Ziare.com

Basescu, in Parlament - Romania trebuie sa ratifice tratatul fiscal foarte repede

de Camelia Badea
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 11:52

   

Basescu, in Parlament - Romania trebuie sa ratifice tratatul fiscal foarte repede
Presedintele Traian Basescu a tinut miercuri un discurs in fata plenului reunit al Parlamentului, in care a abordat teme de politica interna si externa, precum si teme economice.

Parlamentarii USL au refuzat sa fie prezenti in sala.

Traian Basescu a inceput prin a adresa o invitatie Opozitiei de a reveni la lucrarile Parlamentului, dupa care a prezentat pe larg directiile de dezvoltare ale Romaniei, prioritatile economice si legislative.

Una dintre cele mai importante declaratii ale sefului statului s-a referit la o posibila revenire a salariilor bugetarilor la nivelul de dinainte de taiere, incepand cu data de 1 iunie.

De asemenea, Traian Basescu a cerut insistent partidelor politice sa puna in aplicare referendumul din 2009 referitor la parlamentul unicameral cu cel mult 300 de parlamentari.

Presedintele a recomandat Parlamentului sa ratifice cat mai grabnic Tratatul fiscal si a explicat pe larg care ar fi consecintele pozitive in acest sens.


Traian Basescu a venit la Parlament insotit de premierul Mihai Razvan Ungureanu si a parasit plenul impreuna cu acesta.

Discursul presedintelui a fost intrerupt la un moment dat pret de cateva secunde de cateva persoane aflate la balcon, care i-au cerut demisia, au aruncat mai multe flayere si au scandat numele regelui Mihai. Protestatarii au fost evacuati rapid de fortele de ordine.

La cateva ore de la producerea incidentului, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca protestatarii care s-au manifestat "ca pe stadioane" au fost adusi de PNL, iar hartiile aruncate de ei de la balcon le-au fost inmanate de un parlamentar liberal.

Anastase: Antonescu minte cu nerusinare si este las

Ziare.com a prezentat principalele evenimente si declaratii in format LIVE text:

12.30 - Traian Basescu incheie. Ii saluta pe membrii Guvernului si sta indelung de vorba cu parlamentarii prezenti, dupa care a parasit sala de plen, insotit de Roberta Anastase si premierul Mihai Razvan Ungureanu.12.25 - Un lucru care tine de comportamentul nostru in raport cu UE.

- In calitate de sef de stat, nu mi-a placut niciodata ca aflam din declaratii dintr-o capitala europeana ce vom face la urmatorul Consiliu European, si nu numai mie, si altora. Romania va fi un sustinator puternic al Comisiei Europene. Corectitudinea afacerilor europene este in CE. Ei pot fi un arbitru care sa vegheze la interesele tuturor.

- Romania indeplineste multe din conditiile cerute in aplicarea tratatului fiscal. Aveti de ce sa fiti optimisti, Romania nu va face pasi inapoi chiar daca in zona euro va fi recesiune in partea a doua a anului.

- Romania nu isi poate vedea evolutia viitoare si sperantele de prosperitate decat in interiorul UE. Iar parteneriatul cu SUA ramane un pilon de baza al politicii noastre.

- Succes in alegeri, daca nu ne mai vedem!

12.15 - Criza datoriilor e creata de nerespectarea criteriilor de la Maastricht, din 1992. Multi spun de ce nu s-au adoptat si criterii de control? Raspunsul e clar: atat s-a putut atunci din punct de vedere politic. Era greu sa ii spui unui stat ca va veni cineva de la Bruxelles sa il controleze.

- In 2012 prin tratatul fiscal s-a facut un pas inainte. Abia acum se da consistenta suportului monedei euro. Nu putem avea o moneda euro sanatoasa daca doar Germania are o abordare pragmatica, Olanda, statele nordice, iar noi cei din sud si din est, vai de bugetele noastre. Aceasta regula face ca euro sa dainuie, UE sa aiba o economie solida.

- Nu s-a facut suficient, dar atat s-a putut face politic la acest moment. In opinia mea, cand se va putea se va merge la unificarea sistemului de taxe, cand se vor reduce decalajele de dezvoltare, catre unificare redevente, TVA, daca nu si pensii si salarii.

- Este un proces ireversibil, in care nu avem alta solutie decat sa mergem inainte: niciun stat singur nu poate face fata singur procesului de globalizare.

- UE are o singura solutie: Realizarea Statelor Unite Europene, cu o foarte buna coordonare.

- Tratatul este un pas inainte, pe care Romania nu poate sa il faca doar pe jumatate. Europa nu a iesit din dificultate, a scos temporar Grecia, dar in partea a doua a anului cel mai probabi la nivelul intregii Europe se va constata intrarea in recesiune.

- Nu ne va fi usor, dar nu ne va fi atat de greu ca in 2009, 2010, 2011, suntem mult mai bine pregatiti sa facem fata unei eventuale recesiuni in zona euro.

12.05 - Cateva lucruri si despre Uniunea Europeana.

- UE trece prin cea mai grea criza de la razboi incoace. De ce am ajuns aici? Statele au cheltuit mai mult decat au produs, au trebuit imprumutati bani continuu, s-a asigurat o prosperitate pe datorie.

- Cat timp suntem sub 60% ne permitem sa rostogolim datoriile.

- Urmare a crizei datoriilor suverane, s-au luat o serie de masuri: pachetul Guvernanta 1, cu cele 6 norme aprobate de PE. Nu datorita tratatului fiscal ci datorita unuia din acestea, deja sunt state care au fost propuse la sanctiuni, nu e vorba de sume mici, de jumatate de miliard in prima instanta! Statul e nominalizat, are termen 6 luni sa reduca deficitul excesiv, alte doua state au fost avertizate.

- Avem un alt instrument, care se numeste pactul Europlus, la care Romania a aderat. Avem instrumentul de planificare a propriei noastre dezvoltari: Agenda UE 2020, si avem sistemul prin care toate statele se supun controlului bugetului lor, semestrul European. In urma acestei analize, 12 state au fost avertizate, nu si Romania.

- Avem si cel mai nou instrument: Tratatul privind stabilitate si convergenta. Domni din Opozitie cereau premierului sa semneze, dar conform Constitutiei singurul care are dreptul sa semneze tratate internationale este presedintele Romaniei, ii rog sa citeasca Constitutia.

- Am vazut tot felul de contabili si experti spunand la televizor ca Romania trebuia sa negocieze mai bine. Din pacate foarte multi neinformati isi permit sa mearga la televizor si sa para ca stiu despre ce vorbesc. Nu stiu!

- Acest tratat a fost conceput strict pentru statele din zona euro. A fost o presiune pe care am initiat-o noi, sustinuti de Polonia, pentru ca la acest tratat sa poata adera si state non-euro.

- Singurele modificari : ca si statele non-euro sa poata semna tratatul si implicit sa participe la deciziile din zona euro, si ca statele care au gradul de indatorare sub 60% sa poata merge cu un deficit structural pana la 1%.

- Recomand Parlamentului sa aprobe tratatul intergal cu intrare integrala in vigoare. In mod cert, o astfel de abordare va obliga Romania sa devina performanta si sa aiba o dezvoltare durabila, generata de propria ei crestere de performanta.

- Suna ca o asumare: Imi asum sa fiu un bun european, sa am o economie performanta, sa fiu responsabil cu cheltuirea banului public!

- Dincolo de demagogia politica am convingerea ca Romania a facut un lucru bun semnand tratatul si dv veti face un lucru si mai bun adoptandu-l repede. De ce? Tratatul intra in vigoare imediat ce 12 state in ratifica, nu la 1 ian 2013. Multe state il vor adopta rapid.

- Rugaminea mea este sa ratificam repde acest tratat, ca semnal al deciziei politice ca suntem un stat responsabil, dorim o dezvoltare performanta si durabila.

12.00 - Daca privim la perspectiva urmatorilor 10 ani, una din marile probleme ale Romaniei, dincolo de forta de munca calificata, natiune sanatoasa si natalitate pozitiva, este problema asigurarii energiei. Cu ce energie asiguram dezvoltarea?

