Basescu: Prezidentialele nu sunt o prioritate pentru mine

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 22:59
1282 citiri
Basescu: Prezidentialele nu sunt o prioritate pentru mine

Desi alegerile prezidentiale din toamna se apropie cu pasi repezi, iar cei care se viseaza la Cotroceni au inceput deja sa-si ajusteze discursul pe masura pretentiilor, presedintele Traian Basescu spune ca prioritatea lui, in acest moment, este evitarea unui derapaj economic.

"Prioritatea mea este sa evitam un derapaj economic. A doua sa indepartez de Romania analizele unor agentii de rating de acum doua, trei saptamani, in care suspectau lipsa de stablitate politica.

Daca as fi intrat si eu in randul celor care si-au fi anuntat candidaturile, am fi piedut sansa unei ameliorari a ratingului", a declarat seful statului, marti, la postul public de televiziune.

Intrebat, totusi, daca alegerile prezidentiale nu fac parte din prioritatile sale, Traian Basescu a spus "categoric nu", adaugand ca nu are dreptul sa isi asume "riscul sa intram intr-un derapaj economic".

"Nu ne mai pune nimeni la pachet cu Ucraina"

Despre starea economiei, seful statului a observat ca, desi inca nu avem un acord semnat cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar de Investitii, desi inca nu au intrat bani si nu vor intra bani la Banca Nationala pana in luna mai, in urma anuntului ca sa se va semna acest acord moneda nationala s-a stabilizat.

"Ne-am creat toate conditiile sa putem evita derapajul economic. Am o strangere de inima si frisoane cand aud prognozele si ma gandesc ca ar putea aparea prognoze si mai proaste. Dar slava Domnului ca nu ne mai pune nimeni la pachet cu Ucraina! Eu nu stau toata ziua cu Guvernul, dar am siguranta ca ce face face bine.

Eu sunt solidar cu acest Guvern, chiar daca am putea avea puncte de vedere divergente, voi incerca sa discut cu Guvernul si sa gasim o solutie. E criza si trebuie sa vorbim aceeasi limba. Majoritatea parlamentara a fost un suporter al Guvernului, indiferent de declaratiile unora sau ale altora", a explicat presedintele Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu prezidentiale, #Basescu economie rating , #presedinte