Basescu: Sportul nu trebuie amestecat cu politica

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 11:46
1629 citiri
Basescu: Sportul nu trebuie amestecat cu politica

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, cu ocazia inaugurarii centrului olimpic Sidney 2000 de la Izvorani, ca s-ar bucura daca, pe perioada jocurilor olimpice, ar inceta conflictele in lume.

"M-as bucura daca conflictele ar inceta in lume pe perioada jocurilor olimpice, iar un astfel de semnal poate pleca chiar de la lotul olimpic roman", a spus seful statului, adaugand ca "Romania va ramane consecventa principiului ca sportul de performanta nu trebuie amestecat cu politica".

Basescu a apreciat ca acest centru s-a putut realiza gratie efortului unor oameni care au iubit sportul. In acest context, presedintele i-a multumit lui Ion Tiriac si lui Octavian Morariu, seful Comitetului Olimpic si Sportiv Roman pentru consecventa in sustinerea acestui proiect.

"Imi aduc aminte foarte bine batalia publica a lui Tiriac pentru a prelua acest complex", a spus Basescu, adaugand ca oameni puternici pot misca guverne care par imobile.

Liderul de la Cotroceni si-a exprimat speranta ca acest centru va deveni o "baza reper pentru sportivii nostri", subliniind importanta pe care educatia fizica trebuie sa o aiba in sistemul educational.

"Romanii au calitati de buni atleti, de buni sportivi, iar nevalorificarea acestor resurse este o eroare. Am convingerea ca o extinedere a programelor sportive in scoli ne-ar intari prestigiul de care ne bucuram la performantele sportive", a afirmat Basescu.

"Fara sport oamenii invata foarte greu ce e competitia vietii, fara sport oamenii sunt mult mai putin prieteni, nu stiu si nu au cum sa invete cum sa te bati pentru performanta suprema in orice sport", a mai adaugat el.

La eveniment a fost prezent si premierul Calin Popescu Tariceanu care a promis ca acest complex sportiv este doar inceputul unor proiecte de amploare in domeniul sportiv.

"Guvernul Romaniei sprijina activitatea sportiva, de aceea se vor construi inca 70 de bazine de inot si polo", a declarat acesta.

Tariceanu a transmis un mesaj presedintelui Comitetului Olimpic International prin care isi exprima speranta ca in 2013 festivalul Olimpic International pentru Tineri si in 2022 Jocurile Olimpice de Iarna vor fi organizate in Romania.

"Salut toti campioni prezenti aici care au contribuit la gloria sportului romanesc si au promovat imaginea Romaniei in strainatate", a fost mesajul de final al premierului Tariceanu.

Citeste si:
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com