- Energiile curate sunt o solutie, Dobrogea e plina. Foarte bine, dar nu o sa putem impanzi cu mori de vant tara de la nord la sud.

- Sursele noastre clare sunt reactorul 3 si 4 de la Cernavoda, resursele de gaze existente in Marea Neagra si gazele de sist.

- In momentul de fata sunt foarte multe interese ca Romania sa devina tot mai dependenta energetic. Va cer, ca Parlament, sa priviti cu maxima responsabilitate nevoia Romanieii de a-si creste capacitatea de a produce energie.

- Prospectiunile in Marea Neagra vor continua in urmatorii 5 ani, avem o resursa consistenta. Putem sa ne asiguram nevoile si pentru noi si pentru vecini, cu o conditie: liberalizarea preturilor, nu si pentru populatie.

- Putem mentine preturi foarte scazute pentru populatie, dar economia trebuie sa primeasca inputul corect in ceea ce priveste consumul.

11.55 - Nu in ultimul rand, industria IT. Avem resurse, inteligenta tinerilor, trebuie doar sa focusam investitiile.

- Suntem o tara in care fiecare e cu infrastructura ei. Electrica are propria fibra optica, la Calea Ferata, la Minsiterul Educatiei, la Transelectrica la fel. In momentul de fata desi am putea acoperi 56% din nevoile de transmisii de date, acoperim doar 20%. E o problema abordata in CSAT. Romania are capacitate de transmisie de date mult mai mare decat cea pe care o acceseaza.

- Industria IT e o sansa pentru Romania, dar stie cineva ce softuri si echipamente se achizioneaza de fiecare minister, primarie, CJ? Trebuie puse de acord, pentru a putea pune la dispozitia populatiei si societatilor, administratiei, solutia optima.

- Este o vulnerabilitate, tine de modul cum au fost utilizati banii publici, colaborarea Parlament-Guvern trebuie sa ofere o legislatie. Nu am auzit pe cineva sa cumpere si sa intinda fibra optica cu bani privati, se inchiriaza, dar numai in interes public nu.

11.50 - Avem nevoie de crestere economica, ne trebuie o economie consolidata, extinsa, ramuri pe care sa le dezvoltam si in care sa fim printre campioni. Ma refer la agricultura, turism, minerit, acel minerit care, urmare a evolutiilor de pe piata face rentabila reluarea exploatarilor de aur, cupru, samd.

- Fara crearea de locuri de munca riscam sa cream o patura larga de oameni saraci. Nimic nu e mai important decat sa cream locuri de munca. Stiu ca se poarta demagogia, sa nu ne atingem de resurse! Locurile de munca sunt cheia evolutiei pozitive a fiecarei familii si fiecarui cetatean.

- Fac un apel: redeschideti mineritul care a devenit rentabil. Daca avem bani sa il redeschidem cu banii nostri, daca nu sa acceptam investitii! Acesta este adevaratul aur al societatii romanesti: locurile de munca.

- Trebuie sa aducem numarul locurilor de munca la numarul de pensionari, este elementul fundamental al atingerii echilibrelor macroeconomice si bunastarii.

- Fiind singurii care puteti controla guvernul sa ii chemati si sa va prezinte proiectele concrete.

- Dirijati banii IMM in mediul rural, pentru a da o sansa tinerilor.

11.45 - Mai avem si doua probleme economice majore, nu intru prea mult in detalii. Trebuie sa intelegeti cat de important pentru economia romaneasca este sa devenim stat in zona euro.

- Am vazut multe state care au indeplinit criteriile de la Maastricht, Grecia, Portugalia, Italia, etc. Respectarea lor nu este suficienta pentru a fi bine ancorat in zona euro. Dincolo de aceste criterii obligatorii, viata ne-a aratat ca un stat care nu are o economie performanta, competitiva, nu rezista in zona euro.

- Obiectivul trebuie sa fie analizarea si cresterea performantelor economiei de stat. Marii transportatori, de gaz, de cai ferate, marii producatori trebuie sa devina competitivi. Fara competitivitate nu avem nicio sansa sa traim bine in zona euro. Daca tot am vazut lectia la cei de acum in zona euro, de ce sa nu o aplicam dinainte de a intra in zona euro? Programul cu FMI, BM si CE vizeaza eficientizarea economiei de stat.

- Economie competitiva si competitivitate trebuie sa fie cuvinte cheie. Altfel e doar o inselatorie pe care ne-o adresam noua insine.

11.35 - Trebuie sa va mai spun un punct de vedere care sa nu va placa, e legat de nevoia de modernizare a clasei politice. Un prim pas s-a facut, votul uninominal de acum e distorsionat.

- E o obligatie morala a majoritatii ca impreuna cu minoritatea din parlament sa decida vot uninominal curat, care sa nu mai lase ca oameni de pe locul 3 sa ajunga in parlament, iar cei care au fost primii sa ramana acasa.

- O alta solutie: punerea in aplicare a referendumului din 2009.

- Dragi colegi, pentru ca si eu am fost parlamentar, oricui ii este greu sa mearga in colegiu si sa ceara votul cand astazi oricare este vulnerabil: cetatenii au cerut parlament unicameral si 300 de parlamentari. Oricare dintre parlamentari va fi privit cu suspiciune, daca acest lucru nu se intampla.

- Trebuiesc 2/3, trebuie facut un efort de a se discuta cu Opozitia. Dar a fost un vot cu peste 80% in favoarea parlamentului unicameral.

- Acum Parlamentul functioneaza ca unul unicameral. E greu sa justificati necesitatea a doua camere cand singurul suveran este votul popular, poporul s-a pronuntat aveti obligatia sa tineti cont de acest vot.

- Reducerea la o singura camera si la 300 de parlamentari ar arata ca si politicienii sunt constienti de nevoia de reducere a cheltuielilor statului.

- Avem in Europa criza datoriei suverane, generata de doua motive: cheltuielile foarte mari ale statelor pentru a-si asigura functionarea, si cheltuielile mult peste buget cu problemele sociale. Populatia asteapta de la politicieni respectarea referendumului din 2009.

11.30 - Discursul continua.

- Este necesar ca Parlamentul sa adopte in perioada urmatoare 2 legi: Legea Sanatatii si legea Reorganizarii.

- Din pacate legea Sanatatii a fost retrasa pentru ca a fost prost lansata in dezbatere. Dar avem un prost control al banului public, este nevoie de implicarea sectorului privat in sanatate.

- In lipsa pachetului minim garantat de servicii medicale, legea Sanatatii poate fi un esec. Asiguratii de sanatate si cei care nu se pot asigura trebuie sa stie ce le garanteaza statul.

- In ceea ce priveste reorganizarea Adminsitrativa, avem aceleasi directii de mediu, de sanatate, de politie..aceleasi, aceleasi..Cum credem ca o asemenea organizare mai poate raspunde nevoilor Romaniei.

- Este clar ca modul cum s-au utilizat banii pentru dezvoltare regionala a fost departe de a fi eficient, nu au putut fi implementate masuri regionale. Se construieste bugetul pentru 2014-2020. Drumurile, canalizarile, nu pot fi prinse in buget, reorganizarea adminsitrativa este cheia.

11.29 - Discursul este intrerupt de strigate de la balcon: "Demisia!". Presedintele le cere celor catorva protestatari sa astepte sa termine de vorbit. Cei 5 protestatari sunt evacuati de fortele de ordine, nu inainte de a striga "Regele Mihai e cu noi!". Traian Basescu le-a raspuns: "Chemati-l aici!".Discursul lui Basescu, intrerupt de protestatari monarhisti - i-au cerut demisia

11.10 - Presedintele vine la tribuna.- Din pacate Opozitia lipseste. Parlamentul este garantul democratiei, nu este cea mai buna solutie sa subminezi cea mai importanta institutie a statului roman: Parlamentul.

- Incep adresand Opozitiei rugamintea de a reveni in Parlament si de a discuta problemele care tin de Parlament.

- S-au intamplat evenimente de interes major, investirea unui nou guvern, semnarea tratatului, criza Putere-Opozitie.

- Este important sa ma pronunt asupra a ceea ce am facut si unde suntem si ceea ce eu cred ca ar trebui facut in continuare.

- Guvernul si Parlamentul in perioada 2009-2011 au parcurs impreuna o perioada extrem de dificila. Destul de multi stiu ca in 2009 Romania ajunsese in situatia in care, datorita dezechilibrelor macroeconomice, nu se mai putea imprumuta de pe piata, ceea ce a reclamat o interventie la FMI.

- Va multumesc ca ati acceptat, cu costul popularitatii partidelor din arcul guvernamental, sa adoptati masuri extrem de severe. Niciun politician nu isi poate permite sa gandeasca cu relaxare la reducerea salariilor cu 25%, sau introducerea contributiilor la pensii. Au fost masuri extrem de dificile pe care toti le-am luat cu inima stransa.

- Au fost masuri necesare, menite sa previna un derapaj precum cel din Grecia, nu este nicio exagerare. Ma simt solidar cu dumneavoastra si ma simt solidar cu romanii.

- La inceputul anului 2011 parte din sumele taiate din salariile bugetarilor au fost restituite. E datoria mea si a dvs sa gandim si sa gasim solutii ca undeva in jurul datei de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor, chiar daca in ianuarie am avut un excedent la buget, in februarie insa un deficit de 2 ori mai mare decat excedentul.

- Sunt convins ca Puterea, dar si Opozitia, si Ministerul de Finante vor putea spune la sfarsitul mandatului ca bugetarii au salariile asa cum erau cand ati venit la guvernare.

- Statul roman nu ar fi fost perfomant daca singura modificare dupa 89 incoace ar fi fost asezarea pe legi mostenite din perioada Ceausescu.

- Justitia asezata si codurile din vremea lui Ceausescu nu puteau sa raspunda nevoilor unei societati moderne. Ati trecut prin parlament legea micii reforme, legea numirii judecatorilor, si rezultatele se vad, in ultimii 2 ani justitia a devenit tot mai eficienta in lupta impotriva coruptiei. Nimeni nu se mai simte la adapost, fie ca e de la Putere fie de la Opozitie.

- Nimeni dintre cei care fraudeaza nu mai doarme linistit, inclusiv procurorii si judecatorii corupti.

- Reforma facuta in educatie in perioada 1997 -2000 s-a dovedit un esec major, s-a dovedit. Bacalaureatul de anul acesta a fost proba fundamentala a esecului reformei din perioada aceea. Implementarea noilor legi a Educatiei mi se pare fundamentala pentru ca Romania sa aiba o sansa. Poti sa nu ai titei, gaze, dar daca ai un sistem de educatie performant ai o sansa, iar noua lege asigura acest lucru.

- Noua Lege a Asistentei sociale asigura ajutoare pentru cei cu adevarat necajiti, nu pentru cei care stau cu Mercedesurile ascunse in spate.

11.07 - Presedintele Traian Basescu intra in sala de plen insotit de Roberta Anastase, Vasile Blaga si premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Seful statului a dat mana cu invitatii prezenti, printre care se afla si presedintele CSM, Alina Ghica, si noul director SIE, Teodor Melescanu.

10.50 - Printre ministrii prezenti se afla Bogdan Dragoi, Cristian Diaconescu, Ladislau Ritli, Gabriel Berca, Kelemen Hunor, Marko Bela, Laszlo Borbely, Nicolae Bode si Catalin Predoiu.

De asemenea, sunt prezenti Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi, si presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

10.41 - Senatorul PSD Toni Grebla a explicat la TVR Info ca USL nu asista la discursul presedintelui pentru ca dialogul din care sa rezulte revenirea Opozitiei la lucrari trebuie purtat la nivel de partide. "Nu am vazut o initiativa a PDL de a incerca un dialog cu USL", a punctat el.

Intrebat daca USL ar accepta o invitatie la dialog din partea premierului Ungureanu, acesta a spus ca da, dar cu conditia ca el sa aiba "puteri" sa negocieze cu un partid politic, el fiind un independent.

10.40 - Au sosit la Parlament consilierii prezidentiali Iulian Fota, Iulian Chifu si Daniel Funeriu.

10.15 - Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca va fi prezent in sala, alaturi de mai multi membri ai Guvernului.

Discursul presedintelui vine la cateva zile dupa ce Romania a semnat la Bruxelles Tratatul privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare. Acesta trebuie ratificat de Parlament, iar o parte din prevederile sale introduse in Constitutie sau transformate in lege.

Pentru toate acestea, este insa nevoie ca Opozitia, care a intrat in a doua luna de protest, sa fie prezenta la Parlament.

O alta tema pentru care este nevoie de revenirea senatorilor si deputatilor USL la lucru este ratificarea Acordului de Asociere a Serbiei la UE, care trebuie facuta de Parlamentul Romaniei pana la finalul lunii martie, Senatul fiind Camera Decizionala.

Ultima prezenta a presedintelui Traian Basescu in Parlament a fost pe 27 iunie 2011, cand a vorbit tot despre teme de politica interna, printre care si proiectul de revizuire a Constitutiei. Nici atunci Opozitia nu a fost prezenta in sala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
144 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Alooo...stati linistiti la locurile voastre!...

Unde e jandarmii?...Sa-i aresteze 'mediat pe aia care ma defaimeaza din balcon, cerand "demisia" lui IO!...Ba, io nu demis'onez! Poa'sa iasa tot poporu'roman'lor in strada!

Nutzy, vorbeste mai rar, ca nu te inteleg!...Ce spui?...Sa le mai dau 100 de lei la salar?

Bine, zi-le ca le dau! Dar incepand din iunie, cand reusim sa vanda ovreiasul Rosia Montana si gazele de sist!

He! He! Sa TRAIM BINE in zona euro! Io si ai lui io!

 

Vorbeste tovarasul Traian Basescu!

Comunistul si securistul isi prezinta raportul ce a dus la distrugerea Romaniei.

 

Inca o interventie plictisitoare cu romanii????

DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Basescu tine un discurs PDL-ului in Parlament

Vila 1 era ocupata ?

Ia uite la voi...

Daca acasa va tin nevestele cu lantul scurt, acum ca ati scapat pentru ceva vreme din lant v-ati apucati sa va infoiati la lumke aruncand povestiri stiintifico-fantastice ce nici voi nu le credeti? Virusul socialist USL este pe moarte. Nu aveti nici o sansa!

Base are dreptate, dar USL-istii urla de foame

Disperarea USL-ului e mare pentru ca evaziunea si coruptia e lovita puternic in ultimul timp, iar alea reprezentau tocmai sursele lor de venit. De asta pentru ei Base este foarte rau, ca nu le da voie sa fure!

Tovarsul Basescu huiduit in Parlament.

I s-a cerut demisia dictatorului.

Esti ridicol amice

Ceri demisia Presedintelui Romaniei, de fapt o dorinta de-a ta umeda, ce nu se va implini niciodata atat vreme cat romanii il sustin pe Traian Basescu. Si atat vreme cat vor exista, cei care astazi sunt in USL nu mai au nici o sansa. La nimic. Nici ei si nici sustinatorii lor! Eu unul sunt dispus sa platesc cu propria viata pentru ca naparcile socialiste, ca niste lupi in blana de oaie, sa nu mai ajunga sa aibe puterea de a distruge Romania si romanismul precum au facut-o din 1989 pana in 2009.

Si tu, si ceilalti sustinatori ai USL ati devenit definitia contemporana a caragialescului, un caraghioslac trist ce provoaca mila!

Basescu vrea oameni pregatiti

Ospatari si tinichigii de inalta calificare

Dictatorul nu-si da niciodata demisia, el are o

...soarta mult mai rusinoasa.

Nu mor caii, cand vor cainii...

Si nici nu demisioneaza un presedinte de tara, pentru ca urla cateva lichele....

De unde sa demisioneze Antenescu ?

El nu a lucrat o zi intreaga ...toata viata lui

Lenesoiul National e pierdut in orizonturile lui 2014, in conditiile in care putorosenia iremediabila, lenea viscerala si prostia cronica nu fac decat sa-l arate cu fiecare zi tot mai clar asa cum este el in realitate: un om slab, o paiata catarata smechereste in fruntea Partidului PeNaL...

Base e la jumatatea celui de-al doilea mandat...pana in 2014 are datoria sa scoata tara din criza cu ajutorul premierilor pedelisti...

Discursul lui Ceausescu de astazi este unul demago

Marirea salariilor./suta de lei
incepind cu data de 1 iunie pina pe 15 iunie
daca pierde pdl-ul
In rest vrajeala unei j-vre ordinare.

Orice snapan isi poate permite

sa plateasca niste capete de gisca, pentru a face galagie, chiar daca ma-sa sau socra-sau nu sunt stapinii insulei Corfu

O sugestie

Intrucat nu vorbeste Ceasusescu ci Presdintele Traian Basescu, cel mai bun pe care l-a avut pana acum Romania post-belica, iti sugerez prieten o cura de dezintoxicare sau un stabiliment de reabilitare. Ai nevoie de ajutor profesionist in mod cert, iar dovada sunt propriile-ti cuvinte asternute fara nici o noima mai sus...

Iar o sa-l auzim pe dictator cum il lauda pe Boc!

Dar l-a schimbat.

 

Acum lauda PDL-ul si pe el insusi :)

Jalnic sau ridicol ?

Ambele !

Discursul Presedintelui

Va fi ca de obicei unul echilibrat si va prezenta realutatile nedistorsionat. Si, tot ca de obicei, lacheii de serviciu ai USL vor sari ca arsi. E bine. E bine, pentru ca ii obosim. Si e bine ca desi sustinatorii vajnici ai socialistilor uslasi depun eforturi imense, duse uneori pana la ridicol, nu au nici o izbanda. Virusul socialist, cel mai nociv ce l-a cunoscut Romania in istoria ei, cunoscut astazi sub numele USL ascunde viermuiala tradatorilor de neam si tara, care sunt nelinistiti acum. Nu-i nimic! Romanii adevarati se bucura si isi sustin Presedintele ales: Traian Basescu!

Cunoaștem și....

...știm că există lunete foarte performante din afara Parlamentului,Vila Lac 1,2,3,4,5,6,7,8,9.....

Liquidați ciuma portocalie și cel care a zămislit-o din nefericire pentru ROmania,Smiorcăilăhăhăilă-Ză Eșec!

Diacursul lui Basescu anost,mincinos ,disperat.

Peste 3000 de mineri protesteaza ,acum, la Petrosani,alte cateva sute sunt in Piata Universitatii,alti sute de romanisunt protestatari impotriva criminalului regim Traian Basescu,desi Traian Basescu isi ascmute asainii politiie politice impotriva romanilor.

http://www.cotidianul.ro/peste-3000-de-mineri-protesteaza-in-petrosani-175255/

Traian Basescu este impotriva romanilor,vorbeste despre "realizari"

ale mafiei guvernamentale,potrivnice romanilor.Ce uita Basescu,uita ca mafia guvernamanetala laudata astazi a schimbat-o chiar el ca neperformanta,la presiunea romanilor,mafie guvernamentala preluata de MR Ungureanu, mafie guvernamentala ce ii scoate in continuare pe romani sa protesteze in strada.Azi Basescu si complicii lui infractorii PDL-unpr -Ungureanu ocupa Parlamnetul tarii si insulata statul de4 drept romanesc,iar aseaza politia politica PDL-UNPR-Basescu ,la ordinul lui MR Ungureanu au batut oameni,i-au aresta in fata minsiterului economiei,iar azi diminneata aceste fapte criminal-dictatoriale s-au repetat la Arad.De ce insulat Basescu statul de drept romanesc?pentru ca cere opozitiei politice sa revina,in Parlamnet alaturi de infractorii PDL-UNPR multi dintre ei deja condamanti penal,iar altii in curs de condamnare,dar cei mai multi cu dosarele grele de coruptie musamalizate la ordinul lui traian Basescu, dosare,flota,alro,contrabanda din vami.

Impunerea legii

Acelora care nu respecta legile Romaniei nu sunt acte criminale. Acte criminale au savarsit membrii de vaza ai USL. Si ma refer la acte cu adevarat criminale, in care au murit multi romani! Statul isi exercita forta coercitiva doar folosindu-se de lege. Si mai apoii, daca USL ar fi avut ceva sustinere externa, in afara de cea de la Kremlin, poate ca ar fi fost bagati in seama... Asa, iata, este clar: USL nu are nici o sansa!!! Si patruzeci de lichele si aiuriti ce striga tampenii, manjind amintirea a ceea ce inseamna de fapt Piata Universitatii nu au cum sa faca diferenta!!!

Basescu rascoleste indignarea multimii

Ajunge!
Ne-ai inselat Destul.

Baseku ne vrea vanduti de tot

Nici un cuvintel despre RMGC, despre contractul cu statul roman, despre legea mineritului.
***!

Doam’lor si dom’lor parlamentari!

Daca nu dam solutii de locuri de munca oam’lor, atunci e naspa!
Fac un apel la p’rlamentari, la guvernu’lu’Mossad, sa redeshkida locur’le de munca la minerit!
Aur! Aur! Aur pentru noi!
Cianuri pentru restu roman’lor!

o intrebare ?

care-i partea leului in acest contract RMGC, ca prea zice cu foc de redeschiderea minelor ?

@Ambidextru

Nu am sa reclam ca fiind un comentariu nepotrivit, comentariul tau de mai jos. Este bun de dat ca exemplu despre modul in care lucreaza lacheii de serviciu ai USL, care, in lipsa de argumente, educatie si vocabular, raman complet dezarmati.

Astfel nu mai au decat o singura solutie: atacul la persoana. Asta inseamna ca vor incerca sa te provoace luand peste picior defectele fizice, desi se stie ca acestea sunt semnul ultimativ al lipsei de civilizatie si al ignorantei.

Deci amcie ambidextru, Dan Puric avea dreptate: bacsalia chiar ESTE atitudinea mitocanului in fata valorii. Si iti multumesc poentru ca mi-ai certificat puterea de a schimba ceva si de a contribui la eradicarea flagelui numit USL!!!

Basescu a iesit sa faca jocul unpr

Cine trebuie sa anunte marirea salariilor din bani
imprumutati?
Anul trecut s-au inchis peste 22000 de firme.
Care este ratiunea maririi salariilor de la 1 iun?

Niste amaratzi...

Au uzurpat puterea statului din Romania!
S-au asezat in "capul bucatelor" si acum vor si legimitate!
Scapam noi curand de astia, o sa fie judecatzi pt toate fraudele si ilegalitatzile comise!
Incepand cu accederea la putere prin falsificarea fraudarea, cumpararea de voturi in 2009!
Apoi nenumaratele fraude economice...

 

Te referi desigur la...

USL! Ca nu stie nici un roman aktii care sa fi facut mai mult rau Romaniei din 1989 pana in 2009 si dupa aceea din Opozitie manjind pe oriunde s-a putut numele Romaniei...
Da, de USL ne vom scapa curand! Si de toti aceia care ii sustin!

Basescu Traian isi bate joc de romani,In06.02.2012

a promis ca "noul"guvern MR Ungureanu are ca prioritate readucerea in tara a nivelului de trai decent,distrus total de PDL-unpr-Basescu-Boc-Udrea,astazi mafiotul Traian Basescu vine cu o noua minciuna mizerabila si categoric irealizabila:ca la i iunie vor creste salariile.de ce minte Traian Basescu?Basescu minte pentru ca este un infarctor care ocupa ilegitim si fraudulos puterea in Romania,rostul lui laturi de alti secursiti asasini este sa distruga socio-economic Romania.

Basescu incearca o ultima lovitura in figura.

Ne mai minte inca o data.
Oare pina cind?

Doam’lor si dom’lor parlamentari! Scumpa Nutzy! Draga Roberta!

