Ziare.com

Basescu: Relatiile dintre Romania si Israel sunt excelente, dar si palestinienii sa aiba un stat

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 22:55

   

Basescu: Relatiile dintre Romania si Israel sunt excelente, dar si palestinienii sa aiba un stat
Presedintele Traian Basescu considera ca relatiile dintre Romania si Israel sunt "excelente", adaugand insa ca este adeptul compromisului care sa permita si palestinienilor "sa aiba un stat".

Declaratiile presedintelui au fost facute pentru postul de radio Kol-Israel, inaintea vizitei pe care o va efectua in Israel, saptamana viitoare, transmite Agerpres.

"Acesta este motivul principal al vizitei: consolidarea relatiilor dintre Israel si Romania, care sunt excelente, dar, cu certitudine, la excelenta se poate adauga si foarte multa soliditate", a spus Traian Basescu.

Acesta se va intalni, in cadrul vizitei in Israel, cu presedintele Shimon Peres si cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, iar printre subiectele de discutie se vor afla si problemele regionale.

De altfel, seful statului a mentionat ca "nu se poate realiza o pace in regiune fara ca Israelul sa aiba garantata securitatea". In acelasi timp, presedintele s-a declarat adeptul unui compromis "care sa-i lase si pe palestinieni sa aiba un stat".

Traian Basescu a salutat si cresterea relatiilor comerciale bilaterale, pe parcursul celor doua mandate ale sale, dar si relatiile de cooperare militara pe care le-a catalogat drept "excelente", precum si cele de cooperare "foarte buna" la nivelul structurilor de securitate. In plus, a remarcat si faptul ca Israelul este unul dintre investitorii "extrem de consecventi" din Romania.

Basescu: In Romania sunt declaratii antisemite sporadice, de exemplu ministrul Sova

In alta ordine de idei, referindu-se la manifestarile antisemite internationale, seful statului a spus ca "Romania a recunoscut Holocaustul ca fiind o realitate a inceputului anilor 40 si a luat un set de masuri legislative extrem de importante care interzic orice atitudine antisemita".

Presedintele a adaugat ca in Romania nu exista antisemitism de masa, ci declaratii izolate "uneori chiar ale unor oameni politici - de exemplu ministrul Sova - care creeaza o impresie care nu reflecta realitatea".

TVR3, reclamata la CNA pentru un colind antisemit

"Romanii, va pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiti, dar avem de lucru pentru a-i face sa inteleaga si sa recunoasca existenta Holocaustului pe teritoriul Romaniei.

(...) Vrem sa afirmam si in plan international ca Romania a recunoscut greseala de la inceputul anilor 40 si vrem sa vada si toti romanii ca nu ne este rusine sa ne recunoastem greselile", a mai spus Traian Basescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2858 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa un individ josnic, mai rar!

"Avem de lucru pentru a-i face pe romani sa inteleaga si sa recunoasca existenta Holocaustului pe teritoriul Romaniei".
Cazul Romaniei:
http://www.jewsagainstzionism.com/antisemitism/holocaust/gedalyaLiebermann.cfm
*On Feb. 16, 1943 Roumania offered 70,000 Jewish refugees of the Trans-Dniestria to leave at the cost of $50 each. This was publicized in the New York papers. Yitzhak Greenbaum, Chairman of the Rescue Committee of the Jewish Agency, addressing the Zionist Executive Council in Tel Aviv Feb. 18 1943 said, "when they asked me, "couldn't you give money out of the United Jewish Appeal funds for the rescue of Jews in Europe, I said NO! and I say again, NO!...one should resist this wave which pushes the Zionist activities to secondary importance." On Feb. 24, 1943 Stephen Wise, President of the American Jewish Congress and leader of the American Zionists issued a public refusal to this offer and declared no collection of funds would seem justified. In 1944, the Emergency Committee to Save the Jewish People called upon the American government to establish a War Refugee Board. Stephen Wise testifying before a special committee of Congress objected to this proposal.
During the course of the negotiations mentioned above, Chaim Weizman, the first "Jewish statesman" stated: "The most valuable part of the Jewish nation is already in Palestine, and those Jews living outside Palestine are not too important". Weizman's cohort, Greenbaum, amplified this statement with the observation "One cow in Palestine is worth more than all the Jews in Europe".*
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Base, precum Richard al III-lea: "Dau Romania ptr un calutz catre Bruxelles"

 

Nu a fost "holocaust" in Romania !

