Ziare.com

Basescu, teme de campanie pentru partide: Sa aiba grija la lege, inchisoare de la 1 la 5 ani

de Florin Necula
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 18:19

   

Basescu, teme de campanie pentru partide: Sa aiba grija la lege, inchisoare de la 1 la 5 ani
Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, vineri dupa-amiaza, de la Palatul Cotroceni, in care a enuntat mai multe teme despre care considera ca ar trebui dezbatute de catre candidatii la alegerile europarlamentare, pentru care a inceput deja campania electorala.

Seful statului considera ca tema cea mai importanta de abordat in dezbateri cu electoratul este cea a accesului Romaniei in spatiul Schengen, iar o alta tema importanta ar fi modul in care poate fi sustinuta apropierea R. Moldova de Uniunea Europeana.

De asemenea, in privinta integrarii rromilor, presedintele a explicat ca aceasta problema ar trebui sa fie acceptata drept una a Uniunii Europene si nu ca una a Romaniei.

Traian Basescu a mai spus ca dezbateri ar mai putea fi facute si pe temele gazelor de sist, cresterii economice, nivelul somajului, MCV si viitorului Comisiei Europene. In plus, presedintele a facut un apel la o prezenta crescuta la vot, precizand ca, dupa euroalegeri, se evalueaza "nivelul de europenizare a unei tari".

Traian Basescu a vorbit si despre situatia din sistemul de sanatate din Romania, facand apel sa se puna in dezbatere publica legea sanatatii din vremea premierului Emil Boc, care a stat la baza protestelor din ianuarie 2012.

Nu in ultimul rand, presedintele a abordat si subiectul noii legi a administratiei locale, precum si situatia deputatului Florin Popescu, vorbind despre posibila sa demisie din Parlament.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Traian Basescu:

- N-o sa am lucruri extrem de interesante, dar mi s-a parut important sa trag un semnal de alarma legat de desfasurarea campaniei electorale pentru alegerile in PE, astazi, in prima zi de campanie.

- Din pacate, in perioada preelectorala nu au parut a se prefigura teme de interes pentru politicieni, pentru mass-media. Vreau sa va prezint o lista de teme de care depinde viata noastra, a romanilor, plecand de la premisa ca PE legifereaza suprastatal.

Alegeri europarlamentare 2014: Politicienii se lupta pentru 32 de mandate

- Este foarte important sa fim constienti de importanta alegerilor pentru PE.

- As sugera cateva teme de dezbatere. Sunt gata sa particip la discutii, pentru ca electoratul din Romania sa inteleaga foarte bine miza acestor alegeri.

- Presa le declara fara o miza prea mare, ceea ce e profund gresit. Leaga linia alegerilor de prefigurarea liniei de start pentru prezidentiale.

- Primul si cel mai usor de abordat este accesul Romaniei in Spatiul Schengen. Parlamentarii sunt extrem de importanti in a face presiune.

- Ar fi niste dezbateri extrem de importante cu privire la avantajele de a fi in Schengen.

- O alta tema de interes national: Modul cum, din PE, poate fi sustinut procesul de apropiere si de integrare a R. Moldova in UE - un obiectiv major pentru Romania.

Basescu, lobby pentru Juncker si atac la Schulz

- Aceste alegeri vor prefigura numele sefului Comisiei Europene. Daca vor castiga socialistii, va fi dl. Schulz, daca vor castiga popularii, seful Comisiei va fi Jean-Claude Juncker. Ar fi important de sustinut de ce Juncker si nu Schulz.

- Pentru dl. Schulz, anexarea Crimeii era un fapt implinit si asta e, sa fim linistiti.

Basescu: Pentru Schulz, anexarea Crimeii era un fapt implinit si asta e

- Putem face o dezbatere ce este in avantajul Romaniei.

- Trebuie sa ne uitam si la dimensiunile tarilor, nu cumva riscam sa cream o forta incredibila unui singur stat, care oricum este extrem de influent, prin crearea conditiilor ca dl. Schulz sa devina presedinte al Comisiei Europene?

Basescu: Integrarea rromilor, problema Uniunii Europene, nu a Romaniei

- Un alt subiect extrem de important: Romania face eforturi de ani buni ca problema integrarii comunitatii rrome sa fie acceptata ca o problema a UE si nu ca o problema a Romaniei.

- Ca si cum Romania ar putea sa le interzica accesul liber la miscare pe teritoriul UE si nimeni nu mai are nicio responsabilitate. Ar putea fi un bun subiect de dezbatere in campanie.

- UE a descoperit cat de dependenta este de resursele din Federatia Rusa - asta ar putea da dezbatere.

- Dezbaterea legata de gazele de sist este un subiect de dezbatut.

- Un alt subiect: Cresterea economica, reindustralizarea Europei. S-a dovedit ca nu putem asigura prosperitate si locuri de munca numai din servicii.

- La nivel european, productia industriala are o pondere de 15 la suta in PIB al UE. Trebuie sa declanseze Europa o politica de reindustralizare ca sa creeze masiv locuri de munca sigure. Este un alt subiect, care in momentul de fata s-a discutat si in Consiliul European si cred ca este de maxim interes si pentru romani.

- Europa are un nivel de somaj fara de precedent. Romania sta ceva mai bine, dar nu pe roze. Politicile de ocupare a fortei de munca in randul tinerilor sunt un subiect de dezbatere.

- Ce proiecte putem crea pentru a utiliza bani europeni? Sunt foarte multi tineri care ar fi interesati de acest subiect.

- S-a creat facilitatea ca statele membre sa poata garanta sume multiplicate de trei ori de la Banca Europeana de Investitii, in scopul crearii de locuri de munca. Romania sa puna in garantie un miliard de euro, pentru a atrage de la BEI trei miliarde de euro si sa rezolvam problema ratei somajului.

- Un alt subiect: Vrem o Comisie Europeana mai puternica sau mai slaba?

- Vrea Romania o UE mai integrata, sa ne indreptam catre Statele Unite ale Europei, sau vrea Romania si electoratul de la noi sa stam cat mai departe de cedarea de suveranitate.

- Va pleca un presedinte, un prim-ministru, un ministru de Externe la Bruxelles si va spune cum a judecat el.

- Va fi extrem de important pe ce pozitie ne aflam, ca urmare a dezbaterilor din aceasta campanie electorala.

- Utilizarea banilor europeni este un alt subiect de mare interes pentru electorat, pentru romani.

- Nu in ultimul rand, avem MCV. Care este pozitia partidelor politice care participa la campania electorala? Vom avea 32 de reprezentanti in PE.

- Este extrem de important ca grupurile parlamentare din PE sa fie informate, fie ca sunt socialisti, ca sunt liberali, ca sunt PPE, despre pozitia pe care Romania o are.

- Mai vrem sau nu mai vrem MCV? A ajuns justitia la un grad de independenta suficient?

Apel la o prezenta crescuta la vot

- Sunt subiecte extrem de importante, care ar ajuta o prezenta mult mai buna la vot. Miza este sa avem un procentaj cat mai mare de romani care participa la acest vot. Media UE la ultimele alegeri a fost de 43 la suta, prezenta in Romania a fost de 27 la suta. A doua zi dupa alegeri, se evalueaza nivelul de europenizare a unei tari si dupa prezenta la vot. Ar fi extrem de important ca politicienii sa stimuleze prezenta la vot prin abordarea acestor teme europene. Sunt mult mai multe.

- Sunt mult mai multe probleme decat cele pe care le-am enuntat. Poate mai sunt si altele. Sunt probleme de care m-am lovit in ultimii 2-3 ani.

- Ar fi o ocazie sa antrenam si electoratul in acest tip de dezbatere si sa ii dam posibilitatea sa opteze pentu o solutie sau alta.

- Acestea au fost principalele idei.

- N-as vrea sa stric acest subiect, ar fi trebuit sa il las ca unic subiect, dar as face doua precizari pe doua chestiuni de maxima actualitate.

Basescu: Puneti in dezbatere publica legea sanatatii a lui Boc!

- A doua observatie as face-o cu privire la incidentele tot mai frecvente din domeniul Sanatatii, iar ce am vazut azi la Spitalul de Arsi e o confirmare ca Romania are nevoie de o noua Lege a Sanatatii.

- Pe de alta parte, pacientii sa-si primeasca in mod cinstit drepturile pe care le au de suport din partea statului, in sistemul medical romanesc. Fac un apel la cei responsabili sa ia din nou proiectul pe care am intentionat cu Emil Boc sa il punem in dezbatere publica. Va asigur ca este actual si, poate, cu actuale ajustari, este proiectul care poate scoate din mizerie si personalul medical si poate reduce masiv riscurile la care sunt supusi cei care ajung in spitalele din Romania.

Basescu: Puneti in dezbatere publica legea sanatatii a lui Boc!

- Va asigur ca proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat si se poate trece la implementarea lui intr-o cadenta care poate fi stabilita de Guvern.

- Va asigur, ca in conditiile in care se mentine resursa financiara pentru sistemul de sanatate, prestatia pentru beneficiar va fi mult mai buna.

- Un ultim lucru legat de campania electorala: Rog toate partidele sa aiba in vedere continutul legii 78/2000, care stabileste sanctiuni grele cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru cei care nu respecta regulile de finantare a campaniilor electorale. Si cred ca la toate partidele aceasta lege trebuie citita. In mod deosebit, articolul 1, care include si conducatorii de partide si descrie si ce inseamna coruptie in finantarea campaniei electorale. Pentru ca institutiile statului vor privi cu atentie la corecta desfasurare a campaniei electorale.

- Acestea sunt cele ce am dorit sa le comunic. Precizez principalul motiv al declaratiei mele de azi: teme de interes major pentru Romania ce ar putea fi dezbatute in campania pentru UE.

- Nu vreau sa fiu nici diriginte, nici sa dau partidelor teme, am facut doar o sugestie care poate fi in interesul romanilor.

Intrebari:

A treia etapa a sanctiunilor impuse Rusiei, ce anticipati ca se va intampla si care vor fi efectele asupra firmelor ruse din Romania?

- Cred ca este o discutie preliminara si cred ca UE va fi pregatita sa dea un raspuns, imediat ce UE va termina analiza de impact, daca se va trece la etapa a treia a sanctiunilor.

- S-a spus de nenumarate ori, ca din punct de vedere energetic, Romania nu are o problema majora, avem resurse si avem si alternative.

Despre legea administratiei locale

- In 23 de zile lucratoare, nu a existat nicio observatie. Aceasta lege a facut obiectul unor discutii foarte serioase in randul consilierilor. Eram singurul care avea experienta in administratia locala. Am considerat ca promulgarea legii era corecta si ca legea era corecta.

- Din ce sa traim, daca nu avem spectacolul arestarilor, insa marea problema este a responsabilitatii. In primul rand, primarul va delega responsabiltate daca are incredere in aparatul lui.

- Eu, ca primar general, am avut foarte multe plangeri penale pe situatii fie de case, fie de terenuri si toata raspunderea era a primarului, pentru ca primarul Capitalei semneaza si documentele de restituire.

- Am constatat ca nimeni nu chema pe nimeni altcineva decat pe primar sa dea declaratii despre cum a restituit o vila etc.

Cum sunt protejati primarii si sefii de Consilii Judetene in fata DNA si ANI

- Nu stiu daca va imaginati ce este pe biroul unui primar capitala de judet: dimineata ti se pun pe birou doua teancuri de nu te vezi de ele. Toate au in spate lucrul functionarilor, dar singurul care raspunde era primarul.

- Ca primar, nu s-a gasit formula ca vreodata sa fiu reprezentat in instanta de consilierii juridici ai primariei, intotdeauna a trebuit sa angajez avocati.

- Sunt primari care au venit in politica cu un apartement de doua camere, n-au nici bani sa plateasca avocatii, in schimb sunt taraiti prin toate procesele pamantului de toti cei nemultumiti.

- Cred ca masura este corecta, cred ca se face transfer de responsabilitate celui care face dispozitia de restituire.

- Aveau grija sa imi spuna in spatele acelei dispozitii de restituire, toate documentele. Dar primarii risca sa fie victime sigure, daca semneaza acte fara sa aiba un aparat perfect astfel incat sa fie perfect acoperiti. Eu am avut sansa, dar m-au costat foarte mult avocatii, pe foarte multe plangeri.

- Cred ca este o masura corecta. Va asigur ca vor fi primari care vor delega foarte mult si care vor delega foarte putin.

Basescu saluta legea alesilor locali: Primarii sunt taraiti prin toate procesele pamantului (Video)

- Am auzit si povestea ca, in loc sa il ia pe primar, o sa il ia pe functionar. Tot la DNA ajunge dl primar, daca se baga dupa ce a delegat competenta.

- Asumarea de responsabilitate pe semnatura este extrem de important, de care depinde chiar viata ta sau libertatea ta.

- Legea nu s-a modificat, responsabil este primarul. Daca o delega, transfera din responsabilitate, dar niciodata toata. Titularul, in lege, ramane primarul. Am auzit si formulari de genul "Ce n-au reusit in martea neagra, au reusit acum". Nu, nimeni nu ii scuteste pe cei care au facut sanctiuni de intalnirea cu DNA.

- Nu este un lucru rau, nu ii va feri pe hoti de procurori.

Ati stiut ca firma Belfige este o firma fantoma? (Intrebare Antena 3 - n.red.)

- Acum aflu prima data, dar Ioana a fost un cumparator de buna credinta. Nu imi puneti in gura ce nu am spus. Asta spun salariatii turnatorului Voiculescu. Turnatorul Voiculescu isi face treaba, salariatii isi fac treaba, turuie seara. Antena 3 este patronata de un turnator. Va multumesc, va doresc o seara buna. V-ati facut misiunea.

- Daca v-ati incadra in regulile de la Cotroceni si n-ati veni cu temele turnatorului Voiculescu...

Basescu, unui reporter Antena 3: La Cotroceni aveti rezervat un scaun la fel de elegant ca toti colegii

Unul dintre candidatii la europarlamentare, Florin Popescu, a ajuns in atentia procurorilor pentru fapte de coruptie. Considerati ca ar trebui sa isi dea demisia din Parlament?

- Cred ca sunt niste reguli. Nu considerati ca trebuie urmata o procedura? Sper ca Parlamentul sa inteleaga ca nu trebuie sa obstructioneze ancheta.

- Problema este daca Parlamentul obstructioneaza sau nu ancheta, cum a facut-o in cazul Chitoiu, Vosganian, cum a facut in multe cazuri.

- Este optiunea fiecaruia, ce facem daca se constata la sfarsit ca nu a fost vinovat?

Cum vedeti faptul ca parlamentarii au inchis cu cheia si au plecat sa-si faca campanie?

- Daca in mod cinstit si-ar asuma temele UE, ar fi un lucru extrem de util. Daca parlamentarii ar folosi cele 30 de zile de campanie sa explice parte din temele majore care vor avea impact major si asupra cetatenilor romani, ar fi un castig.

- Cred ca asta e cea mai buna solutie, in campanie sa te duci in comunitati.

- Daca vor utiliza timpul pentru ce au spus, e o solutie corecta.

- La revedere!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5973 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

IN SUS SI IN JOS

Vor aparea comentariile unor mediocritati ce sustin socialismul, si ca atare nu cred ca furtul, inselaciunea, minciuna, sau chiar crima sunt probleme, pentru ca ei doar asa pot fi ceva fara sa aibe nici un fel de calificare! Ponta, PSD, PC, PNL si toti aceia care ii sustin sau ii voteaza trebuiesc izolati de viata sociala, politica si economica a Romaniei, si bagati la reeducare incepand cu cei sapte ani de acasa, apoi invatati ca munca asidua si talentul se rasplatesc, nu vorbele grandomanilor.

Socialismul va dispare!!!

 

Mircea Badea președinte!

A inceput campania electorală și pentru guvernatorul nostru? Sau ne va reaminti că Victor Viorel Ponta este "profund corupt"? Sau ne va face o surpriză și ne va prezenta strategia politico-economică a Romaniei in diplomația externă ?!?

 

Base ne va spune ca Ponta este "procuror ratat"

Stim asta.Romania merge ceas sub Ponta-90% din cei cu drept de munca lucreaza;nimeni nu pleaca la munca in vest pentru ca sunt salariile mici;benzina si motorina costa mai nimic,de asta poporul este liber de 1 Mai-oamenii au nevoie de distractie nu de bani.Mai rasfirati,baieti ca e groasa!

Simte nevoia sa fie HUIDUIT.

Sunt gata sa particip la discutii, pentru ca electoratul din Romania sa inteleaga foarte bine miza acestor alegeri.

 

Domnul Presedinte a recomandat niste teme de dezbătut in campania

... electorala
Convingerea mea este că nici cei foarte implicati in campanie, direct interesati de un procent cat mai mare de castigători nu stiu ce comportă aceste teme.
Si-apoi, cine are vreun interes să discute teme cu alegătorii, cine are interes să-i informeze si să-i sfătuiască să iasă la vot, cand cel mai simplu e să le arăti pe hartie semnul pe care să pună stampila si să le umple burta in ziua alegerilor.
Ce alegeri? Castigătorii sunt deja stabiliti de mult după criterii foarte bine stabilite, dar nu cel al competentei, Doamne fereste! Votantii nu aleg pe nimeni, votantii sunt cei cu stampila, atat.
Alegerile au devenit o simplă formalitate pentru care se cheltuiesc milioane si de ce?...

Mai cetatean EU, unde ai auzit tu pomenit partidul miscare populara?

Cum ramane cu RUSINEA ? I/ti este?, daca nu, sa/ti fie.

Lasa-l, nu-ti pune mintea cu cel care se crede cetatean european

... ca de fiecare data i se sterg comentariile pentru ca jigneste - ceea ce un om inteligent nu ar face - si se crede atoatestiutor. Cum ai vrea sa fie un sustinator al PSD, PC etc - de stanga - needucat, dar cu coada sus.

E greu tare, nu?

Atunci de ce l-a atacat pe Martin Schulz,Președintele Parlamentului European? Nu există nicio legătură, nu?

 

De unde stie basescu cine va fi presedintele CE?

Acolo nu vor fi alegeri? Noroc cu basescu ca pana azi nici n-am auzit de Junker!! Scuzati cacofonia, dar basescu este el insusi o cacofonie! Ce blestem a fost pe acest popor sa aiba parte de un asemenea presedinte!!!!

inovator - ori esti rauvoitor si tii si tu sa-l jignesti pe domnul

... Basescu ori i-ai ascultat spusele cu urechile intre genunchi.
Domnul Presedinte a fost destul de clar: noul presedinte al CE va fi ales de noii membri ai parlamentului european, de acei membri care, in aceasta perioada, vor fi votati in toate tarile membre UE. Daca vor fi mai multi membri ai PPE va fi ales un popular, daca nu - va fi ales un socialist, ceea ce nu este cazul pentru ca iata ce fac socialistii - isi pun nevestele pe loc eligibil ca sa ajunga in PE si in tara ne sufoca cu taxe si impozite si un parlament supradimensionat si asta ca sa ne condamne pe noi, populatia, la saracie, boala si incultura.
Intelegi acum? Cred ca am fost destul de explicită. Mai mult nici ca se poate.

@silvia, propaganda se face atunci cind presupui

..ca adversarul nu a auzit si el ce a spus chiriasul. Dar din transcriptul declaratiei insirat live in prezentul articol, e un mare subtitlu: "Basescu, lobby pentru Juncker si atac la Schulz". Ca isi permite chiriasul sa-i aduca jigniri lui Schulz, asta-i in gena lui. Vrei mai explicit de atit?

Sper ca ati inteles care este importanta alegerilo

celor 32 de europarlamentari: ei vor participa la o alegere intre Schultz (un om de stanga) si Junker (un om de dreapta).
Sint 27 de stae care vor alege, dar acestia sint cei doi candidati preferati.
Directia viitoarei politici europene este importanta pentru viitorul Romaniei, pentru securitatea ei la frontiera cu Marele Urs!
Ce doriti sa fiti filorusi sau occidentali? Acesta este sensul alegerilor! Votati cum vreti, dar ganditi-va bine inainte! S-ar putea sa fie crucial pentru urmatorii ani in Romania!
NU permiteti socialismului sa se perpetueze asa cum este astazi, cu un asemenea plagiator premier! Nu este bine pentru nimeni, in afara de familia lor politica si baronii locali.

De unde o sti acest domn ca ...

..."rezervistii sunt plecatzi la munca afara"?!
Nu cumva, in cazul asta, sunt dezertori?! Sau nu vad ce se intampla, si-i banuim ca sunt chiori?!

 

Incepand cu 2006

serviciul militar nu mai este oblogatoriu. adica un numar mare de barbati cu varsta peste 27-28 de ani au "calitatea" de rezervisti. Este absolut normal ca multi dintre acestia sa fi mers "la munca afara"

Pentru cunostinta dvs,

calitatea de rezervist este dupa ce ai facut armata si nu daca n-ai facut armata.Ca de asta se si numeste la sfarsitul armatei ca ai fost lasat la vatra sau ai fost trecut in rezerva.Ba chiar cand esti rezervist ai si livret militar unde iti sunt specificate indatoririle rezervistului.Si cei care nu faceau armata erau chemati la Comisariatul Militar si li se dadea un livret cu specificatia inapt combatant,asta nu insemna ca nu puteau fi mobilizati si trimisi cu oile regimentului la pascut.Ca pusti sau grenade nu le dadea nimeni,si nici fetele de neveste daca nu au facut armata.
Asta asa pentru restabilirea realitatii,ca oricum rezervistii nu mai pot fi gasiti sa li se comunice la ce unitate militara sa se prezinte.Eu de exemplu sunt capitan in rezerva,am fost la multe concentrari,am si foaie de drum gratuita pe CFR sa ma prezint la unitate si in caz de apel telefonic sau cand aud la radio ca e mobilizare.Numai ca am emigrat definitiv de 20 de ani si CMJ ma are si acum in evidenta si raporteaza baselului ca se poate baza pe mine.Cam asta e situatia armatei populare,baza oricarei natiuni.

Asa este Bursucule, dar nu toata lumea a facut...

...armata sa stie anumiti termeni.
Ultimul leat lasat la vatra ar cam trebui sa aiba in jur de 40 ani.

 

In Romania, salariul mediul si nivelul de viata

se afla cu mult sub media UE (la aceste capitole Romania ocupa pen-ultimul loc in clasamentul UE). Priesedintele Basescu -lupul moralist- nu are de unde sa stie ce inseamna asta pentru marea majoritate a cetatetnilor Romaniei (cati romani au avut la revolutie un audi, 1 milion de lei si 40 de mii de dolari?)

cetatenii Europeni sint ca dusi...

cetatenii Europeni sint ca dusi...de acsa!!! ca si copilotul poNta plagiatorul cei de la Aghizma 3..ETC..ETC..

Ceausescu este constitutional.

Tovarasul Ceausescu a trasat liniile calauzitoare dupa care toate partidele,natiunea,poporul trebuie sa se ghideze in a alege pe cei mai de seama fii ai sai.
In urale necontenite tovarasul a hotarat sa indice el cine trebuie promovat in inaltele functii.Tovarasul considera ca poporul nu este in stare sa gandesca si trebuie sa urmeze neabatut indicatiile sale epocale.Tovarasul a fost suparat pe o serie de trusturi de presa pentru ca nu-i ridica osanale si nu-i cultiva personalitatea lui mareata.Tovarasul vrea ca toti sa gandim la unison in functie de ce ne indica el.Intrucat noi nu traim in stat democratic tovarasul recomanda.
Uraaaa,uraaaa,uraaaa nostra tovarase.

Traian Bsescu face un apel catre electorat,folositiva discernamantul

Cu alte cuvinten, nu va lasati influentati de mita electorala si nici de promisiuni mincinoase, in cabina de vot esti tu suveran, pui stampila pe cine esti tu convins ca merita.
Eu as completa, luatile "cadourile", tu esti cel ce hotaraste/n cabina de vot. Nu mai vreau sa vad giboni in parlamentul european, facandu/ne de ras atunci cand certa pe doamna ca are sacou portocaliu si ca e basista.
Presedintele, sigur, ne indeamna sa mergem la vot, dar sperante nu sunt. Atata/timp cat alesii ne/au facut varza Tara, habar/nam cine/si va mai "rupe gatul" alergand spre sectiile de votare. Poate votantii lui Dragnea, cei trecuti in nefiinta.

 

antyvirus, "pui stampila pe cine esti tu convins ca merita."

De aia este prezenta atat de masiva la vot, ca merita...

Felicitari pt d-l presedinte Basescu..Felicitari!!!

Domnilor tovarasi USLasi...luati notite si daca nu intelegeti puneti intrebari!!!dar d-l presedinte a fost destul de clar!!!si mai ales la obiect.Dar sa-l scuzati ca nu si-a pus cizmele de cauciuc!!!

Noi suntem romani...

Sunt pe aici multi cei care au trait o perioada mai lunga in dictatura si sunt obisnuiti cu "ce ne indica tatucul este bine pentru noi".Cum gandeste tatucul gandim si noi.
Deasemeni ei sunt impregnati cu metehnele trecutului si nu pot suporta un dialog in opozitie cu gandirea lor si reactioneaza vulgar.Atata timp cat nu ai argumente reale singura cale este atacul aiurea si jignirea.
Diferenta intre noi ca popor si popoarele civilizate din Europa se vede si din aceste forumuri.Intrati pe aceste forumuri si o sa vedeti discutii in contradictoriu duse cu bun simpt fara excese si jigniri.
Pana nu se vor curata generatiile trecutului glorios nu se va putea dialoga civilizat.

Curat constituțional !?!

Băsescu a promis că dacă partidele nu vor face campanie pe temele propuse de el, va ieși periodic să ne explice cum stăm cu aceste alegeri! Deci, campanie electorală pe față!

Temele recomandate astazi de domnul Presedinte sunt temele

... recomandate de UE si care se discuta in toate statele membre UE in campania electorala pentru europarlamentare.
Incearca sa intelegi ca nu e greu deloc...

@Antivirus 17:53, iti mai aduci aminte de showul

alegerilor europarlamentare in urma cu 4 ani? 100 de voturi pe sectie.

http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0

 

Gondolieru': "...inchisoare de la 1 la 5 ani

... ca io-s presh si am imunitate, vezi ultima chestie cu comisia aia de era-era asa ma bage la tzambal.."
"Vazushi cum face si Base copy-paste?: de la Berlusconi.

'profesorul' basescu si temele sale sau temerile sale

'La revedere!' e singurul lucru de valoare din tot discursul echivoc. bla bla politic.

 

Base: "Sa aiba grija la lege, inchisoare de la 1 la 5 ani "

Baiat altruist!: se gandeste numai la altzii....

 

A terminat razboiul cu rusii,

a pus rezervistii prin transee si acum pune el presedinti prin UE.L-am urmarit cap coada evoluand la pupitrul fix si nu-mi venea sa cred ce cuvanta.Individul o facea pe agentul electoral pentru PPE atacand frontal socialistii.In nici o tara europeana nu s-a mai intamplat asa ceva,poate va dau afara din UE pana pleaca la puscarie.Acum incepe sa-mi para rau ca nu-s in partidul lui Ilici ca nu scapa baselu de mine nici mort pana nu-i confiscam si ultimul leu nejustificat.Muncea cu toata familia lui cu ziua sa aduca si diferenta care lipseste la inventar.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor