Ziare.com

Basescu: MCV e oglinda noastra, dar unora nu le place sa se uite in oglinda

de Diana Robu
Duminica, 03 Februarie 2013, ora 13:05

   

Basescu: MCV e oglinda noastra, dar unora nu le place sa se uite in oglinda
Presedintele Traian Basescu a avut duminica prima rectie pe raportul MCV dat miercuri publicitatii. Seful statului a apreciat ca noul document reprezinta o imbunatatire in ceea ce priveste institutiile statului, insa statul de drept ramane sub semnul intrebarii.

Presedintele a facut referire la ministrii din Cabinetul Ponta care au probleme cu justitia, insa au fost pastrati in Guvern, lucru reprosat de altfel si de Comisia Europeana.

Totodata, Traian Basescu a criticat Opozitia pentru lipsa de reactie, mai ales in ceea ce priveste noul statul al parlamentarilor, dar a vorbit si despre suspendare, catalogandu-i drept "penibili" pe cei care aduc in discutie acest subiect.

"Sigur ca obiectivul este acela de a ma prounta pe raportul MCV si poate n-as fi facut-o daca de la nivel oficial reactia ar fi fost corecta. Din pacate, raportul a fost profund politizat, iar abordarea publica - nesincera.

As vrea sa atrag atentia asupra unui lucru: romanii au putut fi pacaliti cu televizoarele, dar occidentalii nu se uita la televiziunile noastre decat pentru monitorizare. Cine se amageste cu ideea propagandistica ca vom pacali UE si CE nu face decat sa aiba o pozitie impotriva interesului national", a declarat Traian Basescu.

Acesta a subliniat ca el reprezinta pozitia oficiala a Romaniei privind MCV.

"Raportul este corect, bazat pe fapte, intamplari si actiuni politice ale romanilor cu functii de responsabilitate in stat. Este o oglinda corecta a actiunii institutiilor statului de la 5 iulie, data ultimului raport, pana astazi.

Ce avem de facut e sa luam in consideratie punctele de vedere exprimate si sa actionam pentru eliminarea a ce este negativ, pentru ca ne-am angajat sa indeplinim standardele UE.

Am observat ca raportul a fost profund politizat. Fiecare chel si-a pus mainile in cap, fie ca a fost vorba de oameni politici, fie de presa", a mai spus seful statului de la tribuna oficiala de la Cotroceni.

"USL declanseaza o campanie in UE"

"Raportul nu poate fi citit singur. Daca Raportul MCV a devenit public pe 30 ianuarie, inainte de el a mai existat raportul Comisiei de la Venetia din 17 decembrie si raportul OSCE din 9 decembrie", a mai sustinut seful statului.

Traian Basescu a vorbit si despre campania pe care o va declansa USL-ul in Parlamentul European, asa cum a relatat Ziare.com sambata.

USL declanseaza ofensiva la Bruxelles: Vom cere CE redactarea unui nou Raport pe Justitie

"Oricat s-ar stradui cineva sa demonstreze ca acest raport a fost facut pe sub masa, cu sub influente din Romania, e o copilarie. Am inteles ca USL este hotarat sa declanseze o campanie in Parlamentul European. Am o rugaminte, sa citeasca raportul si sa citeasca si celelelate doua raporturi, mai ales ca raportul Comisiei de la Venetia are ca izvor si o solicitare a premierului", a adaugat presedintele Basescu.

Acesta a reiterat ca raportul trebuie luat in serios, este temeinic si corect.

"Am in fata exemplarul din raport pe care l-am citit. Puteti sa vedeti ca este subliniat fraza cu fraza, l-am citit de mai multe ori. Raportul are o abordare pozitiva fata de institutiile care fac obiectul verificarii in cadrul MCV. Se constata progrese la CSM, se releva pozitiv activitatea ICCJ. Este evidentiata activitatea ANI, ca fiind pe un trend pozitiv. Se mentin aprecierile pozitive la adresa DNA si cu privire la Parchetul General", a completat seful statului.

Acesta a subliniat ca remarca "extrem de importanta" legata de aceste institutii pe care o face raportul este cam desi incepand din vara anului trecut statul de drept a fost pus sub semnul intrebarii, aceste institutii si-au continuat activitatea, ba mai mult, si-au imbunatatit-o. "Acest lucru arata capacitatea de a isi face treaba in orice conditii politice", a apreciat seful statului.

"Voi sustine in luna martie fara rezerve intrarea in spatiul Schengen, aceste aprecieri arata capacitatea de a intra in Schengen", a continuat acesta.

"Nu mai este vremea in care comunistii se instalau cu ghioaga la Putere"

"Am vazut aprecieri ca ne-am fi intors in perioada de preaderare. Cel care a facut aceste aprecieri este rugat sa spuna daca acestea era aprecierile despre DNA, ICCJ, ANI - care nici nu exista. Greseli a facut politicul", a mai spus seful statului.

In continuarea discursului sau, Traian Basescu a vorbit despre partea negativa a raportului prezentat pe 30 ianuarie.

"Este aparent o contradictie sa apreciezi pozitiv aceste institutii care tin de statul de drept si pe de alta parte sa pui sub semnul intrebarii functionarea statului de drept. Realitatile verii anului 2012 nu au putu fi evitate. Mesajul pe care il da acest raport este 'Nu va jucati cu statul de drept. Nu mai este vremea anilor 47-48, cand comunistii se instalau cu ghioga la Putere, incalcand Constitutia' ", a atras atentia Basescu.

"Raportul nu cere o lege a presei"

"Ce semnaleaza raportul cu privire la linsajul unor judecatori - am vazut o dezbatere deviata. Raportul nu cere o lege a presei. Raportul subliniaza necesitatea mentinerii libertatii presei si in acelasi timp cere instituirea unor solutii de sanctionare pentru cei care sunt in mod nedrept atacati, linsati, discreditati", a mai declarat presedintele.

Acelasi lucru este valabil pentru "negarea, discutarea hotararilor judecatoresti definitive", a adaugat Traian Basescu.

"S-a indus o dezinformare a opiniei publice si poate chiar a jurnalistilor care nu au citit raportul. Raportul nu spune 'ingraditi libertatea presei, puneti botnita presei'. Institutia care reglementeaza audiovizualul - CNA ar trebui sa faca niste reguli pentru evitarea linsajelor mediatice.

Nu vreau sa ma bag in acest subiect, doar citesc corect raportul. Spun doar ca au fost oameni care nu meritau sa fie linsati. Aceste lucruri se aud la Bruxelles, iar institutia care trebuie sa reglementeze aceste lucruri este CNA si desigur justitia", a completat seful statului.

"Trebuie sa existe reactia demisie"

Presedintele a vorbit si despre ministrii incompatibili, insa metinuti in Guvern, precizand ca politicienii nu sunt deasupra legii.

"A fost o celebra ordonanta de urgenta 38 care a vizat pregatirea suspendarii presedintelui. Executivul nici acum nu a anulat-o, desi era obligat sa o faca in 30 de zile. Au fost 3 ministri incompatibili gasiti de ANI, dar ei au fost mentinuti in Guvern. Politicienii nu sunt deasupra legii si ei trebuie sa fie un exemplu. Mai ales ca nu se leaga de cei alesi. Trebuie sa existe reactia demisiei", a accentuat Traian Basescu.

"Nu veti vedea niciodata Comisia Europeana intreband de ce a fost ales un politician cercetat penal. Dar cand esti numit in Guvern si este pusa la indoiala integritatea exista demisia. Nu intreaba nimeni de ce a fost votat domnul Stan, pentru care se ceruse arestarea. Se respecta suveranitatea poporului de a isi alege reprezentantii. Dar CE vine si intreaba de ce Parlamentul nu a aprobat arestarea domnului Stan? De ce Parlamentul a respins cererile de urmarire penala a ministrilor Borbely si Dobre? De ce Parlamentul s-a opus hotararii definitive care constata incompatibilitatea domnului Diaconu?

Asta gasim in raport, iar mesajul CE este 'nu mai faceti lucrurile astea' ", a completat Basescu.

Poitrivit acestuia, raportul sesizeaza aspecte legate de numarul de procurori si judecatori. "Romania are un numar de magistrati in media UE. Raportul atentioneaza ca procesul de reasezare a numarului de magistrati este o solutie de echilibrare", a mai spus seful statului.

"Cei care vorbesc de suspendare sunt penibili"

In alta ordine de idei, presedintele Basescu a abordat si subiectul suspendarii sale, lansat in dezbaterea publica de o parte din politicienii din USL.

"Am observat o noua abordare legata de suspendarea presedintelui: vine unul si spune il suspendam si vine altul aparator si zice: nu il suspendam. Nu fac decat sa se penibilizeze. Presedintele Romaniei este ales pentru cinci ani cu votul a jumatate plus unu din alegatori.

Nu se spune nicaieri ca pe parcursul celor cinci ani trebuie sa isi pastreze intentia de vot de 50+1, mai ales in criza. Abordarile sunt ridiole. Ce s-ar intampla daca in Europa ar fi suspendati presedintii in fiecare an? S-ar crea instabilitate profunda", a completat presedintele Basescu.

"Un trust de presa are patron un posibil infractor"

Totodata, Traian Basescu a atras atentia ca un trust de presa are patron "un posibil infractor", in timp ce alt trust este controlat politic.

