Ziare.com

Basescu: Romania nu e de vanzare la pret de "scrap"

de Ana Ilie
Luni, 25 Iulie 2011, ora 22:03

   

Basescu: Romania nu e de vanzare la pret de "scrap"
Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni seara, in direct la Televiziunea Romana, despre concluziile intalnirii cu reprezentantii FMI, diminuarea arieratelor, problemele din sistemul sanitar, esecul actiunilor Petrom la bursa, dar si despre autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc si sistemul de invatamant.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT declaratiile presedintelui Traian Basescu:

Intalnirea cu FMI, UE si BM si arieratele la medicamente

"Concluziile le-am finalizat aseara cu premierul si ministrii si astazi am avut intalnirea cu delegatii FMI, UE si BM, pentru ca in acest weekend si-au terminat si ei evaluarile, asa ca am putut vorbi in cunostinta de cauza.

Jeffrey Franks a apreciat ca s-au indeplinit toate obiectivele pentru semestrul intai... au crescut incasarile din accize, in special datorita actiunilor de combatere a contrabandei cu tigari din vami; apropo, aceste actiuni vor continua.

Diminuarea arieratelor - in ultimul trimestru al anului trecut, guvernul a luat din alte domenii si a dat 2,5 miliarde de lei pentru stingerea arieratelor in sanatate, in special la achizitiile de medicamente. S-au stins atunci, astazi avem din nou aproape 2 miliarde arierate.

Acest lucru nu mai poate continua si este pentru prima data cand pe tema arieratelor la medicamente ajungem la un acord cu Fondul, ca nu suntem dispusi sa mai sacrificam bani din investitii sa-i ducem intr-un sistem care nu vrea sa se reformeze.

Marea problema este cea a costurilor - am ajuns sa consumam cantitati emorme de medicamente, probabil ca si simpozioanele organizate de firmele de medicamente intra in nota de plata a guvernului.

Vom avea grija de programele pentru bolnavii de boli cronice, dar nu ne vom mai permite sa luam banii de la investitii.

Dupa ce se inchid robinetele din sistem vine guvernul si completeaza cat trebuie.

Sa vedem licitatiile facute, sistemul informatic cuplat la fiecare farmacie, sa se stie cui a eliberat medicamente si verificat prin sondaj cat de bolnav este... totul se poate face printr-un control electronic al cheltuielilor angajate in numele statului.

Am stabilit astazi cu Fondul ca nu respingem, dar le vom da bani pe masura ce implementeaza cate un pas din programul care trebuie derulat pentru punerea sub control a cheltuielilor.

Nu spun ca nu vor fi afectati bolnavii, dar nici nu ni se poate cere la nesfarsit sa luam banii de la crearea de locuri de munca sa-i ducem la companii care ii duc la compania mama.

Cei doi care nu se inteleg (Ministrul Sanatatii si seful Casei de Asigurari, n.r.) sunt doi oamnei responsabili, dar au opinii diferite. Aici va trebui guvernul sa ia o decizie si sa le spuna: asta faceti. Nu vor, usile sunt deschise, nu sunt proprietarii posturilor. Pleaca de la acele institutii.

Vom da pentru spitale 300 de milioane care vor fi administrate de spitale in functie de prioritati, dar nu la directorii care au iesit din buget crezand ca bugetul spitalului este bugetul de familie.

Pregatirea selectarii de manageri din sectorul privat este intr-o etapa corespunzatoare."

Vanzarea actiunilor Petrom, un esec

"A fost un esec (vanzarea actiunilor Petrom, n.r.). Pretul recomandat de consultanti a fost sa vindem o actiune cu 0,33 lei. S-ar fi vandut fara nicio problema. Guvernul nu a acceptat alt pret decat pretul mediu in ultimele 12 luni. Guvernul a cerut 37,08, pretul minim pe actiuni. Decizia a fost sa nu scadem - Romania nu trebuie confundata cu tarile care trebuie sa-si vanda activele ca sa-si plateasca angajatii. In acest moment Romania se poate finanta imprumutand de pe piete. Nu suntem in situatia in care sa vindem la orice pret.

Anul acesta nu se poate relua procesul de vindere a actiunilor de la Petrom, poate am si invatat, e prima actiune de acest tip pe care o face guvernul, poate pachetul a fost prea mare, de jumatate de miliard.

Guvernul a fost bine consiliat, consultantului nu avem ce sa-i reprosam. Daca ar fi fost sa vindem cu orice pret... a fost o decizie politica, Romania nu e de vanzare la pret de "scrap".

Probabil domnul Ponta are nevoie de bani pentru raliuri si are nevoie de o sponsarizare de la Fond. Romania nu are nevoie anul acesta de bani de la Fond. Nu stim ce se va intampla dupa 2011 pe piete. Nu pun mana in foc. De-asta l-am facut, sa avem asigurate fonduri de la FMI si UE, eu sper sa terminam programul si sa nu tragem acesti bani.

Anul acesta bag mana in foc ca nu luam niciun ban de la Fond. Banii de la Fond din acest acord nu mai pot ajunge decat la Banca Nationala.

Statul roman plateste banii in momentul in care ii imprumuta. Banca Nationala a emis echivalentul banilor pe care i-a primit, in lei, i-a pus in depozit la Fond. Pe masura ce Banca Nationala plateste scadentele, primeste leii inapoi. Va pot spune ca leii pot fi utilizati pentru imprumutarea altor tari care au nevoie de Fond.

Problema dificila o avem cu imprumutul de la buget care trebuie rambursat."

