Basescu: Trebuie sa valorificam ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 11:34
919 citiri
Basescu: Trebuie sa valorificam ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova

Presedintele Traian Basescu i-a spus, joi, presedintelui interimar al R. Moldova, Marian Lupu, aflat in vizita la Bucuresti, ca prioritara in acest moment este valorificarea ajutorului nerambursabil pe care tara noastra l-a acordat.

"Va multumesc ca ati raspuns invitatiei mele, domnule presedinte. Sigur ca la ultima intalnire la nivel de sef de stat s-au pus in aplicare cam toate cele stabilite, fie ca vorbim de legea legata de micul trafic de frontiera, de legislatii bilaterale, de adoptarea legii de catre Romania si R. Moldova cu privire la ajutorul nerambursabil si multe altele.

Important este acum sa valorificam cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova prin proiecte fezabile si aprobate dupa standardele europene. Sper ca Guvernele celor doua tari sa reactioneze rapid", a spus seful statului roman, la inceputul convorbirilor cu omologul moldovean.

La randul sau, Marian Lupu a multumit pentru sprijinul financiar acordat de statul roman.

"Sunt mai mult ca sigur ca in cadrul acestei vizite se va pune in discutie colaborarea strategica dintre tarile noastre si vom trage anumite traiectorii pentru consolidarea si diversificarea acestei colaborari", a afirmat presedintele interimar al R. Moldova.

Marian Lupu efectueaza, joi si vineri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Traian Basescu.

Vizita lui Lupu are loc la un an de la cea a predecesorului sau, Mihai Ghimpu, care a semnat cu Traian Basescu, la 27 aprilie 2010, instituirea unui parteneriat strategic intre cele doua tari pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

Tot atunci, a fost semnat si acordul prin care Romania se angajeaza sa acorde un ajutor financiar nerambursabil Republicii Moldova de 100 milioane de euro, pe parcursul a patru ani.

Citeste si:
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Reacția lui Cîțu în ședința PNL după ce a aflat când se votează moțiunea: „It's ok!” SURSE
Reacția lui Cîțu în ședința PNL după ce a aflat când se votează moțiunea: „It's ok!” SURSE
Liberalii s-au reunit marți seară, 28 septembrie, în prima ședință cu Florin Cîțu în rolul de președinte al partidului. Conform unor surse politice, premierul nu a părut îngrijorat...
Sursa: AGERPRES