Basescu: Somajul va atinge 5,4% la sfarsitul lui martie

Joi, 05 Martie 2009, ora 21:42
1255 citiri
Basescu: Somajul va atinge 5,4% la sfarsitul lui martie

Somajul in Romania este, in acest moment, de 5,1%, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa ajunga la 5,4%, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu la Varsovia, in fata oamenilor de afaceri romani si polonezi.

Seful statului a explicat ca, daca pana la sfarsitul anului trecut rata somajului a fost de 4,7-4,8%, in acest moment s-a atins cifra de 5,1%, iar pana la sfarsitul lunii se va ajunge la 5,4%. "Ceea ce deja, pentru noi, inseamna destul de mult", a comentat Traian Basescu.

Totodata, seful statului roman le-a recomandat oamenilor de afaceri sa investeasca in industria alimentara, in infrastructura de turism si in industria lemnului.

"Recomand investitii in industrii care nu pot fi delocalizate", s-a adresat seful statului oamenilor de afaceri romani si polonezi, la Varsovia. El a precizat ca "in vreme de criza", in Romania, un om care vrea sa investeasca are la dispozitie trei "zone": sectorul industriei alimentare, investitia in infrastructura de turism si industria lemnului.

Traian Basescu s-a referit cu precadere la faptul ca, dincolo de agricultura, Romania are nevalorificat turismul, iar in acest moment preturile la materialele de constructie au scazut cu 40% fata de anul trecut.

"Romania are nevoie de hoteluri, de moteluri...", a precizat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu efectueaza joi o vizita oficiala in Republica Polona, la invitatia omologului sau, Lech Kaczynski. In cea de-a doua parte a vizitei oficiale, presedintele a avut intalniri cu mediul de afaceri polonez si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Polonia.

Informatia a fost data in cadrul unei intalniri cu oameni de afaceri romani si polonezi, avuta la Varsovia, in cadrul careia presedintele Romaniei a explicat efectele crizei economice care afecteaza cele doua tari. Seful statului s-a referit la efectul restrangerii pietelor de export si diminuarea productiei, ceea ce genereaza somaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Traian Basescu somaj, #Basescu Varsovia somaj, #investitii Romania Basescu , #presedinte