Basescu: Romania a fost laudata pentru ca si-a redus emisiile

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 14:50
1447 citiri
Basescu: Romania a fost laudata pentru ca si-a redus emisiile

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca la summit-ul de la Bruxelles s-a adoptat "Pachetul energie si schimbari climatice" si cu aceasta ocazie s-a recunoscut efortul Romaniei, in ceea ce priveste reducerea emisiilor.

"Cand s-a adoptat pachetul "Energie si schimbari climatice" s-a recunoscut efortul Romaniei, dar si al altor tari europene, din 1990

pana in 2005, pentru ca si-au redus emisiile", a declarat seful statului. Basescu a sustinut ca Romania s-a situat pe primul loc in topul tarilor care au fost nevoite sa isi reduca emisiile.

Presedintele a declarat ca, in cadrul summit-ului, s-a stabilit si foaia de parcurs pentru a se putea organiza un nou referendum in Irlanda pentru ratificarea tratatului de la Lisabona, cel mai probabil in luna octombrie a anului viitor.

"Marele succes al presedintiei franceze il reprezinta deblocarea tratatului de la Lisabona si anume stabilirea unei foi de parcurs pentru organizarea referendumului din Irlanda", a precizat presedintele tarii.

Traian Basescu nu a uitat sa puncteze modul in care presedintia franceza s-a descurcat cu cele trei crize care au avut loc in ultima perioada, referindu-se la conflictul din Georgia, criza financiara si criza economica.

"Uniunea Europeana a avut o reactie foarte buna in stoparea razboiului georgian. Si in criza financiara presedintia franceza s-a implicat astfel ca nicio banca europeana nu a cazut. Si criza economica pare a avea un inceput de solutii. In cadrul summit-ului, toti sefii de stat acuza cresterea rapida a numarului de soferi", a mai precizat seful statului.

Traian Basescu a prezentat pe scurt cateva puncte din pachetul de energie invitandu-i pe jurnalistii care vor merge cu el in avion sa ii informeze. Acesta a precizat ca este vorba de foarte multe cifre, iar simpla lor citire nu ar rezolva nimic.

Basescu a mentionat ca s-a discutat si despre combaterea crizei economice si simplificarea procedurilor comisiei pentru a putea accesa mult mai usor fondurile europene.

In ciuda rivalitatilor dintre presedinte si premier, Basescu a precizat ca atat el cat si premierul s-au descurcat bine la acest summit in ceea ce priveste discutiile pentru soarta viitoare a Romaniei.

Cei doi au mai participat impreuna la un summit european in toamna acestui an si, desi lucrurile erau tensionate in tara, s-au apreciat reciproc in fata presei din strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Liderii UE se concentrează asupra Iranului, dar sunt incapabili să demonstreze o forță reală împotriva lui Putin
Două conflicte vor concura pentru a atrage atenția liderilor UE care se vor reuni în această săptămână pentru un summit. Unul este cel din Ucraina, unde pot face diferența, și celălalt...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Traian Basescu, #summit, #Romania laudata , #presedinte