Basescu, prima declaratie de la revenirea la Cotroceni: Nu ma mai schimba nimic

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 19:50

   

Basescu, prima declaratie de la revenirea la Cotroceni: Nu ma mai schimba nimic
Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, in prima sa declaratie de presa de la Palatul Cotroceni, dupa tentativa de demitere a sa din fruntea statului, ca stilul sau de a conduce nu se va schimba. Cu toate acestea, Basescu i-a uimit pe jurnalisti cu raspunsuri la care nimeni nu s-ar fi asteptat: "No comment".

Presedintele a inceput prin a preciza ca merge la Bruxelles pentru discutii cu seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu cel al Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu comisarul pentru Justitie, Viviane Reding.

Scopul vizitei de lucru a lui Basescu este restabiliraea increderii in romani. Presedintele considera ca Romania a iesit slabita din conflictul intern si crede ca evenimentele de vara aceasta au generat o criza de incredere in tara noastra.

Basescu a facut apoi un apel la intreaga clasa politica, in care s-a inclus si pe sine, sa existe un deplin consens in chestiunile europene, pentru ca romanii sa nu ajunga sa plateasca pentru indecizia politicienilor.

Presedintele a subliniat ca a revenit la Cotroceni neschimbat si nu va renunta la cateva principii: independenta Justitiei, neamestecul politic in structurile de securitate nationala si setul de obligatii pe care le are presedintele.

Ziare.com a prezentat principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE TEXT:

- In cursul zilei de maine (vineri - n.red.) o sa fac o vizita de lucru la Bruxelles. Am intalniri programate cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu comisarul pentru Justitie, Viviane Reding. Vizita de lucru o fac la solicitarea mea, pentru ca am considerat necesar sa discut cateva din problemele de actualitate pentru Romania dar si UE. Este categoric in plina desfasurare un proces rapid de schimbare a UE si sunt procese particulare de interes pentru Romania.

- In ceea ce priveste, interesele particulare ale Romanniei, un subiect va fi MCV. Dupa evenimentele din 3-6 iulie, CE a decis sa solicite pentru Romania un raport suplimentar care vizeaza statul de drept. Este pentru mine si Romania de interes major sa vedem exact abordarile pe care le are CE si doamna Reding cu privire la acest raport.

- Raportul fiind determinat de evenimentele din 3-6 iulie si de tergiversarile de dupa terminarea referendumului, mesajul meu va fi precis: institutiile Romaniei au rezistat la efortul la care au fost supuse de majoritatea parlamentara si nu este de neglijat sprijinul politic pe care l-au primit de la CE, lideri europeni, lideri NATO.

- Cred ca nu este de natura a ne favoriza faptul ca Parlamentul a respins solicitarea parchetelor de a ridica imunitatea pentru doi membri ai Parlamentului, nu sunt de bun augur atacurile la adresa Justitiei si angrenarea unor politicieni importanti in auto-denunturile pentru participarea la referendum. Se ancheteaza eventuale fraude, daca sunt, nicidecum nu se pune sub semnul intrebarii dreptul de a participa la referendum.

- Un alt subiect este legat de Schengen. Pozitia mea e neschimbata: accesul este o chestiune tehnica, definita de tratatul de aderare, nu poate fi conexat cu alte conditionalitati.

- Un alt subiect este finantarea proiectului de cercetare ELI, este abrevierea de la Extreme Light Infrastructure, este derulat de Institutul de la Magurele, Romania a aplicat pentru finantare. Pentru noi este de interes accelerarea procedurii de acceptare.

- Voi relua discutia legata de extinderea cu un an a perioadei de utilizare a fondurilor europene, din pacate momentul optim a trecut, nu stiu daca mai poate fi reluat cu succes, avand in vedere ca am lansat solicitarea in Consiliul informal din 23 mai, fiind informal s-a luat doar nota, a urmat intalnirea cu presedintele Barroso in care i-am dat o nota scrisa si trebuia sa fie sustinuta in Consiliul din 28-29 iunie. Sa vedem daca poate fi reluat convingator, este o tatonare.

- Nu voi vorbi despre fonduri... stiu ca premierul Ponta merge luni, probabil va ridica el problema.

- Venind pe agenda europeana, ma intereseaza sa ma pun la curent cu evolutiile legate de cadrul fiscal din perioada 2014-2020. In timpul verii au avut loc discutii, ma intereseaza pozitia lui Barroso, a lui Rompuy, avand in vedere ca Romania trebuie sa ramana in beneficiar, chiar daca exista multe reticente la nivelul donatorilor.

- Romania are interes major ca politicile care vizeaza fondurile de coeziune si politica agricola comuna sa ramana favorabile reducerii decalajului dintre Romania si statele membre vechi.

- Vreau sa discut procesele de aprofundare a aderarii. Aceste procese au capatat viteza si v-as aminti ca numai in cursul acestui an am adoptat Tratatul fiscal, a devenit functional si Mecanismul economic de Stabilitate, s-a lansat teza uniunii bancare si are si un termen foarte scurt de intrare in functiune, in trepte. La 1 ianuarie 2013, se preconizeaza intrarea in procesul de realizare a uniunii bancare.

- Comentariu personal - alaturi de Mecanismul de Stabilitate, realizarea uniunii bancare avantajeaza Romania. MES se adreseaza statelor in dificultate, cu datorii mari, si suntem interesati ca aceste state sa aiba solutii convenabile pentru ca Romania exporta in aceste state, cum deasemeni nu avem niciun motiv sa fim impotriva uniunii bancare, ce va duce la o atenta supraveghere a bancilor din zona euro si nu numai. Romania avand o piata dominata de banci din zona euro, pentru noi este un avantaj, chiar daca indirect. Le sustinem fara rezerve. Avem o singura rezerva, ca procesul de realizare a uniunii bancare sa nu se realizeze strict pentru bancile din zona euro.

- Daca vreti un element esential in a fi convingatori in solicitarile noastre este legat de mentinerea tintei noastre de aderare la zona euro care trebuie sa fie 2015. Doar daca viata ne va demonstra ca nu putem, ar trebui sa modificam tinta. In acest moment, nu avem niciun motiv.

- Unul din obiectivele noastre a fost legat de acest lucru, pentru a participa la decizii, pentru a fi atenti daca s-ar pune problema modificarii criteriilor de aderare la zona euro, printre altele.

- Viteza pe care a luat-o procesul de integrare a statelor in UE este deja mare. Este bine ca acest tren cand trece, sa ne urcam in el. Riscul de a nu indeplini criteriile, de a sta sa chibzuim politic cum ne e mai bine, este major si exista riscul ca trenul sa treaca si sa nu mai revina. Stiu care este abordarea si sunt state care nu au timp sa stea dupa cei care nu au timp sa ia decizii in timp util.

- Fac un apel la toate partidele ca in ceea ce priveste abordarile europene sa existe un deplin consens, pentru ca altfel riscam enorm si cei care vor plati factura sunt romanii. O astfel de abordare inseamna seriozitate si consecventa, sa nu lasi dubii asupra apartenentei tale la UE, care tinde si catre realizarea unei uniuni politice. Din acest punct de vedere, sunt un sustinator fara rezerve al proceselor care se desfasoara, dar degeaba le sustin eu daca nu vom reusi sa realizam o unitate in abordarea politicii europene. Am inceput sa aud analisti, politicieni, care se gandesc daca ne intereseaza sau nu zona euro. Va asigur ca ramanerea in afara euro ar fi o drama pentru Romania.

- Dincolo de asta, e obligatia care decurge din tratat. Noi avem o derogare, intrucat nu indeplineam criteriile, dar 2015 trebuie mentinut.

- Intervine o alta uniune, unde vom avea probleme majore si va trebui sa discutam - uniunea fiscala. Romania nu isi permite acelasi nivel de fiscalitate ca Franta, Germania. Acolo vom avea nevoie de perioada de tranzitie.

- Voi aborda in discutiile cu dna Reding problema minoritatii rrome. Dna Reding a propus crearea unui grup de state interesate care sa degaje solutii la nivel european. Teoria noastra veche, cand problema devenise stringenta in Italia, sa avem o proiectie a rezolvarii la nivel european, revine pe agenda. Atunci nu s-a finalizat, sa speram ca de data aceasta poate reusim sa desfasuram o politica la nivel european pentru ca problema rromilor nu se va rezolva nici intr-o zi nici punandu-i in avion, ci prin educatie. Oriunde s-ar afla trebuie sa aiba sansa la educatie in primul rand, si multe altele.

- Romania a iesit slabita din acest conflict intern si trebuie sa recunoastem ca ce s-a intamplat la noi in 3-6 pana pe 27 august a generat o criza de incredere in Romania. Este o pierdere mare si n-o vom acoperi cu declaratii, ci cu fapte.

- Acestea sunt gandurile cu care ma duc la Bruxelles. Doresc sa declansez procesul de redobandire a increderii in Romania si in capacitatea de a fi buni europeni. Romania nu are alta sansa decat a integrarii cat mai profunde in UE. Procesul de globalizare nu iarta pe nimeni, o tara ca Romania, ca Germania, nu poate face fata singura procesului de globalizare, va trebui sa regandim toata Europa daca vrem sa ne protejam cetatenii. Nu vorbeste si nu accepta nimeni pierderea identitatii nationale.

- Este clar ca niciunul din noi singur nu poate face fata in viitor efectelor proceselor de globalizare care nu mai sunt sub controlul politicienilor. Acesta este capitalismul, asta e competitia, asta e viata, daca vrem sa tindem la prosperitate.

Raspunsuri la intrebarile jurnalistilor

- Protestatarii de la Cotroceni - Mesajul meu l-ati auzit, in ceea ce priveste protestele - este un drept pe care cetatenii romani l-au castigat.

- Coabitarea cu premierul Ponta - Nu comentez.

- Inaugurarea noii sali de conferinte - Intrebati la biroul de presa, am vazut ieri cum arata.

- Dezbaterea din PE - Nu am cometarii cu privire la dezbaterile din Parlament.

- Cele sase solutii pentru recredibilizarea Romaniei - Au trecut, imi pare rau, lucruruile sunt mult mai grave, nu se mai pot intoarce.

- Ce fel de presedinte - Nu ma mai schimba nimic, e greu dupa 61 de ani.

- A treia suspendare - Bucurosi le-om duce toate (rade - n.red).

- Inalti oficiali europeni au actionat ca un agent electoral pentru presedintele suspendat - Este o exagerare a celor care au facut aceste declaratii, probabil a surprins pe multi, din necunoasterea Tratatului. Tratatul obliga CE sa reactioneze la derapajele din statele membre.

Daca nu era o reactie a CE, Comisia nu si-ar fi facut obligatiile care decurg din tratatul constitutiv. Reactiile au fost pe masura informatiilor pe care le-au primit si a convingerilor lor, probabil. Nu politice, ci constitutionale.

Poate cineva sa-mi spuna ce articol din Constitutie am incalcat in vederea suspendarii? Aceeasi intrebare mi-o pun si ei. Nu poti sa schimbi un presedinte doar pentru ca e impopular, e o problema pe care si-o pun multi. Cred ca aici a fost neintelegerea liderilor europeni si a CE.

- Apelul la clasa politica - Eu sunt parte a clasei politice, deci sunt parte a ceea ce s-a intamplat. Dar sunt lucruri cu care am revenit la Cotroceni si la care nu voi renunta: independenta Justitiei, vedeti ca continua atacurile, este de ne-negociat orice imixtiune politica in structurile de securitate nationala si este de ne-negociat setul de obligatii pe care le are presedintele.

Obligatiile constitutionale trebuie sa mi le fac. Mi-a venit dimineata pe birou acordul cu FMI, semnat de premier, tentatia a fost sa spun ca n-am fost aici cand s-a negociat, nu stiu ce s-a stabilit, am vrut sa-l trimit Guvernului, sa-i dea drumul fara semnatura mea.

Uitandu-ma in legea tratatelor, am vazut ca nu se poate fara semnatura mea. Am sa-l semnez, desi nu am avut nicio contributie, vorbesc de ajustarea care s-a facut. Deci n-am cum sa renunt la atributiuni ale functiei, indiferent cate procente am in sondaje.

- Comentariile presedintelui Lituaniei - M-ati vazut pe mine agitat in ultima perioada, chiar si la garaj? Presupun ca nu mi s-a adresat. Eu doar spun, cei care au misiunea sa comenteze sunt cei din presa. Este o femeie extrem de prestigioasa, un om care stie ce spune, a fost comisar pentru buget, n-as vrea sa-i comentez declaratiile.

Basescu merge vineri la Bruxelles

Vineri, presedintele Basescu se intalneste, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si cu comisarul pentru justitie, Viviane Reding.

Va fi prima vizita externa pe care seful statului o efectueaza dupa invalidarea referendumului de demitere.

