Basescu s-a intalnit, la Cotroceni, cu esalonul doi al partidelor

Marti, 01 Iulie 2008, ora 13:09
1726 citiri
Basescu s-a intalnit, la Cotroceni, cu esalonul doi al partidelor

Evolutiile preturilor la nivel european afecteaza in mod deosebit populatia statelor mai putin dezvoltate din UE, a declarat presedintele Traian Basescu la inceputul consultarilor convocate, marti, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu le-a spus reprezentantilor partidelor care au dat curs invitatiei de a se prezenta marti la Cotroceni ca a convocat consultarile pentru a dezbate o chestiune care nu este de importanta doar pentru Romania.

Evolutia preturilor la alimente si combustibil, energie in general, elemente care afecteaza viata cetatenilor a fost subiectul cel mai lung discutat la ultimul Consiliu European, informeaza NewsIn.

"Dupa cum ati vazut citind concluziile ultimului Consiliu European, una din importantele concluzii trase este ca avem probleme structurale la nivel european, si ca evolutiile preturilor la alimente si energie afecteaza in mod deosebit populatia statelor mai putin dezvoltate ale Uniunii Europene, Romania aflandu-se in aceasta situatie", le-a spus seful statului delegatilor partidelor politice parlamentare.

Consultarile dintre presedintele Traian Basescu si reprezentatii partidelor parlamentare, pe tema cresterii preturilor la combustibil si alimente, au inceput marti la Cotroceni, de la discutii lipsind presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, al PSD, Mircea Geoana, si al PC, Daniela Popa.

Seful statului a convocat marti partidele parlamentare la Cotroceni pentru a le informa despre concluziile ultimului Consiliu European cu privire la cresterea preturilor la alimente si combustibili, dar si pentru a afla punctelor de vedere politicienilior in privinta solutiilor care pot atenua impactul majorarii preturilor asupra categoriilor defavorizate.

La discutiile de la Cotroceni participa din partea PSD Ilie Sarbu, Constantin Nita si Iulian Iancu, iar din partea PC Maria Grapini, Lia Ardelean si Silvia Ciornei.

Delegatia PD-L este condusa de liderul partidului Emil Boc venit la consultari alaturi de Theodor Stolojan si Gheorghe Pogea.

Din partea PRM, la discutii participa Corneliu Vadim Tudor, Lucian Bolcas si Gheorghe Funar.

UDMR este reprezentata de Marko Bela, Kelemen Hunor si Erdely Istvan, iar minoritatile de Varujan Pambuccian, Nicolae Paun si Aurel Vainer.

Liberalii si-au trimis la Cotroceni, doi ministri, al Economiei si Finantelor Varujan Vosganian si al muncii Paul Pacuraru.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
#Traian Basescu, #PSD, #scumpire, #PNL, #pret, #partid , #presedinte