Basescu, despre sistemul sanitar: Platim putin la fondul de sanatate (Video)

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 22:08
1555 citiri
Basescu, despre sistemul sanitar: Platim putin la fondul de sanatate (Video)
Foto: Antena 3

Guvernul nu va mai da bani sistemului sanitar, daca nu sunt indeplinite anumite conditii, a anuntat, duminica, presedintele Traian Basescu, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Uniunii Europene.

Sistemul de sanatate va primi finantare in functie de modul in care va reusi sa-si controleze propriile cheltuieli, pe un model asemanator celui in care Romania a primit bani de la Fondul Monetar International.

"Faptul ca s-au inchis niste spitale care nu erau performante si care nu puteau garanta niciun fel de siguranta pacientului nu inseamna miezul reformei in sistemul de sanatate. Sanatatea va primi 300 de milioane, indeosebi pentru a acoperi arieratele unor spitale si mai pot beneficia si de alte fonduri numai cu conditia indeplinirii anumitor pasi, adica exact comportamentul pe care il avea FMI fata de Romania cand trageam transe la fiecare trei luni. Sistemul de sanatate mai primeste o transa de bani in afara celor 300 de milioane daca se intampla un pas, a doua transa si a treia daca se intampla si alti pasi. Numai in aceste conditii", a declarat Traian Basescu.

Basescu: Romania este intr-o situatie mult mai buna decat alte state din UE

Seful statului a admis ca sanatatea este un domeniu subfinantat. "Sistemul de sanatate este subfinantat datorita contributiei mici pe care o avem ca salariati la fondul de sanatate si datorita numarului mic de contributori in raport cu numarul de utilizatori ai sistemului, dar asta nu inseamna ca putem accepta ideea lipsei de control asupra sistemului de sanatate", a mai spus, duminica, seful statului.

Misiunea comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.Rezultatele evaluarii vor fi prezentate, potrivit presedintelui, luni, intr-o conferinta de presa, de catre oficialii FMI, Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Ministrul Energiei, victima unei noi tentative de fraudă. Pagină de socializare care promite câştiguri uriaşe
Aflat în vizită oficială în Qatar, alături de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, a fost din nou victima unui deepfake. Noua tentativă de fraudă folosește numele şi imaginea...
#Basescu sistem sanatate, #cheltuieli sanatate basescu , #presedinte