Basescu: Radarele Armatei au localizat avionul prabusit in Apuseni, informatii au existat

Marti, 11 Februarie 2014, ora 22:38
3668 citiri
Basescu: Radarele Armatei au localizat avionul prabusit in Apuseni, informatii au existat

Presedintele Traian Basescu a vorbit, marti seara, despre tragedia aviatica din Apuseni, apreciind ca au existat informatii despre aterizarea fortata a avionului de pe radarele Armatei.

"Ce a fost in Apuseni, nu este de tip accident pe DN1, sau pe A2. Este o operatiune mult mai complexa, in care nu poti avea succes, fara sa pui toate institutiile la masa si cu conducator in capul mesei", a declarat Basescu intr-o emisiune la postul B1 Tv.

Basescu, atac sustinut la Ponta, moguli, PNL, BNR, FMI. Dezvaluiri despre Becali si "Raiul lui Dragnea"

Traian Basescu a subliniat ca trebuia infiintat un comandament pentru situatii de urgenta.

"Ministrul de Interne trebuia sa fie conducator. La Transporturi trebuia sa fie un comandament, in capul mesei ministrul Transporturilor, iar la MAI un alt comandament. Deosebire: cel de la MT viza strict existenta institutiilor de la MT.

La MAI erau toate institutiile cu responsabilitati: MAI, ISU, MApN - care trebuia sa aibe seful aviatiei sau pe cineva acolo -, SRI, Mediu si multe altele. Informatia cu privire la prabusirea avionului a existat", a mai declarat Basescu.

Seful STS, vizat in dosarul Apuseni? Ce spune procurorul general

Potrivit acestuia, "au fost radarele Armatei, care au sesizat avionul pe ecran si cu usurinta au putut aprecia unde s-a prabusit. Ei au vrut sa comunice, dar li s-a spus ca nu e nevoie. STS-ul nu face harta aceea, STS-ul primeste de la operator un cod, pe care il transmite la ISU si ISU scoate acea harta".

Accidentul aviatic din Apuseni a dus la decesul a doua persoane care insa au supravietuit impactului. Decesul lor ar putea avea modul deficitar in care s-au desfasurat operatiunile de cautare si salvare a victimelor.

Ministrul de Interne, liberalul Radu Stroe, si-a dat demisia dupa cateva zile. Cu doua zile inainte fusesera demisi secretarul de stat in MAI Constantin Chiper, seful Romatsa si directorul de operatiuni din aceasta institutie. Totodata, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, a demisionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu accident aviatic Apuseni, #Basescu radare armata Apuseni, #Basescu STS accident Apuseni , #presedinte