Fibra optica a structur’lor este bine! Care va transmite datele electorale mai repede la Transelectr’ca si Hidroelectr’ca!
S-o’ntinda pe bani privati? Numa’n enteres public NU!
Agrecultura, turism, minerit si manarit!
Energia!
Adica dam in continoare la ba’etii destepti a lu’Pinalty cat da parandaratu’gros!

Tovarasul Basescu are un discurs plictisitor,

....multa demagogie si lipsa de bun simt.

Ia te uita!

Cine a ajuns sa vorbeasca despre demagogie si bun simt: un cetatea "ioropean"! Nu european. Acela nu ar fi putut tine niciodata partea viermuielii nocive numite USL si ar fi avut cu siguranta un punct de vedere care sa ii confere onoare. Dar de unde onoare si corectitudine la un activist socialist ce sustine USL? Asta tine de domeniul SF!

Frequently drawn conclusions:

Ești patetic, iEuropene. Și tu și muscarii ăia de-și zic "Basesku", "lool", "Jerome" care comentează doar să se afle in treabă.
Dacă nu aveți motive de care să vă legați, luați exemplu de la "craiul de carte veche" care a sesizat lobbyul care se face mineritului cu trimitere --cel mai probabil-- la Roșia Montană.
O hoardă de comentatori care postează doar ca să se afle in treabă, in loc să-i lase pe cei care chiar vor să comenteze pe marginea discursului președintelui...

Acest discurs este pro si pt pdl.

Nu are nici o legatura cu poporul.
Basescu mai incearca o noua pacaleala.
Daca nu vom fi vigilenti,
Vom fi aceeasi pacaliti ca si pina acum.

Oda demagogiei romane...

O ora de batut campii in parlment sau cum sa vorbesti, vorbesi si iar vorbesti, vorbe. Daca tragi linie dupa Basescu nu rezulta nimic, vorbe si alea pe langa rau.

DA. O oda inchinata demagogiei romane!

Dar nu de catre Presedintele Traian Basescu ci de catre USL si sustinatorii lor care vor cauta zile in sir noduri in papura, ei insisi neavand nici un argument rezonabil. De aceea, uslasii au dat la o parte cel mai mare atuu al barbatiei, onoarea, pentru a putea stalci adevarul cu mizeriii si inventii fantasmagorice!

Romanii au incredere in Traian Basescu. Si asta va aduce moartea USL precum si a planului de revigorare a socialismului anuntat de Ion Iliescu in februarie 2010 la Congresul PSD!

Basescu a delirat in fata unei sali jumatate goala

A dat indicatii "pretioase" unui guvern marioeta.

Frequently given answers:

Aș putea pune pariu că TU, iEuropene, nu ai urmărit discursul dar ești gata să comentezi "indicațiile".

basescu inca spera, ca prin furt sa pdl sa castige alegerile

....si astfel, ca in Rusia , el sa devina premier.
Daca poporul vrea in continuare jug pe ceafa, n-are decat sa nu se prezinte la alegeri.Si daca el va devenni premier, Putin in mod sigur va bombarda Romania.Ce mai mare rau vreti din partea lu' base? Si asa a facut mai mult rau Romaniei in cei 7 ani de guvernare decat tot sistemul comunist in 50 de ani.
De fapt nu avem la ce ne astepta de la un comunistoid care e si presedinte, si premier, si ministru in toate mministerele.

 

USL este moartea Romaniei

Si romanii stiu asta. PDL nu are nevoie de furt. Insa precum se vede clar rpin tot ceea ce fac uslasii si sustinatoprii lor, disperarea in tabara opozitiei este imensa din moment ce sunt folosite minciuni ridicole, instigari televizate, si se monteaza regii precum acelea cu strigartul din balcon unde nu stau parlamentari ci altii... Hai sa fim seriosi. USL NU are ce cauta in Romania, daramite sa o conduca! Ei sunt tradatori aserviti Kremlinului si trebuie deportati la Moscova. In Romania nu mai au ce cauta!!!

 

Iata aici economia"perfor(m)a(n)ta a mafiotului

Traian Basescu.De ce nu sunt bani de salarii și pensii
Blejnar a făcut o gaură de 10 miliarde de lei statului.
http://www.zf.ro/eveniment/nici-cand-a-mers-bine-economia-veniturile-la-buget-nu-au-fost-colectate-eficient-guvernul-boc-a-lasat-o-restanta-de-10-mld-lei-la-veniturile-bugetare-9375577
http://www.cotidianul.ro/blejnar-a-facut-o-gaura-de-10-miliarde-de-lei-statului-175219/

Cu maxima ura impotriva viitorului Romaniei ,Basescu continua instigarea la jefuirea aurului romanesc,jefuire care trebuie sa plateasca nejudecarea lui de catre procurorii americani.Dupa ce a diostrus alaturi de PDL-Boc 200 000 de SRL-uri,acum ar dori initiativa privata?Iarasi minte.In regimul criminal Traian Basescu conduce minciuna ,impostura securista.
La romani este o vorba ,tot raul este spre bine,asa si cu crimianlul international Traian Basescu,cu cat vorbeste ami mult si mai fara rost cu atat se autoacuza.Salavarae romaniei consta in demiterea,judecarea si condamnarea acestui individ,care iata ne copnsidera o "populatie" pentru ca pe poporul roman,Traian Basescu il vrea decimat.

iar Base este

moartea Rosiei Montane ! Spuneti-i marinarului ca se zice eoline nu mori de vant.

Disaster

Pai mai am datorie la Soros 200 de meleoane de ieuro din campaniea electorala 2009!
Da' George Soros si cu Marc Rich a promis ca daca-l pun pe Idala Strula Ungureanu prim premier ca sa-i dea rapid Rosia Montana, mai suplementeaza cu vo 200 de meleoane!

Definitia atitudinii uslasului de serviciu

Bascalia este atitudinea mitocanului in fata valorii! Cand nu are nimic de spus, uslasul de serviciu devine mitocan, trecand la bascalie! Si asta din lipsa de argumente!

Si cel mai bun lucru este sa il priveste cum devine pe zi ce trece tot mai furibund si ridicol. Un spectacol tragicomic intr-adevar!

USL e KO!!!

Dupa lovitura de azi in care un sondaj IMAS il da pe MRU cap la cap cu Ponta si Antonescu (sunt sceptic ca acesta este adevarul, sondajul fiind comandat de penalul Patriciu si facut de Alin Teodorescu, membru PSD si sef al IMAS), iata ca Traian Basescu vine cu bomba majorarii salariilor, mai mult ca sigur ca si a pensiilor. Daca mai adaugam si scaderea CAS cu cateva procente bune anuntata de MRU, avem o imagine in care USL merge pe burta nu doar la figurat. Daca mai adaugam la asta si declaratia de *** al lui Dan Sova prin care nega progromul de la Iasi, continuarea grevei de lux "accentuata" de ridicarea indemnizatiilor si diurnelor de la casieria Parlamentului, decizia CCR privind constitutionalitatea guvernului Ungureanu si legatura stransa dintre angajatul MAI care a impuscat 8 oameni si PNL, putem spune ca alegerile s-au incheiat inainte de termen. Imi aduc aminte cum PSD si PNL aveau 15% si respectiv 7% cu un an inaintea alegerilor din 2008 iar la alegeri, dupa ce au devalizat tara, au avut 32% si respectiv 20%. Prin excedentul din luna Ianuarie, guvernul MRU poate majora salariile si pensiile fara a periclita cumva echilibrul bugetar al tarii iar apoi sa tina alegerile parlamentare la anul pe vremea asta simultan cu prezidentialele cu MRU pe post de locomotiva a coalitiei de la putere ( Domnisoru,analist la Vantu il da pe MRU la 30%).Discursul lui Traian Basescu a acoperit toate lacunele si deficientele societatii romanesti, dar a prezentat si solutiile de redresare a acestora, de la redeschiderea mineritului si exploatarea unor noi zacaminte pana la cresterea sectorului IT, de la reducerea numarului de parlamentari si modificarea Constitutiei, la reorganizarea administrativ-teritoriala.Cei doi asi ai politicii romanesti, Traian Basescu si Mihai Razvan Ungureanu, se pregatesc de trimiterea in istorie a adunaturii numita pompos USL
USL pierde clipa de clipa si asta ii ocupa toata ziua...
Votati-ma, sunt cersetor de voturi...dar va spun numai adevarul!

Guv. Besescu +Ungureanu JAF la Economia Nat.

Besescu si INTERLOPII lui CANCERul Poporului.

In istoria Romaniei NU a exzistat o coalitie Interlopa Securista mai periculoasa la Siguranta Nationala ca , actuala .

Traiasca Republica Securista Interlopa Romania
Aloooooooooooooo tuturor serviciilor ma refer....ma auziti ori auziti numai ce va convine ??

Cand veti scapa Poporul Roman de Guvernul BUBOS ??= Basescu+Ungureanu + Bercea (GabrielBerca)+Oprea + Stelian (Fuia) .

Cand acest Popor nu vor mai avea servicii Tradatoare de Neam si vor scapa de Guvernul Genocid BUBOS??

Va rog respectuos sa nu-i mai puneti pozele INTERLOPILOR SECURISI etc pe ziare.com, deoarece sotia mea este insarcinata si nu doresc sa aiba un avort spontan! Medicul de familie ia recomandat sa nu se uite la monstri, banditi si burtosi umflati din banul public! Va multumesc si va astept la botez!

Putin va bombarda Romania? Sigur? Cu bombe adevarate?

...Sau cu bombe atomice? Sau doar "bombe" propagandistice? Ca propagandisti are in Romania, in special in cercurile apropiate Spitalului Nº9!
Stai linistit in pavilionul tau minele, agitatia iti poate agrava starea! Si nu uta sa-ti iei la timp pastilele!

NU

Iliescu a vorbit despre revigorarea socialismului in lume in februarie 2010. Iar Marx si Engels au stipulat foarte clar viitorul socialist al romanilor care sunt "anti-revolutionari" cand au spus ca romanii trebuie sa dispara sau sa isi piarda identitatea nationala in vartejul revolutionar. Si, judecand dupa distrugerea sistematica a infrastructurii, jefuirea sitematica a economiei, distrugerea invatamantului si a sistemului de sanatate si protectie sociala intre 1989 - 2009 este clar ca USL are metodologia de punere in aplicare a planului, motiv pentru care oricine se afla in USL azi sau ii sustine este un tradator de neam si tara, si trebuie tratat ca atare!!!

@Marian-Eugen

Ti-am mai spus ca Alba ca Zapada este doar o poveste, dar tu nu vrei sa te maturizezi.
Am ascultat azi un discurs al unui presedinte disperat, dar de la care au lipsit scandarile si intreruperile ca la Congresul PCR. In schimb, au fost unii curajosi care i-au strigat comunistului, de la inaltimea balcoanelor, DEMISIA. A vazut cu ochii lui ca strada bu-l mai vrea si nu mai poate minti ca nu este informat. PDL-ul cade pe zi ce se apropie alegerile. Unde-ai gasit tu romani sa mai voteze acest partid odios? Eu nu reusesc sa dau de ei.

@ Un cetatean european

Nu e vorba de Alba Ca Zapada, e vorba ca Traian Basescu a dat unda verde la majorarea salariilor si mai mult ca sigur a pensiilor. Asta te innebuneste caci era singura masura pe care USL o promitea pentru romani, in rest, doar furt, coruptie si evaziune cat cuprinde.
Retine aceasta propozitie ca sa intelegi de ce alegerile sunt deja transate:Sub 60% ne putem permite sa rostogolim datoriile.
Asta plus MRU si USL e istorie!
Te inteleg, ai trait cu senzatia ca vei scapa de Basescu si de PDL, dar nu se poate. Ai intrat in fibrilatie, nu-i asa?
Fugi undeva in Europa!

Traiasca dom' presedinte, ca nu s-a pierdut de fel,...

...a ranjit cum stie dansul, cand l-au "laudat" nitzel!

 

Pappy ! ce inundatie de postaci !

urat partid a mai ajuns si PNL , el e motorul acestui tip de propaganda ;
astia de la PSD sunt mai rudimentari , sunt cu organizari de mineriade , de maciucarirea opozantilor .

Presedintele Romaniei a tinut un discurs menit a aduce echilibru intre institutiile statului .

ce sa inteleaga postacii ... e stacheta prea sus pt ei .....

Totul poate fi imbunatatit

Prin educatie! Chiar si un uslas, dac il duci la scoala si il mai rotunjesti pe la colturi se poate transforma in caest fel intr-o persoana decenta. Doar ca nu vrea. Ii este frica de competitia sportiva. De concurenta. Aceasta nesiguranta izvoraste tot din ignoranta datorata lipsei de educatie... Mai ca nu imi vine sa strig saracii uslasi... :))

@ghilotina si pappy

idolul meu in viata este Ingas ! imi pare rau ca am invatat, altfel aveam sanse sa-mi intrec maestrul !

USL-asilor ! Racoriti-va acum.Vomitati tot veninul

Asa trebuie sa va eliberati gusa de venin.
Dar cu asta ramaneti, ca cersetorul cu mana intinsa.

Basescu a anihilot deja tot USL-ul si este triumfator cu politica nationala ce o duce, sustinut de guvern.

Nu exista alta varianta politica decat BASESCU si UNGUREANU sustinuti de coalitia de la guvernare.

Hai sa traiti bine si voi, tristilot !

Deplorabil ! ... Doar la Balaceanca apar astfel de productii !

.

Tov.Papy te faci de ras,legile nu sunt respectate de MRU si

Basescu Traian ,plus toti ofiterii sub acoperire ce formeaza cloaca coalitiei de crima organizata PDL-Unpr-ista.Iata un exemplu de incalcare a legii de catre MRU+Basescu Traian ce atenteaza la siguranta nationala,legea 51/1991 art.26.
In ceea ce primeste "alegerea" lui Basescu de catre romani sa avem pardon ,Basescu a furat in 2009 voturile si a fost ales prin criminalitate electorala,de aceea se si tine cu dintii de putere.Azi un batran a spus plastic,ca Basescu Traian ii este inferior si unui caine, daca unui caine ii spui marsh, cainele pleaca pe Basescu ,caruia i se cere demisia, se umileste, minte si se schelambaie doar sa ramana la putere.

USL face inca o data dovada

CA nu doreste binele Romaniei si ca nu are curajul de a-si infrunta deschis oponentii, lipsind din Parlament!

Tipic socialistilor: lasitate, perfidie si minciuni!

 

@ papy

te referi bineinteles la iubitul tau basescu.pentru ca el reprezinta interesele personale si de grup, tipic comunistilor, el care in 2004 a recunoscut ca e comunist.Si ce vrei mai mare ipocrizie, cand, la fel ca "tziganul care a spanzurat intai pe taca-su cand s-a vazut imparat "(prverb romanesc), el a condamnat comunismul?
Vrea parlament unicameral"pentru cxa asa vrea poporul?"
Minciuni!A manipulat voturile , pentru ca asta stie sa faca cel mai bine!

Te inseli. Flagrant!

Nu ai dreptate in nici un fel. Ti-as spune ca esti naiv, dar din experienta stiu ca sustinatorii USL sunt animati de interese diferite. De la un os de ros pana la distrugerea sistematizata a Romaniei conform indicatiilor de la Kremlin. Nu conteaza pe care treapata a esafodului te afli. Esti la fel de noiciv ca si cei care iti sunt mai sus sau mai jos pe scara ierarhica.

Nici o afirmatie la dresa Presedintelui nu se verifica atunci cand ii verifici detaliile. Ba inca, daca verifici cu de-amaruntul toate instigarile voastre, pline de strambarea adevarului descoperi ca de fapt nici una nu este adevarata. Si daca voi nu spuneti niciodata adevarul, nu e de mirare ca nu mai aveti nici o sansa. Nici voi, nici USL si nici planul vostru de a aservi Romania intereselor Kremlinului, conform planului de revigorare a socialismului anuntat de Ion Iliescu in 2010 la congresul PSD, unde Ponta a fost uns presedinte al unei parti din USL!!!

Minel Eu il accept -pe BASESCU ! E cel mai tare

Tu preferi un repetent ?

Uite ca urmasul lui Basescu va fi M.R.UNGUREANU.
Basescu si-a ales urmasul potrivit pentru Romania.
Nu pentru partide, desigur.

Azi Basescu ne-a arata ca-i zero barat,.mai mult

decat agent electoral al prostituatelor PDL-iste si al hotzilor din PDL nu poate fi.si pentru ca-i un criminal internationalizat Basescu traain nu se jeneaza sa-i indemne pe USL-isti sa fie asemeni pedelistilor infarctori ,t.a.r.f.e udriste si hotzi asa cum este Anastase roberta.

pappy

eu stiam ca la STS nu ai voie sa folosesti calculatorul in interes personal ! sau acum postezi in interes de serviciu ?

Iarta-mi ignoranta...

Ce este STS? Si cum de eu nu stiu si tu stii ce este?!! :)))

Cat despre meseria mea, tare imi e ca nu ai putea sa o faci. Trebuie talent, munca, educatie si... multa inima ca sa o poti face. Va trebui sa faci dovada ca ai aceste calitati amice...

PS: Te sfatuiesc sa te retragi pana nu vei fi facut praf... Au incercat multi si si-au rupt dintii... :))

@pappy, tu esti fratele dictatorului?

De demagogia basist-portocalie ne-am cam saturat. Ar fi bine sa te retragi pina nu e prea tirziu.

Frequently given answers:

Ai uitat să-l sperii spunandu-i "Ar fi bine sa te retragi pina nu e prea tirziu, CĂ ALTFEL..."

Ce intrebare de "sărac in materie cenușie": "tu esti fratele dictatorului?". o.O
Da el e fratele, eu sunt văru' primar, ORD e văru' de-al doilea, părerea e văru' de-al treilea și toți cei care nu injură puterea sunt neamurile președintelui.

Demagogie?! Pon'Tenescu nici n-au ajuns așa departe și demagogia lor dă pe-afară...

observ ca nu va inghesuiti sa va bucurati de raiul

basist din Romania, tipati de prin strainatate!poftiti aici sa vedeti in ce hal au ajuns oamenii, sa luati salariu romanesc, pe urma sa va dati cu parerea!

Mai lasa-ne cu halul.

Toti de la stat iau spaga ... cel putin deocamdata.
Sper ca pana la urma va pun gatul pe butuci la toti sa munciti pe branci ca noi astia care va platim.

Nu bTraian Basescu este problema

Ci indivizi precum voi ioanaiii. Si am gasit suficienta putere ca sa ies din sfera de influenta nociva a atacului mediatic violent ce il savarsiti voi, via USL impotriva poporului roman. Relaxat si plecat nu de faorte multa vreme, odihnit si cu forte proaspete lupt cu voi intr.un mod care in mod vadit va este inconfortabil si asta imi confera din ce in ce mai multa siguranta si curaj. Nu numai mie ci si celorlalti romani carora inca mai incercati sa le insultati inteligenta...

@pappy

Tovarsul Basescu este o mult mai mare problema pentru romani. Nu cred ca i-ai urmarit discursul, dar daca nu eram iazi in 2012, as fi crezut ca ia cuvintul la Congresul PCR. Oricum PDL este ca si PCR, si nu-i o gluma.

Multumim

Camelia, pentru ca ne tii la curent. Nu-i chiar atat de usor.

 

@un cetatean ioropean

Amice daca as fi fost mandru sa am un frate precum Presedintele actual al Romaniei, un BARBAT care aproape singur a reusit sa puna in genunchi mafia care a luat in stapanire Romania in 1989 si care astazi se afla in mare majoritate sub umbrela USL!

Scuze, am sa iti raspund direct la intrebare: NU! Dar imi pare rau!

Corect ar fi fost ca dictatorul Basescu sa vina cu

...solutii de deblocare a lucrarilor Parlamentului, nu cu laude si si ode la adresa lui Boc care a distrus Romania. Tot timpul invoca Constitutia, dar nu face niciodata referire la rostul sau in fruntea tarii. Am ascultat azi un discurs demagogic, grotesc si lipsit de substanta. Laudele nu tin de foame oamenilor batjocoriti de camarila portocalie.

@pappy

nu am inteles cand si-au rupt dintii ? cand au incercat sa se retraga, cumva ? esti confuz, ai pus 4 cuburi de gheata, asa cum te-a invatat presedintele tau ? Apropo de amenintari, ai vostrii portocalii ca brazii, au spus ca accepta diversitatea de opinii, sau este de fatada ca intotdeauna ?

Ma uit cu campasiune la USL-asii nervosi,agitati..

.. si cu gusa plina de venin, cum se zbat sa nu se inece in proria eroare politica.

Mi-e mila de voi dar nu meritati nici un ajutor !

Si asa e bine.

Cu BASESCU inainte, vom avea victorii multe si vom fi TRIUMFATORI !

Astept replica dar nu una anemica de gugustiuci.

se poate uninominal curat

dar se adjudecă din două tururi și nu se mai face barem de intrare in parlament
participă la turul doi primi doi clasați dacă al treilea nu este la distanță mai mică de 1%, dacă sunt mai luți la mai puțin de 1% de locul 2 atunci participă toți pană se alege 1 cu majoritate
alegerile se vor face in turul doi cu 50%+1

 

Pai nu e deloc rau asa !

Dar ce zic urmasi lui Attila ?
Dar ce fac USL-asi cu listele lor ?

Vreti sinucidere in grup ?

Presedintele vorbeste...

...lautarii tac, restul schelalaie...; caruta scartaie si trece mai departe. Pana cand ?

 

nu am inteles ?

daca lautarii tac, inseamna ca discursul se tine la Ciresica ! stiu din surse sigure, ca exista stoc suficent de gheata pentru JB !

Corect, exista gheata si whisky de buna calitate

...d-aia vrei sa-l vezi os pe Basescu, ca sa-i bei tu whisky-ul, in traditia pur bolsevica! Vorbeste invidia in tine!
Pune-te pe munca mai bine, sa-ti poti cumpara singur!

Repet, ca sa priceapa tot vita-vercea

Bascalia este atitudinea mitocanului in fata valorii...

USL-asi gandesfc ,,ruseste,, cum i-a invatat ....

...."marii dascali " Iliescu, Antonescu, Voiculescu.

Faliment TOTAL !

I-i deplang !

stenograma discursului lui basescu in parlament:

bla, bla, bla. hac!

 

Frequently given answers:

Au fost și două "ăhă-ăhă"...

Marele carmaci securist l-a depasit pe Ceausescu la delir.

Discursul de azi, din Parlament, al marelui carmaci Băsinescu a fost "un delir grandomaniacal", in care dictachiorul a vorbit despre orice, mai putin de "cresterea viermilor de mătase".
"Nici Ceausescu n-a fost in stare să tină un asemenea discurs, in care doar problema cresterii viermilor de mătase nu a fost abordată. L-ati văzut razand, ranjind in repetate randuri, o oră si jumătate, rezolvand cu indicatii pretioase toate domeniile de activitate din Romania si Europa.
"Cat de posibilă este (reintregirea salariilor n.r.) ne-a spus acum două, trei săptămani domnul presedintele insusi. Cand a afirmat că el nu vede nicio pozitie bugetară, că a cercetat bugetul Romaniei si nu vede nicio posibilitate de a se găsi bani pentru mărirea salariilor si pensiilor. Acum dansul face ceea ce imi ingăduiam să scriu acum cateva săptămani, chiar la investirea actualului Guvern, că pasul următor este pomana electorală, incercarea de a castiga oamenii prin niste sume de bani, singura solutie prin care s-ar mai putea spera recuperarea capitalului electoral pentru coalitia de guvernare", a spus Cristian Tudor Popescu.
Dansul ne-a comunicat acum că are ferma convingere că se vor găsi solutii. Acum nu mai crede că nu există nicio posibilitate, ci că se vor găsi solutii. Asta vine in contradictie cu tocmai ce a spus in discursul de astăzi si anume că se asteptă la un val de recesiune, un nou val de recesiune care să afecteze atat Uniunea Europeană, cat si Romania in partea a doua a anului. Păi, dacă, pană acum, cand a fost criză, s-a procedat de către regimul Băsescu la tăierea pensiilor si salariilor, acum ne spune domnul Băsescu că recesiunea, criza se tratează cu măriri de salarii? E o altă strategie a domnului presedinte.
N-am văzut un asemenea delir grandomaniacal. Nici Ceausescu n-a fost in stare să tină un asemenea discurs in care doar problema cresterii viermilor de mătase nu a fost abordată de către domnul presedinte. Domnia sa a mers din varful muntilor unde se exploatează aurul, doreste dansul... E a doua sau a treia oară cand, intr-un discurs, adresat natiunii, domnia sa face lobby pentru firma de exploatare a aurului de la Rosia Montană. Deci, merge din munti in adancul Mării Negre unde ne explică cum este cu gazul, cum se extrage, apoi zboară peste munti si campii, se duce in Uniunea Europeană si spune cum e si acolo, cum e cu euro. Mai există o institutie in tara asta, mai există Parlament, Guvern de pildă... Acesta este un discurs in care se dau indicatii pretioase in toate domeniile de activitate guvernamentala, in vreme ce premierul sta pierdut pe undeva.

Acum delirezi matale . Vede tot forumul !

.

Ti-ai citit stenograma proprie si ai si postat-o !

Mare opera !

Stati josBasescu vorbeste !

"sincer.."Opozitia submineaza Parlamentul...5000 de mineri in strada(peste!?)..."masuri necesare"... "solidar cu romanii"(???!!!)..."pensionarii CAP"... UAU-"1iunie reintregirea salariilor bugetarilor" (incep pomenile electorale??)... "reforma statului", "societate moderna","cadru legislativ","nimeni nu mai doarme linistit"(bine spus:)), "poti sa nu ai titei,poti sa nu ai gaze"(de ce?),"mergeti la dansul si chemati-L"(Regele Mihai),..."managementul competitiv"in Sanatate(??), "reorganizarea administrativa", "aceasi organizare a serviciilor secrete judetene" ,lista cu legile necesare(cui?)....
"Modernizarea clasei politice","vot uninominal curat"..."referendum""reluarea exploatarilor de aur"..DEMAGOGIE,MANIPULARE!

 

Daca Romania ar avea un SRI,loial statului

de drept romanesc,acum,in Paralmentul ocupat de contrabandistii lui Basescu Traian,SRI,alaturi de magistratii romani ,ar dispune arestarea imedialata a instigatorului la insecuritate nationala a lui Traain BASESCU,deoarece Traian Basescu se declara coleg cu spionii economici din doasarul a.l.r.o,cu spionul altor state MR Ungureanu cel ce atenateaza la randul lui la siguranta nationala romaneasca ,deoarece Traian Basescu batjocoreste Constitutia Romanie art.64 alin.4 si desfiinteaza alaturi de CCR comisisileparlamentare romanesti,fiind complice cu un ilegitim ,anticOnstituional guvern neomafiot roman.

Invincibilul BASESCU va mananca ficati !

.

te inseli,j.a.v.r.a ordinara Basescu va sfarsi

in fata unui pluton de executie.Pentru romani Basescu Traian nu mai este om,roman,presedinte, este doar un biped ciumat.

Basescu va toaca ca pe o ceapa si face salata din USL ca....

... dintr-un castravete.

Foae verde foi de praaz m...or USL-asi de necaz.

Si asa e bine !

Cob recunoaste ca Basescu traian este un criminal,

care distruge democratia romaneasca,pentru ca USL ulreprezinta opozitia poliitca ,nu dusmanul personal al lui Basescu Traian.Oare dupa ce Basescu va fi judecat si condamnat ce vor face toti huliganii care insulta aici pe ziare.com?

STAPANII FIBREI OPTICE,

Dragilor, amuzant, din nou, Presedintele nostru! Nu regret, inca, ca l-am ales si in al doilea mandat! Succes echipei Basescu - Ungureanu!

 

se spune

SUCCESURI !

Nu...

...se spune SUCCESIUNI Anterioare.

Liquidați ciumele portocalii și anexele lor!

Frequently given answers:

Succesuri, Disaster, se spune doar la "nivele" inalte. ;)
Numa' bine, domnilor "părerea" & "Disaster", iar ție numa' minte, "ambiDEX"!

Succes echipei Basescu-Mossad-Soros!

Avem in fruntea noastra un fiu al tarii
Cel mai iubit si cel mai ascultat.
Ce-n lume, pana-n Cuba, Nord-Coreea,
E pretuit de oameni si stimat!
Cantăm că azi e sărbătoare
E sărbătoarea intregului popor
Cantăm pe cel ce ne conduce
Pe drum de jaf, spre negrul viitor
PDLeului iubit si Udrei,
Cu drag intreaga viată si-a-nchinat
Si-aceste trei cuvinte minunate,
Cuvinte demne ca un tricolor,
Noi le purtam in inima sapate,
Spre basescism, spre anii viitori:
Paaartidul, BASESCU, Romani-i-i-ea!
Mossadul, Ungureanu, Romani-i-i-ea!
Basescu, EBA-SIDA, Romani-i-i-ea!

Melodia o cunoasteti! http://www.trilulilu.ro/OMBLADON91/412bcad0a89f3e

DRAGEI BABE,

Lasa ghiocelul in afara aromelor pestilentiale pe care le emani, colega! Te-am mai rugat dar vad ca cei 7 ani de acasa, nu te ajuta! Pacat sa vezi copii ce-si necajesc mamele! Continua-, colega! La Eurovizion!

babo !

- incearca la cenaclu !

Simplu !

Daca acest individ ar mai avea o urma de bun simt si-ar da imediat demisia.

 

Trebuie...

...să știi că nu ezistă această urmă.

Liquidați ciumele portocalii in frunte cu tartorul lor,Smiorcăilăhăhăil-Ză Eșec!

USL arata demnitate in respectarea deciziei luate

USL isi respecta cu demnitate decizia luata de a nu fi complice cu infractorii gruparii de crima organizata PDl-unpr MR Ungureanu,numita ,in fals coalitie ,in fapt o adunatura de prostituate,proxineti, condamnati definitiv penal sau in curs de condamnare,inclusiv fraudulosul primministru .Disperat mafiotul Traian Basescu cere USL sa li se alature pentru a justifica instituionalizarea coruptie in tara.

Stai linitit,nu te agita,PEDEL!BIsti se sinucid

""""singuri"""(licienta)
Nu vezi ce tacuti si inerti sunt la discursul prezidelului,de o mare importanta teoretica si practica pt procurori,anchetatori,ANI,DNA,CNA,comisia electorala centrala,ANRMAP,SIE,SRI,STS,impartirea in colegii electorale a tarii si alte basme.
Dupa ce a luat-o in freza cu sarbi-vlahi si Schengen,acum ne grabeste sa ratificam Tratatul de guvernata fiscala.Oricum aceasta nu conteaza.Este vorba ca acesta sa fie ratificat de 12 state din zona MOR-EURO

@ Ambidextru. Lichideaza-o tu caci noi am ...;..

... am lichidat CIUMA ROSIE. I-am luat putere din Senat si Camera Deputatilor, impingandu-i in Neagra Opozitie ca sa-si rumrge politica vsi sa-si umpla gusa cu venin .

Si e bine asa !

Daca as fi in locul lui Basescu, daca as fi satul de jegul ...

...politicii dambovitene si mi-ar trece prin cap sa-mi dau demisia, doar vazand comentariile astea m-as razgandi, considerand inacceptabil sa dau satisfactie unei asemenea faune...

Frequently given answers:

Nu mor caii cand vor potăile, Stane, iar lătratul lor e doar urlat la lună.
Nici ei nu se bagă-n seamă, dar vor să lase impresia că nu dorm (toți).
Aștept să se trezească Antenescu pe la 17:00, să vadă inregistrarea discursului, apoi să vină și el cu concluzii pe la 18:30...

e Martisor cu primavara cand toate GAZELE se ....

.... se trezesc si vor sa CARAIE .


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor