Basescu: Unele regii ar putea fi lasate sa intre in faliment

Marti, 02 August 2011, ora 15:26
1710 citiri
Basescu: Unele regii ar putea fi lasate sa intre in faliment
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu nu a exclus marti, in timpul unui interviu acordat RRA, ca unele regii autonome sa fie lasate sa intre in faliment, pledand totodata pentru privatizarea managementului companiilor de stat.

"Ministrul Economiei a fost felicitat de catre delegatia Fondului, pentru ca a trecut la programe de restructurare. El a cerut deja regiilor sa-si armonizeze politicile de personal cu scaderea arieratelor. Nu exclud posibilitatea ca unele dintre aceste regii de stat sa fie lasate sa intre in faliment. Nu pot da exemple, pentru ca nu s-a stabilit inca o lista. Guvernul, neavand posibilitatea sa plateasca datoriile acestora, va trebui sa creeze posibilitatea ca firmele creditoare sa-si poata acoperi datoriile din vanzarea masei credale", a spus seful statului.

Fara sa se refere in mod special la o regie autonoma, motivand ca "nu a fost stabilita inca o lista", seful statului a subliniat ca Guvernul nu mai are posibilitatea sa plateasca datoriile regiilor autonome.

"Va ramane o amintire faptul ca Guvernul scoate din dificultate orice companie (...) Nu mai putem tolera cangrene in economia romaneasca", a mai afirmat seful statului.

Anterior, seful statului a pledat pentru privatizarea managementului companiilor de stat, sustinand ca "ce s-a facut pana acum, s-a facut prost".

"Marii furnizori de arierate sunt companiile de stat. Nu avem dubii ca marile regii au beneficiat de un management politizat si prost. Uitati-va la bilanturile anuale. Nu numai ca nu fac profit, dar nu-si platesc nici furnizorii, impiedica si sectorul privat. Sa incercam, macar cu o parte din companiile de stat, sa privatizam managementul. De exemplu, Hidroelectrica, unde, daca ar fi fost manageri privati, nu mai existau contractele pentru 'baietii destepti'", a mai spus seful statului.

Seful statului a avut duminica, la Palatul Cotroceni, o intrevedere cu delegatia Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Continuarea reformei in sistemul sanitar, reducerea arieratelor statului, cresterea investitiilor, inclusiv prin absorbtia fondurilor europene si restructurarea si vanzarea companiilor de stat, reprezinta directii prioritare pe care Romania ar trebui sa actioneze, a declarat luni seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, la finalul misiunii de evaluare in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#basescu regii autonome, #basescu privatizare management , #presedinte