Basescu: Sunt pentru un nou acord cu FMI, liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage"

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 12:05
1625 citiri
Basescu: Sunt pentru un nou acord cu FMI, liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage"
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu este de acord cu incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International si aminteste ca liderii PNL, care nu sunt neaparat in favoarea unei astfel de decizii, au provocat "un dezastru economic" in perioada Guvernului Tariceanu.

"Da, sunt pentru un nou acord. (...) Intuim toti conditiile in care il vom incheia, nu austeritate, Romania nu mai e in austeritate. Eu as spune ca Romania a trecut la faza in care dramuieste mai bine banii din punct de vedere al populismului", a spus presedintele Basescu, duminica, la Pro TV.

In legatura cu faptul ca unii lideri PNL au aratat ca nu sustin neaparat incheierea unui nou acord cu FMI, Basescu a afirmat ca liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage", avand in vedere "dezastrul economic" pe care l-a produs Guvernul Tariceanu in 2007-2008, cand a anulat un acord cu FMI.

"Liderii PNL au anulat un acord cu FMI in timpul Guvernului Tariceanu impotriva punctului meu de vedere si au dus tara in colaps. Deci, din acest punct de vedere, ar fi bine sa fie rezervati, pentru ca nu s-a ocupat nimeni, sa le puna in fata dezastrul economic pe care l-au facut in 2007-2008.

Sa fii tara cu investitii straine directe de 9 miliarde de euro, sa ai crestere economica de 7%, sa ai deficit de 5,8%, e un argument pentru care liderii PNL ar fi bine sa nu se bage macar", a mai spus Basescu.

In opinia presedintelui, indeplinirea obiectivelor asumate de Romania nu este "atat de negativa" cum este prezentata in presa, iar board-ul FMI va constata indeplinirea in cea mai mare parte a acestora si va valida incheierea unui nou acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#basescu acord FMI, #Basescu PNL FMI, #Traian Basescu Romania FMI , #presedinte