Ziare.com

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii

de Camelia Badea
Vineri, 10 Iunie 2011, ora 15:32

   

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii
Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca invita liderii partidelor politice, si de la Putere si din Opozitie, la consultari pe tema revizuirii Constitutiei si a reorganizarii administrative a Romaniei. Seful statului s-a aratat increzator ca Opozitia nu va refuza dialogul in cazul in care are cu adevarat de gand sa vina la guvernare dupa 2012.

Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni la scurt timp dupa ce a participat la o intalnire informala cu primarii de sector, la finalul careia acestia au stabilit prin consens anularea referendumului pentru Legea Capitalei.

Presedintele a inceput prin a sublinia faptul ca, desi anumite propuneri legate de revizuirea Constitutiei si de reorganizarea tarii in 8 regiuni au fost prost primite, in special de presa, altele au gasit, intr-o forma sau alta, corespondent in viziunea politica a Opozitiei.

Din acest motiv presedintele considera ca punctele de vedere comune constituie un bun fundament pentru initierea unui dialog Putere-Opozitie si a anuntat ca va invita oficial liderii partidelor pentru consultari pe aceste doua teme in a treia decada a lunii iunie la Palatul Cotroceni.

"Esential este ca si revizuirea Constitutiei si reorganizarea sa nu fie tratate, din interese politice, de a proteja clientela, sa nu fie tratate prin minciuna publica", a declarat Traian Basescu, acuzand Opozitia ca a dezinformat populatia cu privire la costurile uriase ale reorganizarii administrative si mentionand ca mentinerea actualului sistem administrativ prejudiciaza deja statul cu sume enorme.

Un al doilea subiect abordat de Traian Basescu a fost legat de decizia luata joi in Consiliul JAI referitoare la indeplinirea de catre Romania a tuturor criteriilor tehnice de intrare in spatiul Schengen. Presedintele a subliniat faptul ca Bulgaria a inregistrat incidente de parcurs, motiv pentru care si Romania se vede nevoita sa astepte luna septembrie pentru a afla cand intra in Schengen.

Presedintele s-a referit pe larg la importanta pe care o va avea in acest sens raportul pe Justitie din iulie, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Seful statului a criticat Senatul care, din cauza unor jocuri politice, a desemnat in CSM un membru incompatibil din punct de vedere al Legii ANI si a refuzat sa desemneze un alt reprezentant al societatii civile, nepermitand CSM sa lucreze la intreaga capacitate.

In acelasi context, Traian Basescu a facut mai multe referiri la deficientele pe care le are justitia din Romania, de la tergiversarea proceselor la Inalta Curte si pana la neaplicarea prevederilor Legii micii reforme in justitie, intrata in vigoare de mai mult timp.

"Niciodata justitia unui stat nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana", a declarat presedintele.

Intrebat de jurnalisti ce va face in cazul in care Opozitia va refuza sa participe la consultarile anuntate pentru luna iunie, seful statului a raspuns ca nu va avea nimic de facut decat sa constate acest lucru.

"Acum a trecut recesiunea si poate ca sunt dispusi, avand in vedere ca nu se mai discuta teme vizand situatia critica de criza, de amputari de venituri, ci discutam despre viitor. Daca vor sa vina la guvernare, sa vina la dialog. Daca vor sa ramana in Opozitie dupa 2012, probabil ca nu vor veni pentru ca nu ii intereseaza", a comentat Traian Basescu.

Ziare.com a transmis declaratia presedintelui in format LIVE text

Revizuirea Constitutiei

- Prima tema este revizuirea Constitutiei. Am observat ca unele propuneri au fost bine primite, altele foarte prost primite, in mod deosebit de mass-media. Din punct de vedere al abordarii partidelor s-au conturat si puncte de vedere comune.

- Am constatat din declaratiile publice disponibilitatea unora dintre liderii din Opozitie de a fi solidari cu reducerea numarului de parlamentari la 300 si chiar propunerea de a se initia un proiect de lege. Eu am propus prin Constitutie, unul din liderii Opozitiei prin lege, e clar ca exista puncte de vedere comune.

- In cazul legii confiscarilor averilor ilicite, nu "mama legilor", Constitutia, trebuie sa ii apere pe hoti, deci cred ca nu vom avea o problema la votul in Parlament.

- Exista un consens ca tara trebuie reorganizata administrativ. Unii spun ca trebuie sa se petreaca mai repede, altii in 2016. De regula, proiectele cu termen lung ingroapa problema, dar declaratiile de sustinere a ideii exista.

- Ca si la Constitutie, nu exista o modalitate comuna, dar exista puncte de vedere comune legat de necesitatea ca actiunea sa se intample.

- S-a creat o buna oportunitate pentru initierea unui dialog putere-opozitie care sa ne duca spre o pozitie comuna.

- Putem initia acest dialog in ultima decada a lunii iunie. In acest sens voi face partidelor o invitatie. Am pus a treia decada in ideea ca poate unele partide doresc un timp de pregatire in interiorul lor.

Interes public vs interes clientelar

- Esential este ca si revizuirea Constitutiei si reorganizarea sa nu fie tratate, din interese politice, de a proteja clientela, sa nu fie tratate prin minciuna publica, ca spre exemplu costurile uriase daca se va reorganiza Romania.

- Nu va recurge nimeni la schimbarea imediata a buletinelor si pasapoartelor, a numerelor de inmatriculare. Va fi o perioada de tranzitie.

- Cei care doresc sa protejeze mafiile locale uita sa le spuna romanilor ca principalul obiectiv al reorganizarii administrative este debirocratizarea si descentralizarea.

- Se creeaza posibilitatea de a dezvolta proiecte regionale. De ce nu am pune reorganizarea in numele interesului cetateanului si a dezvoltarii vizionare?

