Basescu: Sa nu ne trezim, Doamne fereste, din dezbaterea sterila pe coruptie cu tancuri rusesti la granita

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 19:21
13718 citiri
Basescu: Sa nu ne trezim, Doamne fereste, din dezbaterea sterila pe coruptie cu tancuri rusesti la granita
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu considera ca se exagereaza cu dezbaterile pe tema coruptiei din Romania, extrem de prezente in ultima perioada in spatiul public, avand in vedere ca in regiune exista un pericol foarte mare.

Traian Basescu a declarat, luni seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca Romania s-ar putea "trezi" din dezbaterile anticoruptie cand va avea tancuri rusesti la granita.

"Stiti cand o sa ne trezim din dezbaterea aceasta, de multe ori sterila - in loc sa fie doar punctari informative, sunt foarte multe dezbateri pe denunturi, pe comunicatele DNA - sa nu ne trezim, Doamne fereste...sa nu avem tancuri rusesti la frontiera si noi sa discutam denunturi ale unor denuntatori si delatori", a precizat fostul sef de stat.

Intrebat daca ar trebui sa ne fie frica de Rusia, Basescu a spus ca macar ingrijorati ar trebui sa fim.

"Frica nu, dar ingrijorata trebuie sa fie. Toate statele au investit masiv in capabilitati - Polonia, tarile baltice, Suedia, Norvegia. Sute, mii de militari, echipament greu de lupta american se disloca in Romania si in Polonia si in tarile baltice.

Eu, daca as fi fost presedinte si premier, as fi dat si eu ca tara baneficiar al acestui efort si auzindu-l pe premier ca are excedent la incasari, as fi spus crestem bugetul Apararii cu 200-300 de milioane de euro. Cred ca ar fi fost un raspuns politic corect", a subliniat Basescu.

Alte declaratii facute de Traian Basescu la B1 TV:

Basescu, din nou presedinte dupa ce uneste Romania cu R.Moldova? Ce spune fostul sef de stat

Basescu: Iohannis, Ponta, Macovei nu ma vor in politica. Sunt fluierat de niste golani, derbedei platiti

Basescu il apara pe ginerele anchetat de DNA: Am inteles despre ce e vorba. Nu e placut

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Cine sunt judecatorii santajabili

Basescu nu-i suna pe Kovesi si Coldea "de sila". Motivul pentru care a sunat totusi la DNA o data

"Rusia nu se va opri pana cand nu ajunge la gurile Dunarii"

Cat despre un posibil razboi, Basescu spune ca Putin nu se va opri pana cand nu va ajunge la gurile Dunarii.

"Rusia nu se va opri pana cand nu controleaza tot sudul Ucrainei pana la gurile Dunarii. Acest tandem Crimeea-gurile Dunarii ii fac stapanii Marii Negre. Fara gurile Dunarii sunt jupani, dar nu si stapani, pentru ca gurile Dunarii ii ofera culoar pana in inima Europei", a explicat Basescu.

In ceea ce priveste declaratiile ambasadorului Rusiei la Bucuresti din ultimul timp, fostul sef de stat sustine ca e "propaganda tipic ruseasca".

"Face parte din propaganda tipic ruseasca si eu dau semnale in primul rand purtatorilor lor de mesaj din mass-media romaneasca. Sunt foarte multi oameni care sustin solutia unei apropieri de Rusia si in presa, si in politica, si in randul cetatenilor probabil. Cei mai eficienti, fie ca o fac din convingere sau din alte motive, sunt cei care erodeaza credibilitatea statului", a conchis Basescu.

"Putin, un om inteligent, extrem de inflexibil"

Fostul presedinte si-a amintit si de intrevederile sale cu Vladimir Putin si i-a facut un scurt portret.

"Oficial m-am intalnit de doua ori. Intre patru ochi, am discutat de patru ori, la summit-uri la care am participat amandoi, si nu am avut discutii mai mici de 30 de minute. E un om inteligent si extrem de inflexibil cand vine vorba despre Rusia si obiectivele sale.

Occidentul a ratat ocazia sa-l opreasca pe Putin, nu-l va opri. Putin va ajunge la gurile Dunarii imediat ce prinde momentul oportun. Acum l-au lovit si cu sanctiunile, si cu pretul petrolului. Daca avea pretul petrolului la 100 de dolari.... Putin are 40.000 de soldati in Crimeea, la o azvarlitura de bat de Odessa. Romania nu trebuie sa fie vecina cu Rusia. De cate ori am fost vecini, ne-a mers prost", a punctat Basescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Basescu coruptie, #Basescu coruptie tancuri rusesti , #presedinte