Basescu acuza neclaritati in legea TVR si o trimite inapoi in Parlament

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 18:57
3305 citiri
Basescu acuza neclaritati in legea TVR si o trimite inapoi in Parlament

Traian Basescu a retrimis in Parlament legea privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune pentru reexaminare.

Presedintele sustine ca legea contine mai multe neclaritati si lasa loc de interpretare, mai ales in privinta eventualei finantari a TVR din surse private.

"In forma sa initiala, Legea nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune prevedea, in Art. 42, ca 'finantarea necesara producerii si difuzarii emisiunilor radiofonice si de televiziune adresate strainatatii, precum si dezvoltarii acestei activitati se asigura din fondurile alocate de la bugetul de stat' si ca 'sumele necesare se evidentiaza separat in bugetul fiecarei societati, pe baza programelor stabilite potrivit legii'", se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale de luni seara.

In conditiile actuale, RRA si TVR pot avea asociati persoane private

"In forma trimisa la promulgare, in conformitate cu Art. 43 alin. 11 'Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune pot infiinta, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor, persoane juridice de drept privat si pot dobandi calitatea de asociat in cadrul unor asemenea entitati sau, dupa caz, pot achizitiona actiuni / parti sociale ale unei societati comerciale existente, in conditiile legii'", se mai arata in documentul citat.

In informarea administratiei prezidentiale se arata ca astfel se creeaza trei modalitati legale la care pot recurge Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune.

Prima ar fi infiintarea unei persoane juridice de drept privat, a doua ar fi dobandirea calitatii de asociat in cadrul unei persoane juridice de drept privat, iar o alta posibilitate ar fi achizitionarea de actiuni sau de parti sociale in cadrul unor societati comerciale existente.

Basescu apara televiziunile: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Reactia presedintiei vine dupa ce Traian Basescu ridica semne de intrebare, la inceputul lunii octombrie, in legatura cu noul Cod al insolventei, despre care spunea ca le-ar permite unor patroni de media, ca Sebastian Ghita sau Dan Voiculescu, sa puna mana pe TVR.

"Nu cumva tinta este TVR-ul? Pentru ca este intr-o situatie extrem de dificila, inteleg ca a angajat investitii in masini costisitoare si ma tem ca maine aflam ca e in insolventa.

Poate veni cineva care are lichiditati, un Ghita sau Voiculescu. Este un scenariu pe care il putem imagina", spune Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu lege radio televiziune, #lege RRA TVR Parlament, #lege SRTV retrimisa revizuire , #presedinte