Basescu: Senatul in ansamblul lui, cu tot cu presedinte, s-a compromis

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 22:19
2571 citiri
Basescu: Senatul in ansamblul lui, cu tot cu presedinte, s-a compromis
Foto:TVR Info

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca nu se poate pune baza in dorinta Parlamentului de a se moderniza, asa ca reformele importante, precum cea din domeniul medicamentelor sau privind promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, se pot face doar prin asumare de raspundere a Guvernului.

El s-a referit mai ales la atitudinea Senatului, spunand ca s-a compromis, incepand cu presedintele sau, Mircea Geoana.

Basescu: Vor fi reduceri de personal - nu sunt bani pentru indexarea pensiilor

Intrebat despre scrisoarea trimisa acestui for, seful statului a afirmat "raspunsul a fost ca n-au reusit sa aiba cvorum, ca s-a dat pauza si au plecat toti. Asta e atitudinea Senatului fata de reforma. N-au de ce sa se supere daca promovarea la ICCJ se face prin asumare de raspundere

Senatul in ansamblul lui, cu tot cu presedinte, s-a compromis. Sa refuzi sa adopti legea de promovare la ICCJ e descalificant - nu se punea decat problema eliminarii cumetriilor. Pot intelege ideologic cu Legea de asistenta sociala, dar cand e vorba de renuntarea la un sistem arbitrar de promovare la Inalta Curte, iar Senatul nu vrea, e compromis de la presedinte la senator, din toate grupurile.

La Bruxelles nu inteleg cum se poate compromite in acest caz cand prin Mecanismul pe Justitie ni se cere un mecanism transparent de promovare".

Seful statului a adaugat ca "nu exista" vointa pentru reforma si ca i-a spus premierului Boc "hai sa lasam legea ICCJ in Parlament", dar s-a dovedit ca acest for nu vrea sa faca reforma.

"Am zis, hai asta cu promovarea la ICCJ s-o lasam in Parlament (...) Nu ne putem pune nadejde in dorinta Parlamentului de a moderniza- ce se mai poate face se va face prin asumarea raspunderii", a mai precizat Basescu.

Presedintele s-a referit la alta reforma importanta ce va fi facuta prin asumare - cea privind medicamentele.

"Un proiect de lege, eu l-am vazut deja - va fi o schimbare de aceleasi dimensiuni ca cel din Educatie. Nu se poate face decat prin asumare", a afirmat el.

Cu toate astea, el s-a aratat increzator in Guvern, dar si in coalitie, care "s-a probat in momente dificile".

Chiar si asa, Basescu a dat de inteles ca o remaniere se poate face, dupa plecarea misiunii Fondului Monetar International din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu reforme asumarea raspunderii, #Basescu Senat compromis , #presedinte