Basescu: Sa nu facem o drama ca pleaca medicii din tara

Miercuri, 04 August 2010, ora 22:35
60424 citiri
Basescu: Sa nu facem o drama ca pleaca medicii din tara
foto: TVR1

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la televiziunea nationala, ca nu trebuie sa facem o drama ca medicii romani si alte categorii profesionale pleaca la munca in strainatate, pentru ca statul roman oricum nu le poate plati salariile ori ajutorul de somaj.

"Sunt de acord ca medicii pleaca in strainatate pe salarii mai bune. Cel mai bun lucru a fost liberalizarea pietei muncii. Sa nu mai facem o drama din faptul ca plecam. Statul roman nu poate sa isi plateasca medicii si profesorii cum merita, asta-i realitatea", a declarat presedintele Traian Basescu, in direct la TVR1.

Seful statului le-a explicat telespectatorilor ca Romania scoate in fiecare an cate 2.000 de medici, iar acestia ar avea destule locuri de munca in spitale, daca unitatile medicale ar fi reorganizate.

Basescu: Am incredere in Guvern. Emil Boc a fost mintit

"Fiecare medic sau profesionist are dreptul sa plece unde este mai bine platit si apreciat. Din pacate, la ora actuala, Romania nu poate asigura salarii si conditii la nivel inalt. Din cate stiu insa, fiecare spital mare are posturile acoperite", a mai declarat Traian Basescu.

Mai mult, seful statului a tinut sa le multumeasca celor care aleg sa-si caute de munca peste hotare, pentru ca astfel nu mai beneficiaza de asistenta sociala in tara.

"Le multumesc celor care se chinuiesc sa munceasca in strainatate si sa trimita bani in tara. Va dati seama ce ar insemna ca, in loc sa trimita bani in tara, sa vina in Romania si sa ceara ajutor social?", a declarat presedintele tarii.

Salarii mai bune, peste 30 de ani

Raspunzand la intrebarea unui profesor debutant, legata de perspectivele salariale ale tinerilor dascali din Romania, Traian Basescu a declarat ca unii profesori sunt platiti chiar mai bine decat medicii, desi muncesc mai putin si au o vacanta mai lunga.

"Daca domnul profesor debutant s-ar compara cu un medic, ar realiza ca e platit de doua ori mai bine ca un medic, la ora. Inteleg ca au 16 de ora de munca pe saptamana, au doua luni de vacanta... Trebuie sa fim rezonabili cu ceea ce cerem", a declarat seful statului.

Traian Basescu: Sunt sanatos tun, m-am zgariat cu un betisor de curatat urechile

Cu toate acestea, Basescu a incercat sa-l incurajeze pe tanarul profesor, oferindu-i un exemplu de succes, cel personal.

"Cand am inceput sa muncesc aveam salariul mai mic decat al femeii de serviciu de la Navrom. Dupa 30 de ani de munca am ajuns sa castig 6.000 de lei. Va doresc sa ajungeti si dumneavoastra, peste 30 de ani, la salariul de 6.000 de lei", i-a urat Traian Basescu domnului profesor.

Basescu: Bancile dau dovada de obraznicia celor care au dezechilibrat bugetul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
PNL a mai ”furat” un primar de la USR: ”Echipa devine pe zi ce trece mai puternică” FOTO
Primarul Alexa Chifa din comuna Poienile de sub Munte, ales din partea USR, s-a alăturat PNL Maramureş. ”Echipa PNL Maramureş devine pe zi ce trece mai puternică. Tineri, seniori,...
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Partidele care au cele mai multe femei pe listele pentru alegerile europarlamentare. Bărbații întrunesc două treimi din total
Aproape o treime dintre candidaţii propuşi de partide pentru alegerile europarlamentare din iunie sunt femei. Cele mai multe candidate se regăsesc pe listele REPER, AUR şi SOS România, urmate...
#basescu medici tvr, #basescu profesori medici imigranti, #Basescu salarii profesori , #presedinte