Ziare.com

Basescu: Temperatura este putin crescuta in interiorul Coalitiei

de Irina Olteanu
Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 18:10

   

Basescu: Temperatura este putin crescuta in interiorul Coalitiei
Presedintele Traian Basescu recunoaste ca temperatura este putin crescuta in interiorul Coalitiei, dupa decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionala asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei.

Totodata, seful statului a declarat joi, la RRA, ca decizia CCR reprezinta un test de anduranta al Coalitiei, test care, afirma el, va fi trecut.

"Temperatura este putin crescuta in interiorul Coalitiei. Dar cred ca este de asemenea si un test al Coalitiei aceasta intamplare pentru ca pana la urma nu se poate reprosa nimanui ca a generat aceasta disputa. Niciun om politic nu este cel care a decis sa se intample asa. Nu se poate reprosa nici presedintelui, nici PD-L-ului, nici UDMR-ului. Este un test puternic pentru soliditatea Coalitiei", a declarat Traian Basescu.

In acelasi timp, seful statului afirma ca nu crede ca soliditatea Coalitiei ar avea de suferit in cazul in care s-ar intrerupe angajarea raspunderii pentru Legea Educatiei.

"Eu cred ca soliditatea Coalitiei nu ar trebui sa aiba de suferit pentru ca se pot gasi solutii. Cred ca doar aparent UDMR-ul este cel mai suparat. Si eu sunt foarte necajit ca se tergiverseaza Legea Educatiei. Perpetueaza ineficienta invatamintului romanesc, fabricile de diplome in universitatile romanesti", a subliniat Basescu.

Potrivit sefului statului, "pana la 1 ianuarie trebuie sa stim daca avem sau nu o noua lege a Educatiei. Bugetul de stat depinde de asta".

Presedintele a mai spus ca decizia Curtii Constitutionale privind asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este "inca neclara" si a creat "o oarecare emotie". El a spus insa ca el asteapta publicarea motivarii pentru a vedea daca procedura asumarii raspunderii se opreste.

"Trebuie sa avem rabdare sa citim decizia Curtii sa vedem daca prin decizia Curtii se intrerupe procedura angajarii raspunderii", a spus Basescu.

In ceea ce priveste intalnirea pe care a avut-o joi la Guvern cu premierul Emil Boc si cu vicepremierul Marko Bela, Traian Basescu a spus ca aceasta "face parte din dialogul pe care il am cu guvernul".

Declaratiile lui Marko Bela sunt de bun simt

Seful statului a mai afirmat ca afirmatiile liderului UDMR Marko Bela cu privire la problemele din Coalitie i se par "de bun simt".

"Mie mi se pare de bun simt declaratia presedintelui Marko Bela cu un singur amendament, actiunea politica. Toti suntem captivi acum neimpingerii Romaniei intr-un derapaj politic si economic. La lista de conditionalitati trebuie pusa si aceasta: interesul ca Romania sa aiba stabilitate politica si financiara", a sustinut presedintele.

Liderul Uniunii a subliniat joi ca interesul UDMR nu este sa iasa din Coalitie, ci sa impuna functionarea acesteia, insa si-a exprimat rezervele cu privire la reusita.

Daca cei de la Putere nu pot sa-si asume scoaterea Romaniei din criza, sa treaca in Opozitie

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a afirmat ca daca partidele aflate la Putere nu pot sa-si asume scoaterea Romaniei din criza economica, pot trece in Opozitie.

"Audoua optiuni: sa-si serveasca tara sau, daca se considera incapabili sa-si serveasca tara intr-un moment dificil, sa treaca in Opozitie. Nimeni nu e obligat sa stea la Putere. (...) Daca nu pot sa-si asume scoaterea Romaniei la lumina din criza economica, sa treaca in Opozitie", a spus seful statului.

Declaratia lui a venit dupa ce a fost intrebat ce parere are despre faptul ca exista voci individuale ale unor parlamentari democrat liberali care s-ar opune adoptarii bugetului pe 2011.

Traian Basescu a tinut insa sa precizeze ca invitatia de a trece in Opozitie este valabila pentru partide, si nu pentru vocile individuale.

"Partidele trebuie sa-si faca inventarul sa vada: hotarasc sa ramana la Putere si sa-si asume responsabilitatea relansarii Romaniei, care este foarte posibila in momentul de fata, deci isi asuma responsabilitatea, sau nu si-o asuma, si trec in Opozitie. Nu pot vorbi pe declaratii individuale", a spus presedintele.

Totodata, seful statului a spus ca, daca priveste la ceea ce propun prin program partidele de Opozitie, observa ca nu exista optiuni pentru o alternativa la guvernare.

"Nu exista in Opozitie partide care sa vizeze un program de redresare a Romaniei, ci doar partide care vizeaza clisee demagogice de pacalire a populatiei, ca pot da, ca pot mari", a spus Basescu.

Traian Basescu a subliniat ca in cazul in care partidele actuale nu isi asuma realizarea programului "trebuie cautat un prim-ministru care sa isi asume un program in conformitate cu nevoile Romaniei, un program cu care sa nu fie mintiti romanii, si trebuie format un nou guvern".

Seful statului a spus insa ca in urma consultarilor de marti cu partidele din arcul guvernamental a observat ca acestea au inca vointa politica.

"Dar dupa discutia pe care am avut-o marti cu partidele si formatiunile parlamentare din arcul guvernamental parerea mea este ca exista vointa la actuala majoritate sa realizeze reformele si sa implementeze programul convenit cu institutiile financiare internationale. Marea problema este disciplina parlamentara", a spus Basescu.

Nu mergem pe ce ne da Vintu

Traian Basescu nu i-a uitat nici pe Sorin Ovidiu Vintu si Dan Voiculescu. Astfel, intrebat de moderatoare despre "majoritatea toxica" despre care a vorbit in urma cu cateva zile, Basescu nu a vrut sa comenteze, spunand ca "nu mergem pe ce ne da Vintu".

"Doamna, am o mare rugaminte ca macar in dialogul cu mine postul national sa ramana un post de informare. Vintu spune ca as fi spus majoritate toxica. Televiziunea lui Vintu asa spune. Televiziunea lui Voiculescu spune ca as fi spus tot asa. Pentru ca eu nu am citatul tot, am rugamintea sa il cerem de la documentare si sa il citim tot. Nu mergem pe ce ne da Vintu la Radio Romania Actualitati", a spus Basescu.

Legea salarizarii ar putea fi asumata de Guvern

In ceea ce priveste Legea salarizarii unitare, Traian Basescu a declarat ca ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii de catre Guvern.

"Angajarea raspunderii pe Legea salarizarii unitare este o optiune pentru ca contraoptiunea acestei solutii este suspendarea acordului cu Fondul, ceea ce ar fi un dezastru pentru Romania, din punct de vedere al crediblitatii", a spus seful statului, la RRA.

Opozitia face un demers neconstitutional amendand toate articolele din Legea Pensiilor

In interviul de la RRA, Traian Basescu a discutat si despre Legea Pensilor, acuzand Opozitia ca face un demers neconstitutional amendand toate articolele, cand ea a fost intoarsa in Parlament pentru un singur articol.

"Legea a trecut, a fost intoarsa in Parlament pentru un singur articol, chiar CCR a avut hotarari prin care a spus ca atunci cand legea este intoarsa in Parlament pentru un articol este analizat doar acel articol. Demagogia i-a facut pe foarte multi parlamentari sa reia toata legea, sa puna amendamente pe fiecare articol", a spus Basescu.

Potrivit sefului statului, gestul sau de a retrimite Parlamentului Legea Pensiilor pentru ca aceasta sa fie revotata a fost o mana intinsa Opozitiei care, drept raspuns, acum "s-a asezat pe lege si nu ii mai da drumul".

"Avand in vedere ca unul dintre motivele disputei de la Camera Deputatilor era chiar Legea Pensiilor, am gasit o motivatie rezonabila pentru a o intoarce in Parlament si pentru a crea conditii ca disputele politice pe marginea acestei legi sa fie incheiate in Parlament. Gestul meu a fost tratat de Opozitie cum vedeti: nici nu mai dau drumul legii, s-au asezat pe ea, nici nu a contat gestul", a spus Basescu.

"Este o actiune neconstitutionala, dar li se pare lor ca le aduce servicii. Din populism, din lipsa de responsabilitate cred ca pot aduna voturi", a subliniat presedintele, asigurand ca nu in acest fel vor reusi parlamentarii sa adune voturi.

M-am saturat de bogatasii de la Sindicate

Nici liderii de sindicate nu au scapat de atacurile presedintelui Traian Basescu, seful statului afirmand ca acestia se fac ca plang de mila celor pe care ii reprezinta.

"Eu m-am saturat de bogatasii de la Sindicate, care se fac ca plang de mila celor pe care ii reprezinta, care sunt pe lista de plata a lui Vintu si care au doar un scop dupa intalnirea cu presedintele, sa spuna ce sustin ei si ca Guvernul nu ii intelege. Daca vom intelege ca trebuie sa ne mentinem in aceasta anvelopa a celor 39 de miliarde de lei pentru salarii - ceea ce e destul de mult - totul este posibil", a spus Basescu.

Seful statului a tinut sa precizeze ca atat el cat si membrii Guvernului inteleg dificultatile romanilor si a precizat ca si-ar dori o abordare responsabila a sindicatelor.

"Sa nu credeti ca eu, premierul, membrii Guvernului nu intelegem dificultatile romanilor. Vrem sa evitam neplata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale. Dar pana la urma nu poti sa pui doar pe umerii a 14 oameni din Guvern responsabilitatea sortii a milioane de oameni, cand reprezentantii acestora imping Romania spre prapastie. Daca sindicatele nu vor sa colaboreze, Guvernul trebuie sa incerce sa faca bine pentru Romania. Noi nu ne mai putem imprumuta la nesfarsit sa platim salarii si pensii", a mai spus Basescu.

Nu se pot arunca in continuare bani in aceasta gaura neagra care este sanatatea

Pe de alta parte, Traian Basescu a anuntat ca Guvernul nu va mai plati arieratele aferente Sanatatii pana cand sistemul nu este reformat.

"Dupa ce Guvernul a platit 2 miliarde din 3, in doua saptamani au mai aparut arierate in valoare de 1,2 miliarde si Fondul a solicitat cu prioritate plata acestor arierate, lucru pe care si eu si Guvernul l-am refuzat. Nu putem continua sa platim la nesfarsit la sanatate pana cand sistemul de sanatate nu se restructureaza.(...)

Nu puteam pune problema sa continuam sa aruncam bani in aceasta gaura neagra care este sanatatea fara sa stim pe ce in timp ce sacrifcam subventiile la agricultura. Ori abordarea noastra a fost foarte ferma din acest punct de vedere: Guvernul nu va mai plati din bugetul de stat pana cand nu se produce un proces de restructurare a spitalelor", a spus Basescu.

Potrivit sefului statului, sunt deschise mai multe spitale decat trebuie, unele dintre acestea nefiind dotate corespunzator.

Ziare.com ti-a transmis declaratiile presedintelui Traian Basescu, in format LIVE TEXT

- Am avut o discutie si aseara cu premierul, cu Marko Bela. Face parte din dialogul pe care il am cu Guvernul. Decizia inca neclara a CCR a produs oarecare emotie.

- S-au depus numeroase amendamente si nu s-a tinut cont de ele.

- Conflictul de interese intre puterile statului are oarecare explicatie.

- Trebuie sa avem rabdare sa citim decizia Curtii Constitutionala. Ceea ce v-am spus pana acum este doar dibtr-o experienta de lucrat in fiecare zi cu constitutia.

- Nu stiu daca isi poate asuma intreruperea asumarii raspunderii pentru o lege votata de Parlament.

- Temperatura este pun crescuta in interiorul Coalitiei. Nu li se poate reprosa ca au generat aceasta, sa spunem, disputa. Este un test puternic pentru soliditatea Colaitiei.

- Se pot gasi solutii. Cred ca doar aparent UDMR-ul este cel mai suparat.

- Si eu sunt foarte suparat ca se tergiverseaza Legea Educatiei. Daca imi permiteti sa spun, eu sunt extrem de doritor ca Romania sa aiba o lege moderna. Sunt dezamagit ca aceasta lege este tergiversata.

- Legea Educatiei, in forma pe care o avea cand o avea cand Guvernul a depus-o in Parlament, este prima lege care pune elevul si studentul in centrul legislatiei si nu profesorul.

- S-a tot dezbatut Legea si ne apropiem de ratarea adoptarii acestei legi. Trebuie pregatite noile manuale, noile programe de invatamant. Cel mai tarziu pana la 1 ianuerie trebuie sa stim: Avem sau nu o Lege a Educatiei.

- Aceasta Lege este cea mai buna. Ultima forma reflecta niste compromisuri. Avantajul este ca raspunde cerintelor din pactul pentru educatie.

- Dupa parerea mea este un test de anduranta a Coalitiei iar Coalitia va trece acest test.

- Sunt obiective pe care toate partidele le au pentru aceasta Lege a Educatiei. Dar nu cred ca vom intra intr-un derapaj politic in urma acestei intamplari.

- Interesul national este sa avem stabilitate si sa ne indeplinim obligatiile pentru a atrage noua transa de la FMI. O nerespectare a angajamentelor insemna o depreciere a credibilitatii Romaniei.

- Vom imprumuta bani cu dobanzi mult mai mari si pe termene tot mai scurte. Este in interes national sa avem o datorie cat mai mica.

- Ruperea Colaitiei inseamna intrarea intr-o instabilitate politica. Interesul national este sa avem stabilitate si sa respectam angajamentele externe.

- Romanii au inceput sa inteleaga ca tara ete intr-o situatie dificila si eu am propus sa actionam rapid si sa primvim cu atentie care este interesul Romaniei.

- Legea Pensiilor e buna, e acceptata de toata lumea dar parlamentarii considera ca a o tergiversa este o lupta intre opozitie si putere. Gresit.

- Nu pot sa negociez intre grupurile parlamentare. Am creat conditii pentru discutii pentru ca Legea Pensiilor sa nu fie blocata.

- Ceea ce am propus Parlamentului si Coalitiei a fost sa actionam rapid si sa vedem care este interesul Romaniei in acest moment. Eu nu ma pot amesteca in negocierile din interiorul Parlamentului cum imi cerea tanarul Ponta. Nu pot sa negociez intre grupurile parlamentare.

- Ce face Opozitia acum este lupta impotriva intereselor tarii.

- Televiziunile lui Vintu si Voiculescu vorbesc de majoritate toxica. Nu mergem pe ce ne da Vintu. I-am etichetat foarte dur pe cei din arcul guvernamental, mai ales pentru voturile date din greseala pentru legi.

- Discutia pe care am avut-o cu partidele la intalnirea de marti m-a dus la concluzia ca sunt hotarate sa indeparteze toate aceste probleme din Coalitie.

- Nimeni nu este obligat sa stea la Putere. Suntem la punctul la care iesim la lumina sau pe instabilitate o luam inapoi. Daca partidele nu pot sa isi asume iesirea la lumina atunci sa treaca in Opozitie.

- Daca privesc la ceea ce propun prin program partidele de Opozitie imi dau seama ca nu exista acolo partide care sa vizeze redresarea Romaniei ci doar clisee demagogice. Dar in cazul in care partidele actuale nu-si asuma indeplinirea actualelor obiective, trebuie cautat un premier care sa-si asume obiectivele si format o majoritate care sa sustina.

- Partidele de la Putere trebuie sa-si asume responsabilitatea scoaterii Romaniei din criza. Nimeni nu e obligat sa stea la Putere. Daca nu vor sa-si asume responsabilitatea exercitarii puterii intr-un moment de cumpana pentru Romania, sa treaca in Opozitie ca partide.

- Dupa intalnirea de marti am insa credinta ca actuala coalitie este dispusa sa sustina reforma, dar marea problema este disciplina parlamentara. Nu le voi da indicatii prin radio.

- Daca nu dam bani din bugetul de stat la sistemul sanitar acesti bani ii vom da la agricultura. Noi tinem oameni spitalizati 7 zile pentru analize. Suntem tara cu cel mai mare numar de paturi de spital pe cap de locuitor

- FMI si nici UE si BM nu au fost de acord cu suspendarea fondurilor de pensii.

- Ce s-a scris in scrisoare este ca dupa 6 luni daca reusim sa aborbim banii de la UE, impreuna cautam solutii pentru a continua investitia

- Trecerea legii salarizarii unice prin angajarea raspunderii este o optiune. Pentru ca altfel suspendam acordul cu FMI ceea ce este un dezastru.

- M-am saturat de bogatasii de la sindicate care se fac ca plang pentru cei pe care ii reprezinta. Au un singur scop: sa iasa la declaratii si sa tipe ce sustin ei.

- Daca vom intelege ca trebuie sa ne mentinem in aceasta anvelopa a celor 39 de miliarde de lei pentru salarii - ceea ce e destul de mult - totul este posibil. Eu mi-as dori o abordare responsabila a sindicatelor.

- Sa nu credeti ca eu, premierul, membrii Guvernului nu intelegem dificultatile romanilor. Ce vrem sa evitam este neplata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale. Dar pana la urma nu poti sa pui doar pe umerii a 14 oameni din Guvern responsabilitatea sortii a milioane de oameni, cand reprezentantii acestora imping Romania spre prapastie. Daca sindicatele nu vor sa colaboreze, Guvernul trebuie sa incerce sa faca bine pentru Romania.

- Noi nu ne mai putem imprumuta la nesfarsit sa platim salarii si pensii. Daca ne imprumutam sa ne imprumutam pentru investitii.

- Si anul acesta avem o suma mare de rambursat, ca datorie externa, si din cate stiu anul viitor este suma este de aproape 4 miliarde, o suma consistenta.

- Toate statele membre UE sunt obligate ca pana in aprilie 2011 sa prezinte bugetul anului 2012 si planul national de dezvoltare. Bugetul trebuie sa fie consecvent pactului de stabilitate si crestere si angajamentelor internationale.

- Romania iarasi cere, in actuala scrisoare cac tre FMI, o amanare a lichidarii arieratelor. Se prefigureaza o amanare pana in luna aprilie.

- Mie mi se pare de bun simt declaratia lui Marko Bela.

- Daca in Codul Muncii s-ar flexibiliza conditiile in care un patron poate angaja, va sigur ca ar disparea munca la negru.

Joi dimineata, Traian Basescu s-a intalnit, la Guvern, cu vicepremierul Marko Bela si premierul Emil Boc ca sa discute despre Legea Educatiei, dupa ce CCR a decis ca asumarea raspunderii pe acest act normativ este neconstitutionala.

Intalnire Basescu-Boc-Marko Bela, pe tema Legii Educatiei

Marti, seful statului a avut consultari cu partidele politice, singurii care i-au onorat insa invitatia fiind liderii formatiunilor din arcul guvernamental. Intr-un discurs ulterior, Basescu a criticat pozitia Opozitiei, catalogand reactia liderilor PSD, PNL si PC drept imatura si iresponsabila.

Basescu cearta Opozitia: Imaturitate si lipsa de responsabilitate

"Una din concluziile consultarilor vizeaza partidele de Opozitie. Prin neparticipare cred ca se izoleaza si e pacat. Sunt partide mari si pot contribui. Faptul ca nici la teme extrem de importante pentru Romania nu considera ca trebuie sa participe nu reprezinta decat un semn de lipsa de maturitate, de lipsa de reponsabilitate pentru interesul national", a declarat seful statului.

Seful statului a anuntat, intr-o declaratie de presa sustinuta la finalul discutiilor cu partidele parlamentare din arcul guvernamental, ca va incepe negocierile pentru un nou acord cu FMI in luna ianuarie, precum si retrimiterea la Parlament a celor doua legi votate "din greseala".

Traian Basescu implineste 59 de ani si isi serbeaza ziua la radio si TV

Presedintele Traian Basescu implineste, joi, varsta de 59 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4627 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce sa spuna de ziua lui, altceva decat in oricare zi?!

Minciuni, prostii, jigniri la adresa oricui, eternele povesti cu moguli, diverse teribilisme pe seama oricarei coalitii care s-ar forma, bocofanisme, Udrea, si la urma, pa!

 

FELICITARI DOMNULUI PRESEDINTE TRAIAN BASESCU! LA MULTI ANI DE ZIUA DV! PERMITETI SA VA INCHIN UN CANTEC!

Iata versurile:

Trăim decenii de smenuiri mărete,
Trăim decenii de furturi cu avant,
Trăim decenii de biata batranete,
Trăim decenii de lipsa de cuvant!

Visăm decenii trăite in pauperitate,
Visăm decenii de drum spre basescism,
Visăm decenii de calamitate,
Visăm decenii de mandru securism!

Melodia sigur o cunoasteti! Doar o cantati de ziua celuilalt Mare Carmaci! Pe vapor!

Pentru cine nu stie melodia:
http://www.trilulilu.ro/bormasina/c0b745bfa81e1c

 

A devenit brusc radical, dl. prezident:

Disputa pe seama Robertei Anastase, in care domnia sa nu se poate amesteca, desigur, e o actiune impotriva Romaniei!
Dai in Rigoberta, dai in Romanika! Opozitzia parsiva submineaza interesul natzional! Strica ploile cu FMI-ul! Scade credibilitatea! Nu primim transa, nu mai platim penziile in ianuarie!

 

Si o nota de nervozitate!

Crainica Radioului nu i-a mai ridicat mingea la fileu, ca de obicei! Si intrebari stanjenitoare nu se cade la zi mare!

Basescu: Temperatura este putin crescuta in interiorul Coalitiei

Are grija Base sa ii arunce pe toti peste bord si ii racoreste. A inceput sa ii ciuruiasca pe aia din PDL acum.

"Nimeni nu este obligat sa stea la Putere" zice Base

NEWS-ALERT Marinarul chior a inceput sa ciuruiasca la intamplare. Acum trage in PDL. UDMR-ul a fost deja ciuruit. Au mai rams in picioare minoritatile si UNPR. Generalul Oprea rezista cu stoicism la datorie

LA MULTI ANI, CU SANATATE D.LE PRESESDINTE TRAIAN BASESCU !

De ziua d.voastra ati lasat opozitia fara grai. A amutit la discursul d.voastra, nu au replici, adevarul iese la lumina si orbeste opozitia.

Sa ne traiesti multi ani fericiti cu familia d.voastra si iubit de intregul popor ROMAN din tara si diaspora.

Suntem in orariu infantil?

Intreb pentru ca o vad pe Ghilotina.

LA MULTI ANI DL PRESEDINTE!

SANATATE SI SPOR LA MUNCA DL TRAIAN BASESCU, INTEMEIETORUL ROMANIEI MODERNE CAPITALISTE SI CEL CARE A DESFINTAT STATUL SOCIAL ROMAN. FELICITARI DL PRESEDINTE. FELICITARI SI PENTRU CA ATI CIURUIT PUTEREA. ATI VAZUT CATI VA CRITICAU INAINTE DE MAGISTRALA DUMNEAVOASTRA INTERVENTIE LA TELEVIZIUNE? ACUM TOTI S-AU ASCUNS. I-ATI CIURUIT! FELICITARI! FELICITARI SI PENTRU NOMINALIZAREA CA PERSONALITATEA ANULUI 2010 DE CATRE PRESTIGIOASA REVISTA AMERICAN TIMES. SPOR LA MUNCA IN CONTINAURE DL PRESEDINTE SA REUSITI SA FACETI SI IN EUROPA ACELEASI REFORME PE CARE LE-ATI FACUT SI IN ROMANIA. SPER CA VETI REUSI SA DESFINTATI STATUL SOCIAL DIN SUEDIA, FINLANDA, DANEMARCA, OLANDA , GERMANIA SI ALTE STATE SOCIALISTE

La multi ani dl Presedinte

Poate de ziua dumneavoastra o sa aveti putin timp si o sa va ganditi la desfintarea totala a clasei de mijloc din Romania in ultimii doi ani. Poate o sa aveti si un moment sa va ganditi la miile de pensionari trimisi pe deal la somnul de veci. Poate o sa va aveti timp sa va ganditi si la flota vanduta, la intreprinderile devalizate (ALRO), la milioanele facuta din bijnita cu cafea, blugi, tigari. Daca mai aveti timp ganditi-va si la bugetarii la care le-ati taiat salariile. Ganditi-va si la profesorii si medici care v-au urmat sfatul si au emigrat. Daca aveti timp ganditiva si la ordinele emise in ani '90 cand puteati opri trenurile si autobuzele cu mineri veniti sa planteze flori in Bucuresti. Si in final daca mai aveti timp ganditi-va la copiii nostri care vor plati milioane pentru vilele lui Videanu, Eba, Udrea, Ridzi.

"Bogatasii de la sindicate", alaturi de Vantu si Voiculescu, desigur,...

...reprezinta noua scarba prezidentiala! Dl. pres. s-a saturat de ei! Fac doar rele, derbedei! Dupa discutii cu guvernul ies la televiziune si se plang! Guvernu'-i bun si intelegator, se gandeste la bobor, da' tre' sa ia masuri nasoale, ca alea duc spre vremuri normale!
Prin definitzie, tot ce face guvernul este bine! Da' vinovat e si parlamentu' si sindicatele, si oricine mai e prin zona, la indemana!

Interesant e faptul ca emisiunea cu pres. Ba NU s-a transmis live, pe site-ul RRA.ro!

Acum, dupa plecarea mutzafirului, cabina a redevenit vizibila, impreuna cu decoltata domnisoara Anda Gherega!
Prezidentu' o fi fost shifonat dupa cheful de azi-noapte!

Pe cine vrea sa sperie dl.T.B. ?

- "Ruperea Colaitiei inseamna intrarea intr-o instabilitate politica. Interesul national este sa avem stabilitate si sa respectam angajamentele externe." spune dl.T.B.
Si ma rog, de ce-ar intra Romania in instabilitate politica, cand se poate schimba premierul si forma un Executiv din oameni pregatiti, profesionisti si avand si consilieri cu pregatire solida in economie, nu adusi pe criterii politice si pe criterii de rudenie ?!
Dl.T.B. poate sa puna un prim-ministru chiar de la PD - ca s-or mai gasi si oameni pregatiti in acest partid...

Ruperea Coalitiei inseamna intrarea in instabilitate politica

Sanchi! :))

legat de instabilitate

chiar credeti ca actuala opozitie e in stare si de altceva decat de a iesi, intempestiv, in decor la cioca boca - parlamentul romaniei ?

@ALTERNANTZA & "Minciuni, prostii, jigniri la adresa oricui, eternele povesti cu moguli, diverse teribilisme pe seama oricarei coalitii care s-ar forma, bocofanisme, Udrea, si la urma, pa!"

Ura dumneavoastra este evidenta, mai aveti oare si altceva care ar merita postat?

Vreu sa-i urez Presedintelui SUSPENDARE DEFINITIVA DE ZIUA LUI !

Este bun comentariul meu, sunteti multumit ?

grasule, tu faci parte din minoritatea aceea de 9.2%

care-l mai sustine, il lauda si il canta pe criminalul Carmaci.
De ce nu va luati voi de manutza sa mergeti toti la Cotroceni, sa-i faceti o serenada? Acusi se insereaza, Basescu si Udrea vor iesi in balcon, va vor trimite bezele...
Pe noi lasa-ne sa ne mestecam ura si dezgustul. Si ai grija, nu vorbi pe strada ce vorbesti aici! Poate e bine sa te feresti si de familie...poate mai ai rude care gandesc si compara si au memorie...

Asesoft rupe la soft ; au gasit brese in sftul ziare.com sifac praf punctarile .

Nu impresionat pe nimeni , tonomatelor .
Valoarea este in alta parte : la genii . Care scriu din constiinta .
100 milioane de scribi de la Intact sau new sin nu fac cat un geniu .
Petre Tutea :
“Mare noroc ca exista oameni care sunt idioti!Functia idiotului e pozitiva, pentru ca fara el n-am intelege nici geniul, nici normalitatea.Pai cum am cunoaste noi un om pe care-l numim desavarsit daca n-ar fi prezenti astia, idioti?"La multi ani Domnule Presedinte !

Astia nu au curaj sa va scrie personal .... ca stiu bine ca ramaneti cu dintii in beregata lor .

Coalitia nu se va rupe , desi eu m-am plictisit de atata mizerie la opozitie .

@spirit-civic

Postarea matale este dupa mintea matale si propaganda opozitiei.
Multe postari INTELIGENTE ca aceasta....

Zi-i ca Antonescu e destept. !

@viroaga86

Grasul face parte din mioritatea aceea.... de 20% mult iubita de Domnul PRRESEDINTE BASESCU.
T. basilic poate confirma ca i-a fost luata temperatura personal de Domnul PRRESEDINTE BASESCU dar mi-e rusine sa spun cum.

De Ziua TA

tu ai sa MORI Spinzurat nu impuscat.Esti smeche de 25 bani. Suferim toti Idiotulei . Nu sufera cei care te pupa in pampersi!

La multi ani Presedintelui si tuturor Romanilor

Presedintele Basescu a ajuns la apogeul carierei politice,acum poate zice cinstit,,cine nu poate la putere,sa treaca in opozitie[aprox]Pentru un Presedinte nu trebuie sa existe doar culoarea portocaliu.Sper din suflet ca Basescu sa inteleaga sensul culorilor,,Rosu,Galben si Albastru

Cand legea invatamantului este trecuta prin asumare nu mai este nevoie de opozitie si nu e tradarea interesului national / De ce nu s-a mers pe dezbaterea democratica din parlament si s-a fortzat nota ?

Citez: '- Aceasta Lege este cea mai buna. Ultima forma reflecta niste compromisuri. Avantajul este ca raspunde cerintelor din pactul pentru educatie."...

Ce ipocrit este acest presedinte care judeca cu doua unitati de masura...

Citez:
"Una din concluziile consultarilor vizeaza partidele de Opozitie. Prin neparticipare cred ca se izoleaza si e pacat. Sunt partide mari si pot contribui. Faptul ca nici la teme extrem de importante pentru Romania nu considera ca trebuie sa participe nu reprezinta decat un semn de lipsa de maturitate, de lipsa de reponsabilitate pentru interesul national", a declarat seful statului."

Pai Opozitia trebuie sa participe doar atunci cand Dicteaza STatul de Drepti comandat de Presedintele Puterii cel PortoCALIU ?
Esti incoerent marinare si tu nici macar nu observi asta. Vai de tara asta daca cei ca tine au ajuns in fruntea ei.... Explicabila criza de la Bucuresti... cu guristi nu se face nimic....

 

Prea te faci chinez..

Domnule spirit civic, prea te faci chinez.

Legea Educatiei sta de 6 luni in senat. Unde i s-au adus 331 de amendamente!!! Care se discuta in comisii pana in panzele albe.

Chestia asta cu opozitia care nu poate sa isi spuna si ea parerea, cum ar fi democratic, e un neadevar. Opozitia vrea blocarea completa a catorva legi care incearca sa schimbe lucrurile in mod major in tara asta. Si care, de altfel, sunt cerute in mare parte si de acordul cu FMI: legea pensiilor, legea salarizarii unitare, legea bugetului si, ultima pe lista, legea educatiei.

Folosind orice mijloace: blocari la senat, unde prezideaza Geoana, blocari in comisiile unde opozitia are majoritate, trimiteri repetate catre CCR, unde PSD are 4 votanti constiinciosi, etc

Asta nu este opozitie. E ceva de genul "va spargem, mai pdl-istilor, nu va lasam sa treceti nimic prin parlament". Din pacate politica asta o sa ne coste. rau de tot. Si pe termen scurt (fara banii de la FMI), si pe termen lung: sisteme nereformate de pensii, educatie sau bugetar.

Tarea are alte nevoi acum. Dar atat pot capetele mici si goale ale lui Ponta si Antonescu.

Stimate Domn. In parlament sunt legi care stau fara ca vreodata comisiile sa se fi intalnit sa discute despre ele in ultimele 6 luni.

Iar presedinti de astfel de "Comisii" sunt din Partidul Portocaliu.
Nu vreti dumneavoastra sa-mi explicati de ce acele comisii nu lucreaza nici macar cat s-a lucrat la Legea Invatamantului ?
Si va mai rog sa preszentati o situatie cu toate legile care se afla in situatii similare, la camera sau la Senat.. ca sa facem o statistica corecta si sa vedem cine tine treaba pe loc...
Au nu cumva Puterea UITA ca are Majoritatea in Parlament ? Din Cate am Vazut, motiunile de cenzura nu trec pentru ca exista multi care stau pe scaune... La senat este diferenta doar de un vot... Sa inteleg ca nici macar un vot nu este in stare Coalitia aflata la Putere sa obtina de la Opozitie pentru Legea Invatamantului ? Asta in timp ce Opozitia nu poate aproba motiuni de cenzura sau legi...
LA ANTICIPATE MONCHER ! INAPOI LA POPOR ! SAU NU VA MAI TZINE ELASTICU DE LA CHOLOTZEI ? PAI MONCHER... DACA NU MAI AVETI SUSTINERE SI MANDAT DE LA POPOR...., DE CE MAI STATI LA PUTERE SI INCURCATI TREABA ? DIOAR CA SA VA VAICARITI SI SA SCOATETI "NECONSTITUTIONALE"PE BANDA ?
Serios acum, nu sunteti de acord ca la romani este criza mai mare doar pentru ca in Romania se fura mai mult in regimul basist?... Va este frica ca odata plecati de la guvernare va ia banca casele si terenurile ? Sau ca parchetul incepe sa descopere grozaviile guvernarii basiste ? Care frica este mai mare ? Pentru ca eu cred ca oricum nu scapa nimeni de ceea ce ii este frica.... Parca asa suna un slogan prin 2009 ? Cunoasteti, nu ?

Vanturi la pupa si suspendare definitiva domnule presedinte. Poporul roman a votat din greseala la prima suspendare si v-a trimis inapoi la Cotroceni...

Va asigur ca greseala nu se va mai repeta...
De altfel este surprinzator cum nu v-ati prezentat demisia si nu a-ti considerat ca votul in favoarea dumneavoastra dupa prima suspendare a fost o greseala a poporului roman exact asa cum stiti ca in parlament legile sunt votate din gresala...
"Majoritatea turistica" care v-a sustinut la "alegerile" din 2009 nu mai exista... cand s-au numarat voturile... sunteti sigur ca cei de la birourile electorale nu erau cu shpritzu pe masa cand au numarat voturile ? Sau nu le-au numarat deloc pentru ca erau gata numarate ?
Incertitudinea modului in care s-au numarat voturile la alegerile din 2009 si incapacitatea de a fi echidistant si competent in functia de presedinte - guvernul abulic este "opera dumneavoastra" - legitimeaza dorinta de a va vedea suspendat definitiv. Aveti curaj sa probati iar care este sustinerea dumneavoastra domnule presedinte ?!? Pentru ca nu stiu ca Parlamentul sa fi aprobat vreodata vre-un imprumut de la FMI... si nici nu a vazut cineva vreodata un raport privind "centura de siguranta" invocata de dumneavoastra... adica explicit sursele si utilizarea fondurilor imprumutate... Sunteti la Putere doar ca sa faceti avere domnule presedinte pentru Dumneavoastra, Partidul portocaliu sau alte "lacuste" umblatoare prin Contractele cu Statul ?

ARDE-I DOAMNE!!!!

.

 
 

 
 

ooopaaa,ia uite ce te oftici...te-a dat de gol cumva???

iti tremura l.aba mainii cand scrii,e clar,nu prea ai vazut femei dezbracate decat in filme

N-are ce ma da de gol, nu sunt un intrus, ma stie lumea...

... dar nu aici se peofereaza injurii ci in parc sau crasma.
Acolo e locul ascestuia.

@cob

ce te face sa crezi ca locul injuriilor e in parc sau in carciuma?nu cred ca ar trebui sa auzim nicaieri injurii,nu?da' idolu' tau,betivul national,nu injura pe unde apuca?offf,daca si-ar scrie boc memoriile...

Daca Base zice asta, e lata!

EU am ma postat o cerere de sare grunjoasa. Cat mai multa. abonati kklau: ghilotina, ord, silvia_h, dannyel, cob (ca tot aia e, adica madam Logica).
Scuze Ghilotina, tu esti o specie pedelaca separata, subordonata direct capula la sistem. Noi nu stim ,da' tu le ai!!!!

 

Daca Base zice asta, e lata!

EU am ma postat o cerere de sare grunjoasa. Cat mai multa. abonati kklau: ghilotina, ord, silvia_h, dannyel, cob (ca tot aia e, adica madam Logica).
Scuze Ghilotina, tu esti o specie pedelaca separata, subordonata direct capula la sistem. Noi nu stim ,da' tu le ai!!!!

 

nu cred ca doamna umflata si isterica mai e p-acilea,

s-ar putea sa te inseli...daca i-ai intrat pe blog,o sa vezi ca face articole si recenzii la comanda(plus tablouri,etc)...te doare capul,ea nu stie sa duca o propozitie simpla pana la capat dar vrea sa scrie pentru altii...mai bine s-ar apuca de sport si ar lasa potolu' pentru altii,mai firavi,in felul asta ar face economii enorme si nu ar mai trebui sa "creeze" pe bani

basescu a luat-o razna rau de tot !!!

el se considera inca odata mai presus de Lege !

CAPITOLUL II - Presedintele Romaniei

ARTICOLUL 80: Rolul Presedintelui

(1) Presedintele Romaniei reprezintă statul roman si este garantul independentei nationale, al unitătii si al integritătii teritoriale a tării.
(2) Presedintele Romaniei veghează la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritătilor publice. In acest scop, Presedintele exercită functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

DE CAND ... pdl si udmr ... sunt PUTERI ALE STATULUI ?
... sau care dintre ele sunt : stat... si care : societate ???


ARTICOLUL 1
(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativă, executivă si judecătorească - in cadrul democratiei constitutionale.

... basecu a mediat ... in cadrul puterii executive !!!!!!!! ... CEEA CE NU FACE OBIECTUL ... ATRIBUTIILOR PRESEDINTELUI !!!


... INCA O DOVADA ... CA NU ESTE PRESEDINTE ... CI DOAR PRESEDINTELE ... pdl !!!!

 

Singurele puteri in stat

Parlamentul si presedintele Romaniei,restul reprezinta executivul puteri

... in tara asta se face un experiment !

DE CITIT CARTEA : "EFECTUL LUCIFER" – de Philip Zimbardo unul dintre cei mai cunoscuti psihologi sociali, fiind cel care a initiat un foarte celebru experiment la inceputul anilor ‘70 la Universitatea Stanford, unde era profesor.
In acel experiment, mai multi studenti voluntari (selectati pe baza a numeroase teste care dovedeau “normalitatea" lor psihologică) au fost impărtiti, prin tragere la sorti, in detinuti si gardieni...

... LA NOI : ... FARA TRAGERE LA SORTI ... GARDIENI : base & pdl-isti +udmr+niste oameni fara onoare precum g.oprea ... CEILALTI : DETINUTI !

La subsolul unei clădiri din Universitate s-a improvizat “inchisoarea" in care avea să se desfăsoare, timp de 2 săptămani, experimentul.

... LA NOI : LOCUL ... TOATA TARA ! ...

Scopul era de a se observa in ce măsură mediul contribuie la modificarea comportamentului uman.
Fiecare dintre participanti stia că “ceilalti" sunt studenti ca si ei si că pot renunta in orice moment.

... LA NOI ... IMPOSIBIL ! EXPERIMENTUL E PE VIU ! ...

In ciuda “normalitătii" participantilor si a asteptărilor optimiste ale specialistilor care au condus acest experiment, el a degenerat iar Zimbardo a fost nevoit să-l INTRERUPA după doar 6 zile.

... LA NOI ... CONTINUA !

Trei dintre cei care jucau rolul detinutilor au cedat psihic si au trebuit să plece iar majoritatea gardienilor au abuzat de pozitia pe care o detineau, depăsindu-si cu mult limitele comportamentale.

Cum a fost posibil acest lucru?
Cum se face că, oameni simpli, care pană nu demult au dat dovadă de comportamente dezirabile social, au putut ajunge in situatia de a umili si chinui o altă fiintă umană in doar cateva zile?


... SIMPLU !
... EXPERIMENTUL ... CONTINUA DAR LA ALT NIVEL ... CEL REAL !

... INCHISOAREA Abu Ghraib de langă Bagdad a devenit faimoasă in intreaga lume in 2004...

... IAR DIN 2009 ... ROMANIA !

 

HOTIII nostri

impuscativa intre voi miliardarilor si atunci NOI saracii romaniei vom fi racoriti!

 

Este inutil...

Este inutil sa se mai justifice. Am inteles. Mandatul Guvernului Boc este pe sfarsite. Basescu nu se dezminte. Pentru interesul personal sacrifica orice si pe oricine. Asteptam caderea guvernului Boc si confirmarea de Presedinte a noului Guvern de coalitie PSD-PC, PNL, UDMR>

 

Cu roate acestea

"LA MULTI ANI! DE ZIUA DUMNEAVOASTRA D-LE PRESEDINTE.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor