Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu va discuta joi raportul CE pe justitie cu ambasadorii statelor UE

Joi, 22 Iulie 2010, ora 09:14
994 citiri
Basescu va discuta joi raportul CE pe justitie cu ambasadorii statelor UE

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a invitat toti ambasadorii statelor UE la o intalnire la Palatul Cotroceni, joi, unde va reitera pozitia exprimata public privind Raportul CE pe justitie, si anume ca desi Romania este 100% de acord cu observatiile tehnice, respinge afirmatiile politice.

Seful statului a precizat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern unde a fost invitat sa discute cu ministrii pe marginea Raportului Comisiie Europene pe justitie, ca va avea, joi, o intalnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene pe aceasta tema.

"As face remarca pe care am facut-o si ieri (marti-n.r.) public si pe care o voi face si la intalnirea de maine la care am invitat pe toti ambasadorii UE. Romania accepta 100% partea tehnica a raportului, este o parte corecta, care reflecta exact imaginea situatiei legislative si a starii justitiei, in schimb respingem categoric afirmatii politice de genul: "Romania nu se comporta ca un stat membru al Uniunii Europene" sau "Romania nu isi respecta angajamentele", a precizat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca desi subiectul Agentiei Nationale de Integritate este extrem de important, el este doar un punct dintr-un pachet foarte mare pe care il presupune Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie. In plus, a aratat Basescu, legea ANI nu a fost inca promulgata, ea aflandu-se intr-un traseu constitutional corect.

"Deci nu putem accepta astfel de abordari politice plecand de la realitatea ca nici macar nu avem aceasta lege in vigoare, legea criticata a ANI. Eu nu am promulgat aceasta lege, este intr-un proces constitutional corect, nu exista promulgata aceasta lege.

Sigur, Comisia Europeana putea fi alertata de evolutii si intr-un fel putea fi prezentata in raport - nu spunem noi Comisiei cum sa prezinte un raport- dar daca ar fi pus sub semnul intrebarii legea era una, daca era o lege in vigoare, noi nu avem o asemenea lege in vigoare si de aici un tratament extrem de nedrept la adresa Romaniei. Este cu totul altceva, suntem obligati sa reactionam", a subliniat Traian Basescu in sedinta de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Traian Basescu intalnire ambasadori, #discutie raport Justitie , #presedinte