Basescu si Boc, la sedinta CSAT - se analizeaza revolta politistilor

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 07:14
3739 citiri
Basescu si Boc, la sedinta CSAT - se analizeaza revolta politistilor

Presedintele Traian Basescu a convocat, joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. La sedinta si-a anuntat prezenta si premierul Emil Boc.

Intalnirea de joi face parte din categoria sedintelor ordinare care se convoaca trimestrial, conform legislatiei in vigoare, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

"Data privind desfasurarea sedintei Consiliului pentru trimestrul al III-lea al acestui an a fost stabilita la inceputul lunii septembrie si adusa la cunostinta membrilor CSAT in data de 13 septembrie a.c.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la mandatul Romaniei privind Summit-ul NATO de la Lisabona (19 - 20 noiembrie 2010); Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii; Aderarea Romaniei la spatiul Schengen; analiza Strategiei Nationale de Ordine Publica in vederea supunerii documentului dezbaterii publice; Strategia de dezvoltare a aviatiei in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor; activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale", se precizeaza in comunicat.

Pe de alta parte, este demn de amintit ca seful statului a renuntat la serviciile politistilor care insotesc coloanele oficiale, dupa ce la protestul neautorizat de vineri din fata Palatului Cotroceni au participat mai multi angajati ai Ministerului de Interne.

"Cred ca cel mai grav lucru din ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars neautorizat este ca au subminat autoritatea statului roman", a declarat presedintele Romaniei, duminica, in cadrul unei conferinte de presa.

Basescu a declarat, luni, la preluarea sefiei MAI de catre Traian Igas, ca vrea un raport al Guvernului despre manifestatia de la Cotroceni a politistilor, prezentat in CSAT, mentionand ca demisia lui Vasile Blaga substituie gesturile similare care ar fi trebuit sa fie facute de cei responsabili.

"Nu am glumit cand am zis ca vreau un raport cu ce s-a intamplat pe 24 septembrie, la manifestatia politistilor", a declarat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu CSAT politisti, #CSAT septembrie 2010 , #presedinte