Basescu solicita Parlamentului sa adopte de urgenta doua legi

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:37
5386 citiri
Basescu solicita Parlamentului sa adopte de urgenta doua legi
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a trimis joi o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care solicita urgentarea adoptarii a doua legi importante cel putin din punctul de vedere al angajamentelor asumate de Romania in fata partenerilor internationali.

"In calitate de presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor rezultate din actul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, alaturi de Parlament si in conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constitutia Romaniei, va adresez rugamintea de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a urmatoarelor proiecte de acte normative:

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara si Proiectul legii asistentei sociale", se arata in scrisoarea remisa de Traian Basescu celor doi presedinti ai camerelor parlamentare.

In scrisoare se mai arata ca adoptarea primului proiect de lege "se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei".

"Dupa cum deja cunoasteti, tara noastra se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. Adoptarea proiectului sus-mentionat ar institui reguli transparente si obiective in ceea ce priveste numirea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie", mai apreciaza seful statului.

Control de fond, in premiera, la Inalta Curte de Casatie si Justitie

In ceea ce priveste Legea asistentei sociale, pe de o parte aceasta are in vedere "imbunatatirea eficientei protectiei sociale care ramane o prioritate pentru Romania", iar pe de alta parte, in intelegerea pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, "statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012".

Din culisele bataliei duse in Senat: Patru puncte de vedere

"Am convingerea ca veti intelege necesitatea urgentarii adoptarii acestor doua proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinta personala, ci un mod de a ne indeplini angajamentele asumate fata de partenerii nostri internationali", se arata in incheierea scrisorii.

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Basescu scrisoare Parlament, #adoptare legea asistentei sociale, #lege numiri Inalta Curte , #presedinte