"Un trust ca Intact este controlat de un om care are probleme complicate cu justitia. O alta institutie, RTV este controlata de un senator PSD, tot politic. Nu mai putem vorbi de acel privat care e liber de constrangeri. Ma refer la patroni si la jurnalisti care se supun", a adaugat seful statului.

De asemenea, Traian Basescu a fost rugat de jurnalisti sa comenteze declaratiile recente ale prim-ministrului Ponta, care a precizat ca refuza sa refuze la ministrii incompatibili din Cabinetul sau.

"Nu sunt comentator sau pareralog, nu comentez ce a spus premierul. Atata timp cat sunt numiti, UE spune din 22 de milioane nu aveti unul care sa nu aiba probleme in instante. UE spune Fratilor, cand aveti ministri suspectati de ce trebuie sa ramana in Cabinet, sunt unicat? Daca as fi putut legal sa impiedic desemnarea, as fi facut-o. Apelul este catre premier", a explicat Basescu.

In ceea ce priveste statul parlamentarilor, Traian Basescu spune ca deocamdata il are in analiza. "Si luni voi lua o decizie, daca o promulg, daca o trimit inapoi sau daca o trimit la CCR", a mentionat seful statului, atragand insa atentia ca "Opozitia pierde cam toate oportunitatile de a face opozitie".

"Cu aroganta nu o sa scoatem la capat"

"Cand iti pune cineva oglinda in fata, nu-ti place ce vezi. Ratoielile de genul sa inceteze... eram in negocieri cu Barroso sa trecem la un proces de iesire din MCV, s-au intamplat in iunie anul trecut. Nu Bruxelles-ul a pus sub semnul intrebarii statul de drept, ci noi politicienii. Noi trebuie sa o scoatem la capat, nu cu aroganta", a apreciat seful statului.

Totodata, acesta le-a spus jurnalistilor ca a vorbit, vineri, la telefon cu prim-ministrul Ponta.

"Am avut si vineri o discutie si voi avea una si marti, inainte de CSAT. Dar as vrea sa va fie clar un lucru, nu e nimic exceptional. Am vorbit cu premierul vineri la telefon, i-am trimis si niste documente", a dezvaluit seful statului.

"Niste documente ale UE. Nu i-am declarat dragoste, nu mi-a declarat nici el dragostea", a explicat ulterior presedintele.

In incheiere, seful statului a reluat subiectul raportului pe Justitie, subliniind ca "MCV e oglinda noastra, dar unora nu le place sa se uite in oglinda".

Ce reproseaza Bruxelles-ul Romaniei

Ultimele declaratii ale presedintelui au fost facute la intoarcerea lui din America Latina, la scurt timp dupa ce raportul pe Justitie a fost publicat.

Chiar si asa, seful statului nu a facut niciun comentariu referitor la raportul MCV, limitandu-se doar sa prezinte concluziile experientei sale in Chile si in Peru.

Totodata, declaratia de presa a presedintelui intervine in ajunul vizitei pe care premierul Victor Ponta o face, luni, la Bruxelles si cu doua zile inainte de o sedinta a Consiliului National de Aparare a Tarii.

Raport pe Justitie: Incompatibilii sa demisioneze, procurorii alesi cu avizul CSM

Raportul MCV: CE critica lipsa independentei si atacurile din presa asupra Justitiei

Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) a fost publicat miercuri. Documentul arata ca Guvernul condus de Victor Ponta si-a indeplinit doar o parte din cele 11 angajamente pe care si le-a luat in vara lui 2012.

Cele mai dure critici ale oficialilor europeni vizeaza indepedenta sistemului judiciar si faptul ca politicienii cu probleme de integritate inca ocupa functii de ministru si de parlamentar.

Raportul mai consemneaza faptul ca exista intimidari si hartuiri la adresa unor persoane din institutiile statului, precum ANI, Curtea Constitutonala, Inalta Curte de Casatie si CSM in special prin intermediul presei.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5786 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
77 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ADEVARUL

iese intotdeauna la suprafata. oricat ar incerca trustul intact sa-l ascunda.
-Guvernantii au incercat sa pacaleasca UE, si au constata acum ca isi fura singuri caciula,

 

Pe scurt antiromanism si iresponsabilitate

Suspendatul este ca de obicei in parametrii lui caracteristici adica; face un discurs intre ANTIROMANISM SI IRESPonsabilitate.

 

Vineri, jurnalistii de la Realitati si Antene se intrebau disperati

... de ce tace Basescu? Iata ca vorbeste si ei, jurnalistii disperati, vor avea subiecte de mestecat si de disecat, pentru cateva zile. Se pare ca acei jurnalisti nu mai aveau despre ce/cine vorbi si se temeau sa nu-si piarda obiceiul, acela cu "Jos Basescu!" atat de drag lui Antonescu.

