Basescu sugereaza sa li se taie alocatia copiilor rromi care nu merg la scoala

Joi, 04 Iulie 2013, ora 22:00
705 citiri
Basescu sugereaza sa li se taie alocatia copiilor rromi care nu merg la scoala

Presedintele Traian Basescu a apreciat, joi seara, ca rromii trebuie scolarizati, astfel incat copiii din aceasta etnie sa nu mai mearga la cersit sau la furat din autobuze.

Invitat la Digi 24, seful statului a vorbit despre rezultatul recensamantului, care ne spune "ca suntem mai putini, iar tendinta e clara".

"Nu contest recensamantul, pentru ca e un document oficial, dar vom avea si consecinte, daca s-a intamplat sa fim cu un milion mai putin, vom primi mai putine fonduri, si au fost iresponsabili cei care au indemnat oamenii sa nu primeasca recenzorii (aluzie la Victor Ponta - n.red)", a declarat seful statului.

Potrivit acestuia, daca nu se schimba tendinta, "trebuie sa facem ceva sa mearga la scoala copiii rromi".

Oltean (PDL): Femeile si barbatii sa-si faca datoria fata de tara, sa sporeasca natalitatea

"As merge pana la anularea alocatiei pentru copiii care nu merg la scoala. Sa nu-i mai vedem luati de la scoala pentru ca trebuie sa mearga la cersit sau la furat de prin autobuze.

Sunt convins ca maine, iarasi, toate ONG-urile care mananca bani ca sa sprijine acesti copii rromi vor reactiona. (...) Eu nu vreau sa fiu un sef de stat care a stiut, a intuit si n-a spus. Este clar ca peste 10-15-20 de ani vom avea probleme uriase sa sustinem pensionarii", a adaugat Traian Basescu.

Recent, el declara, la o intalnire cu femeile de succes organizata de revista Business Woman, ca, in actualul ritm de scadere demografica, Romania va avea 15 milioane de locuitori in 2030, iar structura se va schimba pentru ca minoritatea rroma este foarte productiva, mentionand ca natalitatea este o misiune pentru femeile din tara noastra.

"Nu as vrea sa va intreb cate dintre dumneavoastra aveti copii. Dar ma uit cat am muncit cu fetele mele, maritate-nemaritate, 'Faceti, fetelor, un copil, ca pana la urma este un act patriotic'. Ma rog, cu asta mica am reusit pana la urma, cu cea mare nu reusesc (...) Cred ca natalitatea este o misiune pe care si femeile din Romania trebuie sa si-o asume. Scuzati-ma ca o spun atat de direct", declara Basescu.

Citeste si:
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Nicușor Dan, despre studiul privind ciorile din Cișmigiu: „Unii umblă cu cioara vopsită. Este un proiect decis de cetățeni pe baza unui concurs”
Primarul Capitalei Nicușor Dan a venit vineri, 28 ianuarie, cu o explicație după ce în presă a apărut informația că primăria ar fi pregătit un milion de lei pentru un studiu de...
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...