Pe agenda oficiala a intalnirilor de vineri figureaza si o declaratie comuna de presa cu Herman Van Rompuy.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 20167 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Android
rank 5
Sunt tare curios ce ne transmite domnul Presedinte !
Chiar i-am simtit lipsa... Voi nu ?
Utilizator sters
Toarasi, sa stiti ca numai pe Luna presedintii nare viata grea !
La noi in Romania, asa cum a adus astia pa regele Carol de la nemti, asa trebe saducem si noi un presedinte da la Chineji, asta daca vrem sa sa reglementeze cu scandalele !
Alfel, nu razbim !
Sa stiti !
Cocosila
rank 1
Demisioneaza ,hai ca i-a ajuns !
...hai ca nu e greu !...pe o foaie A4....nu A3 ...:)
Comentariu inadecvat
Comentariu inadecvat
geluamin
rank 1
Munica Macacavei marea justitiara!!!
"Mult lăudata “justitie europeană" a Monicăi Macovei a fost adusă din nou in discutie de europarlamentarul PDL cu ocazia discutiilor ce au avut loc ieri in Parlamentul European. Printre altele, Macovei le-a povestit membrilor PE că romanii au intrat in Uniunea Europeană pentru a avea “o justitie dreaptă, independentă, impartială", in acest sens existand procurori care “fac dosare politice si cercetează pe oricine este la putere". Din păcate, spune doamna Macovei, se incearcă indepărtarea unora dintre acesti procurori, lucru total supărător pentru europarlamentarul PDL care a depus foarte mult efort pentru constuirea unui sistem ierarhic format din “nulitătile controlabile" din domeniul justitiei. Reamintim faptul că in anul 2005, Monica Macovei afirma, conform spuselor unor fosti consilieri, că are nevoie de “nulităti controlabile" in Parchetul General si la DNA. Sistemul creat după acest tipar, mult visat de Macovei, a fost realizat in cele din urmă, prin numirea Laurei Codruta Kovesi in fruntea Parchetului General si punerea bazelor pentru o mare familie de procurori macovenieni condusă de la centru de insusi fostul procuror comunist via Kovesi. Din această mare familie de procurori care asigură “justitia dreaptă, independentă si impartială" face parte si Horia Valentin Selaru, unul dintre oamenii extrem de apropiati ai procurorului general al Romaniei. In acest moment, Selaru este seful Sectiei de Urmărire Penală si Criminalistică a PICCJ, insă acesta este doar varful unui iceberg, cariera lui Selaru cunoscand o ascensiune fulminantă in ultimii ani, datorită servirii cu loialitate a intereselor Partidului Democrat-Liberal. In vara anului 2008, Horia Valentin Selaru se afla la conducerea Parchetului Curtii de Apel Brasov, insă Kovesi a considerat că este nevoie de el la Parchetul de pe langă Inalta Curtea de Casatie si Justitie. In scurt timp, Selaru a fost numit consilier al procurorului general si a fost detasat la DIICOT pentru o scurtă perioadă, timp in care si-a demonstarat loialitatea fată de sefa sa si de membrii PDL hotărand neinceperea urmăririi penale (NUP) in cazul ALRO, in care apăreau, printre altele, nume importante ale Puterii din acea perioadă, precum Elena Udrea, Dorin Cocos sau Theodor Stolojan (dovadă clară a faptului că procurorii făceau incă de atunci dosare politice si cercetau pe oricine este la Putere(!))."
Utilizator sters
Toarasu Arthas, matale pui prea multa patima !
Si nuti face bine !
Mai rabda si matale un pic sisa rezolva !
SA TRAITI !

http://www.youtube.com/watch?v=nsj--_j44ro&feature=list_other&playnext=1&list=SPC0C2D53F60D5AED5
copilul
rank 1
Noooo,nu-l lasa Viviane ! Pe ea,cine o mai voteaza la sefia
Europei ?....asta are cuvint ...greu !!!!!....cind a spus ca demisioneaza dupa 5 minute ,poi a facut-o,dar 5 minute cosmice,care dureaza 5 decenii terestre !!!
geluamin
rank 1
Guvernatorul Romaniei, nu vorbeste!!!
El latra ordine si spune minciuni pe placul licuricilor externi pe care-i deserveste.
ORD
rank 5
Va e frica ca va demasca ca autori ai loviturii de stat parlamentare
Comunistoizii au atras cu minciuni in PNL si PSD parlamentari din PD-L pe niste oameni slabi de inger si ia transformat in TRADATORI.
Ei, tradatorii au fascut legi si ajunsi in USL voteaza anularea si modificarea lor.

Ce poate fi mai dezonorant pentru acei tradatori ?

Adica scuipi si apoi lingi ce ai scuipat ?

Gretoase persoane in politica MITICILOR regateni !

Si se gasesc nebuni care-i aplauda !
niculaeda
rank 5
@Cocosila
- de ce ? antonescu si-a scris demisia ?
bunicutu
rank 3
Abia acum a gasit prilejul
dupa ce a asistat la balacareala europarlamentarilor nostri in fata intregii Europe, vine si el cu continuarea balacarelii pe plan intern, avand si sustinerea fatisa a PPE, de parca ar fi membru de partid nu presedinte de stat
Arthas
rank 4
Nu este presedinte de stat - a fost demis
E presedinte la PD.
ORD
rank 5
Arhas ! Doare rau ca ati ratat lovitura de stat ?
Ah, BOICOTUL acela afurisit !
niculaeda
rank 5
@Arthas
- nu mai e 88% din 46.24% ? ati ajuns la 90% curat ?
bobo12345
rank 3
Basescu va spune lucrurilor pe nume !
Asteptam declarati presedintelui. Basescu inspira foarte multa incredere cetateniilor si, dupa cum observati, un exemplu ar putea fi chiar intalnirile de zilele trecute cu ambasadorii. Astfel putem observa ca exista si politicieni care sunt preocupati cu adevarat de soarta Romaniei si de modul in care suntem perceputi in afara. Va fi nevoie de masuri concrete si de multe eforturi pentru a recastiga increderea partenerilor nostri si a investitorilor starini, dar conteaza ca in sfarsit a fost demarat acest proces de refacere a imaginii Romaniei.
Chrys05
rank 5
...
Asta as vrea si eu sa vad stimabile.As vrea sa-l vad pe prea demisul nostru presedinte cum ne explica purtarea sa fata de cei 7,5 milioane de romani sa sa ne spuna verde in fata de ce susitine ca Romania este o tara democratica in timp ce el se intoarce la cotroceni ca un mare dictator.
adyytzza
rank 3
Basescu inspira incredere!
Basescu este singurul politician roman care mai inspira incredere.Singurul care spune problemele Romaniei publice restul ies doar sa acuze sau sa spuna minciuni.
bobo12345
rank 3
Sigur va aduce tara pe linia de plutire !
Eu zic ca dupa ziua de ieri tot omul de rand care a privit la televizor in direct de la Parlamentul European, multi romani s-au trezit si multi nu se vor mai lasa pacaliti si amagiti de minciunile care se spun la Haznaua3. Sa ascultam spusele presedintelui. Sigur va spune lucrurilor pe nume si ne va spune ceea ce trebuie facut pentru ca tara sa intre dinou pe linia de plutire.
maria27
rank 4
o situatie normala
Este normala aceasta "tacera" a Presedintelui, presupun ca in aceste zile a analizat situatia si in aceasta seara ne-o v-a prezenta.
Utilizator sters
Asta n'are cui sa se....
....adreseze! daca vrei sa vorbesti cu el mergi la sedinta voastra de gasca portocalie! Nu avem nevoie de minciunile unui escroc!
Doresc disparitia PSD
rank 5
USL abea asteapta sa tabarasca pe discursul presedintelui ALES..
...domnul Traian Basescu.
Nu de alta dar presedintele ALES Basescu este killer-ul USL ca PONTA pe PANAIT !
Ghilotina
rank 5
progres : a aparut iar steagul NATO
Dl Presedinte ca de obicei ,

domina .

Sa vedem ce face Ponta la Bruxelles .
Constantines
rank 1
Daca tacea,
filosof ramanea.
Vai mama noastra, neam de secaturi ce suntem!!!
Ghilo, cred ca si tu te-ai saturat, dar n-ai ce face, simbria e simbrie. Cred ca ai ramas printre ultimii slujbasi comunisti, cinstiti pana la tembelism.
COTOI
rank 1
Ati vazut la RTV?
Au aratat ca zombi a facut pipi pe el.
Se vedea clar pantoful ud si urma de lichid care curgea pe cracul pantalonului!
A ajuns rau!
Miauuuuuuuuuuuuuuuu
curat-murdar
rank 5
Basescu - SUSPENDATUL DEMIS de Popor pe veci !!!
Nu-l mai schimba nimic - ramine un circar de cea mai joasa speta.
u961945
rank 5
ai dreptate basescule,
un om trecut de 18 ani...NU SE MAI SCHIMBA!!!ramane cu aceleasi "MANIERe".
adyytzza
rank 3
o misiune deloc usoara
misiunea Presedintelui este una foarte delicata,trebuie sa restabileasca orinea si sa scoata tara din haosul in care a fost aruncata.Trebuie sa refaca legaturile cu UE si sa recapete increderea partenerilor straini.O misiune deloc usoara.
Caraz
rank 5
Presedintele va reface relatiile externe
Ne-am pus toata Europa in cap din cauza lui Ponta si Crin care prin abuzurile facute la referendum au atras repercusiuni grave din partea comisiilor ale UE. Imaginea negativa a tarii pe plan extern trebuie indreptata de Basescu iar asta nu se va intampla usor..
Comentariu inadecvat
Alecsa25
rank 5
Schimba discursul!
Sa inteleg ca nu te-ai uitat aseara la dezbaterile din PE din moment inca mai utilizezi acelasi discurs expirat si fals. Cred ca basescu s-a speriat rau de tot dupa dezbaterea de ieri din PE. Iar acum trebuie sa ne mai dezinformeze cu ceva si sa ne mai spuna inca o data ca n-am inteles bine. Eu zic, mai bine, sa-si anunte demisia in seara asta! S-a terminat! Nu mai are ce cauta la Cotroceni dupa ce 7.4 milioane de romani i-au spus PA!
Strugure
rank 5
Presedintele ALEWS al Romaniei, domnul Basescu Traian va vorbi....
... despre interesul romaniei, despre restabilirea increderii in Romania, despre intalnirea cu d.l Barroso, despre fcongresul PPE de la Bucuresti de luna viitoare.
Nimic despre gunoiul politic USL.
USL e devalorizat.
ORD
rank 5
Ghuilotina ! Ce va face Ponta la Bruxelles ? Va spun eu la SIGUR :
...ce au facut turcii la Plevna !
Comentariu inadecvat
u961945
rank 5
"nu ma mai schimba nimic" ...
si ceausescu a crezut...
Utilizator sters
Uzurpatorul impostor și ilegitim DEMIS.
Plangerile penale formulate de senatorul PNL Ioan Ghise impotriva lui Traian Basescu si a celor sase judecatori de la Curtea Constitutionala care au batjocorit vointa a 7,4 milioane de romani .

Senatorul liberal Ioan Ghise a formulat, joi, 13 septembrie 2012, doua plangeri penale pe care le-a inaintat Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Prima dintre plangerile penale ale parlamentarului il vizeaza pe presedintele Traian Basescu, pe care Ioan Ghise il acuza de uzurparea de calitati oficiale si de propaganda in favoarea statului totalitar. Cea de-a doua plangere penala care a ajuns pe masa procurorului general Codruta Kovesi de la Ioan Ghise ii vizeaza pe judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, in frunte cu presedintele Augustin Zegrean. Senatorul PNL, Ioan Ghise, ii acuza pe judecatorii CCR, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antuanella Motoc si Puskas Valentin Zoltan ca au schimbat ordinea de drept in Romania atunci cand au decis ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a fost nelegitim, anuland totodata si confirmarea rezultatelor constatate de Biroul Electoral Central.

Gadafi este foarte de acord cu plangerile senatorului Ghișe...

Tot respectul,senator Ghișe!
inovator
rank 5
N-am inteles cui s-a adresat basescu?
Cred ca a vorbit sa se afle in treaba,deoarece am vazut ca nu a raspuns la intrebarile ziaristilor privind situatia din tara!!!! "Nu comentez"!!!! Ce surpriza ne-a facut "noul" pres!!!! Altadata comenta orice zbura!!! La prima intrebare parca il gatuia plansul! Nu se astepta la o astfele de intrebare? Asta nu stie ca traim in alta epoca decat aia in care nu aveai voie sa intrebi?
Comentariu inadecvat
Arthas
rank 4
Basescule, DISPARI din ochii nostri !!!
Ai fost demis la referendum cu 90% iar mandatul tau este ILEGAL !!!
Utilizator sters
Jos imperalismu angloamerican si englez !
care a ajuns iei sa ne comande pa noi, care din 77 noi ie natiune idepedenta si da sine statatuare, asa cum a zis toarasu Mihai de la Kogalniceanu !

LIBERTATE ! libertate ! libertate !
niculaeda
rank 5
@Arthas
- vad ca o tineti langa , cu 90% !
starpitorul
rank 5
nu mai e nevoie de control... ci DIRECT CAMASA!!!
carmaciul o ia direct pe aratura... iar se duce la bruxelles sa ii lamureasca pe aia ce trebuie facut urgent... ca parca s-au lasat pe tanjeala!

iarasi nu mai comenteaza EXACT PARTILE ESENTIALE ce ne scot din ecuatia europena care il privest direct... iarasi el nu e responsabil de situatie... ci doar adversarii politici... iar el da indicatii pretioase in toate domeniile ca doar e "specialist"...

ba caligula da dambovitza... ti-ai facut calu' parlamentar la strasbourg... chiar vrei sa si dai foc cacapitalei?

calmul tau se chiama nesimtire, ca doar fiere si otrava scoti la fiecare "idee" ce ti-au ordonat-o stapanii de la usdrael si mai nou berlin!
Nikk
rank 2
Incredere totala ! Deplina aprobare !
Unde am mai citit noi d'astea ?
O sa'l intreb pe jak ca el la bibiloteca reciteste tot sa nu uite nimic ...
ORD
rank 5
Ei, in ciuda ta, Arthas, Basescu nu dispar e ci se da la ..;..
...ficateii tai. Ha ha ha.

