Basescu si Merkel, discutii despre reforma in justitie si aderarea la Schengen (Video)

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 14:09
4006 citiri
Basescu si Merkel, discutii despre reforma in justitie si aderarea la Schengen (Video)
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu si cancelarul german Angela Merkel au avut o intrevedere oficiala, marti, la Palatul Cotroceni, prilej cu care au fost abordate cateva dintre subiectele de actualitate cele mai stringente legate de relatiile bilaterale, dar si de cooperarea regionala.

"Vizita este o onoare si o incurajare in procesul de continuare a integrarii noastre in UE", a declarat presedintele roman la finalul vizitei.

Printre subiectele abordate in discutiile celor doi oficiali s-au numarat dezvoltarea relatiei bilaterale, necesitatea cresterii performantei justitie romane, accesul Romaniei in Spatiul Schengen, strategia pentru integrarea populatiei rroma, strategia energetica a UE si sustinerea pentru proiectul Nabucco, luarea in considerare a proiectului AGRI.

De asemenea, au fost discutate diverse aspecte cu privire la summit-un NATO si OSCE din acest an, precum si la situatia Balcanilor de Vest si a problemelor cu care se confrunta Republica Moldova.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a multumit pentru primirea calda facuta de oficialitatile de la Bucuresti si a adaugat pe lista temelor dezbatute cu presedintele Romaniei cooperarea in plan european precum si sprijinul pe care Germania este gata sa il ofere Romaniei in absorbtia fondurilor europene.

In privinta reformelor in justitia romaneasca, cancelarul a subliniat ca investitorii germani care doresc sa vina in Romania vor "transparenta si claritate" in acest sector.

In ceea ce priveste efectele crizei economice si financiare cu care se confrunta ambele tari, Merkel a admis ca masurile aplicate in Romania sunt destul de dure, dar si-a exprimat convingerea ca odata create structurile necesare, restructurarea economiei si reformele aplicate ar putea constitui o baza pe care se poate construi o crestere economica solida.

De asemenea, cei doi lideri de stat au mai discutat despre Strategia Dunarii si despre problemele transnistrene.

In ceea ce priveste aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, cancelarul Angela Merkel a promis ca Germania va aplica o "apreciere echitabila" a progreselor Romaniei din ultimii ani.

Cancelarul german a mai punctat faptul ca vizita sa in Romania este importanta si pentru minoritatea germana din tara noastra, multumind pentru masurile luate de autoritatile de la Bucuresti in privinta integrarii cat mai bune a acesteia.

Cancelarul german Angela Merkel efectueaza o vizita oficiala in Romania, prilej cu care a avut o intrevedere cu premierul Emil Boc la Palatul Victoria. In cursul serii, oaspetele german va ajunge la Cluj-Napoca, unde ii va fi decernat titlul "Doctor Honoris Cauza" la Universitatea Babes-Bolyai.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Merkel Basescu, #Merkel Bucuresti, #Merkel Romania, #Merkel Romania Schengen , #presedinte
Comentarii
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
"In ceea ce priveste efectele crizei economice si financiare cu care se confrunta ambele tari"