Basescu: Va multumesc ca nu v-ati saturat de Romania

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 20:26
2370 citiri
Basescu: Va multumesc ca nu v-ati saturat de Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul ceremoniei de decorare a unor romani din Diaspora, ca le multumeste ca nu s-au saturat de Romania.

De asemenea, seful statului a spus ca in tara "gasim destui romani care vin seara la televizor si spun ca ei s-au saturat de Romania", transmite Mediafax.

"Trebuie sa va spun ca, spre deosebire de dumneavoastra, aici gasim destui romani care vin seara la televizor si spun ca ei s-au saturat de Romania. Eu va multumesc dumneavoastra ca nu v-ati saturat de Romania", a adaugat presedintele Romaniei, cu ocazia ceremoniei de decorare.

Traian Basescu a mai spus si ca este o onoare sa ii intalneasca pe cei care servesc romanismul, pastrarea limbii si culturii romane in comunitatile din jurul frontierelor, intr-un moment cu atat mai incarcat de greutate cu cat cei decorati sunt din regiuni precum Ucraina, Transnistria sau Republica Moldova.

"Nu pot sa nu apreciez faptul ca, desi veniti din zone cu tensiune maxima pentru populatie, cu ingrijorari mari, ati gasit timp sa faceti drumul pana la Bucuresti, pentru ca aceasta ceremonie sa se desfasoare.

Stiu ca celor mai multi din dumneavoastra va este greu, si sa promovati limba romana, si sa mentineti comunitatile romanesti unite, va este greu si sa promovati cultura romaneasca si stiu ca aveti si resurse foarte putine. Romania, desi a alocat tot mai multe resurse in ultimii ani, inca are foarte multe de facut pentru comunitatile de romani din jurul frontierelor", a declarat seful statului roman.

Mai mult, presedintele Traian Basescu a spus ca lupta acestora pentru pastrarea romanismului este "eroica" si de apreciat, in conditiile in care, de multe ori, fac pentru romanii din tarile in care traiesc mai mult decat reuseste sa faca Romania insasi.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...