Basescu solicita Parlamentului sa adopte de urgenta doua legi

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:37
4635 citiri
Basescu solicita Parlamentului sa adopte de urgenta doua legi

Presedintele Traian Basescu a trimis joi o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care solicita urgentarea adoptarii a doua legi importante cel putin din punctul de vedere al angajamentelor asumate de Romania in fata partenerilor internationali.

"In calitate de presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, alaturi de Parlament si in conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, va adresez rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a urmatoarelor proiecte de acte normative:

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si Proiectul legii asistentei sociale", se arata in scrisoarea remisa de Traian Basescu celor doi presedinti ai camerelor parlamentare.

In scrisoare se mai arata ca adoptarea primului proiect de lege "se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei".

"Dupa cum deja cunoasteti, tara noastra se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. Adoptarea proiectului sus-mentionat ar institui reguli transparente si obiective in ceea ce priveste numirea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie", mai apreciaza seful statului.

Control de fond, in premiera, la Inalta Curte de Casatie si Justitie

In ceea ce priveste Legea asistentei sociale, pe de o parte aceasta are in vedere "imbunatatirea eficientei protectiei sociale care ramane o prioritate pentru Romania", iar pe de alta parte, in intelegerea pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, "statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012".

Din culisele bataliei duse in Senat: Patru puncte de vedere

"Am convingerea ca veti intelege necesitatea urgentarii adoptarii acestor doua proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinta personala, ci un mod de a ne indeplini angajamentele asumate fata de partenerii nostri internationali", se arata in incheierea scrisorii.

C.B.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...