Basescu si tara (Opinii)

Marti, 16 August 2011, ora 08:22
4644 citiri
Basescu si tara (Opinii)

Cu certitudine, Serviciul de Protectie si Paza l-a informat pe Traian Basescu asupra faptului ca de Ziua Marinei, Miron Cozma si celalalt, lesinatu, vor incerca sa-i arunce de la obraz cateva consideratii despre lume si viata.

Oamenii care-l pazesc pe presedinte au in fisa postului sa identifice orice tip de amenintare, fie ea si venind din partea unei stafii, fie ea si la nivel de tipuritura.

Orice farama de ura care s-ar putea apropia la mai mult de 50 de metri de seful statului trebuie identificata si contracarata, daca exista potentialul sa devina materiala. De la incidentul in care un nene i-a aruncat lui Emil Constantinescu cerneala in obraz, SPP incearca sa-l spele pe al sau, asadar circul care s-a petrecut duminica la Constanta s-a aflat, desigur, intre copertile unui dosar, inainte sa inceapa. Mai ales ca repetitia generala se petrecuse cu 24 de ore inainte.

Traian Basescu a marturisit la B1 TV ca evita sa mearga in locuri cu potential de huiduire, si a explicat motivul: nu vrea sa provoace oamenii. Nu-l cred, dar nici nu-l judec. Pana la urma, reactia sa este omeneasca. Ce presedinte se azvarle cu capul inainte intr-o multime care-l injura?

Raspuns: Traian Basescu. Va mai amintiti protestul fermierilor porniti spre Cotroceni sa-l scuture nitel, dar au sfarsit prin a-l imbratisa deoarece le-a reamintit exercitiul sperantei?

E drept ca datele problemei sunt altele. Insa acum avea de partea sa "amanuntul" Miron Cozma. Faptul ca nebulosul huilei era pregatit sa-l spurce impreuna cu un grup de agitatori formati la scoala romaneasca de psihiatrie nici ca nu se putea nimeri mai bine, insa iata ca Traian Basescu n-a cantarit bine avantajele si dezavantajele situatiei, preferand sa urmareasca ceremonia la televizor.

Pana la urma, ce ar fi retinut memoria oamenilor care nu aloca mai mult de o jumatate de ochi stirilor cu subiect politic, adica grosul telespectatorilor? Faptul ca Miron Cozma, adica unul dintre cei mai detestati cetateni din Romania, o unealta a inertiei comuniste, care a facut posibila situarea tarii la coada democratiilor si pierderea credibilitatii si afectiunii castigate in 1989, l-a injurat pe Traian Basescu.

Iar asta insemna simpatie, mai ales ca incidentul nu putea fi ignorat nici macar de televiziunile de propaganda care-l toaca marunt de fiecare daca cand isi scapa piciorul afara din palat. Desigur ca Miron Cozma si-a facut numarul, stirea a existat si in absenta lui Traian Basescu, insa presedintele pe care-l stiam eu n-ar fi ezitat sa se infatiseze la propriu in postura de victima. Avem noi o vorba in Ardeal: "de Avramut".

Dar il inteleg. Ii este groaza. Pana la urma, insa, presedintele va trebui sa se intalneasca cu tara sa. Sa treaca peste nefericirea de-a se vedea neinteles si sa porneasca cu inima deschisa spre oamenii care-l asteapta. Sa trimita presa la dracu, acolo unde cred din ce in ce mai tare ca-i este locul, sa-i ia deoparte si sa accepte cinci minute de injuraturi, apoi sa le arate cum este el in realitate. Un om trimis de vremuri in fruntea tarii, caruia ii este teribil de greu.

Daca as fi in locul sau, as chema la Cotroceni in fiecare zi cate 100 de oameni, cu care as sta de vorba pana i-as convinge ca nu am alta cale. Romanii nu sunt imbecili. Au ramas doar fara azimut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Traian Basescu Ziua Marinei, #Basescu Constanta Miron Cozma , #presedinte