Basescu: Predoiu nu va fi premier. Liberalii nu si-au respectat niciodata intelegerile

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 14:02
5624 citiri
Basescu: Predoiu nu va fi premier. Liberalii nu si-au respectat niciodata intelegerile
Foto: Gandul live

Fostul presedinte Traian Basescu este de parere ca prim-vicepresedintele Catalin Predoiu nu va fi desemnat premier in cazul in care PNL ajunge la guvernare, in ciuda asigurarilor date de liderii partidului si de presedintele Klaus Iohannis.

"Nu cred ca va fi premier. Liberalii nu si-au respectat niciodata intelegerile", a declarat Traian Basescu, invitat, vineri, la Gandul Live.

Catalin Predoiu, viitorul premier? Ce l-ar putea face pe Iohannis sa se razgandeasca? (Video)

Fostul presedinte a subliniat ca liderii PD si ulterior cei ai PDL intotdeauna au respectat intelegerile cu liberalii, nu si invers, un exemplu elocvent fiind cel din 2004, cand Theodor Stolojan s-a retras din cursa pentru presedintie, iar liberalii au primit functia de premier.

"Dupa doi ani, PDL a fost dat afara de la guvernare cu spijinul PSD, care pierduse alegerile. Liberalii nu isi vor respecta cuvantul", a subliniat inca o data fostul presedinte, referindu-se la numirea lui Catalin Predoiu in functia de sef al Executivului.

Pe parcursul emisiunii, Traian Basescu a declarat de mai multe ori ca Victor Ponta este pe punctul de a pierde guvernarea si a explicat ca revenirea la putere a PNL depinde de UNPR-ul condus de premierul interimar Gabriel Oprea.

Basescu: Iohannis va plati factura. Oprea a tradat. Din economie nu intelege nimic

Basescu ii da lectii lui Iohannis despre relatia cu Ponta: S-a dovedit un esec. Nu e cinstit cu nimeni

"Este esential ca Victor Ponta sa transeze lucrurile cu Oprea", a declarat Traian Basescu.

Catalin Predoiu a fost desemnat de conducerea PNL pentru preluarea functiei de premier in cazul in care partidul ajunge la guvernare. De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a declarat in repetate randuri ca il va nominaliza pe Catalin Predoiu pentru sefia Executivului in cazul in care se schimba majoritatea parlamentara si guvernul Ponta este demis.

#Basescu Predoiu premier, #Basescu PNL intelegeri PDL , #presedinte