Foaie verde foi de praz, crap USL-asi de necaz.
Utilizator sters
Toarasu ORD, lasal, nul mai nerva si matale !
Toarasu Arthas are alte suparari, daia vine iel sasi verse focu pa ziare.cm, finca ie GRATIS !

SA TRAITI !
ElyClau
rank 5
odata erai...
demn cand comentai!

PS: acum este "pro,./sto-basescian"
Strugure
rank 5
Cred ca ORD il lasa, dar Arthas e parca ...
infierbantat si ,,musca,, ce apuca.
Eu ma feresc de astia cu ferbinteli ce nu se joaca cu papusile ci sunt agitati.

SALUTARI, d.le PSD erie !
Tot eu sau el !
Comentariu inadecvat
anamaria205
rank 2
......
Basescu s-a intors la Cotroceni impotriva vointei poporului. Este un presedinte impostor fara nici un pic de legitimitate. Singura declaratie care i-ar face fericiti pe romani ar fi legata de demisia acestuia.
bunicutu
rank 3
doar dupa ce se intoarce maine de la Bruxelles
ca in seara asta nu mai vad cum...
Utilizator sters
Este clar infractor Basescu Traian este un uzurpator al Romaniei.
Demis de romani,dispretuit international, Basescu Traian uzurpator-infractor -PENAL ce ocupa Institutia Prezidentiala in scopuri personal -terorist-internationale ca si complice a lui Viktor Bout,isi mai atrage inca o grava acuzatie,recunoaste ca el este in afara statului roman si al poporului roman.Basescu Train recunoaste ca este ocupantul a doua institutii ale autoritatii de stat DNA si CCR ce l-au AJUTAT infractional-corupt pe Basescu Traain sa reziste vointei poporului roman care l-a DEMIS pe Basescu Traian pentru a-l judeca si condamna.Basescu Traian spune ca instituiile statului au rezista in fata poporului roman,dar instituile statului sunt insasi poporul roman,adica poporul roman rezista impotriova poporului roman? AfirmatiA teroristului international Basescu Traian este demna de a fi luata in atentie de psihiatri.Ieri in Parlamentul European intr-o secunda de luciditate Macovei Monica a recunoscut ca in regimul terorist-dictatorial Basescu Train procurorii "sericiilor rezistente"impotriva poporului roman ancheteaza ,cite: "dosare POLITICE impotriva tuturor oamenilor politici"si de aceea "USL vrea sa acapareze justitia "serviciilor gestapoviste ale lui Basescu-Macovei!!!!
ETC
rank 1
Mafia e asociata cu sistemul creat de Basescu
Pino Arlacchi: Multumesc, dle presedinte. Timp de opt ani, Romania a fost condusă de un presedinte autoritar, care a incălcat drepturile fundamentale, a atacat organele statului, guvernul, chiar si sindicatele si presa. Regimul lui Băsescu a fost bazat pe un sistem paralel de putere personală, este povestea cunoscută, a folosit serviciile secrete pentru a-i spiona pe cetăteni, pentru a ameninta adversarii politici si pentru a-si proteja prietenii. Mafia este asociată cu acest sistem paralel, care a fost contestat de cetăteni, prin reactii populare. Iar Comisia Europeană nu s-a pronuntat niciodată impotriva acestui sistem.

Pino Arlacchi este europarlamentar italian, specialist in lupta anti-mafia. Discursul a fost sustinut ieri in cadrul dezbaterii despre situatia din Romania.
Comentariu inadecvat
ORD
rank 5
Poporul a boicotat referendumul, astfel ca USL a fost strivit
, Voi adunaturile di tradatorii din USL sunteti servitorii lui Voiculescu, robii lui si nu poporul.
USL cu toata haita sa s-a DEVALORIZAT, a devenit ca o hartie ce o poarta vantul pe aiurea.
Utilizator sters
ce poti astepa de la un ... ?
oricum, nu poti face bici care sa mai si plesneasca din el.
ETC
rank 1
Viviane Reding nu da doi bani pe romani
- opiniile social democratilor (Swoboda) si ale liberalilor (Watson) n-au avut o tenta atit de pregnanta de atac politic si la persoana precum ale popularilor

- Monica Macovei vrea cu orice chip sa o intreaca pe Elena Ceausescu la concursul “cea mai nesuferita romanca din ultimul secol"

- cel mai revoltator detaliu este ca in speech-ul comisarului european Viviane Reding (PPE), n-a fost mentionat nici o secunda votul romanilor, adica rezultatul la referendumul din 29 Iulie. 8,5 milioane de voturi, din care 7,4 milioane pentru demiterea lui Basescu, au fost ignorate ca si cum n-ar fi existat. Desi erau cel mai important aspect al dezbaterii privind situatia din Romania. Nimic nu este mai relevant pentru democratie decit votul popular. Restul, toate, sunt secundare

- am vazut citiva europarlamentari romani care s-au hotarit sa vorbeasca in sfarsit mai transant. Poate dezbaterea de azi e si pentru USL o lectie ca orice vrei sa faci din punct de vedere politic, trebuie sa comunici si sa explici ca totul este legal si constitutional. Altfel te plingi dupa aceea ca adversarii tai au umplut piata cu intoxicari si cred cei de la Bruxelles ca dai “lovitura de stat parlamentara" (Apropo, concept mai penibil ca asta n-am auzit. Si e spus de un comisar european !).
u961945
rank 5
@faq2 21:26
"nu ma mai schimba nimic"...probabil a vrut sa spuna COABITARE!!!
lamationairetia2711lp43
rank 5
@anamaria205 , mai incearca odata
celor mai multi romani le pare bine c-a ramas adevaratul presedinte, voi cei ~ 4 milioane de votanti asteptati sa se trezeasca Cacarau
ETC
rank 1
Hai cu urmarirea penala…
Vuvuzelele Palatului Cotroceni – ma refer aici la consilierii de acolo si la micutii laudatori din PDL – afirma sus si tare ca premierul Ponta si presedintele Senatului Antonescu au savirsit o crima politica prin criticile aduse unor conducatori ai Comisiei Europene si altor responsabili occidentali.

O fi avind Ponta destule probleme, dar chestiunea criticilor aduse unora din UE pare tratata de tabara portocalie prin prisma relatiei definite de ayatolahul lor Basescu in relatia cu licuriciul mare. Stiti voi la ce ma refer.

Ce se vezi, un alt important lider european, presedintele Cehiei Vaclav Klaus, il critica pe Barroso. Avind in vedere gravele atingeri aduse intereselor europene, eu zic sa-l ia DNA si pe liderul ceh la intrebari. Sa descinda tulusii la Praga sau sa fie chemat aici, la audieri, cu propunerea de retinere pe 24 de ore.

Ia uitati stire aici :

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, cunoscut pentru opiniile sale eurosceptice, a respins “cu fermitate" joi propunerea lansata cu o zi in urma de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind crearea unei federatii a statelor-natiuni in Europa, scrie AFP.
“Resping cu fermitate aceasta idee a lui Jose Barroso", a afirmat Klaus, intr-un interviu acordat cotidianului Pravo.
“Singurul lucru pe care il apreciez in propunerea sa este ca actualii protagonisti ai aprofundarii integrarii europene au marturisit pentru prima oara cu glas tare obiectivele lor reale", a adaugat el.
“In 2004, am aderat la Uniunea Europeana si nu la o federatie ion care vom deveni o provincie fara importanta", a argumentat seful statului ceh. Barroso a pledat miercuri pentru transformarea Uniunii Europene intr-o federatie a statelor-natiuni, printr-un nou tratat, un subiect sensibil in conditiile in care opinia publica se indeparteaza de proiectul european.
“Cu siguranta, nu!", a raspuns Vaclav Klaus la intrebarea daca Cehia va intra intr-o astfel de federatie.
Potrivit acestuia, UE ar trebuie sa se “schimbe in sens invers celui propus de Barroso".
Seful Comisiei Europene a afirmat ca va prezenta o “schita" a acestei noi arhitecturi inaintea viitoarelor alegeri europene din 2014.
Tragicomedian
rank 2
Gugustiucul Etecist a reaparut
Ti-a trecut din oftica? Nuuuu? Nasol!

- eeh, te obisnuiesti cu timpul. Mai iei o lamaie, mai inghiti, mai scuipi, trece!
Comentariu inadecvat
AndreeaElena
rank 2
...
7,5 milioane de romani au votat DA pe 29 iulie. Traian Basescu s-a intors la Cotroceni ca un presedinte impostor, fara niciun pic de legitimitate. Singura declaratie de presa care i-ar putea bucura pe romani ar putea sa fie legata de demisia lui!
ORD
rank 5
Cei ce au votat DA,sunt prea putini. Boicotul a fost urias ...
....si a destructurat USL-ul.
Si USL nu se mai poate reabilita.Puneti-va danderola neagra, de doliu.
ETC
rank 1
Basescu minte precum respira.
La intalnirea cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, a declarat, filmat fiind, ca “guvernul a dat ordonante de urgenta care au blocat activitatea Curtii Constitutionale“. Am vazut si auzit aceste cuvinte din gura lui, inregistrand fiind de televiziunile de stiri.

Gasca de la Cotroceni a practicat minciuna si diversiunea pe scara larga si in timpul campaniei pentru referendum. Toate reactiile externe in favoarea lui Basescu s-au bazat pe aceste intoxicari. Iar cei de la Bruxelles si Berlin au inghitit galusca. Acum e rindul Comisiei de la Venetia, organism important al Consiliului Europei.

Daca reprezentantii USL nu prezinta clar argumentele si pasajele de lege care sa demonstreze ca actiunea lor a fost legala si nu pledeaza pentru prioritatea votului cetatenilor in proportie de 87,5 % pentru demitere, atunci soarta lor externa va fi pecetluita definitiv. Vor ramine drept nefrecventabile pentru organismele externe alimentate cu informatii false de la Cotroceni si din alte institutii ce masluiesc toate mecanismele democratiei in favoarea intereselor proprii.
u961945
rank 5
lamationairetia2711
bre,am obosit citindu-ti numele...lamaitiodau...lamailasamasipemine...lateasfilasat.....lamicutacecurai...lamaimulte...lamultiani...lamaimare...lamaivinopelanoiioneledraga...
Stan
rank 5
Etecilaaaa, oastea uslinoasa posteaza la greu, se noteaza ei...
...intre ei si cu toate astea uite cum ii apreciaza cititorii forumului!
Este exact situatia de afara, unde cativa pensionari scandalagii cu Alzheiner platiti de Felix se muta peste tot cu "protestul" in dispretul poporului constient care nu da doi bani pe ei!
Nenorocirea voastra este ca n-aveti NIMIC sa oferiti in locul lui Basescu, doar o haita de excroci slabi de minte! Cu perfect inutili nu se poate face nimic, nici macar excrocherii! :-))
lamationairetia2711lp43
rank 5
ai gresit cifra
doar vreo 4 milioane au votata si dintre aceia chiar esti sigura ca toti au stiu ce voteaza?
koko51955
rank 5
andreeaelena este o harca socialist-liberala
Acest lucru o motiveaza sa aibe astfel de comentarii. Se repeta ptr a se convinge pe sine, desi stie ca adevarul este altul. Prostimea si analfabetii care au votat DA sant sub 4 milioane, cu muuuuult. Dar se simte satisfacuta repetand pana la plictis, cifra data de guvernul Tonta si "presedintele interimar neales Antenescu 3". In curand liberalii adevarati se vor dezice de actuala alianta USL, care este sub bagheta "respectabilului" viitor puscarias voiculescu-felix motanul. Am zis.
ETC
rank 1
Calamitatea de la Cotroceni
Revenirea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei a facut sa explodeze o nemultumire sociala fara precedent. Peste sapte milioane de romani care au votat sunt frustrati si revoltati. Cel demis e bine mersi la Cotroceni, sfideaza o majoritate absoluta si dezleaga cainii razboiului impotriva adversarilor din USL.
Institutiile subordonate vointei lui Basescu, prima pe lista fiind DNA, s-au napustit impotriva celor care au spus DA pentru demitere. Secretarul general PSD Liviu Dragnea, organizatorul principal pentru USL, a fost pus sub acuzare de catre DNA. Capetele de acuzare sunt pur politice si seamana cu actele de teroare stalinista din anii’50.
Are loc o degradare fara precedent a sistemului judiciar, o implicare procurorilor in politica, iar impingerea disputei politice dincolo de orice limita si obsesia distrugerii vine ca o calamitate dinspre Basescu si camarila acestuia.
87,5% a votat la referendum pentru demiterea lui Basescu
62 % cer lui Basescu sa demisioneze (sondaje CCSB si CSCI)
7,4 mil voturi – cea mai mare intentie de vot pentru o cauza din ultimii 20 de ani
De ce Nicolescu de la Arges in puscarie si Pinalti de la Neamt in libertate?

De ce A Nastase la inchisoare si Anastase inca in Parlament?

De ce Mircea Diaconu incompatibil si Monica Iacob Ridzi compatibila si bine-mersi?

De ce Comisia de la Venetia cere un referendum fara cvorum iar noua ni se impune cvorum?

De ce Basescu presedinte si 7,4 milioane de voturi la gunoi?

Dublul standard, legea aplicata doar adversarilor politici, protejarea mafiotilor de la cel mai inalt nivel, sfidarea, nesimtirea, abuzul, tupeul.
Tragicomedian
rank 2
DNA zice ca verificand cam 35% din PV-urile...
... sectiilor - prin sondaj, apar cam 1,5 milioane de voturi in fals (CNP inexistente, morti, plecati, puscariasi, minori ...). Daca se verifica, tot prin sondaj, 100% cred ca ramane Uslamul cu deshtu-n gura: fo 700.000 de votanti tembelizati de Jarteaua 3.

- asta-i ca marile mitinguri la care se asteptau sute de mii, si veneau 6-7 mii. Aceiasi mereu.
Mos bazil
rank 5
Asa-i ...si niste 'nesimtitori'...si-au bagat.
..picioarele in dreptul constitutional la vot si nu s-au dus.
Cine a cistigat la final ?
Cei ce s-au dus sau cei ce nu s-au dus ? Nu mai amintesc de cei ce s-au dus de multi ani..si au votat.
ORD
rank 5
Ete ca "BIDOANELE GOALE USL" au iesit la promenada
Pe forum, aceste bidoane goale, se aseamana cu deseurile din tomberoane ce nu pot fi nici macar reciclate.
Arthas
rank 4
Du-te ba, feher si canta la alta masa.
Oricum te trage Blejnar dupa el :))
Ce a zis Gaddafi aseara ?
Se preda pentru a fi judecat ca a facut praf flota ?
Basescule, dispari din ochii nostri .
Mandatul tau de la CC este ilegal .
Chrys05
rank 5
...
Bine ca ti-ai gasit curajul sa mai dai ochii cu romanii si sa-i mai minti putin.Sunt curios ce o sa declare acest individ fara strop de onoare.Fa-le romanilor un bine si citeste-ne demisia ta la ora 19.
ORD
rank 5
Basescu ia decizii si pentru SUPUSII lui din USL.
USL nu mai are reper ; Antonescu este devalorizat si dezorientat, blocat in incompetenta sa intelectuala.

Si sa nu numeri 1 2 3 si ...scuipi pe ei ca sunt gramada ?
ETC
rank 1
DNA/Basescu intercepteaza romanii
Legea nr. 14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003).

Dispozitii generale

Art. 1. Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.

Mai mult, decizia CCR din 10 Iulie 2012 spune asa :

“Participarea la referendum a majoritatii cetatenilor inscrisi in listele electorale permanente reprezinta un act de responsabilitate civica, prin care corpul electoral urmeaza sa se pronunte cu privire la sanctionarea sau nu a Presedintelui Romaniei, avand posibilitatea demiterii sau mentinerii acestuia in functie"

Aceste prevederi arata clar ca PDL si Basescu au incalcat legea prin declararea oficiala a boicotului, cu atit mai mult cu cit s-a adresat in scris Curtii Constitutionale inainte de referendum, invocind necesitatea unei majoritati solide in consultarile populare.

In consecinta, dosarul fabricat lui Dragnea este unul eminamente politic, el are ca baza ordinul dat de Traian Basescu. DNA procedeaza exact precum comunistii, transformind infractorul in acuzator si acuzatorul in urmarit si invinuit.

Evident, toate aceste mizerii se petrec in aplauzele sinistrelor figuri centrale din Comisia Europeana, care se pretind gardieni ai democratiei si statului de drept.
Tragicomedian
rank 2
Marsh pe Jarteaua 3
Tsunami de laturi uslamiste...
m.omiduta
rank 5
@Tragicomedian
Mai, dar inciudat esti azi!
u961945
rank 5
bre,tragicule,
europa in sfarsit incepe sa mearga inainte...greu,cu birocratia,dar inainte...
matale stai cu usl-ul...noi,din USA,privim cu mila la "cuceririle" europene!!!cu regret,dar sunteti cu 50 de ai in urma...haide europa!!!
satisitul
rank 4
presedintele DEMIS prinde glas !
Nici macar nu sunt curios sa aud ce minciuni va mai debita si ce "soparle" perfide va mai baga pentru a mai dezbina ce a mai ramas de dezbinat in Romania.Singurul lucru interesant pe care acest individ care a reusit ceea ce nu a reusit nimeni dupa '89 respectiv transformarea statului intr-o mafie ar fi sa anunte o data rezonabila cand isi va da demisia dupa demitere.De eexemplu, astazi ! Sanchi,ce-i prost ?!
ETC
rank 1
Sick Basescu o tine asa pana provoaca razboi civil.
Cum vi s-a parut vacarul demis in prima sa declaratie dupa referendum? Intr-un cuvint va rog
ORD
rank 5
Mai ETC ! Tu nu vrei sa-ti umpli bidonul ?
Sqa stii ca e mai usor daca e plin si mai grweu daca e gol.
Ce optiune ai ?
m.omiduta
rank 5
@ORD
Le filosofezi, nu gluma!
Vuvuzela
rank 1
Si cine sa lupte intr-un razboi civil moncher ??!!
O caricatura de postaci ca tine ?
Ha ha ha,vrabia malai viseaza etc etc etc !
Tragicomedian
rank 2
Mai suca, daca-i demis de ce-i la Cotroceni?
De ce nu e Chucky-Nechezol acolo? De ce e Base cel care merge la Briuzel si nu se duce Chucky? Grele intrebari pentru minte de uslamist...
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Asta din poza....Lasu Masa-Verde este Demis.....
....si repus in scaun pe post de guvernator de CIA si USA! Jos cu impostorul!
Strugure
rank 5
Si Antonescu pe unde s-a ratacit ? S-a rasturnat cu el ....
...fotoliul lui Basescu de a abandonat presedintia si si-a luat lumea in cap, devenind RATACITOR prin lume ?
Ce zici se vindeca de suferinta lui, aia veche ?
Tragicomedian
rank 2
Da ala din poza ta cine-i mai flacaule
Tac'tu, lasu sinucigashu
b22
rank 5
Hei Cretinescu CACARAU i-a aminte...
Hei Cretinescu CACARAU i-a aminte...Asa vorbeste un presedinte care stie ce vrea si nu un ZEVZEC ca tine.
Felicitari pt d-l presedinte Basescu!!!
Comentariu inadecvat
Rotor
rank 2
7,5...Tot la minciuna asta ati ramas?
si daca ati fi 7,5 milioane, tot ne pisham in capul vostru. Majoritatea a zis NU! asa ca taci si mai ia o gura de asfalt. Asta e presedintele nostru. Nu-ti convine? du-te unde vrei.
Tragicomedian
rank 2
Bey rotor turnator,
Vezi ca ai gresit virgula: 0,74 votanti uslamizati care sa pisha unu-n gura altuia, ca la spiralele MITZA
luciano23
rank 3
Este normal sa faca aceasta declaratie de presa tocmai acum
TB inspira incredere romanilor si oficialilor UE,mai ales dupa circul din Parlament al europarlamentarilor PSD. Sa ascultam ce ne va spune Presedintele si apoi sa judecam .
m.omiduta
rank 5
@Viorelratiu
Pthiu! Pthiu! Pthiu! Pie Satana! Iar ai aparut?!
luciano23
rank 3
TB este un presedinte adevarat
TB este este Presedinte care a invins multe obstacole si care,in pofida incercarilor USL-iste de a-l da jos de la putere,a raman pe pozitii. RO a rezistat puciului USL din 29 iulie,acest lucru aratand faptul ca romanii s-au trezit si ca nu au luat parte la acest puci. Asta este mesajul pe care fiecare roman trebuie sa-l transmita: nu suntem rusofili.
m.omiduta
rank 5
N-as zice,
Mai degraba as spune ca Basescu nu se dezminte, nu renunta la modul autoritar in care intelege sa conduca Romania ca Presedinte. Basescu de azi este acelasi cu Basescu de acum un an sau cu cel din primavara. In referirea pe care o face cu privire la tigani, vorbeste de educatie, eeei, Traian Basescu nu poate fi educat in spiritul democratiei, nu o va intelege niciodata. Si-a insusit modelul totalitar comunist de implicare si conducere a statului de catre Presedintele de partid si de tara si nu va putea niciodata sa si-l schimbe.
ORD
rank 5
Omiduta ! La o HAITA de caini fiorosi trebuie BATA ca sa-i stunesti
k,
Utilizator sters
.................................MAI INSECTA ,uslamista.............
..pe cine vrei tu sa convingi ca iliescul tau si uslamul tau ar reprezenta ceva spirit democratic in romania, sau planeta pamint?...da-i doamne minte ca zace lumea de insecte proaste! hai zi-i BUHUHU! Da cita minte! DA CE MINTE!...plagiat dupa BULA!...sorry...
viorel ratiu cincinnati oh usa
Stan
rank 5
Da ce crezi Omiduta, ca boborul roman este educat in spiritul...
...democratiei?
Haida de, pentru cea mai mare parte dintre romani democratia inseamna dreptul de a injura si balacari pe cine vrei fara sa fii pedepsit! Cam putin,nu crezi?
bobo12345
rank 3
Incredere deplina din partea cetatenilor
Nici nu trebuie sa va mai schimbe ceva sau cineva ! Acest Basescu inspira foarte multa incredere cetateniilor si, dupa cum observati, un exemplu ar putea fi chiar intalnirea de zilele trecute cu ambasadorii. Astfel putem observa ca exista si politicieni care sunt preocupati cu adevarat de soarta Romaniei si de modul in care suntem perceputi in afara. Va fi nevoie de masuri concrete si de multe eforturi pentru a recastiga increderea partenerilor nostri si a investitorilor starini, dar conteaza ca in sfarsit a fost demarat acest proces de refacere a imaginii Romaniei.
ORD
rank 5
Prin modul dumitale corect de gandire,depasesti intreg USL-u !
Nici un USL-as nu are capacitatea intelectuala sa gandeasca corect. Toti sunt CONFUZI.
m.omiduta
rank 5
@ORD
Te referi la Bobo? Da, e pun de pres in locul lui Base. Are vana si e un bun orator! Cred ca-l numeste succesor. O fi gineri-su?!
m.omiduta
rank 5
Din pacate, ORD!
S-au adunat la bucata de slanina si acuma, desi ling doar grasimea ramasa pe pamant, tot nu se dau dusi.
ORD
rank 5
Corect ,omiduta, corect. Dar va ajunge BATA si ...
...pe spinarea lor in 9 decembrie.
Stan
rank 5
Da, n-ar strica o bata zdravana sa rupa sira spinarii javrelor...
...penal-uslinoase!
Nu ca n-ar fi javre si prin alte partide, dar astia din USL sunt periculosi fiindca sunt multi si ataca in haita!
lamationairetia2711lp43
rank
in sfarsit iata un capitan la vasul asta numit Ro
Stie ce spune, si-ti da sentimentul de seriozitate. Te poti baza pe el!
m.omiduta
rank
Mda,
Cu o conditie, sa nu fi pe corabia lui.
Utilizator sters
asfaltati drumul cotroceni -Jilava
sa nu sughita Baselu din Palat in Palat si sa vedem daca la Jilava gaseste pe cineva care i face Whiskey din Marmelada !! Mai bine din Pufoaica sovietica lasata la macerat in WC public !!!Se face o zeama de plojnite de te doare bila !!
albescu
rank
Idiferent ce va spune...
...chiar daca e corect, ceeea ce spn dl Basescu este ilegitim!"!!! Dl Basescu nu mai este presedintele meu!
Te-o
rank
Excelenta expunerea pres.Basescu.Clara,precisa si la subiect.
Departe de balbaielile lui Ponta,sau discursul ce suna a bidon gol,a lui Antonescu!
Raspunsurile "no comment"au fost date la intrebarile
fara sens,daca nu provocatoare, ale unor "jurnaliste"care nu au ce cauta in meseria respectiva!Teo
m.omiduta
rank
Frumos comentariu TEO!
Mare barbat Base asta, stie ce vrea. Seamana mult cu idolul si predecesorul sau Nicolae Ceausescu!
DEKAR
rank
Fostul presedinte este un oportunist!
Se va schimba ori de cate ori va fi nevoie, fara ezitari, fara rusine! Mai ales dupa alegerile parlamentare, va deveni un mielusel, numai lapte si miere, spre a nu fi suspendat inca odata!
vasileseitin
rank
Cand o zbura porcu
http://www.tare.ro/nariomaru/5398014-in-romania-pana-si-porcii-sunt-sinucigasi
n.multumitu
rank
Usl-istii au memoria slaba
Uita ca Iliescu a fost contestat in piata universitatii? Uita ca a existat golaniada? Uita ca Iliescu a fost huiduit de catre "un animal"? Uita ca Bunicuta a avut 3 mandate?Pentru ei legea este un moft. Ce au facut pentru a scoate tara din criza? Nimic. Singurul scop este acela de a-l demite pe Basescu. Sunt multi cei care cer demisia presedintelui pentru ca si-au piedut privilegiile, nu mai pot sa-si acopere ilegalitatile, jaful, hotia. Sufera de sindromul Nastase. Sunt alergici la DNA precum Nicolescu...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor