Basescu: Televiziunile sunt o tinta, TVR ar putea fi anexata unui grup media

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 19:26
1762 citiri
Basescu: Televiziunile sunt o tinta, TVR ar putea fi anexata unui grup media

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca se urmareste anexarea televizunii publice "unui grup media", facand referire la trustul fondatorului PC, Dan Voiculescu, prin aplicarea Codului insolventei, care ar urma sa afecteze institutiile de televiziune si radio cu probleme financiare.

"Saptamana trecuta am intors la Parlament o lege care modifica legea de functionare a televiziunii si radioului publice. In aceasta lege, la articolul 43, se dadeau trei solutii pentru radioul si televiziunea publica.

Cel mai interesant e punctul trei: Societatea Romana de Radio si Societatea Romana de Televiziune pot achizitiona parti sociale sau actiuni in societati comerciale existente. Suspectez Guvernul si majoritatea parlamentara ca tinta este Televiziunea Romana si radioul", a spus Traian Basescu, in cadrul unor declaratii de presa de la Palatul Cotroceni.

Basescu acuza neclaritati in legea TVR si o trimite inapoi in Parlament

Presedintele a spus ca "slava Domnului, Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala (Legea insolventei - n.red.) ", dar si ca "jocul puterii nu se opreste aici".

"Este foarte clar ca situatia economica a radioului si a televiziunii publice este dificila, si in mod special a televiziunii publice, ca la televiziunea pubica se fac achizitii nesabuite de mijloace de transport, sume uriase, in conditiile in care televiziunea are dificultati financiare deosebite.

Basescu: Documentele prezentate de SRS vin de la o firma prin care Vintu spala bani

Atunci, sigur ca, in baza modificarii legii de functionare, un post mai puternic financiar - unul care mai face bani, ba din achizitii de terenuri supraevaluate de la ICA (Institutul de Chimie Alimentara - n.red.), ba din contracte de arenda cu ADS (Agentia Domeniilor Statului - n.red.) - sunt televiziuni care au in spate resurse financiare care ar putea sa faca din Televiziunea Romana o anexa la un grup media deja existent", a mai explicat seful statului.

Codul insolventei, neconstitutional

Acesta a facut referire la trustul de presa al lui Dan Voiculescu.

"De aici si furia domnului Voiculescu si a televiziunii lui din ultimele saptamani, dupa ce am intors la Parlament legea de modificare a functionarii televiziunii si radioului roman. Legea are o tinta si tinta este legata de servirea unor interese de partid a televiziunii publice si a radioului.

Sper ca Parlamentul sa tina cont de observatiile pe care le-am facut. Acesta este un avertisment doar, ca se incearca realizarea unui monopol pe audiovizual, care sa includa si Televiziunea Romana", a mai afirmat Traian Basescu.

Ponta, atac la CCR pe Codul insolventei: Sprijina evaziunea fiscala

Presedintele a mentionat si ca ordonanta de urgenta referitoare la Codul insolventei viza un regim special pentru televiziunile aflate in dificultate financiara si anume incetarea emisiilor pana la aprobarea in instanta a planului de reorganizare, ceea ce ar fi fost catastrofal pentru televiziuni.

"Era vadit ca televiziunile si radiourile erau o tinta. Mai sunt cel putin 100 de televiziuni si radiouri locale in dificultate financiara si toate ar fi devenit extrem de dependente de Guvern, de administratiile locale, de cei care puteau sa le dea solutiile de incetare a emisiilor, ca urmare a deciziilor CNA si a aplicarii ordonantei de urgenta", a mai sustinut Traian Basescu.

Noul Cod al insolventei a fost declarat neconstitutional, pe 29 octombrie, in urma unei sesizari depuse de Avocatul Poporului. Premierul Victor Ponta a criticat decizia Curtii Constitutionale, afirmand ca CCR, impiedica Guvernul sa combata evaziunea fiscala.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...