Schengen:Respingem adaugarea de conditii, obligatia era pur tehnica

- Am observat placerea presei de a spune ca am ratat in martie si termenul este 2012. Se mizeaza pe neinformarea populatiei in scopul discreditarii sau al altor scopuri. Realitatea este ca nu se putea lua nicio decizie pana cand a terminat Bulgaria rapoartele si acest lucru s-a intamplat in mai. PE a dat un gir puternic, chiar daca avizul e consultativ, el arata o optiune politica. Ieri in CAGRE s-a constatat indeplinirea conditiilor tehnice de catre ambele tari, cu riscuri pe granita Turcia, Grecia.

- Cel mai important lucru este stabilirea faptului ca la Consiliul JAI din septembrie se va adopta un calendar. Din declaratiile politice am inteles ca unele tari, Olanda in mod deosebit, ca este determinanta calitatea raportului pe MCV din iulie.

- Stim macar care sunt abordarile in timp. Oficial, respingem adaugarea de conditii la accesul in Spatiul Schegen, aceste conditii nu sunt trecute in tratat, obligatia era pur tehnica.

- Luand insa nota de optiunile unor state ca Olanda, Franta, Germania, nu putem sa nu dam toata atentia raportului MCV. Si desi nu acceptam adaugarea de conditii, nu putem sa nu recunoastem deficientele pe care justitia romaneasca inca le are.

Senatul si Justitia, impotriva intereselor Romaniei

- Ma refer la procedurile lungi de judecata, la procedurile de tergiversare a dosarelor la Inalta Curte, (dosare tinute 2-3 ani si amanate si abia dupa doi ani retrimise la procurori pentru a fi reanalizate).

- Sunt dosare in care judecatorii refuza sa ia nota de faptul ca au cadrul legal de a respinge incercarile avocatilor de a tergiversa. Legea micii reforme permite.

- Niciodata justitia unui stat nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana.

- Trebuie sa observ ca desi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, o atentionare deosebita era legat de asta. Senatul a reusit o performanta impotriva intereselor Romaniei: a desemnat o persoana din partea societatii civile incompatibila conform ANI si a reusit sa nu desemneze o a doua persoana din partea societatii civile, pur si simplu pentru ca au de facut jocuri politice. Ar trebui sa ne ridicam deasupra lor.

- Legat de votul din PE as vrea sa salut faptul ca toti europarlamentarii romani au votat in favoarea Romaniei. Cel putin in PE reusim sa fim solidari.

- Parcursul tehnic al aderarii Schengen nu putea fi comprimat, din cauza vecinilor , ne mentinem obiectivul de aderare in 2011 si speram ca decizia in septembrie sa devina realitate.

Intrebari:

- (angajarea raspunderii pe reorganizare?) E o decizie pe care o va lua Guvernul cand va considera necesar. Dar uriasele costuri pentru functionarea aparatului de stat actual trebuie luat in consideratie. Avem 41 de ISP, 41 de Inspectorate scolare, de directii...Asta in seamna multi functionari, birocratie uriasa. O socoteala elementara arata ca economiile ar insemna sume uriase, care ar putea fi directionate catre altceva.

- Cine nu invata din criza ca trebuie sa isi reduca cheltuielile de functionare a statului si ca programele sociale trebuiesc focusate catre cei care au nevoie, greseste.

- E momentul in care Romania trebuie sa actioneze, pentru ca are sanse mult mai mari ca alte state sa isi aduca cheltuielile. Cine nu intelege acest lucru risca sa fie si mai afectat la viitoarea criza care nu stim cand va veni.

- Nu e o revolutie, o revolta, o explozie de idei, ci o constanta a activitatii Guvernului: de reducere a cheltuielilor. Guvernul trebuie sa pregateasca tara pentru posibile evenimente negative.

- (angajarea raspunderii si pe statutul minoritatilor?) Sunt probleme de coalitie, habar nu am, intrebati-i.

- (cum ati reusit sa convingeti primarii ca referendumul trebuie anulat?) Nu discut, daca ei au ceva de discutat o vor face. Stiu ca referendumul a fost initiat de Alianta USL. Pe urma nu au avut forta sa isi impuna intrebarile si CGMB si-a impus intrebarile. Combinatia ducea la o disputa politica in care trebuiau antrenati si bucurestenii. De aceea am avut aceasta discutie.

- (consultatile, ce faceti daca Opozitie nu vine?) Nu am ce sa fac, dar ar putea fi un motiv bun. Poate ca a fost de inteles refuzul pe perioada recesiunii, dar acum a trecut, Romania a avut recent o emisiune de succes pe piata si asta arata ca nu mai e nevoi de bani de la FMI. Acum a trecut recesiunea si poate ca sunt dispusi, avand in vedere ca nu se mai discuta teme vizand situatia critica de criza, de amputari de venitiuri, ci discutam despre viitor. Daca vor sa vina la guvernare, sa vina la dialog. Daca vor sa ramana in Opozitie dupa 2012, probabil ca nu vor veni pentru ca nu ii intereseaza.

Pana in iunie 2012 se poate face totul pentru ca alegerile sa fie legitime

- Nimeni nu poate sa reorganizeze o tara peste noapte, totul va fi in etape. In tara asta pana acum s-au facut mii de legi. Legea impartirii administrative dateaza din 1968. In 21 de ani de la Revolutie legea nu a fost amendata, si in art.1 este vorba despre Republica Socialista. A fost o lege neatinsa.

- Este un proces treptat. Ce propun eu partidelor politice este sa ajungem la un stadiu de implementare a noii organizari teritoriale pana la alegerile din 2012, adica intr-un an. Eu sunt convins ca putem face tot ceea ce este necesar. Exista o evaluare, nu se apuca nimeni sa vorbeasca despre acest proces fara o evaluare. Pana in iunie 2012 se poate face totul pentru ca alegerile sa fie legitime, sa fixeze o administratie locala mult mai supla si mai eficienta, urmand ca altele sa continue, de exemplu transferul arhivelor.

- Trebuie descentralizate toate activitatile de la judet catre localitati. Dupa legea reorganizarii administrative, prima care ar trebui sa fie emisa este legea Administratiei locale.

Referendumul din Bucuresti, anulat dupa interventia lui Basescu

Seful statului a avut vineri dimineata o intalnire informala cu primarii de sector si cu primarul general al Capitalei. La finalul acesteia s-a anuntat ca edilii locali au ajuns la un consens in ceea ce priveste anularea referendumului anuntat pentru data de 26 iunie, in conditiile in care se discuta tot mai serios despre reorganizarea administrativa a tarii in 7-8 regiuni si infiintarea zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov.

Basescu ii ameninta pe ministri si cere o Romanie cu maximum 8 judete

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a fost convocat pentru vineri, la ora 18:00, intr-o sedinta speciala in care se va anula, tot prin vot, organizarea referendumului. Din fericire, presedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Calin Murg, a anuntat ca nu a fost tiparit niciun buletin de vot si nici nu s-a cheltuit niciun leu cu organizarea acestui controversat referendum.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se traieste dom' Basesche ! Cel mai bune prietene la noi !

Basescu élő székelyek ismerősének! regionalizáció lesz annak ellenére, hogy a rómaiak!

 

Feliciatri dl presedinte!

Ati ciuruit opozitia - oficial ati desfintat opozitia vanduta moscovei - de acum inainte orice lege va trece fara nici o problema - pana si opozitioa vanduta moscovei a recunoscut ca sunteti cel mai bun presedinte din lume si va sustine la presedintia UE in 2015. Felicitari si spor la munca!

 

CEVA LEGAT DE INTERES NATIONAL SI ECONOMIE LA BUGET

NU SE BAZEAZA NICI PE CEI 10% DIN ELECTORATUL PORTOCALIU. PREFERA VARIANTA FARA EMOTII ,ORDONANTA DE URGENTA IN PARLAMENT.

 

Gata, ma intorc acasa, in noua capitala Cluj-Napoca!

Stire proaspata: "Bucurestiul, Brasovul, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara vor fi viitoarele capitale ale noilor judete, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a Romaniei"

unde e democratia???

vocea POPORULUI ROMAN nu conteaza????

Basescu ciuruieste Olanda!

Ce le-a tras-o Basescu la olandezi - daca mai fac pe nebunii Basescu ii da afara din UE. Ha, Ha, Ha - bravo presedintelui-jucator - a distrus portocala mecanica olandeza cu Cruyyff, Van Basten si toate vedetele lor

Mersul in cerc

Pornit de la ideea blondei de a lasa boborul sa vorbeasca referendumul ajuns un fel de circ fara cupola si fara paine s-a intors acolo de unde a plecat - la lada de gunoi

Ramane Falca fara capitala

adica eu Falca care de la pasopt, adica eu, cu familia mea de la pasopt, si cu nasu' si cu familia, si care am luptat, si cu familia si cu penticosalii si cu adventistii de ziua a saptea si a patruzecisiuna si da-i si lupta! adica eu sa ramai fara capitala - adica eu - nu se poate bibicule

@lool

Desigur initial si normal rolul presedintelui nu este

aceasta,dar avand in vedere ca la voi opozitia este

anormala si urmareste absolut numai motive de

uzurpare,se impune ca si presedintele sa isi impuna

reevaluarea raportului cu uniunea liberala cu fata

comunista!!

ORICE MURITOR NORMAL LA CAP DUPA CONFERINTA PRESEDINTELUI

NU ARE CUM SA COMENTEZE CRITIC UN DISCURS ABSOLUT

SINCER,CONCIS,ARGUMENTAT IN INTERESUL POPOLATIEI SI AL

ROMANIEI!

PDl are nevoie de ajutorul opozitiei

UDMR-ul nu este de acord cu varianta PDL de impartire administrativa si are nevoie de ajutorul opozitiei sa treaca aceasta lege - de asta se fac toate consultarile astea

OBSERV CU REGRET CA ORICE MESAJ AL MEU INDIFERENT

CAT DE ARGUMENTAT,POLITICOS,SAU CRITIC SI FERM,ESTE LA

FEL

DE BOICOTAT!

SE PARE CA SE URMARESTE ELIMINAREA INTERVENTIILOR MELE,

DAR NU VETI REUSI DECAT PRIN CENZURA PENTRU CA LA

COTIDIANUL AVEM,LA RTV AVEM,LA VOX PUBLICA AVEM SI

PROBABIL URMEAZA ZIARE.COM!

ESTE INCREDIBIL PANA UNDE S-A AJUNS IN ROMANIA,CA

MASSMEDIA,CEA CARE PRIN NATURA SI PREROGATIVELE UNEI

SOCIETATI DEMOCRATICE,EUROPENE,SA ISI EXERCITE UN ROL

MAJOR IN INFORMAREA CORECTA SI TRANSPARENTA A PUBLICULUI,

SA DEVINA UN INSTRUMENT POLITIC AL OPOZITIEI,AL

RELICVELOR COMUNISTE INTR-UN STAT AL UE!

ESTE PESTE PUTEREA DE INTELEGERE A ORICARUI ROMAN

NEAFECTAT DE RADIATIILE DE LA CENTRALELE ATOMICE SAU

CELE SOLARE!

DICTATORUL cheama slugile la el

DISPERARE - va ramane fara TRON ??

Daca NU indeplineste conditia impusa de UDMR - ca in constitutie sa fie trecuta si cum au convenit PLUTA cu tot cu DICTACHIOR -hahahaha
"Traian Băsescu este santajat cu iesirea UDMR de la guvernare "
Surse de incredere relatează că Traian Băsescu este santajat de Kelemen Hunor cu iesirea UDMR de la guvernare. Miercuri dimineată, 27 aprilie, in jurul orelor 9, la Vila Lac 2, Băsescu s-a intilnit cu Kelemen Hunor pentru o discutie ce a avut ca subiect răminerea UDMR la guvernare pină la sfirsitul acestui an.

Conform unor rapoarte ale Serviciilor Secrete, ajunse pe masa lui Băsescu , aproape in unanimitate conducerea si parlamentarii UDMR vor părăsirea actualei guvernări si intrarea in Opozitie, prin aderarea la USL. Problema a fost discutată de unguri in cel mai mare secret la o intrunire a Biroului Operativ de Conducere, care a avut loc marti după-amiază, 26 aprilie, la sediul din Bucuresti, unde aproape toti membrii s-au pronuntat pentru iesirea, pină cel tirziu la 15 iunie, de la guvernare prin demisia ministrilor unguri, sau prin nenominalizarea altor ministri in cazul schimbării lui Emil Boc.

Varianta UDMR

La intilnirea de la Vila Lac 2 a fost prezent si consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs. Traian Băsescu i-a promis lui Kelemen Hunor că, in cazul in care rămin la guvernare, primarii si presedintii de Consilii Judetene din zonele conduse de UDMR vor primi, pină la sfirsitul acestui an, sub formă de fonduri pentru investitii, incă aproximativ 200 de milioane de euro, iar Legea electorală va fi modificată pină la sfirsitul anului, in sensul scăderii pragului electoral minim necesar intrării in Parlament, de la 5% la 3%. Mai mult, Băsescu i-a promis că nu va sustine nici financiar, nici politic ascensiunea unui alt partid constituit pe criterii etnice, care ar face concurentă UDMR-ului la alegerile viitoare.....................

mai multe pe :

http://www.romanialeaks.org/2011/05/traian-basescu-este-santajat-cu-iesirea.html

Regiunea Sud

va avea capitala la Pleskoi si fiecare locuitor va primii de la mine pantofi Vuitobbi ci toc si posete Pravda si Gumbici

@Berceanu_Umbr...(a_Palida?): ai reprezentant in..

...Parlament: ilustrul Chiulangiu Green. Vocea lui Rica se va auzi ca o tacere apasatoare.

Mai ai o solutie: benzina si chibrituri.
P.S.: o rugaminte - nu va mai catarati pe stalpi, ca intrerupe Renel curentul si nu mai putem vedea la iRagaiealitatea.

au parlament au majoritate

sa propuna legi la parlament si gata... politica mare nu se face prin aranjamente de budoar ci in plenul parlamentului si in vazul lumii

Degeaba cheama presedintele Basescu la consultari.

Uniunea Socilaist Liberala formata din PSD+PNL...
fara PC (care nu reprezinta NIMIC in optiunea electorala)
nu urmareste ceva constructiv ci sa puna mana pe ...FONDURILE EUROPENE.
DE CE fufa Daciana Sarbu(PSD),nevasta lui Victor Ponta,
nu a votat pentru admiterea Romaniei in spatiul SCHENGEN?
Atat Ponta -sotul cat si Sarbu-tatal s-au milogit pe la socialistii europeni sa voteze contra primirii Romaniei in spatiu SCHENGEN...
La ce va puteati astepta la TUTA AJUNSA EUROPARLAMENTAR DOAR CA TATAL EI A FOST MINISTRU psd AL AGRICULTURII IN GUVERNAREA NASTASE.
Perioada cand agricultura a fost distrusa in proportie de 95%!!!

Basescu, un gropar al Romaniei

Zbiara portocalii ca justitia romaneasca este vinovata de aminarea aderarii la Schengen cind de fapt tocmai coruptia si hotia lor ne-a scos in afara lumii civilizate. Basescu si-a trimis analfabeta in PE, pe ce criteriu? Au vazut si europenii, si asta-i cauza principala pentru care nu mai sintem doriti linga ei.

Domnule, da' o chestiune trebuie'teleasa,

fiecare fu..e, da' la el acasa.
Eu va chem, voi veniti sau nu veniti, nu conteaza, ca EU SI COANA JOITZYKA AM OTARAT DEJA!!!

omul asta-i culmea

se pare ca basescu asta este batut in cap de-a binelea.ce-o insista el atit de mult cu reorganizarea tarii numai sufletelul lui o stie... da-ti demisia nemernicule,referendum pentru aderarea la monarhie,asta este singura sansa de redresare a acestei tari...ai facut varza toata tara,hai sa vedem daca mai ai atita demnitate in tine,sa te intorci la popor,sa lasi poporul sa-si aleaga soarta pentru ca tie ti-au dat doua sanse si-ai facut-o varza.REFERENDUM PENTRU MONARHIE-asata este prioritatea Romaniei,sa aiba in sfirsit o institutie demna si onorabila care s-o reprezinte !
aici se incepe reformarea statului roman...

Acum?

Sau trebuia sa faca lucrul asta pana sa trimita proiectul de lege la Curtea Constitutionala?

Sa radem de revizuirea basesciana a Constitutiei

Cum ar trebui facuta regionalizarea, dupa liniiile directoare ale Uniunii Europene ? In primul rAnd Comisia spune cA e nevoie de un studiu de fezabilitate. Exista asa ceva ? Despre analize de impact economic, social, ce sa mai vorbim ...

Pe fata: Ce le spune Bulibasa Basescu/PDL celor de la PDL/UDMR/UNPR despre reorganizarea administrativ-teritoriala. Deocamdata nu au convins pe nimeni, nici macar pe ai lor.

In spate: Serviciile de informatii, DNA, Parchetul, ANAF-ul, ANI, Media, etc... degeaba sunt doar instrumente de tortura utilizate impotriva adversarilor politici, sectia penala a ICCJ va deveni locul de executie.

Daca Cocalarul Basescu nu reuseste ca, dupa alegeri, anticipate sau la termen, sa instaleze un guvern PD-L :) Atunci el si reprezentantii destul de numerosi ai grupului sau de interese nelegitime sunt in mare pericol.

Pentru ca si dosarele penale ale lui Traian Basescu si dosarele penale ale celorlalti vor ajunge, la un moment dat, la ICCJ.

Deci, sa sintetizam: informarea Comisiei Europene nu, consens politic nu, studii de fezabilitate nu, analiza de impact nu. Din unghiul de vedere european, un asemenea demers ar trebui sa fie supus validarii prin referendum.

Astia se comporta ca si cum Romania ar fi satra lor.
Totul merge dupa capul imputit basescian si nu poate avea drept consecinta decat o bulversare totala a structurilor administrative si periferizarea unor zone din Romania.

ROMANIA MAI ARE O SANSA: SA DECLARAM RAZBOI SUA!

iar pana le trece uluiala, sa ne predam rapid!

ps. adica trebuie sa-mi schimb absolut toate actele? CE DISTRACTIE!

Ciuma portocalie si Doctrina Huntington.

Comisia Europeana: Romania nu trebuie sa fie impartita in regiuni ca sa primeasca fonduri. Ce justificare va mai gasi cocalarul Basescu pentru a-si duce planul pana la capat ?

41 de judete canta pe 41 de voci. Alt motiv, mai vizibil, ar fi ca asa stie sa lucreze Bulibasa Basescu: dupa principiul "dezbina si fa mizerie.

Si pentru ca alegerile locale sunt inaintea celor parlamentare. Iar opt voievozi portocalii fura mai usor decat 41 de conducatori judeteni de diverse culori politice.

Interesul Romaniei ? Statul national unitar ? Basebocii le considera simple concepte, pentru care este destul timp. Dupa ce vor impune unei tari pauperizate legea bunului lor plac.

Numai ca tocmai acesta ar putea fi momentul in care sa se produca reactivarea Doctrinei Huntington. Iar Romania sa se rupa in bucati, dupa modelul fostei Iugoslavii.

 

ai dreptate

si noi ne am plictisit cum da asta la amante ministerele Romaniei

AI GRESIT ROLUL PRESEDINTELUI

NU CRED CA ROLUL PRESEDINTELUI E SA "ZAPACEASCA DE CAP OPOZITIA"

PACIENTUL este pe MOARTE la Cotroceni = F.M.I.

A declarat reprezentantul F.M.I. in Romania.....

POPORUL va dansa PINGUINUL la Cotroceni pe DICTACHIOR.

STOP DICTATURA SECURISTA INTERLOPA

 

 

Avocatii se plang de una alta .... distractie mare

intrati www.luju.co (lumea juridica) - aveti ce citi

"BIETUL UNBR - La Congresul Avocatilor au iesit la iveala tot felul de frustrari: “Cozonacul e din ce in ce mai mic!"; “Pentru tacaneala mea, da-mi bani sa ma tratez!"

www.luju.ro - aveti ce citi , cei ce se plang

de Justitie !

Culmea e ca LEGEA este interpretata de fiecare cum are chef sau INTERES .

Se fac intelegeri intre avocati , procurori si judecatori peste capul justitiabilului , care devine brus fie vierme , fie furnica fie VIP . Functie de cate o sagetare din inalturile Cupolei .

""Cozonacul e din ce in ce mai mic", s-a plans decanul Baroului Mures, la Congresul Avocatilor 2011, de la Hotelul Marriott, facand aluzie la cei 26.000 de colegi din toata tara, care nu mai castiga ca inainte."

Intreb si eu : dar despre justituiabili .... nu discuta NIMENI !??
Despre amaratii de romani care isi pierd casele , averile , banii , sanatatea in procese masluite , interminabile , .... nu catadicseste NIMENI sa discute !??
Despre solutiile ABERANTE ale majoritatii judecatorilor .... nu zice nimeni nimic ???

Uite de ce trebuie REFORMAT sistemul , de ce trebuie scuturat bine de tot .

ROMANI !
Ajutati-l pe BASESCU sa reformeze tara !

Si totusi... ce spune Basescu de regula vinerea este "abureala"...

...dar cosasul de la Rachitele face planul, asuma raspunderea, parlamentarii PDL-isti stau ca oile in parlament, lgea trece, cum se aplica nimeni nu stie, rezultatele politicilor basesciene au fost itodeauna impotriva celor saraci , dumnealui a mai rezolvat o problema...ha,ha,ha,...si uite asa...

abureala gen auschwitz-birkenau

salarii si pensii reduse ;alocatii handicapati ,someri ,mame , reduse sau taiate; medicamente pentru bolnavii cronici reduse sau taiate ;coplata in spitale si la medici de familie ; preturile la carburanti , gaze ,energie electrica , gigacalorie , APA (!!!!) etc ,cresc cu procente nesimtite si nejustificate economic ; alimentele normale au ajuns un lux ;se impoziteaza pina si oftatul sau privitul (nu cel chioris) . acum vine si nebunia schimbarii actelor personale si ale firmelor cu , costuri materiale enorme pentru oamenii de rind . sintem sub ocupatie si se doreste disparitia ca natie ? TOTUL PARE O RAZBUNARE A CEAUSESTILOR (prin oanenii lor credinciosi = SECURISTII ) CARE NE PUN SA PLATIM BUCURIA DIN DEC.1989 .

Corect, mai, Costelus!

Ai nimerit-o si de data asta, dar, vezi,tine-te bine sa nu cazi, aburii pe care-i simti sunt periculosi!Dau ameteli!

Am venit

V-am consultat!
Pa!

DICTATORUL BASESCU .OPOZITIA POLITICA O DECIDE ELECTORATUL.

Declaratia facuta de Basescu Traian este una dictatoriala ,amenintatoare si insultatoare la dresda elctoratului roman.

Basescu Traian spune:

""Dacă au in perspectivă să vină la guvernare, ar trebui să răspundă pozitiv unei propuneri de dialog. Dacă decizia e să rămană in opozitie si după 2012, va fi un refuz pentru că nu te interesează viitorul sau nu esti atat de responsabil fată de viitor atunci cand iti propui să rămai in opozitie. Eu sper intr-un răspuns pozitiv", a declarat Traian Băsescu, referindu-se la decizia liderilor opozitiei in privinta participării la consultările pe Constitutie si pe reorganizarea administrativă."

Decizia ramanerii in opozitie sau venirii la putere a partidelor politice o decide electoratul roman,NU BASESCU TRAIAN, NU INTELEGERILE STALINIST -NAZISTE INTRE MEMBRII FSN,PDL-PSD.

C e vrea Basescu Traian sa imparta osul puterii si cu opozitia,sau sunt doar promisiuni mincinoase, asa cum au fost toate promisiunile lui Basescu Traian facute romanilor?

Opozitia trebuie sa fie opozitie...

...in loc sa se gandeasca la marimea ciolanului sa faca bine si en-gross sa sanctioneze toate iesirile folclorice, fumigene si populiste a mult iubitului si dragului nostru conducator...nu negocieri..cu un acest fel de conducator nu se negociaza ci se lupta...Basescu nu stie sa piarda...dar poate pleca...

Vremea voastra a apus .

Postarile astea pe care le tot repetati sunt penibile si nu le mai citeste nimeni .
Mai mult , ne dezvaluie ca sunteti o grupare pusa pe bataie numai sa va pastrati lumea voastra de teroare , de mineriade .
Numai ca ati pierdut . Basescu nu e decat varful de lance .

TOATA LUMEA E IMPOTRIVA VOASTRA !

Clarificari

Am observat cu stupoare ca oameni care au lasat comentarii nu au inteles DE CE NU SE FACE REFERENDUM????????DE CE TREBUIE SCHIMBATA CONSTITUTIA?
1.Nu se face referendum nu pentru ca am fi comunisti (aceasta decizie va fi luata de populatie prin votul celor pe care tot populatia i-a ales)ci pentru ca organizarea unui referendum, ar implica si o campanie electorala venita in primul rand din partea USL-asilor care nu sunt deacord normal, ca in 41 de judete se pot spala mai multi bani decand in 8 judete!Aceasta campanie ar costa statul Roman o suma semnificativa de bani pe care Romania nu si-o permite chiar daca opozitia nu vede asta!
2.Se schimba constitutia pentru ca odata cu aceste schimbari analog se vor schimba si derivatele legilor din constitutie si totul este in favoarea populatiei normal nici aceasta masura nu e sustina de USL-asi care mereu spun ca Basescu e cel mai rau pt Romania pusi in situatia sa voteze aceasta masura cu promisiunea ca vor scapa de BASE mai repede cu 2 ani!Ei au ales sa nu voteze aceasta masura care nu-i avantaja pe cei care au furat si mai fura.......Deci acum se vede cine este afectat!

Foarte bine punctat !

Daca se schimba Constitutia ... se va schimba totul .

DEPINDE DE NOI .

Sau poate nu ..... , poate ca inca suntem sub calcaiul SECURITATII .

Asta e !

...unii cu critica celor care in afara de a taia nu stiu nimic...si care apoi promit si nu fac...
...altii care spun numai adevarul si taie ca ghilotina cu pupatul si suptul de la tatele partidului conducator...oare ce se fac acesti pupaciosi cind se incide camara partidului si...intarca...

@karinaelena

Nu stiu dupa ce planeta ai coborit, dar la virsta ta de 17 anu esti prea frageda sa-ti dai seama de complexitatea situatiei. Probabil mamica si taticul tau, colorati din cap pina in picioare in portocaliu, nu te-au lasat sa te descurci singura nici macar un minut. Doamne fereste sa mai ramina comunistii portocalii la putere! Sint mult mai murdaro decit cei ai lui Ceausescu.

da...

nu se face referendum...NU SE SCHIMBA NIMIC...urme din comunism tot au ramas. daca oamenii de la putere nu reusesc sa dea un branci coruptilor care mana mai de fier ar putea sa schimbe situatia???poate chiar de SPRIJINUL NOSTRU E NEVOIE

"Niciodata justitia unui stat nu a facut atata rau tarii"

Perfecta dreptate , are domnul presedinte .DOVADA? Cetateanul PRESEDINTE si altii ca el SUNT LIBERI ...

Hm, care este legatura intre referendum in capitala

si reorganizarea administrativa a tarii?

 

Catrea CEtateanul European

Draga cetatene iti spun ca nu-mi palce cand cnv este atat de curios de viata mea personala dar iti spun ca am crescut aproape singura de 11 ani, deci nu sunt atat de frageda si iti mai spun ca parintii mei nu sunt colorati in Portocaliu eu fac parte din PDL, eu las aceste comentari cu ce gandesc nu cu ce aud in casa ca am abilitatea de a gandi, si acum ca sti lucruri din viata mea personala te rog intra pe http://elenakarina.blogspot.com

jukatoru'

vasesque tine-i pe toti in priza : ieri regionalizare, azi referendum maine mai arestezi vreo 2-300 de bugetari
da' poate iei si tu o vacanta de vreo luna, doua
lasa-ne pana in septembrie

 

Base face agenda

cat o sa-l mai tina tiroida oare?
Si o spun fara rautate...doar cu parerea de rau ca la umbra nucului nu creste nimic!

 

Citez:

"In cazul legii confiscarilor averilor ilicite, nu "mama legilor" trebuie sa ii apere pe hoti, deci cred ca nu vom avea o problema."
Ei bine tocmai aici va fi marea problema.Uriasa, Majora.
Tot romanul stie ca toti parlamentarii, senatorii, baronii, mogulii fura de sting, ca au o "musca pe caciula".La respingerea acestui proiect isi vor unii fortele --indiferent de culoarea politica--si probabil ca vor cistiga.Oricum Basescu va iesi in avantaj. Va spune de cite ori va avea ocazia si mai ales la televiziuni ,pentru votantul de rind, ca el a vrut, dar s-a izbit de opozitia din Parlament si Senat, eventual a CSM.

 

MA INTREB SI II INTREB PE CARCOTASII GALBENI-ROSII

CE LIDER POLITIC CONTEMPORAN DE LA NOI AR FI VORBIT MAI

ONEST,DESCHIS ,RELAXAT,MAI LOGIC DECAT ACEST PRESEDINTE

UNIC POSTDECEMBRIST?

SI TOTUSI PRIVITI LA COMENTATORII COMUNISTI,DERBEDEI

IN FRUNTE CU PENALUL NISTORESCU SI COMUNISTUL CTP!

ESTE DE VOMITAT!

 

Cine te pune sa te uiti la Nisorescu...CTP....etc:?

Uita-te la basescu si admira-l cit de frumos este si cum smechereste el o tara intrega! El intii taie si pe urma masoara! unde a invatat asta? Intocsicarile pe care le face zilnic invatate la scoala de securitate baneasa - cursurile scurte!

EBAetizato "adevar"persisti in jignirea ziaristilor?

Te-ai saturat de mierea si laptele de la Bruxelles,SLOW WHITE ?Ai terminat cu Andreea Cretulescu ,acum il ai in vizor pe Cornel Nistorescu?
Ce dovezi ai ca ziaristul este penal?

Ai Sentinta penala, definitiva si irevocabila a judecatorilor,sau tu esti un tribunal stalinist,condamni fara judecata PE TOTI CEI CARE VORBESC DESPRE INFRACTIONALITATEA SI CRIMINALITATEA PDL-UDREA BASESCU BOC,CE AU LASAT ROMANIA IN AFARA SPATIULUI SCHENGEN.

Cea penala esti tu EBA-etizato-"adevar".

Comentariu nepotrivit ,asa cum sunt TOATE COMENTARIILE PLINE DE BALBE SI SUCCESURI INSULTATOARE ALE LUI "adevar".

Lapusneanu"de ma voi scula pe multi am sa raspopesc·"........

Un zadar tipa -mparatul umbra *** se intinde si mai mare si mai mare.......

 

Bun sau rau...

...presedintele este aproape singurul politician care stie si chiar isi face temele la ora actuala; coroborat cu diletantismul si prostia opozantilor, acest lucru il scoate in fata cu sanse mici de a fi infrant. Ciuruitii mai au de stat la coada... sansa lor este prostia noastra sau ras-para-excesul de hotie si batjocura al altora...

 

e bună remarca

E intr-adevăr o dispută interesanta aici.

Basescu are un stil deosebit de a se lupta, dar măscăricii uslisti nu se dau inapoi de la nicio marsăvie

 

 
 

 

o aiureala generala

nu trebuie sa analizezi prea mult ca sa-ti dai seama ca sustinerea acestei guvernari e pe tobogan . Si cei in cauza efectiv par disperati .
Nu ma bucur ,...mai degraba sunt amarat de continuitatea creeari haosului generalizat .
Acum trebuie rupta opozitia in bucati prin amenintarea cu schimbari majore ( deloc practice ) in pozitiile ocupate in teritoriu ale acestora .
Ce reducere de institutii ?,...un bluf total ,la nivelul comunicarii online cu institutiile statului din orice domeniu sunt varza . Cum iti rezolvi problemele ?....te urci in masina si mergi 150 - 200 de km ? Bugetarii redusi dintr-un judet se vor regasii ca numar suplimentati in orasul " noua capuitala teritoriala " , ca de' trebuie deservita de 4 - 5 ori mai multa populatie .
Unde Dumnezeu este castigul ?
Numai modul in care argumenteaza acest "proiect " de regionalizare ...."pe baza bunei credinte " , te sperie de cit de neprofesionoisti sunt actuali guvernanti .
Vai de noi ....sincer , cred caci cu aceasta aiureala si-au dat un autogol ....se vor face de ras cind vor fi luati la bani marunti cum se face practic aceasta regionalizare .
Repet , ar trebui sa ma bucur la auzul acestei aiureli , o dovada in plus ca sunt varza .....dar ma gandesc cu groaza la pierderea de energie ce va fi necesara demontarii unei tampenii .

 

@delta

Am si eu o intrebare ca unul..aflat mai departe.Sper sa ma .."descebaluiti".
Multi forumisti invoca distanta pina ..la resedinta de judet,regiune, zona sau cum va fi denumita capitala regionala.Nu inteleg de ce trebuie sa merg acolo.
Personal cind sunt prin tara,locuiesc in Sibiu. Vreti sa-mi apuneti ca aici nu vor mai exista tribunale,spitale,doctori, notari etc. si ca va trebui sa merg la Brasov?
Va intreb doar pentru ca nu inteleg de ce toata lumea invoca distanta.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu aceasta reorganizare,deoarece am o presimtire ca acolo sunt alte planuri si in nici un caz economiserea banului public.Va multumesc.

Domnule , si eu cred ca sunt mai multe planuri

Printre care si economisirea banului public .
Dar si spargerea gastilor facute in interiorul unor institutii .
Notrii sunt publici si sunt peste tot unde vor ei sa fie .
Spitalele (de regula) ar trebui sa ramana cele performante , care insanatosesc bolnavii si nu cele care sunt transformate in azile sau bolnite . Tribunalele -- mai bine fugiti de ele , dar si acolo trebuie reorganizare si spargerea gastilor .

Proiectul este unul care se vrea a fi maret , de schimbare a fetei tarii , de schimbare a sistemului de functionare .
Ap[rofundati putin , nu va luati dupa zgomotele facute de USLasi , ei vad ca s-au specializat in arta dezinformarii , a manipularii . Probabil ca SR Stanescu le tine cursuri regulat si le da directii de atac .

Nu vedeti cum au sarit cu totii ca arsi !??

ptr .33154

Pai sigur, aveti perfecta dreptate , tocmai acest lucru il spun si eu .
Dar intrebarea este , unde a "afacerea " daca toate institutiile trebuie sa ramana ? Unde este acea mare economie si cum dispare coruptia ? ( cred ca nici nu se mai cunoaste semnificatia acestui cuvant ) .
Repet ....nimic nu se va schimba ....pentru institutiile statului deconcentrate , vor disparea poate 1, 2 sefi , ceea ce presupune probabil 20 , 30 de oameni per judet ....dar care cu acelasi numar vor fi angajati in capitala regiunii ca sa raspunda de respectivele judete .
Deci o aiureala .....este doar o dorinta de a schimba procentul de sustinere pdl ....care e in picaj , nimic mai mult , fortand mana unor functionari ca sa schimbe tabara politica .
Ce Dumnezeu , de 20 de ani vedem balacareala asta , nu mai e nimic de inventat .
Repet ...aveti dreptate si tocmai din aceasta cauza nu are sens aceasta intreaga aiureala .

@ Delta.

Cine nu intelege o situatie data, zice simplu: E o aiureala.

dragul meu ghighi

eu nu stiu cine cum spune la o situatie data.
Dar pentru mine aceasta "situatie data " are numele "pro.stie" si smecherie ...si este o aiureala .
Se pot aduce argumente cu nemiluita ....asta ne trebuie la ora asta ? ....chelului tichie cu maragaritar .

@ delta = STRATEGIE SECURISTA INTERLOPA

Eu ma exprim mai direct...cuvintele spun mult...

Intram in cel mai scurt timp in FALIMENT ...au topit toate resursele si toate economiile datorita campaniei 2009 - acum NU stiu de unde sa mai "PRODUCA BANII" de luna ce vine = FALIMENT....NU au din ce mai plati : alocatii, salarii, pensii, concedii de martenitate etc...
AU intrat in PANICA ...deoarece la anul MAFIOTII de la F.M.I. le va mai da o SPAGA pentru campanie , iar ei nu pot sa reziste pana la anu....

" Falimentul e aproape! Cum iși va plăti Romania datoriile, dacă nu mai produce? "

Cititi si articolul:
Datoria REALA a Romaniei: 170 miliarde Euro!

Sunt ridicoli băieții ăștia de la partide, care se uita cu sufletul la gura la graficele economice, si cum vad o ușoara mișcare in sus, urlă de bucurie! Se imbrățișează și se felicită: gata, am ieșit din criză!
Criza o sa dureze pană cand Romania o sa fie competitivă și o reușească să-și vandă mărfurile. Cauza crizei e simplă: poporul roman a cheltuit mai mult decat a reușit sa vandă. Iar voi n-ați făcut nimic ca sa o rezolvați. Așa ca, de ce s-ar termina criza? De mila voastră?

Cand cumpărătorii o sa zică: nu mai dau bani pe prostia asta chinezească, e prea scumpă; mai bine cumpăr de la romani, ca e mai ieftin. Abia atunci puteți să vă bucurați. Cand o sa fie asta? Peste cel puțin 50 de ani. Dacă o sa fie vreodată!

Și in toata perioada asta, graficele voastre o să salte in sus si in jos in permanență – dar asta n-are nici o legătură cu criza! Orice grafic se mișcă, dacă populația e incă vie. Graficele intră in linie-dreaptă, doar dacă ai murit.

Cum iși va plăti Romania datoriile, dacă nu mai produce?
Mai ales ca și chestia asta, cu stabilitatea, e relativă. Stabilitatea economică a Romaniei din ultimele luni s-a bazat strict pe imprumuturi, nu pe producție (dimpotrivă, PIB-ul s-a prăbușit). Iar imprumuturile, cum știm cu toții, nu sunt o soluție …stabilă............

mai multe pe :

http://www.newsro123.com/2011/04/falimentul-e-aproape-cum-isi-va-plati.html

n-am citit de mult un comentariu atit de inutil

perseverezi in insusirea ideologiei uslamiste,ai ajuns la perfectiune.
ma liberali inselati,voi sinteti mai imorali decit comunistii,asa ati fost in toata istoria voastra,niste falsificatori si vinzatori de tara,in frunte cu mosierul venal bratianu,pe care il invocati cind va ametiti pe la vreo pomana :)
nr de bugetari se va reduce,el nu este niciodata direct proportional cu numarul de locuitori. in prezent,fiecare localitate are deosebita placere de a plati de 2-3 ori mai multi functionari decit e nevoie,mereu apar la orizont domnisoare liberale,tineri psdisti,amante de psdisti/liberali grase si frumoase si alte categorii defavorizate,alergice la munca cinstite insa degraba poftitoare de cafele calde servite in incaperi linistite cu aer conditionat...:)))
cam asa va obisnuise tariceanu...orgii,furat la greu,propaganda continua,si,daca era nevoie,citeva farimituri aruncate calicilor entuziasmati...

de ce crezi liberalo ca v-au luat psdistii ca tucalari ?
pentru ca i-ati depasit net in arta de-a fura,minti si manipula cirdurile de fraieri :)))
si-au dat seama ca in cel mai scurt timp ii veti inlatura complet din schema,v-au intins o capcana si ati nimerit cu botul in ea ca niste soricei de lapte :)))
acum impartiti cu ei prada care putea fi doar a voastra,si toate astea pentru ca adormitul crin viseaza sa fie presedinte...
bietul repetent(sper ca stiii c-a terminat facultatea de istorie in 6 ani) isi face iluzii,va veni la cotroceni doar daca il va invita cineva dar si atunci va trebui sa se legitimeze cu buletinul :)))

TOATE DECIZIILE AU FOST LUATE DECI ..SA INCEAPA CONSULTARILE

STIL BASESCIAN, TRECE LEGILE PRIN ORDONANTA DE URGENTA SI APOI INCEP CONSULTARILE CU OPOZITIA SI SOCIETATEA CIVILA.

 
 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor