Basescu: PSD si PNL sa mearga la tribunal sa oficializeze Coalitia

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 12:32
2932 citiri
Basescu: PSD si PNL sa mearga la tribunal sa oficializeze Coalitia

Presedintele Traian Basescu i-a sfatuit pe social democrati si pe liberali sa mearga la tribunal pentru a oficializa Coalitia pe care cele doua partide au format-o.

"Nu am observat sa fi fost cele doua partide (n.r.PSD si PNL) la Tribunal. Partidele confunda locul in care se oficializeaza coalitiile. Le invit sa se prezinte la tribunal sa oficializeze aceasta coalitie pentru ca aliantele parlamentare se sparg, am aceasta experienta. Dupa legalizare, putem discuta, dar si dupa alegerile din 2012", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca marea miza a daramarii Guvernului a fost evitarea desfasurarii acest referendum.

"Usor usor se vede miza daramarii Guvernului Boc. Alianta PSD-PNL a urmarit evitarea desfasurarii referendumului pentru Parlamentul unicameral", a spus Traian Basescu.

El a participat, miercuri, la sedinta Colegiului Director al PD-L, la finalul careia a anuntat ca la ora 14.00 isi va depune candidature pentru un nou mandat.

Basescu a tinut sa le multumeasca democrat liberalilor pentru sprijin si i-a asigurat pe acestia ca va castiga alegerile.

"Le-am spus ca le multumesc pentru sprijinul acordat si i-am asigurat ca voi castiga. Desigur, cu ajutorul lor. Le-am explicat si cum va decurge campania electorala.

Aceasta se va desfasura elegant, cu explicarea a ceea ce s-a facut si cu asumarea a ceea ce nu am reusit sa fac in primul mandat. Voi fi fair play fata de ceilalti candidati, fara actiuni urate dar cu dispute", a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a mai afirmat ca nu stie cate semnaturi are pentru sustinerea candidaturii.

Intrebat ce va face daca Lucian Croitoru nu va fi acceptat de Parlament pentru postul de premier, Basescu a declarat ca are mai multe variante.

"Voi vedea, sunt foarte multe variante, merg pe premisa ca avem nevoie de credibilitate pentru putea atrage cele 3,5 miliarde de euro care ne lipsesc din bugetul de stat", a mai spus seful statului.

In legatura cu declaratia de sustinerea a lui Klaus Iohannis pentru functia de premier, adoptata miercuri dimineata de Parlament, Basescu a spus ca daca va primi scrisoare de la parlamentari in legatura cu acest subiect, le va trimite inapoi o alta scrisoare.

"Am sa le-o scriu inapoi. le voi trimite pasaje din Constitutie", a mai declarat Traian Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #Basescu scrisoare parlamentari, #Basescu coalitie PSD PNL , #presedinte