Basescu: Suspendarea lui Blaga de la Interne este nedreapta

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 15:23
4434 citiri
Basescu: Suspendarea lui Blaga de la Interne este nedreapta

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca suspendarea decretului de numire in functia de ministru de Interne a lui Vasile Blaga este o decizie nedreapta, "cel putin interesanta" din moment ce Curtea Constitutionala nu a suspendat acelasi decret prezidential.

"Din punctul meu de vedere este o abordare cel putin interesanta a instantei avand in vedere ca acelasi decret a fost atacat la CCR si Curtea a dat dreptate presedintiei si nu a considerat ca este conflict de interese. Daca obiectivul a fost sa nu avem ministru de Interne in perioada alegerilor, acesta a fost atins", a declarat vineri presedintele.

Traian Basescu a sustine ca reprezentantii Opozitiei nu si-au dorit nici macar un interimar, dupa ce au refuzat orice flexibilizare pentru punerea in functiune a unui Guvern.

"Nu avem articole in Constitutie pentru ce se intampla in momentul de fata si nu imi ramane decat sa fac un apel public la Parlament sa se adune pentru o singura zi ca sa spuna "DA" sau "NU" acestui Guvern ca sa vedem ce facem mai departe", a declarat presedintele.

Decizia de suspendare a lui Vasile Blaga din functie a fost data vineri dupa ce fostul ministru de Interne de PSD, Dan Nica, a contestat in instanta decizia de numire a pedelistului.

Pe data de 1 octombrie presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a ministrului Dan Nica si l-a numit pe Vasile Blaga pe aceeasi functie.

CAB a decis, vineri, sa respinga cele trei exceptii invocate de catre Administratia Prezidentiala, respectiv exceptia lipsei de interes, exceptia calitatii procesuale pasive a Administratiei Prezidentiale si exceptia inadminisibilitatii actiunii si sa admita actiunea lui Dan Nica prin care s-a cerut suspendarea decretului prezidential prin care Blaga a fost numit in fruntea MAI.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...