Ministerele au cheltuit banii, Basescu se declara multumit

"Evaluarea fiecarui minister este pe mana premierului, eu am cerut de la Finante situatia investitiilor pe fiecare minister. Eu pot spune ca sunt multumit. E pentru prima data cand, din luna mai, constructiile au trecut pe plus, datorita investitiilor guvernului. Ministerul Dezvoltarii a cheltuit 85% din banii de investitii, Ministerul Transporturilor 82%. Eu sunt multumit ca au cheltuit banii.

(UE a dispus ca...) decat sa se faca o stopare a utilizarii fondurilor pe iregularitati, guvernul Romaniei sa dispuna controale la toate lucrarile, sa constate nereguli acolo unde sunt...s-au cerut niste exigente de functionare pentru unele agentii, s-au schimbat aceste exigente...daca ne facem treaba cu controlul si acolo unde sunt nereguli retragem banii, pana la inceputul lui octombrie, primim decontarea pentru ce s-a facut.

Inseamna mentinerea acestor bani in Romania si folosirea lor. Daca neregulile se constata de UE, atunci banii pleaca direct la UE si ii pierdem. Am avut un tratament extrem de solidar al UE, au zis ca suntem proaspeti membri, poate nu stim cum functioneaza lucrurile... faceti-va ordine in functionare si sistemul de control- ceea ce e de ajutor pentru ca nu pierdem banii.

Va stabili premierul, coalitia, pe cine numeste (la carma unui super-minister al fondurilor europene, n.r.). Cred ca sunt oameni capabili. Stiu cine va fi, va fi la momentul in care Parlamentul este aici."

"Niciodata nu e momentul ca Ungaria sa-si dea cu parerea"

"Niciodata nu va fi momentul ca Ungaria sa-si dea cu parerea cu privire la reorganizarea administrativa a Romaniei. Ungaria are probleme, sa si le rezolve acolo. Reorganizarea nu va fi sacrificata pentru minoritati. Va trebui sa gasim o solutie, tara asta are 22 de milioane, iar unguri doar 1,5 milioane.

Presedintele UDMR de la Satul mare nu se mai vede presedinte la consiliul judetean sau nu stiu unde - pai sta Romania in interesele unui om, fie el si numit Lajos? Nu mai putin rezistenti sunt presedintii de consilii judetene romani. Unii imi spun da si in spate nu. Eu macar am constiinta impacata ca am spus ca trebuie facuta. UNPR este singurul care in mod onest sustine reorganizarea. Asta arata cat de mici sunt politicienii romani. Ce sa va mai spun de grozavia propusa de Opozitie? Sa mai propun un etaj, cand statul asta are ca principala problema birocratia?

Poate ca nu 8, poate 10 regiuni... desi formula cu 8 este bine analizata, nu sunt intamplator fixate, au fost studii foarte serioase. Dar eu ca sef al statului nu pot sa le fac, trebuie sa le faca partidele. Daca as admite primarea interesului de partid in defavoarea interesului national am putea avea sentimentul ca nu mi-am facut datoria ca presedinte.

Le-o spun si romanilor, ca ei sunt pacaliti, se duc tot felul de trepadusi de partid si le spun ca se desfiinteaza judetul. Dar nu le ia nimeni Focsaniul, doar se desfiinteaza birocratia."

Scandalul de la Deta si reforma din MAI

Nici nu stii de cine e legat scandalul acolo, de politisti, primar? Eu am incredere intr-o astfel de structura a statului si in MAI, in acelasi timp el nu este suficient de performant datorita calitatii slabe a politistilor, jandarmilor si ce mai au ei pe acolo. Ati auzit dvs de restructurare in politie? Imi mai pun oarecare sperante in Igas.

Aici e si un semnal public. Reformarea acestor doua institutii este responsabilitate politica, sunt singurele care nu au inceput restructurarea (MAI si ANAF, n.r.).

In toamna trebuie modificata legea functionarului pulic, ca asta au avut grija politistii, vamesii, sa se faca functionari publici.

MAI trebuie reformat. Academia de politie ia ani de ani sute de copii, sa tina catedre chestorilor de politie, pe urma vin si ii varsa direct in sistem, a terminat Academia, trebuie sa-l primesti in MAI. Nu mai avem nevoie de atati politisti.

A venit vremea calitatii. Mi-as dori ca aceasta restructurare sa se faca pe competenta, sa nu ne trezim ca raman toate rudele la contabilitate, logistica, economic, ca si-au facut la nivel de judet tot felul de directii. Cel care poate initia o remaniere este premierul. Este adevarat ca Igas a fost blocat chiar de majoritatea parlamentara care i-a blocat restructurarea. In momentul de fata, in raport cu banii pe care ii are ministerul pentru salarii, sunt mai mult cu zece mii de angajati si nu le va da nimeni banii. Vor trebui sa-si faca restructutarea. Daca la ANAF vor mentine tot ciubucarii, daca la politie vor fi tinuti politistii care sunt in buna intelegere si cu gastile din fiecare oras, n-am facut nimic cu restructurarea.

"Magistratii au sensibilitati excesive"

"Este exact reactia unor birocrati prafuiti. Si-au dat proba incompetentei. Nu aveau ce sa prezinte, au 17 puncte - recomandari. Justitia are 17 puncte. Planul lor, strategia lor, aceea este, sa indeplineasca exigentele acelor 17 puncte. Daca stau sa dezbata, ne prinde anul viitor si vor fi responsabili de prelungirea mecanismului sau introducerea altuia. Am avut o discutie telefonica cu seful CSM si am discutat despre strategie si recomandarea mea a fost: d-le presedinte, va rog cititi cele 17 recomandari, vedeti ce revine CSM si va va multumi un popor. Chiar sper sa inceteze sa mai aiba reactii.

Oamenii astia trebuie sa stie doua lucruri esentiale: sunt o putere a statului. Toate cele trei puteri ale statului nu-l pot impiedica pe seful statului sa-si exprime niste pareri. M-am cam saturat de sensibilitatile lor excesive."

Esecul de la Bac, responsabilitatea reformelor esuate si a profesorilor

"Daca cititi raportul comisiei prezidentiale pentru educatiei, ati vedea ca aceastea sunt din urma cu cativa ani. Reforma Marga a fost un mare esec - desfiintarea liceelor profesionale a fost o mare eroare. Acum vedem rezultatele. Trebuie aplicata noua lege cu toata fermitatea si trebuie sa gasim formule sa dam o sansa acestor copii. Sa speram ca in toamna vor lua bacul, sper sa inteleaga si ei ca nu se poate lua bacul copiind.

Trebuie sa avem si dascali pregatiti - doar 30% se califica sa fie profesori. Pana la toamna, Ministerul Educatiei va trebui sa ia masuri, sa concentreze copiii acolo unde sunt si profesori. Deocamdata cadrele didactice, pe ora de lucru, sunt printre cele mai bine platite din Romania. Si eu as vrea sa lucrez doar 16 ore si sa fac dupa aceea meditatii. De tare ce s-au pregatit, s-a vazut la bacalaureat.

Nu-mi aduc aminte, da' sa stiti ca n-am fost un absolvent de zece, cred ca a fost pe la 7,40, 7,50, pe acolo (nota la Bac, n.r.)."

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8733 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
93 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

am ajuns sa consumam cantitati enorme de medicamente

toarasi - am reusit sa scoatem t.ampi.ti la bacalaureat si tinichigii cat cuprinde, se vede clar ca reformele e bune, toarasi am inchis aproape taoate spitalele toarasi, am trimis toti medicii in strainatate si reforma asta e reusita, dar nu se mai poate toarasi sa consumam atata aspirina si paracetamol toarasi, e scumpe toarasi - ce atatea medicament - te doare capu' ia niste ceai de musetel si gata medicamenteel trebe interzise toarasi, ele nu e bune toarasi, am sa desfintez si farmaciili acum toarasi - comunisti trebe sa fie sanatosi toarasi -

 

O f t i c a P r e l u n g i t a D a u n e a z a Grav Sanatatii !!!

Luceafărul (parodie)

A fost odată ca-n povesti,
A fost precum o boală,
Prin mandrul nostru Bucuresti,
O criză mondială.

Si era una mare-n draci,
Si mandră intre toate.
Te temi de ea si totusi taci,
Desi n-ai bani de rate.

Cobori in jos, Euro bland,
Alunecand pe spate.
Că de 5 zile-ntregi la rand,
Tu cresti de nu se poate.

Si toate-n rafturi s-au scumpit,
Direct, si nu pe faze.
Mai nou chiar Putin ne-a oprit
Conducta lui cu gaze.

Trăind in casa mea la bloc,
Căldură nu mai trece.
Caloriferul stă pe loc:
Nemuritor si rece.

 

INTERLOPUL BESESCU la pstul sau de televiziune ??

Cine il mai crede pe acest PERICOL NATIONAL si INTERNATIONAL -inafara de aurolacii si RAKETII de la p.d.l. si de pe acest site ??

Se duce treaz ?? Sa faca un test antidrog....si sigur nu va trece de test hahah

Ia mai toarna un paharel
A inebunit "TRAINEL"
Ia mai toarna inc-o sticla
Lui TRAINEL ii este FRICA
Ia mai toarna o damigeana
TRAINEL sa pleci din TARA.

 

Kietroiule..daca vorbea Felix, taiai porcu si faceai placinte!

Asa de bucuros ai fi fost.
Precis ai fi invitat tot satul la televizorul tau ala mare, sa-l vedeti pe marele turnator - Voculescu, plangand pe umerii bietilor romani!

Ce trista viata ai, kietroiule.....
Tu ai crezut ca odata cu batranetea vine automat si mintea aia de pe urma :)))
Te-ai inselat si-acum spumegi de furie ca taman cu tine s-a trezit soarta sa faca glume :))))))))))

O P D G S !!!

Si vom crede

intorsi pe dos trecem dincolo
unde ne asteaptă o multime de carji
o fanfară va intona
imnul de stat... in genunchi
un caine va scoate limba
in onoarea noastră
se vor trage si salve de tutun
vom dormi unul somnul celuilalt
ne vor cinsti din vasele lor sangvine
ne-or prinde decoratii direct pe inimă
pe ficati pe plămani
pe tote organele puterii
de stat cu fata la zid
simtiti-vă ca la voi acasă
ni se va spune
si noi vom crede pur si simplu

poezie de Girel Barbu

Excelent domnule presedinte!

Orice stat civilizat si democratic si-ar dori un

presedinte ca cel al Romaniei,numai

mafiotii,turnatorii,securistii,mogulii,mercenarii

romani de pe forumuri va denigreaza absolut fara nici

un temei!

Un bolnav mintal eventual ar putea comenta negativ la

cel putin o tema abordata de dvs in aceasta seara!

Va dorim sanatate si ramaneti un jucator cat mai

implicat in viata romanilor!

Hai Romania!

Tovarasul Basescovici n-ar face mai bine sa lase..

...profesionistii sa conduca? Cu politica lui dezastruoasa vedem si noi unde am ajuns. De fapt ce sa-i ceri unui politruc cu 7 la Bac? singura lor sansa era sa intre ca activist PCR, iar Basescovici a facut-o, dragi tovarasi portocalii.

Postare matale u are ce cauta pe Ziare. Com

Cand va veti incadra in cultura normala a unui popor, doar atunci incercati sa mai postati.
Ziare.com este invitata sa protejeaze cultura pe forum.

Cultura de etnobotanice este protejata de EBA si..

...tac'su. Incultura este promovata de comsumatorii acestor etnobotanice, adica portocalii. Tu ce servesti mai intii?

Romanii au avut in aceasta seara inca o data opotunitatea

sa asiste la un interviu civilizat,o moderatoare cu

bun simt,nu isterica sibestieprecum

Firea,Grecu,Cretulescu,ca sa nu amintim de cele

masculine de la canalele de fecaloide;un presedinte

bine intentionat,responsabil,in tema pe orice palier

de discutii,spiritual,transparent(a avut obiectii in

tot spectru,inclusiv PDL),cu logica si solutii

constructive!

Atunci ce basca sau palaria mea,mai aveti obrazul

gros sa criticati,calomniati,acuzati,cand de fapt

Basescu nu v-a dat in aceasta seara nici o ocazie?

Mai copii,nu uitati suntem de atata amar de vreme dupa

lovitura de stat,dupa intrarea in civilizatia

europeana,va rog eu scuturati-va de satana rosie

galbejita si ganditi-va ca sunteti romani si va

intereseaza vecinul,prietenul,ruda si nu pozitia

partidului sau scaunele din usl!

 

Iar arunca base bomboane refoarmatoare pdl-stilor visatori .

PDL-stii ciugulesc ca niste curci lipsite de creier semintele aruncate de base visand la reforme , modernizari , restructurari , reorganizari si alte baliverne. Omul e in campanie electorala si a inceput prostirea populatiei profitand de o opozitie slaba lipsita de initiativa..

Nici un critic veninos de pe aici nu are curajul

si demnitatea sa discute pe puncte, ce l-a deranjat

la Basescu!

Scrieti la misto si plesneala,cinic si bestial!

...Si v-ati rezolvat menirea pe forum!

Cata nemernicie!...si asa se duce la vale liantul

romano-roman,cel stramosesc,proverbial si crestinesc

de mii de ani!

Voi va mancati compatriotii mai ceva decat strainii

fara tara si Dumnezeu!

Basescu: eu am vandut flota la pret de "scrap", dar soc.Klaveness

imi plateste si acum cca 500.000 $ pe an...
Asa ca: nu vand Romania ieftin!
Va trebui sa dati bani seriosi!
La mandea, in conturile din paradisuri!

Ammo, esti ofticat pana la nesimtire

Voua va plac discursuile lui voiculescu,ale lui tonta sau antenescu, cei care,in afara de atacuri, nu au nimic: nu reforme, nu solutii si nu seriozitate. In afara de asi apara hotii si puscariabilii, nada. Am zis.

In ce calitate va aborda t.basescu probleme economice,sau ce teme ?

politice are de dezbatut daca t.basescu nu mai este demult timp presedintele tuturor romanilor?Cand va aborda direct fara ipocrizie cea mai importanta tema ce are legatura directa cu persoana lui t.basescu,complicitatea la terorism international,implicarea in dosarul deja musamalizat ALRO-udrea -stolojan-cocos,saracirea planificata in nici doi ani a Romaniei si imbogatirea excesiva a famigliei t.basescu,dar in primul rand instigarea la violente interetnice si implicarea sa in instabilitataea est europeana ?

 

O P D G S !!!

Oftica Prelungita Dauneaza Grav Sanatatii !!!

Targ si poezie

plouă de toti banii
la Palatul Comunal
in Bazar tiganii
fierb un nou scandal
foamea stă in Piata Mare
sub tarabă la tărani
pe Tilică-al nostru-l doare
direct in Bariera Focsani
intr-un chiosc la gara veche
alăptează o statuie
boala-i floare la ureche
moartea la etajul zece suie
mi se rupe pixu-n patru
de ce-aud si de ce văd
toti si toate joacă teatru
inainte e dezastru inapoi este prăpăd.

poezie de Girel Barbu

Si atunci, de ce esti tot timpul ofticat?

Medicamentele-s scumpe, baietica! Ai grija, de oranjita te vindecam noi. Numai ca trebuie sa mai astepti. S-au inscris din ce in ce mai multi portocalii la pompe funebre.

Stimata redactie ziare.com!

Fiti siguri ca inafara de ziarul online

Cotidianul,nici un al cotidian nu ar permite,nu

minciuni,diversiuni,sau incoerente,dar insulte

proferate de un forumist certat cu

civilizatia,realitatea,logica si conditia umana!

A venit timpul sa stopati asemenea specimene de a

se exprima intr-un spatiu public!

Ma refer in primul rand la kiatra-neamt,un cetatean

european,nastratin!

Chiar daca unul din cele trei persoane scrie dintr-

un...birou,sau are tangente cu dvs,fiti asa amabili

si schimbati atitudinea fata de forumistii care chiar

vor sa dialogheze constructiv intr-o dezbatere

corecta,onesta si adevarata!

Va multumesc!

Rog foarte serios pe toti pedelingaii si basepupinii

Sa NU se mai uite la Antena 3!

Audienta acestui post a atins cote atat de inalte incat au inceput sa bage reclame in pachete mai lungi ca la PRO tv!
Si ma enerveaza reclamele...
Pedelailor, uitati-va numai la B1, la TVR, la OTV, la Manele! Acolo e locul vostru!

Romania nu e de vanzare la pret de "scrap"

in schimb vindem romance la pret de "dumping"
http://www.ziare.com/social/romani/romance-de-vanzare-in-coreea-de-sud-vezi-cat-costa-1109979

O P D G S !!!

Oftica Prelungita Dauneaza Grav Sanatatii !!!

Foc in vid (Lui Cezar Ivănescu)

in mijlocul desertului
nostru de toate zilele
ne aflăm noi
fiii desertului

iar in noi se află
mandria desertului
sămanta si esenta sa
desertul ajuns la apogeul
gloriei sale de desert
un desert atat de vid
atat de arid
de risipit
si insipid

incat noi, oamenii de nisip
cu ochi de nisip
si inimi de nisip
cu ganduri de nisip
si vise de nisip

nu vedem castelul
castelul de nenisip
castelul unde
in mod traditional
sunt trimisi la odihnă
după arderea
pe rug propriu
in foc propriu
prometeii
natiei de nisip

poezie de Paul Abucean

P.S. 'Tu-l p'ela care se oftica, na!

presedintelui,tiganescu-chior!!!

intre 45-55% romarlica este vanduta!!!restul il veti pierde gratis!!! fa-ti o "apa de plosnita" machiata cu votca si te culca,au altii grije de tara "ta"!!!

@ammo ,se pare ca ai amerizat in acest moment pe

Canalul Manecii,dupa o sedere de un deceniu pe

Andromeda!

Cum este posibil sa iesiti,voi uslasi nepotoliti si

nefericiti,mereu cu aceleasi palavre

afumate,prafuite si indecente,cand toti romanii stiu

spre pilda ca renumita flota ruiginita romaneasca, a

fost vanduta cu acte in regula de Vacaroiu?

Sunteti niste caricaturi care persistati in mizerii

mizand pe cate un naiv care mai intra pe net!

'am recomandat', 'vom da', 'am stabilit', 'am constiinta impacata'?!

Statul roman are trei puteri, 'puterea legilativa', 'puterea executiva' si 'puterea judecatoreasca' iar 'peste toate este' un singur om 'Presedinte' Basescu, stiam, ce nu stiam este ca Presedintele Basescu 'recomanda' atunci cand nu iese nimic sau nu iese bine, iar atunci cand se face ceva 'am finalizat' 'am stabilit', 'vom da' si 'este multumit'. Din aceste expresii folosite de dl. Presedinte poti sa intelegi multe sau nimic, dar, indiferent de orice, problema cea mai mare a PDL este ca nu Domnia Sa trebuie sa fie multumit, ci electoratul. Oricum, daca nu vom fi in colaps anul viitor, programul electoral al dl. Basescu se va axa pe 'dati-mi puterea si fac tot ce trebuie, eu doar am recomandat, ei nu au tinut cont de nimic si au privit interesele marunte de partidit mai presus de cele nationale'. Iar pana atunci, noi, copii Romaniei, vom fi siliti sa ne descurcam cum putem, anarhia nu e departe de noi.

Ma intreb,

Oare, am avea nevoie de un Presedinte fost elev stralucit, am avea ce face noi cu el si el cu noi?! De unde moda asta a statelor civilizate din lume de a investi in invatamant? Pentru ce, la ce e bun?! Am trait unii o viata, altii o copilarie si o tinerete, altii doar o copilarie in comunism, am fost invatati sa uram instinctiv intelectualii, sa ne ferim de ei,sa radem de ei, sa-i vedem un fel de lenesi care taie toata ziulica frunze la caini si nu produc nimic concret, pentru ca intelectul nu se pipaie cu mainile, ideile, gandurile marete, nu se concretizeaza in suruburi, ferastraie sau motoare, nu poti sa le fabrici la norma si sa le vinzi, deci poetii, scriitorii, filosofii erau niste huligani fara ocupatie care traiau pe spatele muncitorului socialist. Dar, totusi, atat filosofii, cat si poetii si scriitorii erau prigonitit sau folositi de dictatura comunista. De ce, pentru forta lor, pentru puterea mintii lor,pentru puterea de a convinge, ei, adevaratii intelectuali ai tarii erau capabili sa vada adevarata fata a comunismului, asa ca, daca nu puteau fi folositi pentru indoctrinarea maselor, trebuiau prigoniti, izoniti din societate si tarati in ridicol. Am ramas cu aceeasi lipsa de respect pentru invatatura, pentru intelectuali, pentru valorile autentice iar copii noastri stiu ce au invatat de la noi si de aceea iar ma intreb; Daca Romania ar avea un intelectual de marca, un adevart fost elev stralucit ca Presedinte, ar straluci si ea?!

ce tupeu pe betivul chior Basescu!!!!

asta dupa ce a amanetat tara la FMI! dar analfabeta Eba e de vinzare la scrap? macar e buna de bordeluri ca si Udrea!

Inca o cuvantare mobilizatoare pt portocalii ???

Inca o cuvantare mobilizatoare pt portocalii si o lupta neincetata cu presa si mogulul cel rau.

 

O P D G S !!!

Oftica Prelungita Dauneaza Grav Sanatatii !!!

Fenomen direct

... Si, mai gandim si in perioade umane divinul
nu luăm, nu dăm nimic dintr-o mare autistă,
pretext să integrăm in constient ultramarinul
si timp să consumăm in ambarcări tot ce există.

Isi tatuează, albi, delfinii Danaide
si pare că toti orbii de epave-s căpitani,
pe marea care incă se deschide
plutirea legănată-i fără bani.

Ce v-am adus? Nisipuri noi, meduze colorate,
sub pleoapa tăiată-n destin-zagara,
din fantezia voiajelor abandonate,
pentru scadenta maculatului ceva.

Cum, nu se mai poate emotie in fiecare zi?
legati-vă de insomnii premaritale
ca să plătiti strigările-n pustii
eu să răman cu taxele vamale.

poezie de Vasile Durloi

 

presedintele a spus ce avea de spus natiunii

cui nu-i place , sa nu se uite , sa priveasca numai in gura celor 3 magi de la Rasarit : antenescu , pontescu , voiculescu .

imi pare rau ca nu am auzit ce a spus prezidentul , sper sa pot vedea pe net .

totusi , nu pot sa nu remasrc grosolania expresiilor folosite de sustinatorii usl .
ipocrizia cu "bunul-simt" , cu "respect" si alte lozinci ... a disparut ; se arata adevarata fata .
ma ingretoseaza sa citesc expresiile favorite ale uslasilor , ma gandesc ce am sa faca atunci cand ....

Felicitari d-le Presedinte!!!!

Felicitari d-le presedinte inca odata si inca de doua ori..
La unii nu le place cinstea si omenia...Le place situatia de ciubucareala si afacerile din familie sau dintre cei din gasca mea..Restul ...sa le fie de bine,,,
Vorba lui Gigi pacala ma doare in...daca mai are asa ceva

Basescu:FLOTA nu e de vanzare la pret de "scrap"??

Inainte sau dupa ce a vandut FLOta , s-a trezit Domnia Sa sa Afirme ca Pretul de ONE dolar nu este Pretul corect?!!
Il puteti folosi per actiune petrom ... suna mai corect ...
s'explicatia este simpla premierul ipad 4 a gresit siteul sau a citit emailul presidentiei de la coada la cap ...

OFTICA prelungita dauneaza grav sanatatii !!!

n comentariu

In sfarsit
si
problema tărănească
a
fost
eradicată

Incepand
de
azi
De tărani
se va
ocupa
numai
Dumnezeu
si
compania

Ingerii
vor
tunde regulat
iarba
din cimitire
bineinteles

Iar
nevestele tăranilor
vor primi
pensiile alimentare
direct din rai

De asemenea

Dumnezeu insusi
va avea grijă
de
crucile tăranilor

Să fie mereu verzi
si viguroase

Ţăranul roman
nu va mai fi
decat
o
poveste
de speriat
copii
de la oras

O poreclă
pe
care
să ne-o
spunem
unii
altora

In zilele
de
sărbătoare

poezie de Costel Zăgan din Ode gingase (28 martie 2009)

 

O P D G S !!!

Vă rog cititi si ascultati
Si de vă place să păstrati
Iar dacă nu, direct la cos
Că nu vă fac nici-un repros.

catren de Ion Rotaru (2005)

 

Ma, dar ofticat trebuie sa fii daca te tot repeti atit!

Cind il urmaresti ce spune tovarasul Basescovici, parca ar vorbi de la tribuna Congresului PCR.

O P D G S !!!

Oftica Prelungita Dauneaza Grav Sanatatii !!!

Statuia de nisip

Doar drumurile străbătute au amintiri
si caut locasul ingerilor din priviri,
nimicul nu ne va rămane niciodată,
dar stăm pe-o imprecizie acreditată.

O! Doamne de-atatea ori mă pierd pe urma ta,
am vrut să-mi sculptez o zi dar mi-au luat dalta,
visez mereu un fluture sărutand o floare,
dar pe spanzuratii din lume nimic nu-i doare.

Vreau zile cu priveliste strălucitoare,
să mangai soarta tristă pusă in valtoare
si să cobor o stancă fără de pieire,
iar apoi secole să plimb in nemurire.

Umblăm prin anotimpuri fără o lanternă,
iar un ghiocel a uitat limba maternă,
o garoafă moartă e-ntr-o găleată goală,
tragedii tăcute sunt zilele de scoală.

Asez pe bucurie un diadem cu foc
si caut cu un zambet al zilelor noroc,
ingerii cu nemurire ii caut prin vatră,
eu-statuia de nisip pe-o lespede de piatră

poezie de Constantin Rusu

P.S. 'Tu-l p'ela care se oftica!

Spre oftica ta, ai ascultat un discurs adevarat

Cetateanulcu ruluimoa rede ciuda ca Basescu le da lectii simu iela toti politicieniicu rului din opozitie. Luati exemplul pitigoiului, cocalarilor. Lasati-va unghii mari si...la treaba. Nu mai aveti sanse sa scapati de metastaza. Am zis.

tot ii bine ca vorbeste de acolo,decat de la sedintele de celula

Securista din vreo casa conspirativa de prin Viena,iar dupa ce se termina sedinta ,raman in urma morti suspecte ....ce spui cetatene????

Ma gandeam sa-i raspund numai lui kiatra

dar pentru ca sunt multi ca el, o sa ma adresez la toti care nu il inghit pe base.
Daca sunteti de buna credinta si credeti ca psd ul va face ceva bine pentru tara, credeti-ma va inselati.
Daca sunteti din cei care cu buna credinta nu vreti o schimbare in tara asta si cu buna intentie bagati numai soparle ... luati de aici....http://www.youtube.com/watch?v=kcDQ2cww-kY
si daca nu va ajuns o sa va mai dau

 

Dar actuala tripleta de aur de la carma tarii, face...

...ceva bun pentru romanii de rand?!

Nu stiu, dar

cel putin sa ajuns sa se dezbata adevaratele probleme ale societati ro. Si numai recunoscand metechmele putem indrepta ceva. Sunt satul de economie care duduie, lume fericita pe bani de la buget,de declarati de genul "sta toata ziua cu coruptia in gura" si "nu se poate peste noapte".Vorba aia "pisica trebuie rupta in doua"
Na ... am intrat in polemica si nu am chef...

eu nu cunosc cuvantul scrap

nu am inteles despre ce e vorba. cine ma ajuta ... multumiri anticipate

pt cetatean EUROPeAN....

Daca Kiatra de bucurie trebuia sa taie porcul era mare pierdere pt ca pierdeam un postac de ziare.com....

ia te uita!

Basescu zice de ungurul de la sanatate, ca am uitat cum il cheama!! zice ca il schimba! hi hi hi, nu a asteptat pana in toamna!bien zice si ca or sa moara bolnavii, dar asta e secundar!

 

Atat ai inteles, ioanaiiii?

Si eu care credeam ca discursul sau a fost pe intelesul fiecaruia...Ma rog, fiecare cu lumutele lui. Nimeni nu poate fi complet, total, cum se zice, dar la tine as fi avut alte pretentii. Nu ma mir de ketroi, de cetateanul...dar...Am zis.

Dar tu ce-ai inteles?

Ca in afara de a bate cimpii cu Opozitia, forumistii antibasisti, nu comentezi nimic. Decit sa-l mai asculti pe Basescovici, pentru ca tot nu intelegi nimic, mai bine ai apleca urechea la ce spun romanii, cum se chinuie ei sa supravietuiasca in regimul acesta dictatorial.

Cetatene....te pomenesti ca pe tine te podidesc lacrimile ???

dupa cum comentezi ,nici tu n-ai inteles mare lucru din discurs....trebuie sa-i recomand Presedintelui sa vorbeasca alta data si pe intelesul celor de la gradinita ,ca sa poata pricepe toata lumea.

@Nightmare

Stai linisiti, dl. Basescu vorbeste tot timpul in libajul si pe intelesul celor de la gradintita, altfel nu l-ar fi ales peste 50% dintre cetatenii romani prezenti la vot.

este o decizie in regulă

Vanzarea actiunilor Petrom este o decizie bună. Investitiile trebuie să se indrepte in perioada viitoare către energia viitorului

 

De ce nu a reusit guvernul Boc sa vinda...

...actiunile Petrom? Orice regula a economiei de piata spune ca atunci cind vrei sa scoti la vinzare un produs bun la un pret foarte bun iti angajezi profesionisti. Ori guvernul ce a facut? A ales o firma de consultanta cvasinecunoscuta, a iesit cu anuntul inainte cu 2-3 saptamini de licitatie internationala, si-a ales mijlocul verii, cind nu se fac marile licitatii, a cerut un pret cit nu face, iar specialistii guvernului si-au demonstrat incapacitatea de a performa. Cred ca daca i-ar fi intrebat pe Patriciu sau Tampiza, cu siguranta ar fi avut un alt deznodamint. Dar cum tu, guvern, stai in teoriile economiei de librarie ale unei blonde consiliere, si personala, pe deasupra, esecul este garantat.

Cetene !

Pentruca actiunile au valoare.
Ele nu se vad la comerciantii de chilipiruri,ci la oameni seriosi, cunoscatori in domeniu !
A trcut vremea cu.... falimentan si vindem ieftin sa incasez comisionul !

Stii ceva povesti in acest domeniu ?

Am ajuns sa consumam cantitati enorme de: etnobotanice&whiskey

Dovada ?!:
Declaratiile vaporoase ale Guvernului si mai ales ale premierului IPAD,cate o tableta/zi;
si de parca nu era deajuns acum si presedintele nu se lasa mai prejos , "am depasit baremurile bunului simt la medicamente " si amfetamine si mai ales la acestea luate cu whiskey???!! Ce Ne Facem Fetelor daca vine Prohibitia?! si dispare Acciza?! Mo.are Blejnar,nu? fara Vama ,fara Accize ...
Domnule Bsesc' asta ca se inchide mereu Tv - ul si nu se aude niciodata numele intreg,U ngurii nu vorbeste , Ungurii Face ...drept dovada Cogresili de pana acum...
din Tesutul Secuiesc...pe care ar trebui sa l rebotezati la noua impartire in Tara Bascilor Secuiesti...eventual...
N.A. ... ce inseamna remarca -ati depasit numarul maxim pentru Majuscule?!Cred ca nu si in nici un caz Cenzura?! sau DA?!

Prezentza la TVR a presedintelui este...

...un eveniment atat de important incat sa fie prezentat cu mentziunea "breaking news"?!

 

Da, este un eveniment de ,,breaking news,, !

Basescu vorbeste rar la TV. Sa vezi aici unde sunt eu, vorbeste zilnic.
Are ce !
Uit3e ca poporul este interesat de cuvantarea sa , care este,practic, un program de viitor.l
Internetul cu Ziare.com, a fost bl0cdat pe serverul ziare com, de afluienta de oameni interesati de cuvantul presedintelui.

Mie-mi raspunde la comanda cu Ziare.com ca,, The server at Ziare.Com is taking too long to respond,,.
Abia m-am putut strecura la articol.

@ ghighi ...

... la o zi dupa ce seful de campanie a domnului Basescu din Deta la alegerile din 2009 se impune in in fata concitadinilor prin metode PDL-iste domnul Presedinte ne vorbeste de "arierate" si oricum @ adevar dupa cum scrie este identic in gandire cu cei doi copii nevinovati a primarului din Deta si pe cei care avem alte pareri ne va trata cum trateaza copiii primarului ... pe ceilalti

costeluuuuuuuus...Ha, haaaaaaaaaaaaaaaaa!

Bo wleeeeee, nu vezi ca esti la furat? Ce se discuta aici si ce bagi tu? Legile tarii sa-si faca datoria cu fiecare, Basescu nu este nici justitiar si nici politist, tam pytule. Iar ai baut prea mult. Am zis.

"Intai să inchidem robinetele risipei la medicamente

si apoi vine si guvernul si completează cat trebuie". Pai degeaba mai vine guvernul cu cat trebuie, daca intre timp pacientii sucomba! Si asta pentru ce? Ca sa sifoneze banii in partiile si gondolele dnei Udrea?

 

Draga @ koko51955 ...

... dupa cum te exprimi se pare ca acum ai plecat de la sedinta de vhisky cu gheata de la nea Base ...

Doctore !

Matale nici nu ai habar ce robinete se golire a fondurilor din sanatate sunt in sistem.
Da-mi voie sa spun ca Basescu stie, e bine informat si e bine ca nu a spus mai mult.

Pentru ghighi......

Nu stiu daca sant parerile tale , dar cand a fost ultima oara chioru' la tvr ??? Sau mai bine spus cand a fost ultima oara treaz ??? Pentru ca de cate ori era ''invitat'' ori era emisune inregistrata ori era emisiune organizata de cutra asta batrana de culcer !!!! Oare de cata bautura are nevoie ca sa ne lase in pace ??? Un tren ii ajunge ?????

 

trenul ala poate ii ajunge lui Antenescu ...dar nu cred !!!

..

Cind am auzit ca Basescovici Tescovina...

...se da in stamba la televiziunea Rodicai Ulcer, repede am deschis pagina de net a acesteia deoarece mi-am scos -o din grila de programe pentru ca nu mai vroiam sa platesc lingai portocalii, crezind ca ne spune si noua cum a reusit sa ajunga familia sa la a 6-a casa. Am fost neinspirat. Mi-am scuipat in sin si l-am lasat sa bata cimpii.
Apoi, am vrut sa vad, totusi, ce a spus tovarasu'. M-am uitat pe unele comentarii ale propagandistilor portocalii si, stupoare, nimic despre cuvintare. Semn ca nici ei n-au inteles nimic. Deci am avut dreptate ca a batut cimpii, iar aceasta practica au preluat-o si forumistii oranjati. Ce sa-i faci? Asa sr, asa slugi.

@Cetateanul european

Pai daca cauti nume care nu exista cum sa ti se serveasca comanda ?

Nu exista Basescovici Tescovina nicaeri numai in imaginatia ta.
Computerul e mai inteligent, nu raspunde la imaginatii.

@Nigtmare

Iti raspund eu, dar nu la deruta, pe bune.
Nu numai aia si cei care muncesc cate 24 ore la Cotroceni si nu pot sta trezi de grija tarii.

Scumpule George !

Vezi tu ceva?
Literele din postarea lui,,ghighi,, sunt mari, sew observa usor ,deci posatarea lui e citibila usor.

Fa cumva si matale ca sa ti-se poata citi postarea.
Are literele asa de mici ca nici cu ochelarii, nu le pot citi bine.

Pana atrunci fii cuminte sa nu ti-se stgearga postarile.
Doamne ajuta !

Crezi?

Atunci, cine mi-a baut sticlele cu whisky si gheata?

Antenescu ....ca de aia se trezeste la amiaz'....habar n-am de ce

mai intrebi ????!!....asa la deruta !!....numai oamenii "obositi" rau se trezesc la amiaza si nu se duc la servici ...)))))

caietul si pixul ..

toata suflarea portocalie , mai ales "omuletzii" aia tragi-comici care mai apar la posturile de stiri , urmaresc ce spune sefu'..ca apoi .. in zilele urmatoare sa amplifice si sa "dea mai departe" catre popor mesajele..mesaje care sunt aceleasi de cand ne stim , scuze..si iar scuze..
Basescu a devenit un personaj,unul gretzos si previzibil,din pacate,el e presedintele ,totusi reprezinta o buna parte din romani,multi ii seamana..
Nasol e ca alternativa la asta (Basescu) e ala (Ponta).praf si pulbere..

 

Nu ne vindem tara , a inebunit Basescu

Basescule ,tu esti un SCRAP

Stii ce-i ala,,Scrap,, ?

Explica-ne !

Danix

Fa dovada ca esti om cult, educat !
Poti ?

Basescu este cel mai capabil presedinte al Romaniei !

Sa ne traiasca presedintele BASESCU !

La hotii si inselaciuni, da, te cred.

Daca-ti este asa drag si necesar, ia-l, nu ne suparam. Nu cerem niciun ban pe el pentru ca este fara valoare.

jalnic..

ce-ar fi sa nu-mi mai murdaresti comentariile tu , profilul omului portocaliu,decadent..posteaza-ti odele altundeva,nu ca raspuns.specia asta imi provoaca scarba si dispretz.
By the way , nu vreau sa-ti moara idolul , doar sa traiasca..departe de tzara pt care e coroziv si departe de functiile publice cu care este incompatibil.

ElLoco....de ce saracie nu postezi de la Pozitie Rezervata ???

atunci nu-ti mai murdareste nimeni comentariile....se vede ca iti trebuie niste ochelari ,pentru ca primul care ti-a murdarit comentariul e un uslinos ....

Basescu este primul Presedinte al Rumaniei

din ultimi 20 de ani.

Cei din naintea lui niste presedinti de asociatii mafiote.

 

Poate ai vrut sa zici ca...

...este primul cel mai huiduit presedinte al Romaniei dintre cei trei de pina acum.

Basescu az első Románia elnöke

A legtöbb elnökök előtte néhány maffia egyesületek.

Éljen Románia!!!!!!!!!!!

Nu,nu !

Ce-ti trece prin minte sunt pentru bebelusi ca sa adoarma.
Va place postura de doica ?.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor