Basescu: Puneti in dezbatere publica legea sanatatii a lui Boc!

Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 21:02
2112 citiri
Basescu: Puneti in dezbatere publica legea sanatatii a lui Boc!

Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, despre situatia din sistemul de sanatate din Romania, facand apel sa se puna in dezbatere publica legea sanatatii din vremea premierului Emil Boc, care a stat la baza protestelor din ianuarie 2012.

Seful statului a facut o observatie referitoare la "incidentele tot mai frecvente din domeniul Sanatatii", facand referire si la perchezitiile de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, unde mai multe cadre medicale sunt acuzate de luate de mita si de realizarea unor operatii estetice neautorizate: "E o confirmare ca Romania are nevoie de o noua lege a Sanatatii".

Basescu, temele de campanie pentru partide: Sa aiba grija la lege, inchisoare de la 1 la 5 ani

"Fac un apel la cei responsabili sa ia din nou proiectul pe care am intentionat cu Emil Boc sa il punem in dezbatere publica. Va asigur ca este actual si, poate, cu actuale ajustari, este proiectul care poate scoate din mizerie si personalul medical si poate reduce masiv riscurile la care sunt supusi cei care ajung in spitalele din Romania.

Atunci s-au manifestat cu violenta si cu toata influenta lor cei care traiesc de pe urma coruptiei din sistemul romanesc de sanatate si au utilizat si masele de maneva din Piata Universitatii, dar va asigur ca proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat si se poate trece la implementarea lui intr-o cadenta care poate fi stabilita de Guvern.

Va asigur, ca in conditiile in care se mentine resursa financiara pentru sistemul de sanatate, prestatia pentru beneficiar va fi mult mai buna", a afirmat, presedintele, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Perchezitii la un spital din Bucuresti - luare de mita si operatii estetice neautorizate

Retineri in dosarul operatiilor estetice: 5 medici, in arestul politiei

Cinci medici au fost deja retinuti de procurori, vineri, in dosarul operatiilor estetice neautorizate. Ei pretindeau mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro. Banii erau impartiti intre membrii echipei medicale, iar in unele cazuri Casa de Asigurari de Sanatate deconta aproape 5.000 de lei pe operatie.

F.N.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...