Basescu: Sunt multumit. Impreuna cu echipa am salvat patru miliarde

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Februarie 2013, ora 22:24
3590 citiri
Basescu: Sunt multumit. Impreuna cu echipa am salvat patru miliarde
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu, vorbind dupa Consiliul European de la Bruxelles, a laudat echipa de specialisti care l-a insotit la negocierile de joi si vineri, multumita careia Romania a reusit sa salveze patru miliarde de euro.

"Echipa cu care am fost e mult mai mare, si de la Finante, Guvern, MAE. Trebuia sa am analizele specialistilor in timp real cand se faceau propunerile in Consiliu", a aratat Basescu, multumindu-le celor care l-au insotit.

"Astazi, impreuna cu echipa, am salvat peste 4 miliarde(...) A fost greu dar mi-a placut. Eu sunt multumit. Cred ca si eu si cei care m-au insotit ne-am facut datoria, fiecare la locul lui, eu politic, ei tehnic", a aratat seful statului.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

Basescu a conchis aratand ca Romania si-a indeplinit obiectivele privind bugetul european. "Contributorii nu sunt fericiti ca avem un buget mai mic. Au exprimat deschis acest lucru. Eu cred ca Romania a obtinut maxim din ce putea obtine. Contributorii au acceptat si clauza 87-2, semn ca exista totala bunavointa pentru a sprijini Romania in a-si atinge obiectivele de dezvoltare".

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, la Bruxelles, ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, fiind una dintre putinele tari cu crestere bugetara.

Presedintele a aratat ca, printre facilitatile obtinute la Bruxelles, se numara si TVA eligibila.

Presedintele a precizat sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

"Bugetul UE pentru 2007-2013 a fost de 994 de miliarde de euro. Bugetul pentru 2014-2020 este de 960 de miliarde. Este prima data in istoria UE cand bugetul scade.

In aceste conditii, faptul ca Romania reuseste o crestere cu 18% a bugetului a locat direct este un lucru bun si este cel mai mare procentaj de crestere din toate cele 27 de state", a declarat seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Bruxelles.

Citește și:
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Suma uriașă primită de partidele politice de la buget în 2022. Peste jumătate din bani, cheltuiți pentru propagandă
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a constatat, în urma monitorizării de către Departamentul de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a informaţiilor...
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Provocarea lansată de Florin Cîțu pentru liderul PSD: ”Marcele, îți iei gașca și plecați acasă dacă îți arăt că se poate?”
Fostul premier Florin Cîţu a criticat vineri, 3 februarie, intenția PSD de a introduce o taxă de solidaritate pentru companii. Cîțu a transmis, într-o postare pe Facebook, că poate...