 

In esenta, Traian Basescu spune, de fapt, un singur lucru:

"Romani, ati votat prost!"
Asta o stim, romanii au votat excesiv negativ, impotriva fostei guvernari si a ceea ce au inteles ei ca reprezinta Traian Basescu.
Desigur, Presedintele si Raportul MCV au dreptate. Problema nu este ca ar fi trei sau numai doi ministri cu probleme juridice, ci ca nu ar trebui sa existe nici un demnitar asupra caruia sa planeaze macar anumite suspiciuni.
Cu actuala clasa politica, iresponsabila si cel putin ezitanta si nehotarata, atat de la stanga la dreapta, cat si de la dreapta la stanga, o clasa politica ce a ajuns la performanta unui Parlament supradimensionat dupa ce Referendum-ul din 2009 a hotarat un Parlament simplificat (atat in structura cat si ca numar de parlamentari - ca sa fie clar acest lucru, pisica trebuie rupta cu hotarare odata si odata), nu avem nici o sansa sa corectam problemele din Raport. Poate generatiile viitoare sa invete si sa reuseasca sa descopere, sa incurajeze, sa promoveze, sa propuna si sa aleaga o alta clasa politica. Pana atunci nu putem spera decat sa trecem asa cum putem prin acesta viata si, poate, Uniunea Europeana va reusi sa iasa din criza si sa ne mai dea si noua, astfel, o gura de oxigen.

 

De ce ocoliti voi...

un raspuns la o simpla intrebare: Se afla Dragnea in cercetare pentru fapte de coruptie (asa cum scrie in raport?) Da sau Nu?

Oglinda, oglinjoara, spunemi cinei mai intacta...

....din tara !
- eu iti sunt credincioasa, nu te insel niciodata: esti foarte intacta, dar Antena 3 este cea mai intacta.

As vrea sa atrag atentia asupra unui lucru: romanii au putut fi pacaliti cu televizoarele, dar occidentalii nu se uita la televiziunile noastre decat pentru monitorizare.

Iel vrea sa spuna ca ue a facut cererile astea aberante,nu el

prin macovei,cristi preda,haineala si ceilalti turnatori ,din consiliul european

Toti romanii stiu ca la Cotroceni sade Dusmanul

natiunmii.
Tot ce spune BaSecu intareste aceasta convingere
Tot ce spune Basescu este transmis la Bruxelles cu scopul de a sabota guvernul legitim ales cu majoritate zdrobitoare
Finita la comedia portocalia!

ce de postaci mananca acum franzela

de cand e USL la putere !

Raportul MCV este prea bland , mai da niste sanse Romaniei .

Jos cu Mafia USL !

Este...fabulos de comic si...jegos ca cineva ascultand pozitia

Romaniei vis a vis de Raportul MCV prezentata de

presedinte,sa poata chiar

si numai adauga ceva,cu atat mai mult,sa comenteze

critic analiza documentului,asa cum a facut-o

la cald Leca...fara mustata,la RTV si mai apoi

garnizoanele de mercenari liberali comunisti

pregatite sa cucereasca Romania!

Un razboi spiritual nesfarsit romano-bolsevic,

care va vor afecta linistea si traiul pe termen

nedefinit!

Adica...copresedintii fudui si gretosi au

dreptate,iar Basescu si Europa deformeaza

realitatea?

Neghiobilor!

 

Si eu draga, ai fost la referendum ?

Daca va fi nevoie,te mai duci, ca sa-l demitem ? Minte ,ca un nerusinat !

Multora nu le place sa se uite in oglinda

La Antena3 a securistului mafiot VOICULESCU,le place sa se uite zilnic.
Concluzie:romanilor le place sa fie mintiti.

Sunt prea urati si nu vor sa se vada in oglinda...

Insa noi ii vedem ce urati sunt....

 

 

Nu va mai ofticati, Base s-a facut de cacao

cu informatiile eronate pe care le-a dat Comisiei, respectiv partenerilor lui din PPE.

Raportul MCV

Raportul MCV este oglinda clasei politice din Romania si a situatiei in care ei au adus tara dar politicienii nu reprezinta poporul roman chiar daca au fost votati. Ar fi trebuit ca cetatenii cu drept de vot sa nu se prezinte la vot pentru a nu da legitimitate polticienilor care nu-i respecta.Sa voteze doar cei ale caror interese sunt respectate si care reprezinta

Sa-i amintim lui Basescu ,romanii nu-i considera de al lor.

Dupa ce aseara la emisiunea Q&A s-au prezentat fapte si dovezi indiscutabile ale infractionalitatii regimului Basescu Traian in minciuniler ,inselatoria savarsita impotrica Comisiei Europene,Basescu Traian iese si-n cel mai mizerabil stil securist culpabilizeaza intreaga Romaniei si o face partasa la faptele lui penale si ale complicilor lui in frunte cu Macovei Monica?Da, MCV este "oglinda" dar oglinda marsaviei absolute a criminalitatii si infractionalitatii regimului mafiot Basescu Traian."marele "luptator anticoruptie si "marele" politruc de dreapta nu are nici o tresarire ca in MCV se incalca Tratatul de la Lisabona si implicit Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene,asa dupa cum coruptul Basescu Traain nu are nici o parere despre omisiunea din MCV/JUSTITIE despre musamalizarea dosarului de fraudare a fondurilor europene de catre Udrea Elena incriminata de OLAF.
Iata aici dovezile că Europa a fost mintită: Raportul transmis Comisiei Europene in 2006 pentru aderarea Romaniei la UE cuprinde informatii false.Ion Istvan, un om care luptă cu sistemul de sapte ani pentru a dovedi că Monica Macovei, Daniel Morar si Anca Boagiu, la momentul la care el a devenit obiectul unei minciuni, au trimis date false către Bruxelles, a răspuns invitatiei de a participa la emisiune.
Istvan are documente prin care poate dovedi că Directia Natională Anticoruptie a mintit in 2006, cand a anuntat că 30 de vamesi au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. De fapt, 17 dintre acestia au fost doar audiati iar instanta a decis arestarea lor abia la două zile după prezentarea raportului. nculpat in dosarul cunoscut sub numele de "Vama Otopeni" , Ion Istvan a depus o plangere penală impotriva ex-ministrului Justitei, Monica Macovei, a lui Daniel Morar (sef al DNA in 2006) si a fostului ministru al Integrării Europene, Anca Boagiu si, cum era de asteptat, desi a adus argumente ce dovedesc falsificarea realitătii in Raportul de monitorizare a stadiului pregătirii Romaniei si Bulgariei pentru statutul de membru UE, Parchetul Inaltei ***ti de Casatie si Justitie a dat neinceperea urmăririi penale.Inculpat in dosarul cunoscut sub numele de "Vama Otopeni" , Ion Istvan a depus o plangere penală impotriva ex-ministrului Justitei, Monica Macovei, a lui Daniel Morar (sef al DNA in 2006) si a fostului ministru al Integrării Europene, Anca Boagiu si, cum era de asteptat, desi a adus argumente ce dovedesc falsificarea realitătii in Raportul de monitorizare a stadiului pregătirii Romaniei si Bulgariei pentru statutul de membru UE, Parchetul Inaltei ***ti de Casatie si Justitie a dat neinceperea urmăririi penale.

http://www.antena3.ro/romania/dovezile-ca-europa-a-fost-mintita-raportul-transmis-comisiei-europene-in-2006-pentru-aderarea-romaniei-la-ue-cuprinde-informatii-false-201757.html

Ziaristii basisti, lucreaza tare Duminica.

Basescu incearca si astazi sa dezinformeze opinia publica. La ordinele lui s-au facut arestarile din vami ca sa dea bine la raport, sper ca nu ati uitat. Monica si procurorii supusi comunicau la Bruxelles arestari nefacute. Mincina domnule Basescu, nu te mai crede nimeni. Si cu acest raport ati facut la fel si va doare pentru ca adevarul o sa se afle.

Silvica,stii cumva de ce ne vorbeste baiatul asta la matineu ?

???? Iti spun eu ,nici pisicile nu-i mai da atentie.

Ma minunez, de cati prosti sunt pe-aici pe forum..

Pana si copiii au ajuns sa faca politica..

Sa nu-l credeti pe Basescu.

Incearca prin aceasta iesire sa apere, coruptii care dezinformeaza si paraste Romania, la forurile internationale. Romania sub Basescu a ajuns rusinea Europei, iar asta nu intelege el.

domnu' prezident,

da' matale cand te-ai uitat ultima oara in oglinda?ti-a placut ce-ai vazut?exista IPOCRIZIE si pe urma exista IPOCRIZIA politicienilor RSr!!!

 

l.abuta trista

cine are dosar penal?betivul sau securistul varan>?

"Dimocratul de drepta" se bucura,Europa revoltata

Cum este posibil ca un individ ce a fost impus la presedentia Romaniei dupa ce poporul l-a DEMIS sa -si arate satisfactia ca prin minciunile prezentate VOIT Comisiei Europene a lovit in mass-media PROFESIONISTA din Romania si implicit din Europa!
Sa-l auzim pe Basescu Traian daca va fi tot atat de satisfacut si atunci cand ca apare in fata Curtii de Justitie de la Luxembourg sau in fata Parlamentului European unde va trebui sa dea explicatii despre furtul de bani publici europeni de catre complicele lui Udrea si Boagiu, sau despre crimele puse la cale de politia politioca PDL-Basescu Traian impotriva jurnalistilor ce nu sunt complicii criminalitatii si infractionalitatii regimului mafiot Basescu Traian.
Basescu Traian si complicii lui AU MINTIT PERMANENT UNIUNEA EUROPEANA SI NU AU FACUT-O dezinteresat ci pentru a -si vinde armele teroristilor internationali si pentru a fura banii Uniunii Europene.Iata profesionalismul ANtenei3 aduce in toata Europa minciunile si inselatoriile mafiotului Basescu Traian si ai complicilor lui.

http://www.antena3.ro/romania/dovezile-ca-europa-a-fost-mintita-raportul-transmis-comisiei-europene-in-2006-pentru-aderarea-romaniei-la-ue-cuprinde-informatii-false-201757.html

Punctul de vedere al Presedintele Romaniei ..

hai . Contraziceti-l si spuneti ca bate cimpii.
......
Pe el.Radeti-l.!!!

 

Traian Basescu

... "Desi stiati ca sunteti sub monitorizare,ati trecut prin parlament si doi ministri care stiti ca au probleme penale."

Partide de cumetrie, parlamente de cumetrie,

guverne de cumetrie.
Pai cum sa se sprijine intre ei? Uniti in cuget si simtiri.

Basescu da cu stingu-n dreptu'

DNA il cerceteaza pe Dragnea pentru eventuale incalcari ale legii electorale (in chestia cu numaratoare paralela romaneasca, o prcedura la care Videanu este cel mai mare expert). Raportul insa scrie despre cercetari pentru fapte grave "de coruptie". Spor la joc de glezne ;)

Stim,guvernul se afla sub mionitorizarea BaSecului

care face tot posibilul sa saboteze guvernul si natiunea sa se razbune pe cei 7.4 milioane care il vor plecat
ca si intimpul guvernului Tariceanu basescu saboteaza guvernul si natiunea zi si noapte pentru a-i impiedica sa progreseze.Progresul natiunii este sfarsitul acestui Tradator
Finita l;a comedia portocalia!

sau ogorul, dupa cum vrei s-o iei .....

...pe ogor sau pe cimpie.

Alo,Basescu ,citeste Codul de Conduita a U.E in

materie de achizitii militare.Abia apoi explica Comisiei de la Venetia si Romaniei de ce in 2008 ai refuzat sa semnezi acest Cod.Oare pentru a-i permite lui frate-tau sa vanda teroristiulor arme de delaborat, sau pentru ca armele fabricate la Cugir sa ajunga in mana teroristilor care au atacat Casa Alba?Basta ,romanii nu merita minciunile ,ipocrizia acestui individ.Comisia de Aparare confirma: Familia Basescu are state vechi in afacerile cu arme..

http://www.ziare.com/stiri/ancheta/comisia-de-aparare-confirma-familia-basescu-are-state-vechi-in-afacerile-cu-arme-897767

@Mos Basil

Nu, Basescu nu bate campii, dupa cum nici MCV nu bate campii. Suntem un stat aflat in imposibilitatea practica de a se conduce singur. Si asta nu vine de ieri, de azi, vine din 1989 incoace. Basescu a fost 8 ani in fruntea tarii, putea sa faca ceva pentru Romania, dar nu a facut nimic. USL s-a format si a ajuns la conducere datorita modului in care Basescu a inteles sa conduca tara.

@omiduta -Gresit spui ca BaSecu nu a facut nimic

A facut enorm de mult rau tarii si cetatenilor,pentru ca este un om rau incapabil sa faca binele-Satan in persoana
o pedeapsa Dumnezeiasca adusa natiunii ca sa invete sa se opuna si sa infranga prin unitate si ratiune tirania mafiota antinationala patronata de la Cotroceni.

finita la comedia portocalia!

Adevarul e ca a venit pregatit impecabil.

A fost clar ca a studiat raportul, ca l-a analizat minutios. S-a exprimat cu exactitate matematica, atent la posibilele interpretari si capcane. Este foarte inteligent, putini ar fi in stare de atata precizie si autocontrol = cand isi propune.
Dar, gura lumii sloboda...

Draga greu lucru cu comunistii, greu de starpit..

Iarba rea nu piere usor..Tutea spunea ca nu-ti trebuie doctoratul in stiinte sociale sa vezi incapabilitatea comunismului de a guverna, orice bou vede ca nu e bun, numai romanul nu. El vede ca ma-sa rabda, nevasta rabda, copiii rabda....vede tot si totul pute.

Cum ar fi fost

Cum ar fi fost ca Basescu sa aiba o parere comuna cu Guvernul? Coabitarea ramane o utopie.

 

dar "tu"

ai o părere comună cu neamul tău ?.. și totuși coabitați...

Coabitarea este toleranța, ingăduința biblică.. nu clonarea.

Toleranta

De acord, toleranta. Dar intre Basescu si Guvern nu exista toleranta, nu ai observat?

In ceea ce ma priveste, nu contez in relatia asta.

GREA SI LIMBA ASTA Romaneasca....

Mai ales cind este vorbita de politicieni. Fiecare intelege cit vrea "muschii lui" Aici nu au loc aprecieri de nivel incepator , mediu sau avansat. Aici toti sunt "ASI" !!

 

Pontaaa,hai cu suspendarea,ca pierdem timpul !Din partea mea ne

putem retrage si din ue,dar nu lasa ei asa usor cascavalul !!!!! Suspendare ,demitere si reinstaurarea socialismului , o doresc si mai mult ca toate, nota, nota de plata ,pentru hotii care ne-au jecmanit ,dupa decembrie 89 !!!! Base , unde este gagiule,flota aia ???

 

omul bate cimpii spunind ca nu este constitutional sa fii demi

s de catre 7.4 milioane,daca ai fost ales de catre 3.4 milioane !....in concluzie, este varzaa !

 

Flota?!

A plecat dupa fondurile obtinute de Lenuta.

@copilul,

Alta-i problema: Curtea de Conturi tocmai a facut publice constatarile ei legale privind ~ 1 mld. euro prejudicii (deocamdata ) la banul public aduse de guvernarile portocalii si faptul ca Parchetul General, DNA unele parchete locale "se fac ca lucreaza".Cel putin pana in prezent nu exista vreun rechizitoriu in materie ba mai mult se dau NUP-uri pe banda rulanta.
Chestiunea a explodat in spatiul public, implicarea basistilor este limpede, nonactivitatea Parchetelor este vizibila din avion iar pericolul penal ptr. cei responsabili este iminent!!
In aceste conditii trebuia lansat pe piata de urgenta un subiect nou si tentant ptr. televiziuni si in general ptr. mass/media! Ori Cine este cel mai calificat sa ofere acest Subiect decat cel ce vorbeste si exprima chipurile pozitia oficiala a Statului roman????
Apropos de "pozitia oficiala".....poate Chelul National crede ca mai poate pacali pe cineva dar vuietul national de sudalme ce s-a revarsat in momentul aparitiei la TV a Matrozului spune totul despre opinia oficiala a poporului roman!!
De unde pozitie oficiala??? A discutat cu Parlamentul, cu alte autoritati competente ale Statului??
De cand parerea Prezidentului este pozitie oficiala a Statului???
Cine l-a mandatat sa exprime ceea ce pretinde ca ar fi "pozitie oficiala"? Calitatea de cel mai inalt functionar al Statului (si nu de SEF al Statului) il obliga in primul rand sa NU faca astfel de declaratii hazardate mai ales ca electoratul tocmai i-a aratat si ii arata in continuare ca nu mai exprima decat opinii personale si nimic mai mult.

Subiectul principal al zilei trebuie sa ramana prejudiciul constatat de Curtea de Conturi si recuperarea lui de la vinovati!!
Basescu Nu exista!!! Boicot total asupra parerologului!

Multumesc Domnule Vladescu!Banuiam eu ca jucam

intr-un film prost,in care suntem condusi,alternativ numai de cozi de topor ! FSN-ul,asociatia criminala din decembrie 89 conduce Romanania spre Groapa Marianelor, dar innot !

Exact asupra institutiilor...

..statului care sunt evidentiate sunt cel mai atacate si supuse denigrarii si incercarilor de subjugare din partea actualei puteri .Care putere prefera sa vada paiul din ochiul opozitiei decat sa incerce sa-si scoata barna din ochiul ei,pentru ca la un an de la inceputul prefiguratei victorii aceasta putere se afla inca in campanie sau inca isi plateste datoriile fata de "simpatizanti" nepasandu-i de tara sau de viitorul actiunilor lor.

 

HaHaHa

Si Basescu a fost cercetat, respectiv chiar a avut probleme "penale" serioase, insa si le-a rezolvat (cu flota Romaniei care s-a vaporizat pe gratis, casa din Mihaileanu samd).

Am sa va rog sa enumerati probleme penale ale lui Dragnea. Spor la joc de glezne ;)

@qui bono

vorbesti de flota....citeste mai jos:
-ARO campulung
-ROMAN brasov
-fabrica de zahar si melasa calafat (cea mai moderna din europa in 1992)
-sectia de amoniac de la Craiova (exporta pt. fabricile cargill-cel mai mai mare producator de ulei din lume)
-combinatul de la Halanga (singurul din europa de S-E)
-fabrica de zahar de la Corabia
-Mecanica fina Dragasani (liniile de productie puteau face munitie si armament)
.
.
.
.
.
TOATE aceste fabrici au dsparut de pe fata pamantului in anii '90!!!!!!!!!!!!
ce tot bananaiti pe aici ca a furat flota???? BAAAAAA flota putea sa o vanda doar ministrul economiei!!!! si cine era.....cred ca vacaroiu!
mai e' unul pe aici care vrea sa iasa din UE.....vezi ca mai este o tara care nu vrea nici un fel de acord cu restul lumii, se numeste coreea de nord si o duce "foarte bine", au inceput sa-si gateasca copii ca nu au ce manca!
sper sa crapati de foame in casa, fiidca asa meritati!

asta e presedinte?

e cea mai penibila sluga a UE... sub el a disparut putina demnitate a poporului roman in UE.. acest proces de a ne face slugi a UE l-a inceput Nastase iar acest chel l-a definitivat...

traim vremurile fanariote cu acele gunoaie de domni pusi de turci.. sau anii 50 cand alde groza dej pauker au inchinat tara URSS-ului..

o rusine acest individ ce se pretinde presedintele tutror romanilor ..

legat de presa.. toata lumea stie ca noi nu avem presasi ziaristi adevarati..dar sa zici numai de antena rtv si sa taci malc legat de b1tv evz sau lichele ce te-au laudat ..e o ticalosenie...

vorbesti de ministri penali din guvern..dar pe vremuri nu ai luat pozitie fata de ridzi ,udrea ,botis,videanu... asta e o alta ticalosenie... sa asmuti dna-ul tau si ani tau pe oameni pt a-i face vinovati cu orice pret e iar ticalosenie.. daca ei vor dovedi ca nu-s vinovati iar cariera lor e distrusa deja ..cine plateste ? tu ? dna ? ani ?

pe de alta parte ce e UE asta al carei sluga ordinara esti ?
-esti roaman ..esti dat afara din tarile UE --asta legat de principile de baza lae UE ..dreptul la circulatie .munca... anglia italai franta olanda te injura doar ca esti roman.. ce faci tu presedinte si UE ta pt romani... ? dai vina pe USL

- UE asta ta prevede bunastare pt membri ei.. ce vedem noi sub carmuirea ta ,mai europeanule? saracie cumplita si disperare... ce faci tu mai presedinte si UE ta pt popor ? nimic.. tu faci doar pt camarila ta ordinara preluata de la nemernicul celalat ,nastase .

asa ca .. tu ,cetetene Basescu,nu esti presedintele meu.

 

De asteptat reactia Presedintelui

si mai ales referirea la presa. Nu spun ca avem o presa libera, ca avem o presa profesionista, ca informatiile sunt corect redate pentru a fi percepute ca atare de cetatean, dimpotriva. Presa are o gramada de bube in cap, actioneaza dupa cum dicteaza patronii angajati politic, este partinitoare, distersioneaza adevarul si manipuleaza, insa demonizand-o nu o vom face nici mai corecta, nici mai profesionista sau independenta. Nu stiu in ce masura avem nevoie de o lege a presei, dar stiu ca avem de posibilitatea exprimarii libere a presei.

 
 

Ăhă-ăhă-ăhă!

...in primul rand Badea,Mircea Badea il rade de Giumbix fără breton...ăhă-ăhă-ăhă!

Onorabilul senator Voiculesco va trăi cu mult mai mult și mai bine decat Neagu Djuvara...pt că merită din plin...ăhă-ăhă-ăhă!

Basescule, esti cel mai mare mincinos !

L-ai intrecut pe pinochio ! Nu ai nicio treaba cu conducerea tarii, folosesti pozitia trecatoare de Presedinte ca sa-ti rezolvi trebuirile personale.Nu uita insa ca ai ajuns la batranete si altii iti vor lua locul...vei ajunge ca epavele din PNT-CD hahaitule !!!

 

Basescu incearca sa faca putina lumina

in ce priveste declaratiile USL istilor pe marginea MCV ului...El(Basescu)aprinde lumanarea,uselistii sufla 'n ea...

 

Mda, Dragnea este urmarit penal

pentru participare la organizarea referendumului din vara (Basescu a fost urmarit in viata lui pentru alte chestii mult mai grave) Stii tu cum este cu adevarul, iese la suprafata (ca uleiul;)

:) Mai bine ar stinge lumina si ar ingihte usa,pe dinafara !

.

 

 
 

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor