Basescu, vizita fulger la Chisinau: O buna ocazie sa le spunem ca ii asteptam cu drag in UE

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 14:06
1510 citiri
Basescu, vizita fulger la Chisinau: O buna ocazie sa le spunem ca ii asteptam cu drag in UE

Presedintele Traian Basescu a confirmat, vineri, ca va face o vizita la Chisinau, unde ar urma sa participe la receptia organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

"Trec pe la Chisinau pentru o discutie cu presedintele Republicii Moldova. Facem o escala la Chisinau inainte de Bucuresti pentru ca Ambasada Romaniei organizeaza sarbatorirea Zilei Nationale si e o buna oportunitate sa mergem la moldoveni sa le spunem ca ii asteptam cu drag in Uniunea Europeana. Dar nu ii asteptam pasiv", a declarat Traian Basescu, dupa summit-ul de la Vilnius.

Basescu, de la Vilnius: Uniunea Europeana a trecut Prutul, R. Moldova a inceput drumul lung al integrarii

Presedintele roman a participat vineri dimineata la intalnirea celor 27 sefi de state si guverne ai Uniunii Europene cu liderii tarilor din Parteneriatul Estic (Republica Moldova, Georgia, Ucraina, Armenia,Azerbaijan).

Republica Moldova si Georgia, reprezentate de premierul Iurie Leanca si presedintele Ghiorghi Margvelasvili, au parafat, vineri, la Vilnius Acordurile de Asociere cu UE. "Traim un moment istoric, ce simbolizeaza incredere si deschidere in relatia dintre R.Moldova si UE", a declarat premierul moldovean Iurie Leanca.

Basescu explica de ce nu este un succes summit-ul de la Vilnius

Pe de alta parte, liderii europeni nu au reusit joi seara sa convinga Ucraina sa semneze un acord de asociere istoric cu UE, la finalul unei noi zile de negocieri.

"Din nefericire, se pare ca argumentele" in favoarea semnarii "nu au ajuns la presedinte", Viktor Ianukovici, a declarat presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite.

Basescu a declarat miercuri, la TVR 1, ca urmatorul mare proiect politic pentru Romania este unirea cu Republica Moldova. "Mai devreme - nu va ganditi maine - sau mai tarziu, acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face. Romania a avut un proiect fundamental de tara - NATO. A avut un al doilea proiect de tara, UE. Eu cred ca un al treilea proiect fundamental trebuie sa fie unirea cu Moldova", a afirmat seful statului.

Citește și:
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la alegerile europarlamentare din 2024, a anunțat George Simion, liderul partidului, marți, 7 februarie, la Prima TV. ”Obiectivul partidului este să...
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....