Basescu: S-ar putea ajunge si la schimbarea lui Kovesi

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 12:11
3005 citiri
Basescu: S-ar putea ajunge si la schimbarea lui Kovesi
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a precizat, joi, in contextul recentelor demiteri de la DNA, ca ar putea fi schimbat si procurorul-sef, Laura Codruta Kovesi.

Basescu a declarat, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, ca procurorul general Tiberiu Nitu a primit comenzi politice de a-i demite pe procurorul Lucian Papici si pe adjunctul acestuia, Mariana Alexandru.

"Am discutat cu procurorul general, rugandu-l sa nu o faca. A avut comandamente politice. Alaltaieri am vorbit si cu ministrul Cazanciuc. L-am rugat sa discute cu Kovesi pe nominalizari. A facut-o de a rupt-o. (...) Efortul meu, care m-a costat urias, sa tin justitia departe de politic, incepe de se fisureze. Sa nu credeti ca PDL nu ar fi vrut", a spus presedintele.

Basescu: Cineva s-a urcat cu piciorusele pe Cazanciuc si pe Nitu, care accepta presiunea politica

El a adugat ca nu vor exista inlocuiri si in cazul serviciilor secrete, pentru ca "e foarte greu", in sensul ca acolo "sunt ofiteri tineri, greu de supus".

"Cei doi procurori pusi interimari ieri la ce s-au gandit cand au acceptat desemnarea fara sa ii spuna sefei DNA si colegilor lui? Te duci si astepti, stai ca vine faxul si ma numeste? Dupa 7 zile nu mai sunt buni Papici si Alexandrescu? Ceva e putred", a subliniat acesta.

Basescu:Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie LIVE

Basescu a afirmat ca este convins ca Nitu a actionat in urma unui ordin politic, presedintele cunoscand "atmosfera in legatura cu finalizarea dosarului lui Liviu Dragnea".

Intrebat daca ar putea fi schimbata si Kovesi din functie, presedintele a raspuns ca "s-ar putea sa ajungem si acolo", adaugand ca acesta este un semnal catre sistem si ca spera ca "efectele sa fie mai mici decat spera Ponta si ceilalti".

"Trebuie lichidate imediat delegarile, numai pe delegari poate juca procurorul general", a completat Basescu.

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#Traian Basescu Kovesi DNA, #Traian Basescu schimbare Kovesi, #Traian Basescu schimbari DNA , #presedinte