Basescu se vede un presedinte de nota 10

Joi, 19 Iulie 2007, ora 23:39
2185 citiri
Basescu se vede un presedinte de nota 10

Prezent joi seara la o intalnire cu reprezentantii organizatiei de studenti a Partidului Democrat, intitulata "Ceai cu aroma democrata", Traian Basescu a fost intrebat ce nota si-ar acorda pe o scara de la 1 la 10 ca presedinte.

"In conditiile declaratiei, ce nota sa-mi dau alta decat 10; daca spuneam 9, eram subiect de dezbatere la toate televiziunile", a spus seful statului.

Cat priveste expresia "in conditiile declaratiei", seful statului a facut aluzie la o evaluare proprie, pe care a facut-o in urma cu ceva vreme, atunci cand a raspuns unei intrebari privind reprosurile pe care si le aduce in activitatea sa de presedinte. La acea data, Traian Basescu a afirmat "sunt perfect, doamna".

Totusi, el a precizat ca este greu sa dai note oamenilor politici, mai ales ca singurul care te poate nota, o data la patru ani, este doar poporul. La finalul intalnirii, tinerii democrati i-au facut cadou presedintelui o cana inscriptionata "Ceai cu aroma democrata", Basescu promitand astfel ca o sa-si bea in fiecare zi cafeaua de dimineata din ea.

Cum este traditia unor astfel de intalniri, Traian Basescu a fost pus si el in situatia de a desemna cea mai buna intrebare care i-a fost pusa de-a lungul intalnirii si a mentionat-o pe cea legata de lecturile sale din ultima vreme: "A fost atat de enervanta intrebarea, incat l-am tinut minte", a spus Basescu desemnandu-l "castigator" pe tanarul care i-a adresat intrebarea care este ultima carte pe care a citit-o.

Presedintele Traian Basescu afirma ca Romania are nevoie de o noua clasa politica, dar ca doar criteriul varstei nu este suficient pentru a fi un bun politician. "Refuzul pentru votul uninominal vine de la acea majoritate din Parlament care si-a adus aminte de electorat doar in campanii", a spus Basescu.