatilor. Daca va fi o crestere economica vor fi cresteri de venituri in sectorul privat.


Problema Petrom

- A facut deja Consiliul Concurentei, a aplicat o amenda de 300 de milioane de euro companiilor petroliere din Romania. Uitati-va la contractele semnate in timpul guvernarii Nastase. Cred ca este momentul potrivit, 2014, cand trebuie rediscutata redeventa si atunci Petromul trebuie sa stie ca redeventele in Romania nu vor fi mai mici decat in statele arabe.

- Eu nu le-as mai lasa la consum, ca venituri la bugetul de stat, le-as face un fond de dezvoltare. Cum face Norvegia - varsa redeventele intr-un fond de dezvoltare. Redeventa la Petrom este mizera, extrem de incorect negociata, dar la fel este situatia la pietris, ape minerale, si multe altele. Trebuie o schimbare.

Vasile Blaga pentru Capitala

- Eu l-as contracandida...de ce n-ar candida un greu, Vasile Blaga? Mai trage o data! Mai incerci o data! (la Primaria Bucurestiului - n. red.) Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru al PDL. Poate fi...Monica Macovei. Pe Sorin Oprescu il poti bate cu unul la fel ca el, dar mai istet, ori cu unul care este total opus, o Monica Macovei. Dar trebuie sa mai aiba o calitate cel care il contracadideaza: sa ii spuna lui Oprescu in fata ce a facut - niciun proiect in Bucuresti nu este gandit, conceput de Oprescu. Pasajul Basarab e facut de mine.. ala cu autostrada suspendata nu a reusit. Ala de la Unirii cu caprioare...nu am vazut niciun paun, nicio caprioara.

- Poate candideaza (Blaga - n. red.), cine stie? Tot timpul le multumesc. Si acum le multumesc. Pentru locale... In partid nu trebuie sa blochezi ascensiunea, PDL a avut sansa sa-si creeze o noua linie de oameni politici, probabil din cei numiti acum o sa inmugureasca un ministru-doi... dar nu poti sa nu castigi o primarie!

- Sa spui: greu! Voi le spuneti, presa, grei ai PDL. Ai pretentia sa fii greu, dar obiectivul tau sa fie sa te asezi la umbra unui colegiu, parca nu e asa greu, nu?

- A fost un partid care nu a obstructionat justitia chiar daca s-a adresat oamenilor buni.

Ungureanu poate candida

- Pot sa va dau un raspuns tipic pentru Ungureanu? Suntem doi care nu putem candida in Romania: eu si Ion Iliescu, in rest toata lumea, inclusiv Ungureanu, poate candida. Eu am lucrat cu el mult. El isi poate crea singur o sansa extraordinara daca reuseste in acest mandat, cand are de facut lucruri extraordinare: absorbtia fondurilor si Legea Sanatatii, marele meu esec, dar trebuie sa se revina asupra ei. Eu am gresit cum am prezentat-o, cum am vrut sa o imping catre o trecere rapida in Parlament...

- Stiu cine face bani, cine protejeaza actualul sistem sa nu se schimbe...Asta ii viza, ei erau direct vizati prin noua legislatie sa nu se mai poata intampla asa ceva.

- O rezistenta majora este in unele partide, inclusiv in arcul guvernamental, in Ministerul Sanatatii, si la incompetenti cu titluri inalte. Isi spun profesor doctor, sefi de spitale de sectii. Unii. Pentru ca sunt si oameni geniali. Dar sunt destul de multi si in universitati, si spitale...scoaterea lor la suprafata nu rezolva problema. Vor veni cu morga profesorului, sa intrebe ce cauta matrozul sa ii invete sa faca reforma.

- PDL a inceput sa creada in Mihai Razvan Ungureanu
, chiar daca de la bun inceput a fost agreat. Daca Ponta era ager, era premier, n-a fost sa fie. Eu sunt multumit cum se misca premierul, si in iesirile publice, a inceput sa puna degetul unde trebuie.

....

In ultima perioada, Traian Basescu a fost foarte activ in emisiunile mai multor posturi de televiziune.

Cea mai recenta aparitie a fost duminica seara, la B1 Tv, unde a declarat, printre altele, ca i-a propus, la consultari, liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dar acesta nu a raspuns.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

"I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

"Victor Ponta n-a raspuns nimic ... a raspuns Crin Antonescu [...] a raspuns Daniel Constantin. A fost o oferta facuta la consultarile de la Cotroceni. Nu a spus publicului", a adaugat seful statului, mentionand ca ar fi posibil ca "Victor Ponta sa aiba ceva pe constiinta, care inca nu poate fi spus public".

Potrivit lui Traian Basescu, invitat in emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu", transmisa de B1 TV, liderii din PDL stiau de propunerea pe care i-a facut-o lui Victor Ponta si "au fost pentru".

De asemenea, in conditiile in care liderii USL ar contesta veridicitatea acestor discutii, seful statului a declarat ca este dispus sa puna la dispozitie inregistrarile de la consultari.

Nu a durat mult si liderul PSD, Victor Ponta, a dezmintit informatia, asa cum anticipase presedintele Romaniei.

"Domnul Basescu spunea zilele trecute ca stabilise numirea lui Ungureanu inca din decembrie ca prim-ministru si ca nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Deci declaratia din seara aceasta este o declaratie de duminica seara, la restaurant. Nu este nimic adevarat in aceasta declaratie. E ca duminica seara, la carciuma, cand te lauzi sau inventezi", a replicat Ponta, pentru Mediafax.

In aceste conditii, Traian Basescu i-a inmanat lui Ion Cristoiu stenograma in cauza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4138 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
59 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traian Basescu stie foarte bine ce spune

De fiecare data cand apare cu declaratii starneste discutii, impune agenda publica, obliga inclusiv mass media ostila sa ii disece declaratiile. Este un om politic puternic.
Spre deosebire de papagalii Ponta si Antonescu care starnesc doar rasul si mila pentru impotenta lor politica.
Basescu a punctat din nou temele urmatoarelor saptamani. Este impune si temele de campanie.
Se va juca dupa cum canta ,,dictatorul" de la Cotroceni. Un ,,dictator" care lanseaza dezbateri reale despe tara.

 

@ Vlad al lui Tepes

Fain nume v-ati ales, domnule...

Coroborand nick-ul dvs. cu continutul comentariului ce

va apartine, gandurile imi fug automat spre

Tzepele promise de Basescu pentru corupti (ramase

virtuale) cat si la Tzeapa (reala) data poporului

roman.

 

Toti sinte-ti Gasti de Banditi ! De 22 ani furati!

face-ti din Mini cind site-ti alesi si apoi dati Ordonante de urgenta pentru CLientii Fameliilor:
13 martie 2012:

Ordonanta de urgentă aprobată de executiv prevede reglementarea următoarelor măsuri:
- suspendarea pe o perioadă de 6 luni a emiterii titlurilor de despăgubire de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor;
- suspendarea pe o perioadă de 6 luni a emiterii titlurilor de conversie emise de către Directia pentru Acordarea Despăgubirilor in Numerar din cadrul Autoritătii Nationale pentru Restituirea Proprietătilor;
- suspendarea pe o perioadă de 6 luni a procedurilor privind evaluarea imobilelor pentru care se acordă despăgubiri.

Această măsură a fost luată avand in vedere epuizarea participatiei statului, prin Ministerul Finantelor Publice, la Fondul Proprietatea prin conversia in actiuni a titlurilor de despăgubire emise de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

 
 

Basescu in 8 ani de mandat.

Sa dam fuga-fuguta in arhive si sa ne apucam sa scotocim ce a facut efectiv Basescu in 8 ani de mandat.

Indiferent de ce mai aud si ce li se mai spune.

Exemplul unu: o masura salutara (ehem), adica potrivita, adecvata in imprejurarea de a fi fost candidat la primaria capitalei a fost sa propuna, ca Ministru al Transporturilor, eliberarea Garii de Nord de boschetari si atarnatori, prin introducerea celebrei taxe de peron. Intrucat masura a fost intoarsa de Ludovic Orban, boschetarii au revenit, Gara de Nord e la fel.

Exemplul doi : ca primar al Bucurestiului a promis ca va rezolva problema cainilor vagabonzi , promitand chiar ca ii va pune pe toti intr-un avion sa ii duca Brigitte Bardot pe toti cu ea la Paris. Conform prefectului Capitalei, se estimeaza ca 50.000 de oameni vor fi muscati de cainii vagabonzi in urmatorii 5 ani – declaratia e recenta.

Exemplul trei: ca sa il pocneasca pe Tariceanu in problema gunoaielor de la marginea Bucurestiului, presedintele s-a transformat intr-o dupa-amiaza, fulger, in primul muncitor de la salubrizare al tarii si a tocmit o actiune fara precedent, sa demonstreze ca “se poate". Nimeni nu s-a dus dupa aceea sa vada daca mai exista sau nu gunoaie in acea portiune din localitatea Glina.

Exemplul patru: pentru a-I da peste nas lui Geoana in campania din 2009, Basescu i-a facut “pepenari" pe oamenii din Dolj. Ca sa repare eroarea, a facut o alta miscare spectaculoasa : s-a dus la fata locului, cu televiziunile dupa el, sa cumpere doi pepeni de pe marginea drumului. Cei doi pepeni au devenit cei mai mediatizati din istoria Romaniei. Pe picior de plecare, presedintele a promis si un depozit de legume. Depozitul nu a venit in ultimii trei ani, cei din Dabuleni vor ramane doar cu ciubucul nefiscalizat de la presedinte.

Exemplul cinci: iesiri repetate ale presedintelui impotriva "baietilor destepti", inca din 2005. Realitatea? Contractele s-au dublat, s-au triplat, iar in 2009 a fost tunul cel mare cu prelungirea contractelor pana in 2018 – paguba estimata de FMI si Societatea Academica din Romania este de 240 de milioane de euro pe an. Cel care a semnat contractele – Mihai David –este inca in functie,desi a fost propus de PSD. De ce? Pentru ca este sustinut de putere, cum altfel?

Exemplul sase: propunerea de 50% in plus la salariile dascalilor si insistenta apasata ca bani sunt destui. Si putem continua asa la infinit.

Basescu e disperat ca-si va pierde viata

curand

@Mos ion roata: tepele sunt pt fundul lui Nastase

O teapa este opozitia USL. Niste oportunisti care nu au niciun proiect concret de modernizare a Romaniei decat sa-l dea pe Basescu jos ca sa puna ei mana pe ciolan.
De la PNL si PSD n-am auzit de nicio proiect pentru tara.
Tepele sunt pentru corupti. Pentru fundul lui Nastase si Mazare
Justitia a fost lasata libera sa-si faca treaba, nu suntem ca in perioada Nastase si Tariceanu cand nimeni n-a fost arestat si condamnat.

Basescu: Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai in minciuna..

Basescu; "Domnul Ponta este copilot la o masină. Dansul mai participă la raliuri si are sponsori necunoscuti, desi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăstia necunoscuti a reusit să ajungă copilot. El stă in dreapta conducătorului. Cum poti să conduci tara cand la o masină esti doar copilot? Deci un om care n-are calitati să conduca o masina lungă de trei metri. Este copilot in masina aia, nu-i da nimeni volanul in mană. Poti să-i dai tara in mană? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al Romaniei, nu in mandatul meu de presedinte al Romaniei. Un presedinte trebuie să fie responsabil cand desemnează un prim-ministru"

Tot Basescu; " Eu am avut supriza refuzului mandatului de premier de către Victor Ponta, in negocierile din 6 februarie de anul acesta. A fost o ofertă pe care i-am făcut-o la consultările de la Palatul Cotroceni. Victor Ponta n-a răspuns "...

Cine trebuie sa invete ca nu poate trai in minciuna domnule Basescu ???

Base inca nu si-a dat seama ca nimeni nu-l mai ia

in serios , nici macar ponta .

@lool

Va afla. Este disperat, incerca prin toate mijloacele sa revina in top, insa nimeni nu mai crede in el. La alegeri o sa fraudeze cu nesimtire si innestire, se va mai afla o perioada in fruntea statului si pe urma o va sfarsi la fel ca Ceausescu.

totusi

ce poti crede de un om care urla cat il tin puterile ca base ii negru numa de dragul audientei iar atunci cand i se propune sa i-a locul lui boc fuge de responsabilitate?sunt oameni care cred in ponta si el ce face?isi lasa copilotul sa vorbeasca pt el...il credeam un om capabil dar vad ca m-am inselat

Basescu: Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai in minciuna

Basescu : marele om cinstit !?! Hahahahahahaha.....

De la lume adunate si inapoi la lume date:

Dl Băsescu nu-i persoana care să facă glume cu asemenea subiecte si,mai ales,intr-o intalnire oficială cu Opozitia ,care-i toacă spusele la virgulă. Continuand asa nu-ti faci o imagine mai bună oricat de antipatic ar fi dl Băsescu unora.Adevărul insă este că vă macină rău faptul că vă dă clasă in multe ocazii,iar voi nu ati invătat nimic.

Bravo d-na Ilie: mai lasashi Israelu' d'oparte :-) Te ocupi numa' de

... arendashii lui, din tzarile acaparate. Sau o fi trecut Base la cocenii decupatzi ai lui p.m. de $loim Boszgoreanu si noi n-avem habar ;-)...

N'apai Base stie ce spune, de cand a dat foc la juma' din navele ancorate-n portu' ala vestic, nu mai inchide-un ochi si-l chinuie remuscarile :-) Si, de cand a manevrat si RO ca si aia-n Alaska cu "EXXON Valdez", uite ca nu mai candideaza la al 3-lea mandat! ... Sau nu mai are voie, da' asta nu stiu io ca-s departe de casa ;-) ...

Bre Ponta bre, mergi de te spovedeste la calugaru' Base, sihastrul din schitul Cotroceni :-))) Itzi da binecuvantarea si esti curat ca lacrima, dup'aia... Potzi s-o iei de la capat cu traznaile.
:-)) Moralistu' BASE, iaka dra..' c'o vazui si p'asta.
Mai Iliescu si Nastase sa publice un Tratat de conduita morala, ca automat... ma-nscriu in UDMR si invatz sa vorbesc si mongolezeasca aia a lor :-)))))

Unii cred ca inegrind pe altii,

se albesc pe ei... Asta-i auto-inselare!

TVR1? Pe ce calal e asta?

Ieri mi-am pierdut catelul pe afara, sa-l intreb pe Base daca stie pe unde este? Ca de la un timp le stie chear pe toate, da chear pe toate. Vezi daca bei cu Manolea, te incarca ala cu energie cu se zice extranormala.

 

Jocul "la cacealma" are propriile riscuri.

Pentru ilustrare, intrebarea din 2004: "Oare ce blestem o fi pe poporul asta sa aiba de ales intre doi comunisti?" a definit practic confruntarea si terenul de joc.

Problema nu era nici coruptia lui Nastase, nici ouale de la Cornu, nici Flota, ci care dintre cei doi era un comunist mai simpatic. Raspunsul romanilor il stim.

Intrebarea din 2009, va mai amintiti a fost "cine apara Romania mai bine de moguli?" Raspunsul, iarasi, se cunoaste.

Faptul ca intrebarea a rezultat din sondaje care spuneau ca presedintele nu va castiga niciodata prezentand "realizarile" primilor 5 ani de mandat este secundar – nu s-a prins nimeni sa vorbeasca despre problemele Romaniei profunde si tema a ramas doar la TVR.

Asa ca, jocul "la cacealma" are propriile riscuri. Dar atunci va fi deja la fel de credibil precum ciobanasul care a strigat de prea multe ori "Lupul! Lupul!".

Matale nu judeci ce spui ?

Basescu nu se ia la intrecere cu nimeni pentru nici o functie. Le are pe toate. Doar prim ministru nu a fost numit.

Plin de maidanezii lui Base, p'aici, unul mai

... pestritz si mai "globalizat la pedigree" decat altul.
Bre Ziare.com, mai aducetzi si vidanjorii, ca latra astia de asurzim.

Pana mai ieri ii pupai in...

Nu fi duplicitar

Se vede ca dezvaluirile lui Basescu au pus pe jar

propaganda USL-ista. Cine cunoaste bine parerile de pe ziare.com se cam mira de punctajele obtinute de catre cei care il contesta pe presedinte.
Am vazut ce a declarat la B1 si TVR si mi-a placut. Diferenta de "clasa" si seriozitate intre Basescu si cei doi lideri ai USL este enorma. Indiferent de injuraturile noastre de pe forum, cred ca incet, incet se vor hotara si nehotaratii. Adica cei in jur de 50% din electorat care nu se simt reprezentati de niciun partid. Si mare mirare sa ii conviga obositul si copilotul.

@adsal

:-)))

@Andorian

Ganditi-va bine:dvs.ati pierdut catelul sau catelul v-a pierdut pe dvs.deoarece dupa comentariile dvs,ati luat-o razna,rau de tot!Teo

... Si tu precis ca-l ai copilot pe Ponta,

....... d-aia o luashi cu Por(s)c.hul pe sens-invers :-))))
Bey de ce nu va inchiriatzi, voi clantzaii, o sala de box si va datzi pe bune in bo.t unu' la altu', in loc sa ne umpletzi pagina cu tembelismele voastre pro/contra-Base?
Totusi este bine ca nu scrietzi englezeste, c'ar rade tot Interentul de sarmana Romanie, trombonistilor.

@teo

Da scuze, probabil am cam intrecut masura. De altfel Basescu nu merita injurat, porcait sau facut de tot rasul, pentru simplul fapt ca a inceput sa se faca singur. De altfel, democratic vorbind este presedintele vostru ca eu nu l-am votat si mai mult de atat nu-l recunosc pentru ca eu nu am mai apucat 100 promisa la vot!

Daca nu ar fi cunoscut

felul de a fi si de a face politica a lui Traian Basescu, mai ca ai tinde sa-l crezi.
Dar cand stii ca azi zice intr-un fel, maine altfel si raspoimaine se jura ca nu a spus nimic, si-ii face pe altii mincinosi si incompetenti, cum poti avea incredere intr-un astfel de om.
Stiu, "politica este o c...", dar sa il vezi zi de zi cu aceeasi consecventa in a nu tine cont de nimeni si de nimic, sa treci peste cadavre numai pentru a-ti satisface propriile capricii, asta nu cred ca mai este politica.

 

Este Basescu responsabil pt ca Poanta e MINCINOS ??

Daca spui ca da..ma gandesc ca Base e responsabil si pt gheata de la Polul Sud...

////

Intoarce pistolul spre capul tau si apasa pe tragaci !Va fi un i.diot mai putin.
Ca sa nu mori p.rost , afla ca Basescu nu e responsabil nici pentru propriile minciuni.

@alvacora

.... La ce-tzi trebuie atunci mitraliera aia de bord? :-)))

@ onesti

pina acum singurul mincinos dovedit este basescu. A trait in minciuna si numai din minciuna

Ceausescu Impuscat

Basescu Spinzurat- ne-a luat 25% din salari- Genocid precum Libia, Egipt, Siria etc

 

Bade Caqrtane ! Cu lozincile matale te faci de ras pe forum.

E la moda LOGICA lucrurilor acum !

@ORD: Lasa-l bre omul sa-si spuna durerea

Ia vezi de ceea ce scrii tu p'aici (tu ....si celelalte 5-6 avataruri pe care le mai "pilotezi" la Ziare.com). Vezi sa nu-l mai gonflezi asa pe caTinDaNtu tau preferat, c'acusi itzi zboara in sus ca balonu' cu heliu, la parada de 23 august.

@Bre Cartzane, lasa-l pe ORD sa spuna lozinci, ce te bagi in

..... specialitatea lui?
Apai Base a fost capitan de chestii plutitoare, ...dar urmatorul presh trE' sa aibe scolile facute pe SUBMARIN. Ca numa' steagu' de pe antena de radio, se mai vede din ROmania....

Eu sic asa!!!

de ce nu te spanzuri tu ?
Ar fi imperios necesar sa fie dati afara din sistemul bugetar mult mai multi salariati ( acei salariati care nu era nevoie sa fie angajati dar care au dat spaga sa fie angajati ,este simplu cand luna de luna intra pe card un salar frumusel) probabil ca si dumneata eti unul din cei care dau spaga la angajare) cunosc multe cazuri in care s-au achitat sume intre 150 si 200 milioane pentru un scaun caldut NU este normal sa fie asa Il sustin pe Basescu asa cum pot Este singurul care a vazut problema aceasta Bravo BASE'

Baza Basescu rade cand se face de ras.

Romania traieste intr-o democratie ilegala si abuziva. Tot ce se intampla in Romania este ilegal.

Daca stenograma prezentata la B1TV este singura "dovada" ca i-a propus postul de premier lui Victor Ponta si acesta a refuzat, atunci Traian Basescu si-a mai trecut in agenda un moment in care s-a facut de ras. Iar daca are alte dovezi, sa le facă publice. Desi, daca ne luam dupa antecedentele presedintelui mincinos, s-ar putea ca "alte dovezi" sa tot asteptam.

La fel cum le asteptam pe cele despre identitatea purtatorului de nume de cod "Porumbacu" ori pe cele legate de actele de "tradare de tara" ale Regelui Mihai.

 

Chiar si postarea matale este ilegala ?

Hai zii !

Base da in primire...

Ultimile invatzaturi ale lui Base catre urmasii lui politici!
Ponta si Antonescu!

 

Un reporter incognito al Romaniei libere

a intrat in echipa de haitasi politici ai PNL care activeaza pe internet. Misiunea acestora: "desfiintarea" articolelor si comentariilor impotriva lui Crin Antonescu Timp de doua saptamani am fost postac de partid. Am primit in fiecare zi e-mail-uri de la consultantii partidului cu mesaje impotriva contracandidatilor si liste cu zeci de linkuri unde sa le raspandesc. Am intrat pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare, am vorbit despre bun-simt si i-am injurat pe "marinarul beat de putere" si pe "prostanacul comunist". Am bombardat cu stereotipuri toate articolele care nasteau vreo dezbatere rationala. La fel au facut si mai fac zeci de alti postaci din toata tara, fiecare lucrand pentru partidul sau. Noi, postacii rivali, ne stim intre noi si ne injuram, dar nu ne uram. Uram doar cate doua dintre personajele: "tiranul", "prostanacul" si "crinut-finut". Pe un al treilea il iubim. Sau macar facem un ban cinstit

Maxi ! Nici glume nu stii face.

Care-i treaba cu tine ?, Ca iepurasul ?

Excrocii pe care i-am ales de la caderea Comunistilor

Iliescu- vin mosierii, vin minerii
Constantinescu- nu sint securist- furti cit puteti
Basescu- gazul, electricitatea, petrolul din Marea neagra, Aurul din Rosia Montana s-a rezolvat in favoarea baietilor Nostri destepti Voi luati-o 25% reducere de salare sin Nationalizare Comunista nerezolvata- banii la Fondul Propietatea s-au terminat de furat!

 

Hei,hei ! Vad ca plutesti in deriva, Ce ti-sa intamplat ?

Cine-i de vina ?
La Basescu nu ai mnimerit-o deloc .

@Te-ai gasit tu, ORD, sa dai difuzoru' tare...

Hai, du-te la cuviosu' Base sa te spovedesti.
Itzi pune sutana pe cap si nu vede nimeni ce invartitzi voi acolo...
Dar nu te du imediat, ca acu-i 4 dimineatza la schitu' Cotroceni si se spovedeste coana Ple$koitza...

Eleonora a lui Maria

asteapta de 22 ani mostenirea bunicilor. Voi a-ti furat tot:yhdjvjfmgkgg- Eleonora vrea sa trecem la arme banditilor cu body guarzi?!?

 

Un indivit tot mai penibil!

Tocmai el vorbeste de minciuna?! Oare chiar nu i-o fi rusine?!

 

Basescu nu stie ce-i aia minciuna!

E nesimtit din nastere.

Romanii il vor invata pe Basescu ca nu poate trai in minciuna

Cand lansa propunerea derizorie, aruncata in bascalie "nu exclud ideea lui Ponta premier", de ce hahaia?
De ce nu a adresat propunerea lui Ponta ci lui Antonescu?
Era simplu de spus: "Dle Ponta, ce parere aveti?"

Mincinosul mincinosilor s-a decis: nu va da nici inregistrarea audio (se aude cum hahaie), nici alte stenograme de la discutiile cu celelalte partide.
Prea s-ar demasca drept mincinosul-mincinosilor, ordura-ordurilor.

 

Kogayonn

Basescu are impresia ca in fata lui sta un popor pe care el, in desteptaciunea si in smecheria lui, il poate manipula cum vrea, se crede un fel de Dumnezeu al politicii romanesti, insa nu-i ajunge lui Ilici nici pana la glezne. A ajuns Presedinte printr-o minciuna, si-a pastrat Presedentia aruncand cu invective la adresa lui Tariceanu, a mai castigat un mandat prin minciuna si hotie si crede ca-i va merge la nesfarsit. Daca nu stie, ii amintesc eu, romanii l-au pus Presedinte si tot romanii il vor da jos, nu poti folosi inselatoria si minciuna ca arme la nesfarsit.

Basescu: Ponta trebuie sa invete ca nu poti trai in minciuna

Dixit marele guru al marilor eructatii coprolalice, stie Bashinescu foarte bine ce sa-l invete pe Ponta!

Ca doar nu degeaba a mostenit, in numele tatalui!

 

Si ce ar trebui sa faca?

Sa emigreze,ca sa scape de minciunile prezidentiale si ale slugilor lui?Nu ar fi mai bine sa-si plimbe el sfaturile pe alte meleaguri?Parafrazindu-l pe Eminescu,"sa ne dea un semn si noua de mila domniei sala"?

 

Pai Pomta sa nu faca politica cu minciuni.

Specific pentru Ponta este zeflemeaua si sora sa, minciuna. Astfel de om nu are cautare numai in partide create pe minciuna si inselatorie.
Tipic PSD !

Interviul pres.Basescu a fost ca de obicei,precis si competent

Ponta trebuie sa-si corijeze lipsa celor sapte ani de acasa!Minciuna are picioare scurte!Teo

 

Interviul pres.Basescu a fost ca de obicei,precis si competent

Mai, tu erai cel care scria acele laudatio de 26 ianuarie, inainte de '89? Ca patosu' asta revolutz' imi pare cuumva cunoscut ;-)...

Ia vezi poate mai incape, mai strecori si-un "Baaah-seee!, acest BARRRBATT cutezator! .. Amiralu' Titanicului Rrromanesc!" . OK scoate Titanicu' ... nu mai stiu de ce da' cerd ca nu-i bine. Inlocuiesti cu "Costa Concordia" : nume sonor, sforaitor, da bine la dame deci aduce voturi ptr PDL de la fetele APACA _virgula;-)_ca le aduce aminte de italianu' ce le-aducea §trimfii da matase in anii '80 ;-)


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor