Ziare.com

Basescu, soldatilor, de Ziua Armatei: Va inteleg speranta, va admir rabdarea

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 16:38

   

Basescu, soldatilor, de Ziua Armatei: Va inteleg speranta, va admir rabdarea
Presedintele Traian Basescu si-a exprimat joi, de ziua Armatei Romaniei, convingerea ca aceasta institutie "isi va onora intotdeauna traditia, menirea si misiunea" si va raspunde cu "devotament, onoare si curaj" increderii pe care i-o acorda populatia, partenerii si aliatii.

Presedintele nu a participat la manifestarile de ziua Armatei, el fiind reprezentat de catre consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu (la Bucuresti) si Iulian Fota (la Carei).

In mesajul adresat militarilor, presedintele le spune ca se "bucura" pentru ca acestia au inteles ca "nu se poate dobandi gloria numai prin meritele stramosesti", ci si prin "construirea unei armate profesioniste, cu adevarat moderna, formata din unitati flexibile si cu efective reduse, apte pentru reactii rapide, adecvate situatiilor de criza".

"M-am intalnit adeseori cu dumneavoastra in unitati militare si in teatrele de operatii si stiu ca va doriti standardele armatelor statelor membre NATO si sustinerea reformei cu resurse financiare corespunzatoare.

Va inteleg speranta, va admir rabdarea si va asigur de intregul sprijin al comandantului fortelor armate pentru realizarea reformei pe care o derulati in momentul de fata", se spune in mesajul prezidential.

Armata a pierdut 23 de militari in misiunile externe

Presedintele remarca faptul ca participarea armatei nationale la misiuni externe, sub egida ONU, NATO, UE "a contribuit la sporirea considerabila a prestigiului international" al tarii, militarii fiind "cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume".

"Armata Romaniei a platit, pe parcursul acestei perioade de profunde transformari si participari la misiuni externe, tributul sau de sange si lacrimi. Sunt 23 de eroi cazuti la datorie in teatrele de operatii in care ne-am angajat alaturi de aliatii si partenerii nostri, precum si cateva zeci de militari raniti pe timpul acestor operatiuni.

Armata a platit acest pret greu pentru ca Romania sa-si poata indeplini obligatia de a fi parte activa a comunitatii internationale, la efortul mondial de constructie a unei lumi mai bune si mai sigure", se mai spune in mesajul prezidential.

Mesajul a fost adresat generalilor, ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor, elevilor si studentilor din liceele si academiile militare, soldatilor si gradatilor voluntari, personalului civil, veteranilor de razboi, cadrelor militare in rezerva si in retragere.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3387 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Armata este cel mai important pilon al Statului Roman.

Multumita Armatei am redobandit Ardealul in WW2, multumita Armatei am scapat de dictatura tiranului ceausescu si tot multumita Armatei am intrat in NATO si Parteneriatul strategic cu SUA. La Multi Ani Armatei Romane, sanatate si noroc militarilor romani cu ocazia Zilei de 25.10!

 

Armata de azi in nici un caz nu se poate compara cu cea de odi

-nioara. Priveste spre rezervistii lui Dogaru si te ingrozeste.
Ca sa nu spun mai mult - militari fara onoare si demnitate.

Observatie...

Stimata doamna,

Imi permit sa va corectez: componentii Armatei (fie ea activa sau in rezerva) nu sunt nici mai rai, nici mai buni decat membrii societatii din care provin. Cred ca se cam exagereaza... In general, nu-ti vorbesti de rau natia...

Stii tu ceva despre armata romana ?

Ce stii tu despre rezervistii lu Dogaru de te ingrozeste ?. Astia au facut parte din vechea garda si acum si-au cerut drepturile taiate de cei care te platesc si pe tine sa maninci motzuri de basca pe ziare com, asta au facut si nimic altceva, iar pe plan profesional acesti rezervisti sa stii ca au aparat cu cinste tara si au respectat gloria si onarea militara. Tu in afara ca te indopi cu ce stiu eu pe acest site ce ai facut . Niciodata nu o sa aiba respect jigodiile

Silvia, cu tot respectul, Armata nu este Dogaru.

Aramata este reprezentata si de zecile de mii de oameni care indura o multime de lipsuri, de la echipamente pana la bani, pentru a se instrui indiferent de conditiile de afara. Ca este canicula sau sau ger, viscol, ploaie sau cer senin oamenii aceia desfasoara ce au planificat. Sunt lucruri care nu se vad, despre care nu vorbeste nimeni. Ei reprezinta grosul armatei si este pacat sa le fie jignita munca doar pentru ca un nemernic si acolitii sai sunt ahtiati de putere.

Un pios omagiu eroilor!

Prin darzania, priceperea ostăsească si eroismul lor, militarii au eliberat intregul teritoriu romanesc, reintregind Transilvania si refăcand granita de Vest a Romaniei. Aceste lupte eroice, dar si celelalte războie purtate de poporul roman de-a lungul istoriei au dus la secerarea de vieti omenesti cată frunză si iarbă ale ostasilor, care au murit pentru Patrie. De a lungul si de a latul teritoriului romanesc in munti, prin toate văile, campiile si văgăunile sunt presărate trupurile acelor care cu pretul sangelui lor au apărat Patria. Acestora li se alătură eroii morti in Revolutia din Decembrie 1989, pentru libertate, demnitate umană si democratie in tara noastră, cat si cei care au murit la datorie, atat in tară cat si in afara granitelor acesteia.

 

 

RESPECT

RESPECT pentru soldatii romani din teatrele de operatii din Afganistan, pentru soldatii romani care prin activitatea si sacrificiul lor asigura apartenenta si continuitatea Romanie
i in NATO, pentru soldatii romani care au luptat in Revolutia din 1989 pentru schimbarea in bine a destinului Romaniei, pentru eroii datorita carora Romania a evoluat de-a lungul istoriei si este astazi o tara libera si democrata, un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil!

 

Subscriu din tot sufletul!

Pentru cei numiti, intr-adevar, respect!

Vai de capu tau

De unde ai educatia asta ?

Istoria spune adevărul!

Orice am spune si orice am face, fie că ne convine sau nu, regele rămane rege, iar armata trebuie să fie armată si să-si indeplinească cu dăruire si devotament misiunea ei istorică, după indemnul marelui istoric Nicolae Bălcescu: "Nu ziceti suntem slabi! Cand Dumnezeu dă o misie dă si puterea de-a o implini. Nu ziceti suntem putini! Ei erau numai doisprezece, acei apostoli care reformară lumea. Dar ei au izbutit căci aveau in inimile lor dragostea umanitătii si jertfirea. Fie acestea si simtămintele dumneavoastră si veti regenera armata. Dară, doamnelor si domnilor, o veti regenera!".

catre Ambidextru!

Esti o rusine! Esti la fel ca Basescu! Crezi ca daca arunci cu noroi in Basescu esti mai bun ca el? NU stimabile. Si atasandu-tiazi pe profil, poza Maiestatii sale Regele Mihai , ii intinezi cinstea si onoarea. Nu esti demn sa ii ajungi nici pana la unghie.

 
 

Frequently drawn conclusions:

Iarăși povestești despre alții ca despre mancarea ta cea de toate zilele...

un exemplu

despre un articol dedicat Armatei Romane ,al carei singur rol este de aparare a statului s-a transformat intr-o balacareala despre politica. haideti sa comemoram aceasta zi asa cum ar trebui si sa nu implicam politica unde nu e cazul. prea multe mizerii ajung sa intineze memoria celor cazuti la datorie. le datoram macar respectul nostru.

 

Respect, fortă, profesionalism!

Armata a fost, este si trebuie să fie in continuare o institutie de prestigiu a statului nostru, iar membrii armatei, fie că sunt ofiteri, subofiteri, maistrii militari, gradati profesionisti sau civili, trebuie să fie tot mai respectati de societatea civilă, de institutiile statului, pentru că ei sunt cei care isi riscă viata in orice moment, in tară sau in afara acesteia, pentru apărarea interesului national al Romaniei si nu numai.

javrele

Armata romana, cum puteti sa dati onorul unor oameni fara onoare, fara respect si fara rusine, gen basexu sau umil bou, care v-au facutu armata nesimtita? Cate un glonte, asta sa le dati acestor nemernici, care fara obraz, rusine si consideratie fatza de haina militara, se impauneaza si se prezinta in fatza voastra ca sa-i dati onorul militar.Cate un picior in k.ur, asta sa le dati daca aveti verticalitate si onoare.

 

Frequently asked questions:

Ce știi tu despre onor și onoare, bă mop?!

Ce treabă ai tu cu soldatii?

Ei pot face contrabandă pe socoteala statului roman?

 

da,armata romana e cea mai tare din lume !!!

are mai multi generali decat tamburi majori si tendinta e de crestere a nr.primilor ! am scapat de militari in termen,de soldati...vom scapa in curand si de subofiteri si atunci intr-adevar vom avea cea mai tare armata din univers ! sper sa fie pace pt linistea burtosilor !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor