Basescu va merge pana la capat (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Marti, 05 Februarie 2013, ora 23:58
13157 citiri
Basescu va merge pana la capat (Opinii)

Este ceea ce nu le-a venit sa creada in vara liderilor USL, dupa ce reusisera sa il suspende pe presedinte in Parlament si il vedeau deja ca si demis.

Marile gafe ce aveau sa le devina fatale atunci au fost executate. Pe langa ele, cateva tradari si multa dezorganizare la nivel de comunicare in plan extern au avut ca rezultat pastrarea unei bombe cu ceas de o greutate totala de peste 7,4 milioane de voturi.

Povestea e stiuta. Convinsi ca de data asta nu le mai scapa, uselistii proaspat cocotati in functii au devenit neglijenti, au facut prostii, pasi gresiti si, mai presus de orice, in fata primelor critici venite dinspre UE, nu au fost in stare sa isi sustina cu probe si argumente rationale dreptatea si adevarul.

Nu au putut demonstra ca Justitia si institutiile pe care Comisia Europeana le lauda atat in ultimul raport - ANI, DNA si CSM - au produs in acea perioada cea mai grava manipulare institutionala.

Atunci Daniel Morar, de exemplu, seful celei mai apreciate institutii a statului de drept, arunca fara nicio rusine cifre aiuritoare in legatura cu voturile fraudate - peste 2 milioane.

Dupa acceptarea cvorumului pentru referendum, aceasta minciuna niciodata demontata de catre comunicatorii USL a jucat un rol esential in influentarea factorilor externi. Scurta recapitulare a momentului este importanta pentru ca Traian Basescu s-a intors practic, dupa prezentarea raportului MCV, in mijlocul evenimentelor din vara anului trecut.

Mitul celor doua milioane de voturi furate in vara a fost apoi plimbat de toate bocitoarele credincioase cauzei pierdute pana la Bruxelles. Acolo, evident, a ingrozit oamenii "civilizati" si curati ai Vestului.

In tara nu au fost descoperite decat putin peste 500 de voturi cu probleme, insa la urechea oficialilor facuse deja impresie altceva si era imposibil sa mai stergi un astfel de mesaj.

Si pentru ca el nici pana astazi nu a fost inca indepartat, Traian Basescu si-a gasit punctul de sprijin din care poate rasturna si lumea, daramite USL - europenism versus barbarii uselisti.

Agatat in inima unei Uniuni Europene ea insasi sfasiata de probleme si in plin proces de reorganizare si regandire, Traian Basescu va ramane lipit de scaunul securizat pana in ultima zi a mandatului sau.

Sa nu uitam cateva lucruri extrem de simple, daca vrem sa intelegem cate ceva din actiunile presedintelui. Pentru a doua cea mai mare umilinta a vietii sale - prima fiind incercarea de suspendare din 2007 - Basescu nu isi va uita calaii din 2012 nici dupa terminarea celui de-al doilea mandat.

Din acest motiv, singura mare realizare care i-a mai ramas disponibila a fi implinita in timpul domniei este ducerea "la bun sfarsit", pana la ultimul minut, al celui de-al doilea mandat.

Servilismul fata de structurile europene si mai cu seama fata de doi-trei lideri "cu fata de europeni cu papion" este singura strategie care ii asigura functia lui Traian Basescu. Iar, odata cu retrimiterea legii statutului parlamentarilor inapoi catre Parlament, presedintele redeschide razboiul pe toate fronturile.

Stie ca doar jucand foarte dur are sansa de a obtine ceva mai mult decat nimicul pe care l-ar primi daca ar sta cuminte la Cotroceni pana la finalul mandatului. Putem sa fim siguri ca, blindat din toate partile, Basescu isi va juca toate cartile pana la ultima, iar lovitura de stat e cea mai cuminte dintre ele.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...