"Avem de lucru pentru a-i face pe romani sa inteleaga si sa recunoasca existenta Holocaustului pe teritoriul Romaniei" - a afirmat Traian Basescu

Care holocaust pe teritoriul Romaniei ?!
rusine dd-le basescu !! sinteti mincinos si anti-roman !

 

Umbla Base pe la Tel-Aviv sa-i puna aia o proptea la UE..

... pentru dupa mandat, ceva ioropenez domnE ;-) Ceva langa Martin Schulz, sau macar la golit tzucalu' lu' dom Barroso. Intra incet in criza de timp si face orice, zice orice (asa o declaratzie inseamna 9-10 miliarde "despagubiri" pe care le-a evitat candva Iliescu, vaitandu-se ca RO este trzara saraca si n-are de unde. Apoi s-a desumflat tema ca USA s-au apucat sa le dea aloira 10 miliarde EXTRA anual).
Base face asta numai sa n-ajunga la pushcarie cand nu mai are imunitate d'un fel sau altul :-)
Ca daca il lasa si Tel-Avivul sa cada-ntre scaune, apai il berlusconizeaza trepadushii din Troika "Varanu, Nastase & Iliescu" si exact prin intermediul Justitziei aleia atat de .."impartziale".

 

 

"... dar si palestinienii sa aiba un stat"

Probabil unul cat Monaco, mai la marginea Gazei ;-)...

Da, basescu are opinii politice, domne!

Toate alea le stie.

Acum pot realiza naframatii visul

cu statul lor independent.Ca am inteles ca Kim Bas Yung tocmai pune de o cruciada contra rusilor.Oricum ii cucerim sub inalta sa comanda si in Siberia facem o colonie palestiniana sub conducerea doamnei Nutzy.Oricum ma ofer voluntir ca am facut armata la infanteria pe jos macar ca si consultant ca sunt sublocotenet in rezerva.Chiar daca-s mai tepos,ca orice bursuc ,stau nelinistit sub doamna locotenent Nutzy.
Onor comandantului suprem,mai avem un pic si declaram razboi si Polului Sud.

Daca le-o mai ramane si aia!

.

Ia intereseaza-te,

Acum 70 ani nici nu exista statul Israel. Acolo era Palestina. Pe evrei i-au bagat acolo englezii, in 1948, pe o suprafata cat un oras mai mare. Incet-incet au cumparat evreii pamant mutand si granita, si acum e Palestina pe o suprafata cat a unui oras. De aia nu au pace acolo..

O recunoastere a Holocaustului pe teritoriul Romaniei..

..inseamna ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri Israelului. Cum a facut Germania, Italia, si multe altele. Ar fi cea mai antiromaneasca fapta a unui om politic roman. Sper ca Basescu nu are asta in minte.

 

Cea mai buna arma de aparare e atacul.....

Mai marinelule, inainte de a incepe perciunatzii tirada cu holokaustu', eu zic sa le-o spui pe aia cu victimele comunismului adus de ei, si ca romanii s-au decis sa ceara despagubiri...

 

De ce de temi nu scapi...intreg la minte

Este necesar ca si Basecu sa prezinte natiunii un certificat medical in urma unor analize complete precum o fac multi sefi de state.
Problema lui care se acutizeaza tot mai mult in apropierea judecarii si incercerarii lui,este capul.Poate ca inainte de a fi judecat o sa-l admiram prin curtea unui spital plimband un galos cu sfoara,strigandul boc.

 

Basescule !

Mai bine du-te sa faci lobyy Romaniei si intareste relatiile economice si politice pe teren , nu din birou prin diverse mesaje fara substanta. Esti platit prea mult pt ce faci pt tara.......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor