Basescu: Raportul MCV din ianuarie va fi necrutator

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:07
2818 citiri
Basescu: Raportul MCV din ianuarie va fi necrutator

Presedintele Traian Basescu a apreciat ca raportul MCV, despre care seful statului a sustinut ca va fi publicat in ianuarie, va fi "necrutator" in ceea ce priveste respectarea angajamentelor Guvernului condus de Victor Ponta fata de Comisia Europeana.

"In ceea ce priveste respectarea angajamentelor fata de Comisia Europeana, va asigur ca vor fi necrutatori in raportul MCV din ianuarie, cum, de alfel, vor fi si fata de blocarea accesului Justitiei la anchetarea fostilor ministri Borbely si Dobre sau fata de blocarea, de catre Senat, a punerii in aplicare a hotararii ICCJ care-l priveste pe senatorul Mircea Diaconu.

Stiu bine cum lucreaza aceasta institutie a UE si este pacat ca actuala Putere nu a inteles ca niciodata interesele de grup, de partid, nu pot fi asezate deasupra Justitiei", a precizat Traian Basescu, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Comisia Europeana transmitea, in luna iunie, ca urmatorul raport pe Romania va fi publicat pana la sfarsitul acestui an.

Ulterior au aparut declaratii privind publicarea raportului in ianuarie, inclusiv din partea ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, desi oficiali europeni au sustinut ca se va respecta calendarul initial.

Nikos Christodoulides, purtatorul de cuvant al Presedintiei cipriote a UE, a precizat, recent, ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu se afla pe agenda JAI din 6-7 decembrie, deoarece nu au fost facute progrese de la ultimul Consiliu, din octombrie.

Nikos Christodoulides a precizat pentru NewsIn ca subiectul a fost discutat la Consiliul Justitie si Afaceri Interne din octombrie, cand Presedintia cipriota a prezentat stadiul referitor la decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. "De atunci nu au fost facute progrese considerabile pentru a ne permite includerea subiectului pe agenda Consiliului si pentru a permite luarea unei decizii pozitive", a spus purtatorul de cuvant al Presedintiei cipriote.

"Consiliul va reveni asupra acestei chestiuni anul viitor", a mai afirmat Nikos Christodoulides, adaugand ca ambele tari au fost consultate si au fost de acord cu pasii urmatori.

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul USR PLUS de la începutul lunii octombrie, pe fondul înrăutățirii situației pandemice COVID-19
Cum se va desfășura congresul USR PLUS de la începutul lunii octombrie, pe fondul înrăutățirii situației pandemice COVID-19
Biroul Național al USR PLUS a decis, vineri, 24 septembrie, organizarea congresului din 2-3 octombrie în condiții de maximă siguranță, cu maxim 150 de persoane simultan în sala mare de la...
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Ce au descoperit investigatorii de la DNA în perchezițiile făcute la Consiliul Județean Iași
Procurorii DNA au făcut verificări la Consiliul Județean Iași și la Școala de Arte după ce în instituția condusă de Costel Alexe au apărut suspiciuni în privința unor angajări....
Sursa: Ziare.com