Basescu si Udrea, nemultumiti de turismul romanesc

Luni, 20 Iulie 2009, ora 16:37
2599 citiri
Basescu si Udrea, nemultumiti de turismul romanesc
Foto: Realitatea TV

Calitatea serviciilor oferite turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc l-au nemultumit pe presedintele Traian Basescu, aflat, luni, in inspectie in principalele statiuni.

Dupa ce s-a lamurit cam care este viata unui turist ajuns pe litoralul romanesc, presedintele Basescu le-a spus, luni, celor reuniti in cadrul sedintei Consiliului Consultativ al Turismului de la Neptun ca in afara de gusutul amar pe care i l-a lasat starea plajelor, raportul calitate-pret lasa de dorit.

Seful statului a spus ca i se pare normal ca atunci cand te cazezi la doua stele, sa primesti servicii de doua stele, iar cand mergi la patru stele, sa platesti pentru servicii de patru stele, potrivit Realitatea TV.

Basescu a declarat ca daca un turist va merge intr-o statiune de la Marea Mediterana si va observa ca beneficiaza de servicii de o calitate superioara pentru aproximativ aceiasi bani, acel turist nu isi va mai petrece concediul in tara pe viitor.

De asemenea, presedintele s-a aratat nemultumit si de slaba calificare a angajatilor din turism si a subliniat ca lipsa unei infrastructuri nu este principala cauza pentru care posibilitatile turistice ale Romaniei nu sunt valorificate.

Totodata, Traian Basescu a adaugat ca peste cativa ani Romania ar putea sa nu mai aiba nevoie de un ministru al Turismului.

"Turismul, ca segment economic suta la suta privat, nu are nevoie de un minister. Noi avem nevoie de un minister pana cand problemele turismului vor fi readuse in prioritatile reale. Cred ca acum avem nevoie de el, dar nu stiu daca vom mai avea si peste zece ani, cand lucrurile vor fi in regula", a declarat seful statului, citat de Mediafax.

Nemultumita a fost si Elena Udrea dupa ce a vizitat, duminica, cateva statiuni de la malul marii, cea mai mare dezamagire fiind mizeria de pe plaja de la Eforie Nord.

Ministrul a mai spus ca aglomeratia de la mare este incurajatoare, dar ca starea plajelor pune bete in roate turismului romanesc. Udrea a luat si primele masuri pentru a rezolva problema.

"Venind in Eforie Nord, nu mi-a placut deloc ce am vazut si am vorbit cu Directia de Control, acum sa verifice toate plajele pentru ca, macar din punct de vedere al curateniei, este indoielnic", a declarat ministrul.

Seful statului a participat luni la sedinta Consiliului Consultativ al Turismului care a avut loc la Neptun si unde s-au discutat propunerile membrilor acestui for referitoare la prevederile Legii Turismului. Proiectul de act normativ ar urma sa fie depus in Parlament in toamna.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Udrea Basescu nemultumit litoral, #plaje litoral romanesc, #Udrea Basescu Neputun, #turisti calitate pret , #presedinte