Basescu scrie o carte: Fac tot atatea greseli de limba romana cate faceti si dvs! (Video)

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:14
3014 citiri
Basescu scrie o carte: Fac tot atatea greseli de limba romana cate faceti si dvs! (Video)

Dupa ce a fost personajul principal al unei carti lansate de Adriana Saftoiu, care a facut valva in luna mai gratie dezvaluirilor de culise, fostul presedinte Traian Basescu a hotarat sa-si scrie si publice memoriile.

"Am sa va dau eu sa cititi cartea despre mine, atunci cand o sa o termin, si atunci veti afla adevarul. In scris si vorbit fac tot atatea greseli de limba romana cate faceti si dvs. In liceu am avut profesori de gramatica exceptionali, stiu cum se despart cuvintele, stiu cum se scrie m-am", a declarat fostul sef de stat duminica seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

In aceeasi emisiune, Basescu a facut cateva referiri si la cartea fostei sale consiliere de la Administratia Prezidentiala, Adriana Saftoiu, care a lansat pe piata "Cronica de Cotroceni".

"Nu exista om politic care sa imi poata imputa ca in cei 20 de ani de politica, dintre care 10 presedinte, care sa poata spune ca am avut o intelegere secreta cu vreun partid sau om politic. Toate intelegerile pe care le-am facut le-am facut publice", a subliniat Basescu.

Memoriile Adrianei Saftoiu: "Niciunul dintre cei care-mi spun 'Traiane' nu va ramane alaturi de mine"

Adriana Saftoiu: Exista un timp al marturisirii. Nimeni nu devine rau sau bun de unul singur - Interviu

In luna mai, Adriana Saftoiu a lansat o carte de memorii, care il surprinde pe presedintele Traian Basescu in ipostaze nu tocmai magulitoare si face unele dezvaluiri din culisele Cotrocenilor, in vremea cand era consiliera presedintelui.

Basescu, replici pentru Adriana Saftoiu: Este fara precedent in diplomatia europeana

Ca replica la aceasta carte, Traian Basescu a sustinut atunci ca Adriana Saftoiu a incalcat regulile diplomatiei europene atunci cand a "fabulat" pe seama discutiilor purtate cu oficiali straini.

"Faptul ca unui consilier i s-a facut onoarea de a fi inclus in delegatia oficiala a Presedintelui Romaniei care a participat la discutiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului sa dezvaluie nici continutul discutiilor si, cu atat mai mult, nu-i permite sa fabuleze pe marginea acestora.

(...) Gestul consilierului este fara precedent in diplomatia europeana. Sunt convins ca multe cancelarii isi controleaza astazi structura delegatiilor cu care m-am dus la intalniri oficiale, in perioada 2005 - 2007, si toate spera ca numele Saftoiu nu a figurat in delegatia mea", a scris pe Facebook fostul presedinte, care a mai dezmintit si alte aspecte din volum, inclusiv cele legate de relatia speciala cu Elena Udrea.

Udrea, despre cartea Adrianei Saftoiu: Povesti de budoar inventate din invidie si frustrare

"Fac precizarea ca niciodata niciunui consilier nu i-a fost permisa incalcarea procedurii de acces in biroul Presedintelui Romaniei. Si atunci cum putea fi surprinsa Elena Udrea in posturi neprotocolare?", se mai arata in comentariul postat atunci de Traian Basescu.

Citeste si:
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, rămâne cu sechestru asigurator pe toate terenurile cumpărate în comuna Nana. Curtea de Apel București a menținut joi, 20...