Basescu: Premierul va decide ce remaniere trebuie facuta - septembrie, octombrie, depinde

Autor: Ana Ilie
Marti, 02 August 2011, ora 20:30
1114 citiri
Basescu: Premierul va decide ce remaniere trebuie facuta - septembrie, octombrie, depinde

Presedintele Traian Basescu este de parere ca o eventuala remaniere a guvernului ar putea avea loc in septembrie sau octombrie, si ca e dificil de spus in acest moment daca si cine va fi inlocuit.

In orice caz, "ministrul de Finante a fost singurul felicitat de Fond pentru pasii facuti pentru restructurare si organizarea concursurilor de management", a spus Basescu, invitat la B1Tv.

"Este foarte dificil de spus acum si cu atat mai putin nu ma voi pronunta nici eu (in legatura cu restructurarea, n.red.). Va dau un exemplu: ministerul de Finante a fost singurul felicitat de Fond pentru pasii facuti pentru restructurare si organizarea concursurilor de management", a spus Basescu.

"Vesti bune, ca au inceput sa intrerupa contractele baietilor destepti; n-a reusit nimeni, iar am impresia ca Ariton o sa si reuseasca. Nu-l laud nici nu m-am pregatit sa-i fac vreo statuie, dar este ministrul care isi face treaba [...]

"Premierul va decide ce remaniere trebuie facuta; septembrie, octombrie, depinde. Eu nu va pot spune nimic in momentul de fata despre acest lucru, este o discutie care va trebui facuta la cererea premierului, va fi pusa in aplicare de amandoi daca va fi cazul", a incheiat Basescu subiectul remanierii.

"Mari economisti - Cosa, Daianu, Ilie Serbanescu, cat de critici sunt la adresa Guvernului! Imi aduc aminte cand au fost in guvern - n-au facut nimic, e usor a scrie versuri cand nu ai nimic a spune"... a amintit seful statului.

In ceea ce priveste performantele guvernului, Basescu este multumit, cu o singura exceptie: "Un ministru cand ia o decizie are impact pe 22 de milioane de romani, e greu sa iei decizia, nu spune nimeni ca nu se fac erori, cea cu TVA-ul este cea mai grava eroare, e decizie politica, dar asta este, nu a fost o decizie pe care Guvernul sa n-o fi inteles ca impact, dar n-au avut taria sa le spuna pensionarilor ca pierd mai mult cu marirea TVA".

In orice caz, nu este momentul sa se mai faca greseli: "Sper ca nu sunt sinucigasi, pentru ca cine face greseli acum... Romania e ca un om la inaltime si merge pe sarma, echilibrele sunt atat de fragile, pentru ca nu depind doar de noi".

"Imaginati-va doar colapsul unui sistem bancar care este bine reprezentat in Romania, o astfel de banca in Romania. Trebuie sa fim atenti. Ce va pot spune fata de 2009 este ca am fi mult mai bine pregatiti si ca avem solutii, bancile din Romania sunt foarte bine capitalizate, nu avem probleme cu bancile grecesti sau austriece... sunt si solutii daca totusi un esec s-ar intampla".

In final, Basescu a tinut sa sublinieze ca "acest Guvern a demonstrat ca are ca prioritate binele tarii si nu punctele electorale, pentru ca a facut sacrificii politice enorme ca sa aduca tara intr-o stare de echilibru. Daca revine criza, guvernul va avea acelasi comportament".

In ceea ce priveste eventualele voci critice din partea membrilor PDL, seful statului crede ca "in momentul in care nu accepta, parasesc guvernarea; prioritatea este relansarea fiscala si redresarea economica, PDL accepta deocamdata sacrificiul electoral; marea lor eroare a fost cresterea TVA".

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....