Basescu spune ca Dacian Ciolos e cea mai buna solutie de premier si nu vrea anticipate

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 13:27
4238 citiri
Basescu spune ca Dacian Ciolos e cea mai buna solutie de premier si nu vrea anticipate

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca fostul comisar european pentru Agricultura Dacian Ciolos reprezinta "cea mai buna solutie pentru care o are Romania" si "varianta ideala" pentru postul de prim-ministru.

"Cea mai buna solutie pentru mine are si un nume - Ciolos. Nu e nici tehnocrat, nici apolitic. A dovedit o capacitate de negociere remarcabila.

Ciolos e un profesionist, bun politician. Nu cred ca avem foarte multi politicieni care ar fi reusit, cu un Parlament European de 710 membri, sa negocieze si la sfarsit sa i se voteze reforma agricola.

Cabinetul trebuie sa fie politic, iar pentru mine Ciolos este un foarte bun tehnician pe problemele agriculturii, dar cu o experienta politica interesanta, pe care a probat-o la Bruxelles.

Ciolos ar fi cea mai buna solutie pe care o are Romania. Cred ca Ciolos este o varianta ideala", a declarat Traian Basescu, intr-o emisiune la Digi24.

Fostul sef de stat s-a pronuntat si impotriva organizarii acum a unor alegeri anticipate: "Pentru ca am avea acelasi rezultat cu cel pe care il avem acum, am avea aceleasi partide".

Traian Basescu a mentionat ca nu a avut nicio discutie cu Dacian Ciolos privind functia de premier.

"N-am vorbit cu el, insa stiu ce poate. La vremurile care sunt la noi si fluiditatatea majoritatii parlamentare, cred ca un om cu experienta lui poate aduce un plus de valoare enorm. Nici nu poate fi suspectat ca fiind un politruc.

Este un bun specialist, cu doctorate luate in strainatate si nu sub indrumarea lui Gabriel Oprea", a mai spus fostul presedinte.

Traian Basescu: Teatrul consultarilor prelungite, o mizerie provinciala

Vineri, acesta a afirmat ca presedintele Klaus Iohannis sacrifica, pentru imagine, stabilitatea guvernamentala si precizeaza ca seful statului stie deja pe cine va desemna in functia de premier: " (...) cu siguranta este un cost prea mare pentru tara, mai ales cand stii numele premierului Ciolos pe care vrei sa-l desemnezi".

Numele lui Dacian Ciolos, vehiculat pentru postul de premier - ce spune acesta

Seful UDMR i-a mentionat pe Dacian Ciolos sau Bogdan Olteanu ca gen de premier

In schimb, Ciolos a spus, miercuri, ca nu doreste sa comenteze speculatiile din aceasta perioada, precum cele privind nominalizarea sa la functia de premier.

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: Ziare.com