Basescu se felicita ca a supravietuit anului 2009

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 22:28
3682 citiri
Basescu se felicita ca a supravietuit anului 2009

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la receptia de inceput de an a Camerei de comert romano-germane, ca obiectivul sau in perioada imediata este sa ajunga la o intelegere cu partidele politice pentru ca pilonii esentiali ai reformarii statului roman sa fie conveniti si pusi in aplicare.

"Am o cooperare foarte buna cu Guvernul, practic programul de reforma a statului pe care l-am anuntat in campanie a fost un program convenit cu actualul Guvern, cu partidul care m-a sustinut in alegeri.

Cheia succesului este insa daca voi gasi solutia sa atrag toate partidele in acest program de reformare a statului, un program care implica reforme atat de puternice si adanci ca reforma constitutionala, reforma in educatie, reforma in sanatate, reforma sistemului de asistenta sociala nu poate fi facut de o majoritate la limita", a subliniat Traian Basescu, joi, in discursul tinut cu ocazia receptiei organizate de Camera de comert romano-germana la Palatul Parlamentului.

Seful statului a enumerat obiectivele sale de modernizare a statului roman prin reformarea sistemului de educatie, al celui de sanatate, elaborarea unui cod al asistentei sociale, reducerea birocratiei si a aparatului de stat.

"De aceea, obiectivul meu pentru perioada imediata este sa ajung la o intelegere cu partidele politice pentru ca pilonii esentiali ai reformarii statului roman sa fie conveniti si pusi in aplicare printr-o noua legislatie", a punctat presedintele.

"Este inceputul anului 2010, un an care, speram noi, va fi un an mai bun decat 2009. (...) Lasati-ma si pe mine sa ma felicit ca am supravietuit anului 2009. As spune ca suntem doua categorii de supravietuitori. Dumneavoastra in economie, eu in politica.

Dar cred ca mai importanta decat supravietuirea mea este supravietuirea dumneavoastra, a investitorilor germani, cei care dati in Romania peste 150.000 de locuri de munca si nu dintre cele mai rau platite din economia romaneasca", le-a spus Traian Basescu membrilor Camerei de comert romano-germane in debutul discursului sau.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Traian Basescu supravietuit, #investitori germani Romania, #Camera de Comert Romano Germana , #presedinte